Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שאלה כזו....העם אתה נהגת בקרייזלר ניאון ?ולא 10 דקות.... אלה כמה ימים או שבועות שאתה יכול להגיד שהיא לא מדד?(לנוחות)

אני יכול להגיד כך...סיוויק פחות נוחה מי ניאון מי ניסיון בן כמה שנים עם ניאון וחודשים על סיוויק.

ועל קסרה אני לא יכול להגיד כלום כי לא נהגתי בה ולא נסעתי בה.....

NEON.

לי יצא לינהוג על הקסארה 99, על סיוויק 98, וגם על נאון 97.

וואלה מה אני יגיד לכם הסיוויק הכי יציבה לא הכי נוחה מהירה מנוע וגיר מצויינים

הנאון רכב מעולה רק חבל על הגיר שהורס את הכל, אמינות כמו של צרפתיה צריך לטפל בה בצורה

יסודית והיא מחזירה רק אהבה והיא קצת יותר נוחה מהסיוויק

הקסארה לפי דעתי פשוט הכי גרועה מבין השלושה ואחד הרכב שבחיים לא הייתי שוקל לקנות

בוא נתחיל מזה שהרכב בכלל לא כזה נוח וזאת אכזבה כי שאר הרכבים שלהם פשוט מעולים

כשזה מגיע למתלים ולנוחות, הרכב די צפוף ולא כל כך נעים להיות 3 חברה מאחורה למרות

שאהבתי את הריפוד מאחורה הוא די רך, והמנוע בכלל לא חזק כמצופה וזה כנראה בגלל המשקל

הגבוהה או בגלל תיבת ההלוכים שלא אהבתי בכלל.

לסיכום:

סיוויק - אמינות, ביצועים,חסכונית, מרווחת ומתאימה למשפחה יש לה רק בעיה אחת והיא

שהסיוויק היא חביבת הגנבים. הכי אהבתי את השילוב של הגיר והמנוע הכי שנאתי את הבולמים הנוקשים

נאון - (לא בדילמה אבל עונה על הדרישות) די אמינה רק צריך לחפש

אחת שטופלה במוסך טוב (גם המוסכים המורשים יודעים להיות חאפרים ולגרום לקיצור משמעותי

של חיי הגיר), חלקים יקרים, ובדיוק ההפך מהסיוויק היא גם זוללת דלק ובכלל לא אהובה אצל הגנבים

נוחות טובה, ותא הנוסעים נוח ונעים לעין. הכי אהבתי את המנוע הכי שנראתי את הגיר

קסארה: אומנם אני לא מכיר הרבה אנשים שיש להם קסארה אבל לחבר שלי יש והיא עברה אצלהם הרבה

ק''מ בלי תקלות והרכב מטופל במוסך כמו שצריך, אבל אני התאכזבתי מהמתלים שבכלל לא ריגשו

או העידו על נוחות כלשהיא, המנוע 1.8 לא נתן סיבה מספיק טובה לקיומו ותא הנוסעים קצת צפוף מאחור.

הכי אהבתי את המושבים, הכי שנאתי את המנוע והמתלים.

אני מקווה שעזרתי לך להחליט

והוספתי את הנאון בשביל הגיוון

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

"אגב,

יש לך הערכה כלשהי באמת למה המצב כ"כ שונה בין היפניות לצרפתיות?

למה כמעט באופן אבסולוטי פיג'ו\סיטרואן\רנו יהיו פחות אמינות מאשר טויוטה\סובארו\הונדה?"

מכוניות יפניות פשוט בנויות יותר טוב, איכות חלקים\הרכבה\חשיבה לטווח הרחוק\יכולת פירוק והרכבה עם נגישות.

הרכבים היפניים פשוט שורדים טוב ,הרבה יותר טוב מרכבים צרפתיים = זאת עובדה.

