Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כי נפט אפשר לאחסן לתקופה ארוכה ואפילו חיטה. אבל לך תאחסן חלב בכמות שתספיק ל- 10 מיליון ישראלים לחצי שנה.

אגב, מחירי המזון הנמוכים באירופה נובעים, בין השאר, מסיבסוד נרחב על ידי הממשלות. אבל לא סביר שממשלות פולין או דנמרק או הולנד יסכימו לסבסד אותך ואותי לאורך זמן - ואז היבוא יהפוך יקר מאוד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, פינדר כתב:

לתפיסתי, אין יותר דמוקרטי משפת הדיבור. צורת ההגייה הנכונה היא זו שתפסה בפועל ולא זו שנקבעה מלמעלה.

אז אני יביא תמילים כמו שבא לי ואתה יתאמץ להביא מני כותב טובח

יש כמה שכותבים ככה בפורום... אני מרחם על מי שמנסה להבין אותם.

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, sperial כתב:

כי נפט אפשר לאחסן לתקופה ארוכה ואפילו חיטה. אבל לך תאחסן חלב בכמות שתספיק ל- 10 מיליון ישראלים לחצי שנה.

אין בעיה, מקבל, חלב זו בעייה, צריך לתחזק את הייצור הישראלי לשעת צשבר. למה עי הגבלת תחרות( ובעצם זה הטלת עלות אלטרנטיבית על כל הציבור) במקום מימון ישיר לכיס החקלאי? 

זה הדבר היחיד החיובי שיצא מסמוטריץ' בכהונה שלו, וגם זה נפל בגלל.. החונטות והלוביסטים ושלהם. 

וגם, כאמור, נניח שחלב הוא כזה, גם גבנצ ושאר נגזרות החלב הן כאלה? חושב שלא.  נגזרות החלב בארץ יקרות. לא חושב שזה רק עקב סבסוד של ממשלות זרות את החקלאים שלהם. 

עריכה אחרונה על ידי vxlan
פורסם
לפני 13 דקות, vxlan כתב:

לא מבין איך אין שום התייחסות של אף גוף מטעם המדינה למצב.. 

אבל אבל אבל שוק חופשי... ושער המרה... וכלכלה חופשית ללא התערבות של המדינה הסוציאליסטית-קומוניסטית עם מכסות וקביעת שערים וסובסידיות...

(יצואן ויבואן נורמלי שיש לו חוזים ארוכי טווח מגן על עצמו מתנודות כאלה)

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 14 דקות, vxlan כתב:

כשכל האוויר ייצא מההיטק וליצואנים כבר לא יהיה ממה לחיות, אז יתעוררו? 

הייטק מכניס למדינה הרבה כסף אבל לדעתי מה שהכי חשוב לה לשמר בחיים זה ענף הנדל"ן. בגלל זה הולכים לממן לאנשים משכנתא, הגרלות על דירות וכל מיני דברים כאלה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, borsood כתב:

אבל אבל אבל שוק חופשי... ושער המרה... וכלכלה חופשית ללא התערבות של המדינה הסוציאליסטית-קומוניסטית עם מכסות וקביעת שערים וסובסידיות...

(יצואן ויבואן נורמלי שיש לו חוזים ארוכי טווח מגן על עצמו מתנודות כאלה)

כפי שמישהו כבר רשם, שוק המטח פה לא חופשי, המוסדיים מחוייבים לשמר רזרבות לפי הוראות הרגולטור וזה אחד הגורמים לירידה בשער הדולר אימתי שהבורסה עולה. 

זה לא היה כך עד לפני כחצי שנה, אז יצא חוזר מהממונה על שוק ההון שהורה למוסדיים להגדיל פי 2 או 3 את שיעורי הביטחון שהם מחזיקים למול חוזים שיש להם בבורסות בחול. 

ותקרא אץ מה ש @Night Driver רשם, 

יש גידור אבל לא בפרוייקטים ארוכי טווח. 

מסתמן שהוא יצואן בעצמו וחוטף על הראש מהשער. 

פורסם (נערך)

@vxlan בין החקלאי לבינך יש כמה מתווכים שגוזרים קופונים. חלקם אפילו סינים שלא מבינים מה זה שבועות והחליטו להעלות מחירים לקראת החג. והקטע הוא שעם כל סיפורי המסורת מי שהפך את שבועות לחג החלב היא, קודם כל, תנובה.

