Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תדמיין שכולם היו חייבים לעבוד כל השבוע,אנשים פה היו מתמוטטים,אני לא מדמיין את עצמי עובד 7 ימים בשבוע בקושי 6 אני מוכן.

לא יודע מה איתך, אני עובד רק 5 ימים בשבוע כמו המון אנשים

גם בחו"ל משרדים וחברות עובדים 5 ימים בשבוע

• תגובות 278
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אז תן לי להבין איציק, כדי שלך יהיה יום מנוחה פאדי חייב לעבוד ביום ראשון?

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם
ממש אסון?! תתפלא אבל אני עבדתי בתור ברוקר ומבצע פנימי כמה שנים , אז עם כול הכבוד זה לא כצעקתה . זה סיפר

אתה טועה, כל יום שבו הבורסה בתל אביב לא עובדת ושאר העולם ממשיך אז יש הפסדים .

בקשר להיותך ברוקר זה אחד הדברים הכי מעניינים אגב, יש לי בן דוד שעובד בבנק בינלאומי בלונדון בפיתוח תוכניות מחשב לברוקרים אחלה של דבר

כי כולנו יודעים שבמצב העבודה היום יש הרבה כוח למעסיקים להכריח גם את אלו שלא רוצים לעבוד בשבת לעבוד בשבת , ואם ירד החוק , מחר כולם יוכרחו לעבוד בשבת

ומה עם הגבלת הכוח של המעסיקים ? אפשרות למניעת ההכרחה הזו .

למען האמת בוא אני אתן לך שאלה קטנה,

אם היתה אפשרות מעשית לאכיפת החוק שבו מעסיקים לא יוכלו להכריח עובדים שלא מעוניינים לעבוד בשבת, האם עדיין היית מתנגד לפתיחת עסקים בשבת ?

ואם היו מכריחים אותך לעבוד ביום שבו דתך אומרת לנוח מה אז ?

אני תמיד עובד ביום שבו הדת שלי אומרת לנוח, אני עובד 7 ימים בשבוע לצערי ונח רק כשאפשר .

בגלל הבלאגן הזה אני חייב לעבוד גם בשבת וגם בראשון

כמו שכבר נאמר

התייחסות לתגובת איציק :

אני לא הצעתי שתעבוד כל השבוע , ולכן אני כבר אשאל אותך אותה שאלה כמו זו ששאלתי את יהודה :

"אם היתה אפשרות מעשית לאכיפת החוק שבו מעסיקים לא יוכלו להכריח עובדים שלא מעוניינים לעבוד בשבת, האם עדיין היית מתנגד לפתיחת עסקים בשבת ?"

ובמקרה אתמול הייתי בסוכנות/מוסך UMI של קרוב משפחה - כן כן עובדים בשבת - עשיתי בדיקה לרכב כדי לוודא שאין בעיות כדי לעבור טסט ביום ראשון/שני .

בשעה 13:00 בצהריים אני מסיים את הבדיקה והחלפת כמה מנורות ומתחיל לנסוע בגשם , 30 מטרים אני רואה את אחת העובדות שלהם - סוכנת פויינטר אם אני לא טועה או משהו כזה - ומציע לה הסעה בגלל הגשם , בדרך שאלתי אותה איך זה שהיא עובדת בשבת ?

התשובה שלה היתה :

לא מפריע לי לעבוד בשבת זה יום כמו כל הימים כשאני רוצה חופש אז אני מקבלת חופש, יש לי יום אחד לפחות בשבוע שאני נחה בו אם זה יום ראשון שבת או כל יום אחר, חוץ מזה שביום שבת אני יוצאת מוקדם מהעבודה כדי לשבת יותר עם המשפחה אם הילדים נמצאים בבית, עקרונית אם אני מעוניינת ביום חופש אז אני מבקשת ומקבלת .
אני לא רואה שום פגם באיך שהיא עובדת ובכלל זה ממש נוח לה .