ותמיד יקום אותו אחד שייצא בהצהרות שיש לו 7 סיטרואנים ו 5 פגואים במשפחה ובחיים הוא לא ביקר במוסך וכו....בסדר.

ותמיד יבוא אחד שיש לו סיטרואן ויאמר שהרכב שלו הכי טוב בעולם,אז מה.

דבריי מתבססים עם ניסיון אישי, הכרות נרחבת עם מוסכי הסדר, שיחות עם לקוחות בעלי רכבים שונים, קריאת תקלות,עלויות....זאת עובדה, רכב יפני תמיד יהיה יותר אמין .

גיר\מנוע של טויוטה\סובאורו\ניסן\הונדה, אם טופל בזמן, יכול להחזיק גם 300-400 אלף בלי שום בעייה.

פורסם
לי יצא לינהוג על הקסארה 99, על סיוויק 98, וגם על נאון 97.

וואלה מה אני יגיד לכם הסיוויק הכי יציבה לא הכי נוחה מהירה מנוע וגיר מצויינים

הנאון רכב מעולה רק חבל על הגיר שהורס את הכל, אמינות כמו של צרפתיה צריך לטפל בה בצורה

יסודית והיא מחזירה רק אהבה והיא קצת יותר נוחה מהסיוויק

הקסארה לפי דעתי פשוט הכי גרועה מבין השלושה ואחד הרכב שבחיים לא הייתי שוקל לקנות

בוא נתחיל מזה שהרכב בכלל לא כזה נוח וזאת אכזבה כי שאר הרכבים שלהם פשוט מעולים

כשזה מגיע למתלים ולנוחות, הרכב די צפוף ולא כל כך נעים להיות 3 חברה מאחורה למרות

שאהבתי את הריפוד מאחורה הוא די רך, והמנוע בכלל לא חזק כמצופה וזה כנראה בגלל המשקל

הגבוהה או בגלל תיבת ההלוכים שלא אהבתי בכלל.

לסיכום:

סיוויק - אמינות, ביצועים,חסכונית, מרווחת ומתאימה למשפחה יש לה רק בעיה אחת והיא

שהסיוויק היא חביבת הגנבים. הכי אהבתי את השילוב של הגיר והמנוע הכי שנאתי את הבולמים הנוקשים

נאון - (לא בדילמה אבל עונה על הדרישות) די אמינה רק צריך לחפש

אחת שטופלה במוסך טוב (גם המוסכים המורשים יודעים להיות חאפרים ולגרום לקיצור משמעותי

של חיי הגיר), חלקים יקרים, ובדיוק ההפך מהסיוויק היא גם זוללת דלק ובכלל לא אהובה אצל הגנבים

נוחות טובה, ותא הנוסעים נוח ונעים לעין. הכי אהבתי את המנוע הכי שנראתי את הגיר

קסארה: אומנם אני לא מכיר הרבה אנשים שיש להם קסארה אבל לחבר שלי יש והיא עברה אצלהם הרבה

ק''מ בלי תקלות והרכב מטופל במוסך כמו שצריך, אבל אני התאכזבתי מהמתלים שבכלל לא ריגשו

או העידו על נוחות כלשהיא, המנוע 1.8 לא נתן סיבה מספיק טובה לקיומו ותא הנוסעים קצת צפוף מאחור.

הכי אהבתי את המושבים, הכי שנאתי את המנוע והמתלים.

אני מקווה שעזרתי לך להחליט

והוספתי את הנאון בשביל הגיוון

ריציתי לתקן אותך בדבר אחד קטן,הוא שהסיוויק בכלל לא חסכונית,ואם מדובר בגיר אוט',האוטו ממש צמא...וזהו לדעתי ההבדל הבולט בינה לסיטרואן(אני מדבר על סיוויק מהשנים 92-00).

פורסם

אני מסכים איתך.

