Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7540 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם למישהו יש המלצה לצמיגים נוחים ושקטים במחיר סביר ( 200-300 ש"ח לצמיג).

בפנצ'ריות המליצו על :

DUNLOP SP 490 ב 280 ש"ח

KLEBER DYNAXER HP2 ב 300 ש"ח

האם יש אלטרנטיבות עדיפות ?

אשמח גם לשמוע איפה אפשר לקנות הצמיגים באיזור חיפה.

המחירים הנ"ל הם מצמיגי איוב.

אסף.

פורסם

לא נסעתי על הדנלופ , אך לאור הנתונים היבשים מדובר בצמיג נחות למדי מבחינת אחיזה (על עניין הנוחות והשקט לא אוכל לענות) - מקדם שחיקה גבוה לא מבטיח טובות בנושא הזה. לא משהו בטיחותי חלילה , אלא עניין של דרישות.

זוג קלבר כמעט זהה (חתך 60 ולא 65) הותקן על ה-306 אצלי , נוחות ורעש סבירים לחלוטין ואף למעלה מכך - את האחיזה נבחן (אולי) בימים הקרובים. ממה שקראתי אודותיו זהו צמיג עם אחיזה מעל הממוצע (מומלץ ע"י היצרן גם עבור הדגמים הספורטיביים יותר של פז'ו סיטרואן כגון 306S16 , סיטרואן ZX וולקן וכו'.

יתרונו אמור להיות ביכולת פינוי המים שלו (מניעת ציפה) , הפרופיל אמור לסייע בניקוז מהיר יותר לעומת דגם ה-HP. לא קריטי בארצנו , אבל NICE TO HAVE לקראת החורף.

מחירים מעט גבוהים , אצל אנטון ניתן להשיגם בכ- 30 ש"ח פחות לצמיג. לא משהו שבגללו תיסע ליפו , אבל אפשר להתמקח.

אלטרנטיבות ? יש לך את האקונוקונטי של קונטיננטל , GT2 של גודייר (נחות למיטב הבנתי , אבל סביר), פאלקן , קומהו.

זה בערך מה שאני יכול לחשוב בשלוף.

אחד שלא מבין :wink: .

פורסם

אני ממליץ על צמיגי אליאנס A-170 TOPSTAR צמיגים טובים בעלי מקצוע שאינם משווקים ראשיים של החברה אינם נוטים להמליץ עליהם מסיבות עסקיות גם הדגמים היישנים A-140 היו מוצלחים מכוניות שלנו עשו 80-100 אלף ק"מ ללא בעיות והמחירים סבירים בהצלחה

פורסם

צמיגים משהו משהו. :? מקדם שחיקה של 480 , קשים כמו אבן.

אתה מוזמן לסיבוב על ה-306 שלי. מקדימה (NOT FOR LONG) צמיגי TOPSTAR במצב לא רע , מאחור KLEBER DYNAXER HP2.

שמיים וארץ.

פורסם

קניתי לפני שלושה - ארבעה חודשים רביעיית KLEBER DYNAXER HP2 ב - 1000 ש"ח אצל אנטון, מרוצה עד הגג!! מומלץ מאוד!

Current: Ford Fiesta ST2

Past: Skoda Fabia 1.2TSI Sport

Peugeot 206 XS

פורסם

קניתי היום את הקלבר ביוקר. נראה כי המחירים בחיפה גבוהים משמעותית.

300 ש"ח לצמיג זהו מינימום. ההרגשה שבתוספת של 400 ש"ח הייתי יכול להחליף ארבעה לא עושה טוב :(

מה שמעניין הוא שגם לי יש את ה TOPSTAR, אבל מאחור. נראים כמו חדשים.

בנסיעה עירונית שעשיתי לא הרגשתי שינוי. לקראת הערב אסע בדרך בין עירונית בתקווה לשמוע (לא לשמוע) שינוי.

מה שעדיין לא ברור לי האם בקסנטיה אפשר להרגיש הבדל בנוחות בין הצמיגים. יכול להיות שבמכוניות רגילות מרגישים את ההבדל ובקסנטיה גם הצמיגים הסיניים הרגישו אותו דבר (מבחינת נוחות).

ההחלטה ללכת על קלבר היתה שעדיף ללכת על צמיגים צרפתיים (מבינים את הערך של נוחות ושקט) מאשר על יפניים.

השאלה שיותר מעניינת כרגע היא האם בקסנטיה עדיף לשים את הצמיגים היותר נוחים מקדימה או מאחור (בהנחה ששני הזוגות חדשים) ?

תודה על שיתוף הפעולה,

אסף.

ד"א, מעניין לגלות שאנשים פחות שמים לב לאספקט של הנוחות והשקט כאשר הם קונים צמיגים.

פורסם

הצמיגים הנ"ל פולנים. לא צרפתיים.

מחירם עלה בכ-10 אחוז בזמן האחרון , אז ההפרש הוא מעט קטן יותר (כ-30 ש"ח לצמיג).

10 אחוז מול אנטון זה לא כ"כ רע. מעטים הפנצ'רמאעכרים שמתחרים מולו.

עניין השקט עוד ניתן למדידה (למי שאינו חרש כמוני) , למרות שבצרפתייה בקושי שומעים את הצמיגים בכל מקרה (הפלסטיקים מרעישים מספיק כדי לכסות על הרעש).

את עניין הנוחות קשה מאוד לכמת בקסנטיה ושאר ההידראוליות. ההידראוליקה סופגת את רוב המהמורות בכל מצב.

לי , בכל מקרה -חשובה האחיזה יותר משאר הפרמטרים.

לגבי מיקום - כלל האצבע : צמיגים טובים מאחור (מבחינת אחיזה). מי יותר טוב ? תצטרך להחליט בעצמך. את דעתי אתה יכול לנחש.

פורסם

יש הרבה מאוד צמיגים טובים יחד עם זאת השוק הישראלי הוצף בצמיגים גרועים בחלקם ללא תקן

ישנם סדרות של צמיגים המיועדים למטרות שונות ולרכבים שונים , ולכן חשוב לבחור את הצמיג בהתאם ,אם מדובר על רכב שמיועד רק לנסיעות בתוך העיר אפשר להסתפק גם בצמיגים מיבוא ואו בצמיגים ALLSTAR של אליאנס שהוא צמיג זול המשתווה לאותם צמיגים זולים שמיובאים מהודו סין ומזרח אירופה . צמיג טוב ורך שיכול לתת מענה מצויין לקסנטיה הוא ה-MICHLEN ( הצרפתי ) יש לו אחיזה טובה הוא גמיש ורך במיוחד לדעתי תהנה ממנו יותר מצמיגי TOPSTAR ( של "אליאנס") אבל יש לו גם חסרון והוא בדפנות הוא רך ועדין וכתוצאה מכך גם מאוד פגיע מאוד ירידה לשול ואו שפשוף טוב במדרחה פשוט גומרת על הצמיג אם אינך נוסע בדרכי עפר ואינך משפשף מדרכות זו בחירה טובה, חסרון נוסף הוא מחירו הגבוה.

זכור כי גם הצמיג הטוב ביותר יאבד מיתרונותיו אם לחץ האויר בו לא יהיה מתאים.

פורסם

הדגם של מישלן שנמכר בארץ לרוב הוא האנרג'י.

צמיג נחות יחסית שלא שווה את מחירו. מהיותו "ירוק" הוא קשה יותר ואוחז פחות. במחירו יש אלטרנטיבות טובות בהרבה.

• תוכן חדש...