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

אהבתי את ההשוואה, אחכה לתגובה :wink:

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם
התייחסות לתגובת איציק :

אני לא הצעתי שתעבוד כל השבוע , ולכן אני כבר אשאל אותך אותה שאלה כמו זו ששאלתי את יהודה :

"אם היתה אפשרות מעשית לאכיפת החוק שבו מעסיקים לא יוכלו להכריח עובדים שלא מעוניינים לעבוד בשבת, האם עדיין היית מתנגד לפתיחת עסקים בשבת ?" אם הייתי מאמין שההגבלה הזו לא תיעלם בגלל :/בג"ץ /התעלמות השר הממונה/ אי אכיפה של השלטונות/ אי ענישה מספקת /אין מאכרים שיכולים להוציא אותך מזה עם כול מיני יוצאי דופן וכו' וכו' אולי הייתי שוקל את זה , רק תסביר לי מהיכן אתה בטוח שברפובליקת הבננות הזו שקוראת לעצמה דמוקרטיה תוכל לעמוד בתנאי הזה לאורך זמן ? הרי גם היום מתעלמים מהחוק , יש חוקים שבהם לא מוצאים דרכים "חוקיות" לצאת ?

הרי במדינה הזו אם לא תלך נגד הפקידות המשפטית ולהיפך אם תהיה מקורב אליה אתה כנראה יכול לצאת מהרבה דברים .

איזה הפסדים יש ? לסוחרי המט"ח לסוחרי האופציות ? בא אספר לך משהו שאתה לא יודע , רוב השחקנים בזמני לפחות , לא היו משחקים בחו"ל כי זה לשבת כול הליליה לאחר יום עבודה קשה , אלו שהתמקצעו בחו"ל עבדו דרך מקומות שבהם כן עבדו בשבת , בד"כ ברוקרים זרים ועבדו ישירות עם המבצע הפנימי

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם
שרדתי את קריאת כל השרשור המתיש הזה והוא מתחנן לנעילה.

מזכיר לי מפגשי דתיים חילונים בכיתה ו'.

ועל זה נאמר "למה?"

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

למה לשאול שאלות קיטבג? זו היא מדינה עם רוב יהודי ובעלת צביון יהודי,לכן יום המנוחה הרשמי הוא יום שבת,זה די מובן מאליו.

ד"א עסקים במגזר הערבי-נוצרי סגורים בימי ראשון,זה לא מפריע להם.

אתם לא מבינים שיש אנשים שמעדיפים לעבוד בשבת כי משלמים ביום הזה יותר?!

ביום שהעבודה בשבת תהיה בגדר נורמה,התעריף לשעת עבודה יהיה רגיל,אנשים יהיו אומללים הם יעבדו יותר ימים בשבוע וכל יום מנוחה יהיה "בקשה ליום חופש",זה לא אמור להיות ככה, יום שבת אמור להיות יום מנוחה כמובן מאליו.

פורסם

למה? כי אנחנו מנהלים דיון.

עסקים במגזר הערבי-נוצרי לא תמיד סגורים בראשון כי זה לא יום מנוחה רשמי.

למה שלהם לא יהיה יום מנוחה שתואם את הדת שלהם?

פורסם

כל מי שהיה בחו"ל במדינה נוצרית, יודע שגם להם יש ימי חופש. ההבדל היחיד כאן הוא זה שהיום שלנו הוא שבת. אני מגדיר את עצמי כיהודי, אבל זה מעצבן שבשישי בערב או בשבת אין מה לעשות כי הכל סגור.

אבל אתם יודעים מה? כל עוד לא באים אלי הביתה ומנתקים לי את החשמל בגלל שאסור להשתמש במחשב בשבת, לא אכפת לי. אני מוכן לשלם את המחיר הזה כדי לחיות במדינה יהודית.

בכל מדינה יש תרבות מסויימת, והערכים והחוקים מוכתבים על ידי התרבות הזו. במקרה של ישראל, זוהי התרבות של היהדות (ואני אומר בכוונה "תרבות" ולא דת, כדי להבדיל).

היהדות אומרת לא לפתוח עסקים בשבת? אוקיי, במדינות אחרות זה ביום ראשון. אז מה?