לגבי ה 300-400 אלף שכתבתי לגבי מכוניות יפניות, לא המצאתי את זה ,זאת עובדה, אני יכול לתת לך מספר חברים בפורום הנוכחי שיש להם טויוטה\סובארו\ניסן שגמעו בסביבות 400 אלף על מנוע וגיר מקורי והרכב עדיין נוסע כמו שד עם 0 תקלות = בדוק.

פורסם
ריציתי לתקן אותך בדבר אחד קטן,הוא שהסיוויק בכלל לא חסכונית,ואם מדובר בגיר אוט',האוטו ממש צמא...וזהו לדעתי ההבדל הבולט בינה לסיטרואן(אני מדבר על סיוויק מהשנים 92-00).

אני רק רציתי לומר שלדעתי האישית ומניסיון עם הונדות על שלל דגמיה, אתה טועה ומטעה סתם אחרים. בנסיעה נורמלית המנוע של הסיביק דווקא מאוד חסכוני וכשאתה מחליט "ללחוץ" הוא מתגמל אותך בביצועים מעולים (ואם נקודת ההשוואה שלך זו הקסארה - אל תחשוב בכלל להשוות אותו מול ה 1.8 8 שסתומים והתיבה העצלה...)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אז יש כאן מישהו שיכול לסכם את השרשור??

הבחור דיבר על סיטרואן 98-9..שהיא כבר בת 7 שנים,להונדה שהיא שנתיים זקנה ממנה..

כאן מדבור באוטו שצריך לשרת אותו לטווח הארוך...ובגלל זה לדעתי ההונדה היא זו שזוכה,ואי אפשר להגיד שהיא בכלל לא נוחה,למה כי לי ממש נח בא.(הילד הקטן שלו בכלל לא ירגיש בנוחות הזו..).

מה אתם אומרים?

פורסם

הפתעה רבתי. מסתבר שכל משתתפי השרשור דלעיל, בין המצדדים ובין המתנגדים, מסכימים באופן כזה או אחר לקביעה, שמבחינתם היא עובדה, שהאמינות היפנית גבוהה מזו האירופאית ככלל והצרפתית בפרט. אפילו חובבי הצרפתיות שהמכונית הפרטית ( הצרפתית כמובן ) שלהם מגלה אמינות מוזרה ולא מובנת, מתרצים זאת בכך שהם דואגים לטיפולים שוטפים מוקפדים ובזמן בעוד, שכל יפנית ממוצעת, בין שתזכה לטיפול ובין שלא, אמינותה לא תפגע. מעבר לעובדה שיש פה נצחון ליחסי ציבור משובחים שיצרו דעה קדומה נטולת בסיס עובדתי כלשהוא, אין לקביעה הנזכרת כל בסיס שאינו נצרך להוכחה. ואנא, אל תביאו את סקרי שביעות רצון הצרכנים כאסמכתא. הסיבות בשלהן אנשים מסווגים את מכוניותיהם באותם סקרים, חלקן פסיכולוגיות ונובעות מן הצורך להגן על בחירתם מלכתחילה וקיימת בתחום זה התפלגות שונה בין צרכנים של מכוניות שונות. הסקר האמיתי היחידי הוא זה המונח בכספות היצרנים ומודד בצורה אוביקטיבית את מחזוריות התקלות של מכוניותיהם. כך למשל, מרבית המכוניות כיום, ללא קשר לארץ מוצאן, הן יצורים מורכבים ועתירי מיחשוב. תוצרי המיחשוב למיניהם, מיוצרים ע"י יצרנים בודדים ומורכבים במרבית המכוניות המיוצרות כיום, בלא קשר לארץ מוצאן. וזו רק דוגמא אחת. אין גם כל בסיס מוכח, או אפילו מסתבר, לקביעה המוזרה שיש מכוניות הזקוקות לטיפול שוטף וכאלו שלא יקרה שום אסון אם נפסח על טיפול או שניים. אין מכונית שאינה זקוקה לטיפול שוטף וכל מכונית שלא תטפל בה לפי הוראות היצרן ככתבן וכלשונן, תראה לך יום אחד מהיכן משתין הדג.

