Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דייהאטסו שרייד או פיז'ו 205?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6866 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר עיונים ממושכים בפורום צומצמה הרשימה לשני רכבים, תיבת הילוכים ידנית- שרייד ופיז'ו 205 (פוראבר?).

הבנתי שלכל רכב יש שנתונים ודגמים שיצאו מפס הייצור טובים יותר וטובים פחות.

על הרכב להיות מהשנים 97-99, כדי להימנע מבלאי של רכיבים.

מבדיקה העליתי דגמים:

פיז'ו 205: Junior GL (שנת 97), GR FOREVER (שנת 98\97, נפח מנוע 1360 3 דלתות), GR FOREVER (שנת 97\98\99 נפח מנוע 1360 5 דלתות)

דייהאטסו שרייד: CS\CSI (שנת 97\98\99\00 מנוע 1300 5 דלתות), DLX (שנת 97\98\99\00 נפח 1300 5 דלתות), DLX סדן (שנת 97\98\99\00 נפח 1500 4 דלתות)

יש לכם המלצות לגבי הדגם הטוב ביותר מבחינת אמינות במיוחד, הרכב ישמש לנסיעות קצרות בעיר ובסופי שבוע ב"ש-ת"א.

אשמח לקבל כל הערה, פרטים, המלצות ונתונים שונים.

פורסם

בעיקרון הייתי הולך על השרייד כי היא אמינה יותר וגם אוטומטית אם הדבר חשוב לך, 4או 5 דלתות לפי בחירתך. זכור שגם דגם תואם לשרייד הוא טויוטה סטארלט שהינו רכב מצויין.

פורסם

השרייד צפויה (בתנאי שהאקזמפלר שתמצא יהיה במצב טוב) להראות אמינות גובהה יותר,

כמו כן היא מתקדמת יותר טכנולוגית מפני שהיא מבוססת על מכלולים שפותחו בשנת 1997(שרייד צורה חדשה,מנוע הזרקה 87 כ"ס)

לעומת הפיג'ו שנשארה שפותחה בסוף שנות ה80 והוחלפה לראשונה רק כאשר הופיעה ה206.

כמו כן לטעמי הרכב מבפנים מרכיש בנוי יותר, לא אוהב את התחושה ב205 מבחינת הפלסטיקים, איכות ההרכבה וכו...

למרות שסה"כ הפיג'ו רכב חביב.

--" האוטו הזה לא רואה מוסך אני אומר לך ..."

--." ישראלי זה לעקוף מימין 10 מכוניות, לחתוך נתיבים, לצפור ולקלל בעצבנות כשאתה בכלל לא ממהר לשום מקום."

פורסם

אני שואלת לגבי הבדלים בין הדגמים השונים שציינתי, והאם ישנם דגמים בשנים מסויימות שמומלץ להתרחק מהם.

תודה, דנה

פורסם

בשרייד ההבדל בין הדגמים של המנוע 1300 הוא ברמת גימור, זה מתייחס לשרייד האצ'בק 5 דלתות ( בלי תחת):

תוכלי לדעת לפי הכרית אוויר לנהג, פול חשמלי (מראות,4 חלונות) הגה כוח,נ"מ,אזעקה שבאים כסנדרט.( וגם מד סל"ד)

לגבי המנוע 1500 זה שרייד סדן 4 דלתות ( עם התחת).

המנוע 1500 חזק יותר וכמובן שגם הרכב כבד יותר ויצרוך יותר דלק.

אם אין לך צורך בתא מטען גדול אז קני את הקטן ותוכלי לדעת לפי רמת הגימור איזה דגם זה, המנוע זהה ( 1.3 87 כ"ס)

בהצלחה.

--" האוטו הזה לא רואה מוסך אני אומר לך ..."

--." ישראלי זה לעקוף מימין 10 מכוניות, לחתוך נתיבים, לצפור ולקלל בעצבנות כשאתה בכלל לא ממהר לשום מקום."

פורסם

האם יש דרישות מיוחדות מהשרייד שאין מהפיז'ו ולהיפך?

כשאני בודקת רכב, יש שאלות מסויימות שעליי לשאול לגבי הטיפול הנדרש\שבוצע בדגמים השונים?

