Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה לא מבין עברית? אכתוב את זה בבולד החלב בישראל אינו מסובסד. עוד פעם החלב בישראל אינו מסובסד.

מדינת ישראל בחרה לשמור על משק החלב כפעילות שחיונית לקיום המדינה. לכן מפעילה מכסי מגן ולכן מסדירה את הענף. בדיוק כשם שהיא מסדירה את ענף הדלק.

אגב, המשפט האחרון שלך, חוץ מהארס שנוטף ממנו, מראה עוד חוסר הבנה שלך. מגזר ציבורי חזק ואיכותי חיוני גם הוא לקיום המדינה. אתה פשוט לא מבין מה יקרה לך אם תצטרך לשלם מכיסך עבור חינוך ובריאות, אתה לא מבין את חשיבות שמירת בעלי מקצוע איכותיים במוסדות התכנון והפיקוח. את חשיבות גיוס ושימור כוח אדם איכותינלצבא ולמשטרה. 

אתה צריך להבין שהתחזקות השקל משפיעה על כולם - מי באופן יותר ישיר או יותר עקיף. כשהאבטלה גואה כולם משלמים את המחיר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 8 שעות, sperial כתב:

ובשפה העברית (כמו בשאר הלשונות) שם המטבע נגזר משם היבשת בלשוננו

השפה העברית עמוסה במילים שאומצו מערבית, טורקית, ארמית, אכדית וכו׳. חלקן הגדול שובש בצורה כזו שקשה לזהות את המקור, אבל הצורה המשובשת הזו נחשבת היום לתקינה ולעברית יפה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לא שלחתי אותך לצלות בשר על האסכלה, אבל בכל אתר כלכלי יפורסם שער האירו, ולא שער היורו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

@sperial

זה שאתה כותב בבולד ( יש שיגידו צועק. למה לצעוק? ) לא אומר שאתה צודק. 

הייתי ממשיך לדון איתך בנק' ( הלא מאוד עקרונית אגב, חלב זו נק' קטנה במשק שלנו) ומגיב גם לחלק השני של הודעתך, אך לטעמי הדיון איתך הולך למחוזות לא נעימים, ולכן אעצור פה ואפסיק להגיב לך. 

אתה מוזמן לעשות אותו דבר. או לא, מה שבא לך, ז  שרשור חופשי, אתה יודע, בלי מכסים על כמות ההודעות או פיקוח על כמות המילים בהודעות. 

• אהבתי 2
פורסם
בתאריך 8.5.2026 בשעה 13:03, SlowRide כתב:

השאלה המעניינת היא למה כצרכנים אנחנו לא מרגישים את זה.

בין היתר? 

image.thumb.png.f3e164501d742e38869eac62648029b8.png

אם חלילה יש סיכוי שהמחירים אשכרה ירדו, מגדרים את זה ומנטרלים את הרעה החולה הזו. 

לפני 14 שעות, ezuf כתב:

זה יורו,אירו מילה עילגת

יורו משום שאירופה באנגלית זה europe,ואתה הוגה את זה יורופ,אז למטבע קוראים יורו,בדיוק כמו שהיושבים בחו"ל הוגים

לתעתיק משפה זרה אין כללי דיקדוק. 

מי שכותב יורו צודק, מי שכותב אירו צודק, ומי שכותב המטבע הגדול השני בחשיבותו אך לא בהכרח בערכו פשוט כותב יותר מדי. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

רק כדי לסגור את הפינה הסופר-מטומטמת הזאת על יורו/אורו/אירו/אירו -

תושבי אירופה רבתי בעצמם מבטאים את המטבע בשלל דרכים שונות,

כך שאין שום בעיה עם הווריאנט הישראלי להגייה.

בהצלחה בלבטא ״אירו״ בהגייה צרפתית - זאת תנועה שלא קיימת בעברית.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הפינה הזו נסגרה אפילו על ידי המוסד הרשמי הרלוונטי.

אגב, למי שמשתמש בפייסבוק אני ממליץ לעקוב אחרי פרסומי האקדמיה. תהנו מהומור קליל.

פורסם (נערך)

בכנות, יש 0 סיכוי- או אפילו, מספר שלילי של סיכוי- לירידת מחירים. זו פיקציה. 

הסיבה פשוטה- לאף אחד ממקבלי ההחלטות אין שום עניין, ולרוב זה בניגוד מוחלט לאינטרסים שלו, לפעול להורדת המחירים בשוק. 

1) מקבלי ההחלטות חיים משכר מכובד מאד. יוקר המחייה לא ממש מטריד להם את קצה הזרת. וזה במקרה הטוב. 

2) אותם מקבלי ההחלטות, חלק מהם נהנים מאוכל על חשבון המדינה. אין להם מושג ירוק. תשאל את השרים כמה עולה חומוס 750 גרם, לא ידעו מה לומר לך בכלל. חלב נראה לי שהם ידעו כי זה בכותרות כל הזמן, אבל דברים אחרים? 

3) אנקדוטה לגבי חומוס (ספציפית זה של אחלה). המחיר שלו היה קבוע במשך לא מעט שנים, ורק יחסית לאחרונה (שנתיים?) המחיר שלו עלה. מעניין שעכשיו כשהדולר נמוך המחיר שלו לא יורד חזרה. 