עוד קביעה לא נבונה ( והסליחה עמכם ), היא קביעת אחד מקודמי, לפיה אחת ההוכחות לכך שמוצרי PSA נחותים, נובעת מכך שהם סובלים יותר מאחרים סדקים בבלוק המנוע. כל מנוע העשוי אלומיניום ( גם ראש וגם בלוק ), רגיש באותה מידה לטמפרטורות גבוהות וקורוזיה הנובעים משמוש בנוזל קרור שאינו מתאים. זאת בלא קשר כלשהוא למוצאו של המנוע.

פורסם
אני רק רציתי לומר שלדעתי האישית ומניסיון עם הונדות על שלל דגמיה, אתה טועה ומטעה סתם אחרים. בנסיעה נורמלית המנוע של הסיביק דווקא מאוד חסכוני וכשאתה מחליט "ללחוץ" הוא מתגמל אותך בביצועים מעולים (ואם נקודת ההשוואה שלך זו הקסארה - אל תחשוב בכלל להשוות אותו מול ה 1.8 8 שסתומים והתיבה העצלה...)

איציק

אני השוותי זאת מפני שהדיון היה על כך..וכמובן שאני יודע שלא ניתן להשוות מנוע 1.6 16 שסתומים למנוע של קסארה.
פורסם
הפתעה רבתי. מסתבר שכל משתתפי השרשור דלעיל, בין המצדדים ובין המתנגדים, מסכימים באופן כזה או אחר לקביעה, שמבחינתם היא עובדה, שהאמינות היפנית גבוהה מזו האירופאית ככלל והצרפתית בפרט. אפילו חובבי הצרפתיות שהמכונית הפרטית ( הצרפתית כמובן ) שלהם מגלה אמינות מוזרה ולא מובנת, מתרצים זאת בכך שהם דואגים לטיפולים שוטפים מוקפדים ובזמן בעוד, שכל יפנית ממוצעת, בין שתזכה לטיפול ובין שלא, אמינותה לא תפגע. מעבר לעובדה שיש פה נצחון ליחסי ציבור משובחים שיצרו דעה קדומה נטולת בסיס עובדתי כלשהוא, אין לקביעה הנזכרת כל בסיס שאינו נצרך להוכחה. ואנא, אל תביאו את סקרי שביעות רצון הצרכנים כאסמכתא. הסיבות בשלהן אנשים מסווגים את מכוניותיהם באותם סקרים, חלקן פסיכולוגיות ונובעות מן הצורך להגן על בחירתם מלכתחילה וקיימת בתחום זה התפלגות שונה בין צרכנים של מכוניות שונות. הסקר האמיתי היחידי הוא זה המונח בכספות היצרנים ומודד בצורה אוביקטיבית את מחזוריות התקלות של מכוניותיהם. כך למשל, מרבית המכוניות כיום, ללא קשר לארץ מוצאן, הן יצורים מורכבים ועתירי מיחשוב. תוצרי המיחשוב למיניהם, מיוצרים ע"י יצרנים בודדים ומורכבים במרבית המכוניות המיוצרות כיום, בלא קשר לארץ מוצאן. וזו רק דוגמא אחת. אין גם כל בסיס מוכח, או אפילו מסתבר, לקביעה המוזרה שיש מכוניות הזקוקות לטיפול שוטף וכאלו שלא יקרה שום אסון אם נפסח על טיפול או שניים. אין מכונית שאינה זקוקה לטיפול שוטף וכל מכונית שלא תטפל בה לפי הוראות היצרן ככתבן וכלשונן, תראה לך יום אחד מהיכן משתין הדג.