פורסם

במקרה ואת הולכת לבדוק את השרייד,אז תבדקי ששמו מים ירוקים בראדיאטור ולא מים רגילים.

במקרה ושמו מים רגילים להתרחק כמו מאש,הראש מנוע קרוב לסופו .

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
בעיקרון הייתי הולך על השרייד כי היא אמינה יותר וגם אוטומטית אם הדבר חשוב לך, 4או 5 דלתות לפי בחירתך. זכור שגם דגם תואם לשרייד הוא טויוטה סטארלט שהינו רכב מצויין.

אנא פרט את הנתונים שעליהם מתבססת קביעתך הנחרצת בנושא האמינות.

כידוע, ה- 205 שירתה בצה"ל מספר שנים, והפגינה שם אמינות ושרידות יוצאת דופן.

לא ניתן לחשוד בצה"ל שהוא נוהג בכלי הרכב שלו בכפפות של משי.

על כן, בהנחה שאתה לא מצטט את רב-סרן שמועתי (אותו אנחנו מכירים מצויין), אתה מוזמן לפרט את מקורות המידע שלך.

לחילופין, אם בדיוק נמחק לך גליון האקסל שעליו שמרת את נתוני האמינות המפורטים שהיו ברשותך, המנע מלהגיב במשפטים גורפים, נחרצים וכלליים.

אחרת, מישהו עוד עלול לקנות שרייד, ולבוא לתבוע ממך את עלות התיקונים (הן גם מתקלקלות, לעתים. והתיקונים יכולים להיות, תאמין או לא, יקרים גם בשרייד).

פורסם

א. לא לוקח דוגמא מצה"ל, למה? מכוניות שם מטופלות פי 4 או יותר ממכונית פרטית (כמובן עקב שימוש מרובה נהגים) בתור נהג בצבא ראיתי מספיק.

ב. לא צריך מקורות, המקור הוא הניסיון שלי וגם אם תסתכל החוצה תראה שהשרייד שורדות יותר טוב (כמובן תלויי בבעלים) מאשר הצרפתיות.

ג. התיקון הכי יקר שיכול להיות במכונית בת 15 הוא או החלפת מנוע או גיר, במקרה שלי הגיר (משופץ) עלה לי 2900 שקל.

אז אנא חסוך ממני את הלעג כי הוא לא עוזר לאף אחד ובטח שלא לך.

פורסם
אנא פרט את הנתונים שעליהם מתבססת קביעתך הנחרצת בנושא האמינות.

כידוע, ה- 205 שירתה בצה"ל מספר שנים, והפגינה שם אמינות ושרידות יוצאת דופן.

לא ניתן לחשוד בצה"ל שהוא נוהג בכלי הרכב שלו בכפפות של משי.

זו בדיוק הבעיה- הצבא כמה שהוא קורע את הרכבים שלו הם מטופלים על כל פיפס קטן והלוואי שכל אדם פרטי היה מתחזק את הרכב כמו בצבא.(לא נוהג כמו בצבא אבל מתחזק דווקא כן!).

לעצם העניין- 205 קטנה,זריזה,אמינה וחסכונית,יש לבדוק שלא קרעו את הרכב מבחינת קילומטר'ז יתר על המידה.

שרייד- רכב אמין לא פחות אבל אליה וקוץ בה- המנוע רגיש לשימוש במי ברז, שאוכלים את בלוק המנוע ורכב שיש בו מי ברז במקום מים ירוקים -יש לוודא עוד לפני בדיקת המכון וכך ייחסכו להם 400 ש"ח מיותרים.

אם תימצא שרייד במצב טוב ויסתבר לפני בדיקה שהרכב מטופל במים ירוקים לדעתי יהיה עדיף על ה- 205 היותר מיושנת.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
א. לא לוקח דוגמא מצה"ל, למה? מכוניות שם מטופלות פי 4 או יותר ממכונית פרטית (כמובן עקב שימוש מרובה נהגים) בתור נהג בצבא ראיתי מספיק.

ב. לא צריך מקורות, המקור הוא הניסיון שלי וגם אם תסתכל החוצה תראה שהשרייד שורדות יותר טוב (כמובן תלויי בבעלים) מאשר הצרפתיות.

ג. התיקון הכי יקר שיכול להיות במכונית בת 15 הוא או החלפת מנוע או גיר, במקרה שלי הגיר (משופץ) עלה לי 2900 שקל.