הבעיה היא שההצעה שלך לא תגביר תחרות אלא להפך - יהיה מי שישקיע שנה - שנתיים בחיסול המתחרים ותשאר, במקרה הטוב, עם יצרן אחד. אתה לא נמצא באירופה עם שוק של חצי מיליארד צרכנים בעשררות מדינות, אתה נמצא באי קטן שמתקשה ליצור תחרות.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למה אתה חושב שהמדינה משלמת? 

פורסם (נערך)

בהצעה שלי המדינה משלמת לחקלאי ישירות כדי שלא יהיה מצב שמפסיד ונסגר(אם רווחי לא מקבל סיוע), אבל כן מאפשרת תחרות חופשית בלי מגבלות. 

וגם זה רק אם יש קונצנזוס שבלי חלב במחיר נגיש, קטסטרופה( לדעתי לא, אבל מי אני סתם בחור משועמם שדן בהתפלספויות שבחיים לא יקרו.. )אחרת שוק חופשי, גם אם זה אומר שבמלחמה עם איראן מחיר החלב יעלה למאה שח לליטר. 

פורסם

אתה לא מבין שהחלב לא מסובסד? המדינה מגנה על משק החלב כי היא רוצה שהוא יתקיים, היא מנהלת אותו כדי לצמצם מחסור או עודף, אבל היאהלאהמסבסדת אותו?

אתה צריך להבין שיש דברים שמצריכים התיחסות שונה - שהמדינה תבטיח אותם בדיוק כפי שהמדינה צריכה לספק ביטחון וחינוך ושיטור היא צריכה לוודא שהאזרחים לא יירעבו. מה שאתה רוצה זו מדינת עולם שלישי עם שכבה דקיקה של עשירים כקורח ושכבה ענקית של אנשים שלא מסוגלים לקנות לחם וחלב, שלא לדבר על תרופות או חינוך לילדים.

פורסם (נערך)

מכסים ובירוקרטיה אחרת על ייבוא חלב  זה סבסוד עקיף ולא יעיל כלכלית לחלב. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, borsood כתב:

אז אני יביא תמילים כמו שבא לי ואתה יתאמץ להביא מני כותב טובח

יש כמה שכותבים ככה בפורום... אני מרחם על מי שמנסה להבין אותם.

יש הבדל בין עילגות לבין האופן בו מתפתחת שפה.

לקרוא למטבע אירו או יורו, זה משהו שמתקבע בצורה טבעית. יש הרבה מילים שאנחנו משתמשים בהן יומיום בצורה ״לא נכונה״ וחלק גדול מהצורות האלו התקבע והפך לרשמי.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

@vxlan תוציא מהראש שהכל זה ״יעילות כלכלית״.

כשאתה מנהל חברה (society, לא company) אתה צריך לנהל עוד כמה דברים. אתה צריך אנשים חיים ומתפקדים, ולתת שירותים שיאפשרו זאת. ברגע שהכל זה דולרים וסנטים, או שקלים ואגורות, אתה מאבד את החברה. לא תסבסד חינוך - לא יהיו לך מהנדסים. לא תסבסד בריאות - אנשים ימותו בגיל 50. לא תפקח על מחירי מוצרים קריטיים - אנשים ירעבו.

תסתכל על ארה״ב - בירת הקפיטליזם. אפילו שם מבינים שהצורה הקיצונית שאתה רוצה לא יכולה לקיים חברה אנושית. והחברה הזו חולה לגמרי

@פינדר יש הבדל בין שפה מדוברת לשפה כתובה. כשאתה מדבר אתה לא עורך את דבריך אלה מפיץ אותם ״כמו שהם באים״. כשאתה כותב יש לך יותר זמן לחשוב, לבדוק עובדות, לערוך את הטקסט. וגם להקפיד על הדקדוק. ובשפה העברית (כמו בשאר הלשונות) שם המטבע נגזר משם היבשת בלשוננו.

המה טבלה של שם האירו השורה ארוכה של שפות. יורו נדיר.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם (נערך)

@sperial

אין לי בעיה עם סבסוד של חלקים חיוניים לחברה. 

הבעיה שלי היא עם  הדרך, אני מאמין שבדרך אחרת רווחת האוכלוסיה כולה ( גם הרפתן שגוזרים עליו מספר קוםונים בדרך) עולה. זה הכל. 

אגב, עליך  התחזקות השקל משפיעה איכשהו? מניח שלא בהיותך שייך למגזר הציבורי. שם כלום לא משפיע, אף פעם, לטוב ולרע. 

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...