עוד קביעה לא נבונה ( והסליחה עמכם ), היא קביעת אחד מקודמי, לפיה אחת ההוכחות לכך שמוצרי PSA נחותים, נובעת מכך שהם סובלים יותר מאחרים סדקים בבלוק המנוע. כל מנוע העשוי אלומיניום ( גם ראש וגם בלוק ), רגיש באותה מידה לטמפרטורות גבוהות וקורוזיה הנובעים משמוש בנוזל קרור שאינו מתאים. זאת בלא קשר כלשהוא למוצאו של המנוע.

בזמנך החופשי כנס למוסך של ניסאן ותראה במה המכונאים שם עוסקים , אח"כ כנס למוסך פגו ותראה מה הולך שם.

רק לידיעה, בצפון נסגרו בשנה האחרונה 2 מוסכים מורשים ניסאן או חלק גדול מהמוסך, רק בגלל שאין בניסאן תקלות, 90% זה רק טיפולים ועל טיפולים בלבד מוסך לא יכול להתקיים, שכן שלי מובטל ממפוטרי ניסאן כך שאני יודע על מה אני מדבר.

פורסם

בשביל מה להשתמש בשפה גבוהה (וללא ENTER-ים מידי פעם) ?

פשוט יכולת לומר בצורה פשוטה שכולם טועים, כל הסקרים הקיימים הם סקרים שלא שווים כלום (רק בעלי מכוניות יפאניות רוצים להגן על קנייתם, לכן הם תמיד יוצאים במקום טוב יחסית - ואילו בעלי הצרפתיות הם אנשים מאוד צנועים שלא באים להגן על בחירתם).

יכולת גם להוסיף שאין דבר כזה איכות: אלומיניום זה אלומיניום וכל מוצרי האלקטרוניקה שווי ערך מבחינת איכות.

נאיבים חושבים בדיוק כמוך...

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני יגיד לך כך אח של אישתי עובד במוסך מירכזי של ניסאן בחיפה אז אצלהם היו הרבה פיטורים בשביל לחסוך כסף.....

עכשיו שמה עובדים פי שניים מאשר לפני כמה שנים.

ולניסאן יש גם בעיות כמו לכל מכונית אחרת ......

NEON.

Honda accord h22a manual

Honda civic powered by ???

פורסם

פשוט יכולת לומר בצורה פשוטה שכולם טועים, כל הסקרים הקיימים הם סקרים שלא שווים כלום (רק בעלי מכוניות יפאניות רוצים להגן על קנייתם, לכן הם תמיד יוצאים במקום טוב יחסית - ואילו בעלי הצרפתיות הם אנשים מאוד צנועים שלא באים להגן על בחירתם).

יכולת גם להוסיף שאין דבר כזה איכות: אלומיניום זה אלומיניום וכל מוצרי האלקטרוניקה שווי ערך מבחינת איכות.

אם שפתי וסגנוני אינם נראים לך אתה כמובן רשאי כמנהל פורום למחוק את הודעתי באשר לתוכן, כנראה ש" השפה הגבוהה " בה השתמשתי, גרמה לחוסר הבנתך ואנסה שוב להסביר: יש דבר כזה איכות. כל שאני טוען הוא שאין הבדלי איכות מוכחים בין מכוניות יפניות לאחרות. האלומיניום, תתפלא לשמוע, המשמש במנועים מיוצר לפי תקנים ודרישות אחידים על ידי כל היצרנים ואשמח אם תוכיח לי את ההיפך. באשר למוצרי האלקטרוניקה, מוצרים זהים מותקנים הן במכוניות יפניות והן באחרות ולפיכך הטענה בי הם יותר איכותיים בגלל שהם " יפניים ", היא פשוט אוילית. /QUOTE]