ועל זה נאמר "סייג לחוכמה שתיקה".

א. אם צרפתיה שורדת נפלא בתנאים איומים, זה בוודאי בגלל שהצבא מטפל בה מעולה. לא, חלילה, כי היא אמינה. הרי אין כאלה דברים.

ב. שוב פעם מקרה של מישהו שבטוח שניתן, על סמך החוויה האישית שלו, לייצר כלל גורף. מה לגבי החברים שלי (שמככבים כבר באיזה עשרה שרשורים) שקנו שרייד והיו צריכים לשפץ לה ראש מנוע ? גם מזה אתה מסיק משהו ? או שזה מקרה יוצא דופן ? הרי אין דבר כזה שרייד שמתקלקלת. כמו שאין צרפתיה אמינה. ראה סעיף א'.

הודעות יעוץ גורפות שמבוססות על נסיון בודד, ושאינן מגובות בסימוכין, לא יתקבלו כאן בברכה.

מותר לך לספר שיש לך שרייד ושהיא הכי אמינה בעולם, אבל אסור לך לקבוע בנחרצות שהיא תהיה אמינה יותר ממכונית משומשת אחרת. אין לך מושג אם זה נכון, אבל זה לא מפריע לך לתת עיצות שיעלו לאחרים כסף.

יש מספיק פורומים בנושאי רכב באינטרנט בהם כל אחד יכול לכתוב מה שהוא רוצה, בלי כל ביקורת.

לא פה.

שרייד- רכב אמין לא פחות אבל אליה וקוץ בה- המנוע רגיש לשימוש במי ברז, שאוכלים את בלוק המנוע

אם תעשה חיפוש בפורום, תמצא עשרות אזכורים לקורוזיה עקב שימוש במי ברז בבלוק האלומיניום של מנועי פז'ו.

רובם של האיזכורים הללו נכתב כדוגמה לחוסר אמינותן של המכוניות.

וראה זה פלא. גם לשרייד יש בעיה כזו, כך מסתבר.

אבל זה לא מונע מכל המומחים להצביע עליה כרכב אמין.

אנא מכם. המנעו מאזכור מוצאו של רכב כנימוק לאמינות\חוסר האמינות שאתם צופים לו. אם יש בעיה שכיחה, ציינו אותה, בלי לתבל אותה באמונות ותחושות בטן. זה לא רציני.

פורסם

מצטרף, בבקשה - תפסיק לכתוב שטויות כאלה.

הנסיון שלך? איזה נסיון יש לך בדיוק?

לא יכלתי להסביר את זה יותר טוב מארנון, שכתב שכנראה באמת הצרפתיות שורדות בצבא כי הם פדנטים ולא כי חס וחלילה כי הן יכולות להיות אמינות :lol:

צריך,צריך מקורות.

ולמה בדיוק אם אני אסתכל החוצה אני יראה שהשרייד שורדות יותר טוב? כי יש המון שרייד? אני בטוח שיש יותר 205, ובלי שום קשר זה לא מהווה אינדיקציה לכלום.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

ארנון אני לא מבין אותך בסעיף א', מזה אני מסיק שאתה באותה דעה איתי, אני טועה?

רוצים מקורות?

קחו לפני כעשור בצבא היה עם ה205 אפלאוז ופונטו (אני בא להוכיח פה שרכב יפני אמין יותר למרות ההשוואה לאיטלקי) יצא לי לראות לא הרבה יותר אל רק (!) אופלאוז שיצאו משיירות למעט כמה 205 שישנן גם.

נאמר לא מזמן שה307 הוא הרכב עם יחס תקלות ל100 רכב הכי גבוה (JD POWER) אם אני לא טועה..

עוד על כך זה לא כל כך נכון לעשות אבל תסתכלו כל מדדי המכירות בשנים האחרות ותראו את מוצא היצרנים שעומדים בראש הטבלה....

בקשר לחברים שלך שמשפצים ראש לשרייד זה דבר שצריך להגיע בכל רכב (כמו הגיר אצלי) שאתה קונה אוטו אתה בודק אותו ובבדיקה אתה רואה אם המנוע בסוף חיי או לא כך ששיפוץ ראש או גיר אלה דברים שבודקים לפני שקונים.