זה לא שאנחנו כאלה מיוחדים בקטע הזה, פשוט אוהבים להתלונן.

אחת הבעיות היא שכולם רוצים שישרתו אותם בשבת, אבל לא מוכנים לעבוד. מי מרויח מזה? שאר הדתות. כל אחד יכול בדמוקרטיה לעשות מה שבא לו. אני אמשיך לנסוע לדלית אל כרמל בסופי שבוע, או לגן שמואל למרכז המסחרי, ועד שלא יגבילו אותי בקטע הזה, אין לי בעיה.

רוצים שחנויות יהיו פתוחות בשבת? רוצים שיהיו אוטובוסים בשבת? תעברו לחיפה, או פשוט למקום אחר שבו פותחים בשבת.

כל אחד יכול לעשות מה שבא לו. הבעיה היא כשאתה לא מודע לזה, ותוקף סתם.

פורסם

מצדי שהיום החופשי שלי יהיה יום שלישי...

תסתכל על מה שכתבת לפני התגובה הזו שלי כדי לראות באיזה קונטקסט היא נכתבה, אחרי זה אתה מוזמן לנסח מחדש את השאלה שלך.

***עריכה:

יודע מה? בוא אני אזכיר לך - דיברנו על סגירה בכפיה של עסקים בשבת, ואילוץ אחרים לעבוד בימי ראשון ושישי (נוצרים ומוסלמים).

תגיד לי אם הסיטואציה הזו נראית לך צודקת:

אבא של ידיד שלי הוא בעלים של מוסך.

המכונית של הידיד נמצאת במוסך כשעובדים עליה.

הזמן היחיד שיש לבחור לעבוד על האוטו שלו הוא ביום שבת שבו הוא לוקח את עצמו הולך למוסך, עוסק בעניינו הפרטי בתוך העסק הפרטי של אבא שלו.

המוסך לא פעיל חוץ מעבודתו של הבחור על הרכב שלו.

פקח של העיריה עבר ליד המוסך, והחליט לקנוס את בעל העסק על פתיחת המקום בשבת.

אני חוזרת ומדגישה - הבנאדם היחיד שהיה שם היה הבן של בעל המוסך שעבד על הרכב שלו.

זה נראה לך בסדר? כי לי זה נראה מאוד מסריח...

לי אין אישית בעיה עם סגירה של עסקים מסויימים בשבת - לא מזיז לי מעם העובדה שאני בדרך כלל עסוקה בימי שבת בבילויים בטבע, שינה או בבילויים עם שעורי הבית שלי, אבל העניין פה עקרוני. החופש לפתוח או לא לפתוח עסק ביום חופשי רשמי.

פורסם

אז האבא של הידיד שלך צריך לגשת עם זה לבית המשפט ולהישפט. סביר להניח שאם הפרטים אמיתיים ונכונים הקנס יבוטל.

בריאות לכולם!

פורסם

אתם לא מבינים שיש אנשים שמעדיפים לעבוד בשבת כי משלמים ביום הזה יותר?!

ביום שהעבודה בשבת תהיה בגדר נורמה,התעריף לשעת עבודה יהיה רגיל,אנשים יהיו אומללים הם יעבדו יותר ימים בשבוע וכל יום מנוחה יהיה "בקשה ליום חופש",זה לא אמור להיות ככה, יום שבת אמור להיות יום מנוחה כמובן מאליו.

תיאוריה מעניינת רק שהיא לא נכונה.

הסיבה שמשלמים יותר עבור עבודה בשבת זה בגלל שכך קובע החוק...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אנחנו חיים במדינה עם רוב יהודי,יש רוב יהודי שלא מעוניין לעבוד בשבת,נראה לכם הגיוני שהמחוקק ילך נגד רוב העם וירמוס את זכויותיו ורצונותיו?!

יהיה כאוס בשוק העבודה ביום שיבטלו את שבת כ"יום מנוחה".

falou-כשהיום הזה לא יהיה יום מנוחה לא יהיה סיבה לשלם בו יותר.

Blue Jay-כמו כל תחום,יש פקחים מנייאקים שמחפשים בקטנות,זה קורה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...