פורסם

אם שפתי וסגנוני אינם נראים לך אתה כמובן רשאי כמנהל פורום למחוק את הודעתי באשר לתוכן, כנראה ש" השפה הגבוהה " בה השתמשתי, גרמה לחוסר הבנתך ואנסה שוב להסביר: יש דבר כזה איכות. כל שאני טוען הוא שאין הבדלי איכות מוכחים בין מכוניות יפניות לאחרות. האלומיניום, תתפלא לשמוע, המשמש במנועים מיוצר לפי תקנים ודרישות אחידים על ידי כל היצרנים ואשמח אם תוכיח לי את ההיפך. באשר למוצרי האלקטרוניקה, מוצרים זהים מותקנים הן במכוניות יפניות והן באחרות ולפיכך הטענה בי הם יותר איכותיים בגלל שהם " יפניים ", היא פשוט אוילית. /QUOTE]

עכשיו אתה גם קובע את מידת הבנתי ? יפה לך -אך כדאי שתיזהר בדבריך... כי באמת שאין צורת להתפלסף בשביל להיות צודק, אתה בטח יודע את זה.

התאוריות שלך יפות "על הנייר", רק חבל (בשבילך) שבפועל הדברים נראים אחרת.

לשמחתי, לא כל המכוניות משתמשות באותם רכיבים (תודה לאל) - לכן יש הבדלים, אם תרצה או לא, באיכות האלקטרוניקה בין דגמים מסויימים של רכבים לדגמים אחרים שאינם משתמשים באותו יצרן רכיבים.

בנוסף לכך, תיכנון יעיל של מערכת החיישנים (מיקום, חיווט) יכול להאריך בצורה משמעותית את חייו של חיישן מסויים - לכן אין צורך לייחס חשיבות רק לספק החלפים אלא גם למרכיב ולמתכנן המערכת.

כל התאוריה שלך על האלומיניום לא שווה כלום אם יצרן X משתמש בעובי "קירות" מסביב לצילינדר במינימום של (המספרים לצורך דוגמא בלבד) 5 מילימטר - כשיצרן Y משתמש בעובי קירות של 7 מילימטר, מה שבסופו של דבר משפיע על חוסנו המבני של המנוע ואורך החיים שלו. לפעמים לא צריך רק איכות, צריך לדעת גם איך לתכנן... וכן, למנועים מסויימים של פג'ו-סיטרואן יש רגישות מאוד חזקה לסדקים ביחס למנועי אלומיניום של מותגים אחרים - וחבל שאתה נוטה להתווכח עם עובדות.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אגב היותי בעל 106 מאוד אמינה לשעבר

אך ברשותי עברו שלושה רכבי 405 והן היו צרה צרורה אתה לא מתאר עד כמה.

זהו לא סוד ולא קונספירציה .בדר"כ מכוניות יפניות אמינות מצרפתיות.

אתה מוכן לקחת סיכון ?

פורסם

יש לי רק דבר אחד להוסיף...

אני אוהב צרפתיות,אוהב פיג'ו,אוהב את ה106 שלי.

אבל שמדובר באוטומט...לא להתקרב לצרפתיות.

יפניות (במיוחד הונדה סיוויק) יש להן יתרון גדול מאוד בגיר האוטומטי שלהן.

שים לב שהונדה סיוויק אוטומטית לא תהיה עגלתית.... וגם תהיה אמינה וחסכונית יחסית..וכן,מנוע 1400 של הונדה בשילוב גיר אוטומט יתן ביצועים דומים למנוע 1800 בשילוב גיר אוטומט של פיג'ו או סיטרואן...

וכמה פעמים אתם שומעים שהולך גיר אוטומט ברכב צרפתי...וכמה זה עולה...לבכות!

לאבא שלי יש מיצובישי לאנסר שנת 91,אוטומטית.

הרכב מת,הלכו רינגים הלך ראש מנוע התפוצץ צינור מים...מה שאתם לא רוצים,האוטו עשה 160 אלף קילומטר...

אבל עדיין,ההילוכים עוברים חלק!!!! ממש חלק! כמו חמאה. אין מכה ואין נעליים.

DSCF901111111105_resize1.jpg

• תוכן חדש...