בקשר לייעוץ שלי - כל משאני מייעץ הוא בגדר דעתי בלבד! לכן לא רק אני פה וכל אחד שופך פה את המידע שלו.

פורסם

ברמת העיקרון הכללית שניהם רכבים אמינים לדעתי הפג"ו קצת יותר גם לנסיעות ארוכות וחזקווות.

אם אין לך יותר מידיי נסיעות השרייד לא רעה שמן מים וזה הכול

אך מהכרות אישית שלי...

אני הייתי ממליץ לך על ה GR FOREVER (שנת 97\98\99 נפח מנוע 1360 5 דלתות)

לי הייתה כזאת ועד היום אני מכבד אותה!

:roll:

פורסם
ארנון אני לא מבין אותך בסעיף א', מזה אני מסיק שאתה באותה דעה איתי, אני טועה?

הוא היה ציני, כנראה שאין לך מושג מה זה אומר.

רוצים מקורות?

קחו לפני כעשור בצבא היה עם ה205 אפלאוז ופונטו (אני בא להוכיח פה שרכב יפני אמין יותר למרות ההשוואה לאיטלקי)

תוכיח לי בבקשה.

תוכיח לי למה, רכב יפני ורכב איטלקי יצאו משערי החברה באותו יום, שניהם יסעו בדיוק אותם קילומטרים בדיוק באותו אופן, עם אותו נהג אפילו, ובשניהם יטפלו בדיוק אותם טיפולים באותו זמן - והרכב היפני יהיה אמין יותר?

עוד על כך זה לא כל כך נכון לעשות אבל תסתכלו כל מדדי המכירות בשנים האחרות ותראו את מוצא היצרנים שעומדים בראש הטבלה....

ואיך זה מתקשר לאמינות? זה ידוע שעם ישראל קונה מכונית רק אם היא יפנית ואוטומטית - חס וחלילה אם מישהו יחשוב לכיוון אחר, עוד יצלבו אותו בטעות.

בקשר לחברים שלך שמשפצים ראש לשרייד זה דבר שצריך להגיע בכל רכב (כמו הגיר אצלי) שאתה קונה אוטו אתה בודק אותו ובבדיקה אתה רואה אם המנוע בסוף חיי או לא כך ששיפוץ ראש או גיר אלה דברים שבודקים לפני שקונים.

בוא תסביר לי עוד משהו - אתה אומר, שראש מנוע זה דבר שצריך להגיע בכל רכב. נכון?

אז למה, כשאתה מדבר על צרפתיות ועל זה שהלך בהן ראש מנוע אתה משייך את זה באופן אוטומטי לחוסר אמינות,

אבל כשאתה מדבר על השרייד שלך (שהיא יפנית כמובן, וחס וחלילה אם מישהו יגיד שהיא לא אמינה) ועל זה שהלך ראש מנוע \ גיר - לא קרה כלום, זה מגיע בסופו של דבר בכל רכב?

אתה צודק, בסופו של דבר לכל רכב צריך לשפץ את ראש המנוע, גם לצרפתיות, גם לאיטלקיות, וכן - גם ליפניות, גם בהן הולכים ראשי מנוע.

כל הרכבים עשויים מאותם החומרים - ולכן, אם תטפל ברכב כמו שצריך הוא יהיה אמין לכל הדיעות, ולא - לא משנה אם הוא יפני \ איטלקי.

אני לא מבין מה אתה חושב, שהיפנים יודעים טריקים וקסמים שבעזרתם הם מייצרים מכוניות שלא מתקלקלות אף פעם?

עברנו מזמן את שנות ה 70 וה 80 שבהן הצרפתים לא ידעו להנדס חשמל:lol:, האיטלקים לא ידעו לסגור כמו שצריך צינורות שמן :wink: ועוד כל מיני סטיגמות שהשתרשו בארץ בלי שום בסיס.

היפנים, מייצרים מכוניות בדיוק באותה השיטה שהאירופאים מייצרים אותם, והאמריקאים - כולם משתמשים באותן טכנולוגיות, באותם החומרים והרבה פעמים גם באותו כוח עבודה.

צא מהבועה הזאת, אתה עושה מעצמך צחוק.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

• תוכן חדש...