4) גם אם יוקר המחיה היה מציק משום מה למנותקים שהם מקבלי ההחלטות, אין להם במקרה הטוב שום אינטרס לפעול, ובמקרה הרע זה מנוגד לאינטרסים שלהם- זוכרים את המונח "הון שילטון"? מי תורם כספים לפוליטיקאים עבור ריצה למשל? ומה הם מקבלים בתמורה? תיראו מופתעים. 

5) נניח ויימצא סוג של משיח, שחרט על דגלו את המאבק ביוקר המחיה. נניח. לא מאמין שזה יכול לקרות (ראו סיבות למעלה), אבל נניח לצורך הדיון. 

א- הוא יצטרך להילחם בחומות ובטחנות רוח. ב- הוא לא ממש יקבל גיבוי, כי הסיבות למעלה. ג- הוא לא ממש יוכל לזוז או לתמרן, אותן סיבות. ויש סיבה נוספת לדעתי (דיעה אישית)- חדלי אישים שנמצאים "בתפקיד הנכון" כדי למסמס. ראו את זו שאפילו כחלון התעצבן עליה שהיא לא פועלת, ברח לי השם והתפקיד שלה. 

ויש גם כתבה שיכולה לעזור קצת להסביר כמה אנקדוטות. 

לפני 7 דקות, sperial כתב:

הפינה הזו נסגרה אפילו על ידי המוסד הרשמי הרלוונטי.

נהיית לי מהנדס יורונאוטיקה? 

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם
לפני 8 שעות, sperial כתב:

מגזר ציבורי חזק ואיכותי חיוני גם הוא לקיום המדינה. אתה פשוט לא מבין מה יקרה לך אם תצטרך לשלם מכיסך עבור חינוך ובריאות, אתה לא מבין את חשיבות שמירת בעלי מקצוע איכותיים במוסדות התכנון והפיקוח. את חשיבות גיוס ושימור כוח אדם איכותינלצבא ולמשטרה. 

אתה מאמין כי יש לנו מגזר ציבורי חזק ואיכותי? נראה לך כי דבר כזה בכלל יכול להתקיים?

עם המגזר הציבורי הקיים היום אני גם שילמתי מכיסי הפרטי על תוספות חינוך לילדה (שלמדה בתיכון המדורג בעשירייה הראשונה), אני גם משלם מכיסי הפרטי על ביטוח בריאות ועל חברת האבטחה בישוב. וכל זה אחרי שאני משלם מס הכנסה+ביטוח לאומי+בריאות בסכום כולל שהוא חמש ספרתי.

הגישה שלך של "מגזר ציבורי חזק ואיכותי->חינוך ובריאות ואיכותיים" היא הגישה של הספר, במדינה שלנו המגזר הציבורי הוא לא ממש איכותי ומוטה פוליטית לתמיכה בשכבות הלא יצרניות במדינה. 

לטעמי, פירוק חלקים מהמגזר הציבורי המנוון שלנו והעברתם לידיים פרטיות מתבקשים בהקדם. חינוך, שעד המלחמה האחרונה היה המשרד המתוקצב ביותר, הוא הדבר הראשון שצריך לפרק.

• אהבתי 4
פורסם

ברור. כשיש מי שמפרק את המגזר באופן שיטתי הוא נחלש. כבר 15 שנה הממשלה עוסקת בפירוק מוסדות המדינה. תשווה את המשטרה או הדואר או מערכת החינוך שהיו לנו למה שיש לנו היום. אבל הפרטה אינה בהכרח הפתרון, הוודאי בתחומים שהם הפסדיים באופן אינהרנטי. התוצרים של מערכת החינוך לא משתלמים ברמת בית הספר אלא ברמת המדינה, אתה מתחיל לראות אותם 15 שנה אחרי שהבוגרים מקבלים את התעודה.

@ברווז אירופה.היא Europe. אוירונאוטיקה היא Aeronautics. הכתיב שונה בשפות לועזיות, וגם בכתיב עברי מנוקד. אבל בכתיב חסר הניקוד יש גם חוסר מידע. אגב, הפקולטה המפורסמת בטכניות כותבת את שמה ״אוירונוטית״, אבל אני לא יודע האם הכתיב עבר ביקורת לשונית, ואם כן - על ידי מי.

אגב, @ברווז, יש כללי תעתיק מלשונות זרות. אפילו כללים לכתיבת שמות היישובים על תמרורים. זה שציירי השלטים לא מסתדרים עם זה זו תעודת עניות למדינה.

פורסם

הזכרת לי שבימי הצבא העליזים, הסמל שעל הכומתה לא היה אחיד. 

לא זוכר איך בכלל עלינו על זה, אבל אצל חלק זה היה "אויר" ואצל חלק זה היה "אוויר". 

הגענו למסקנה פשוטה, שאצל חלק זה אVיר ואצל חלק זה אWיר. 

לפחות בחיל הים היה פחות סיכוי לבאג שכזה אני מנחש.

פורסם

הצבא מייצג את המדינה.

אגב, הכתיב הנכון הוא אוויר. אבל רבים אינם מקפידים, גם אני לוקה בכך. בדוק את שירשורי הצמיגים.

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

הפינה הזו נסגרה אפילו על ידי המוסד הרשמי הרלוונטי

זה אותו מוסד שמודה בפה מלא שהמילה הנכונה היא המילה שמקובלת בפי העם.. 

יום טוב גם לך

פורסם

לעניין החלב.

לדעתי סבסוד ישיר של חקלאים יהווה פתח להוצאות הלבנת הון ופשע מאורגן.

כבר היום יש מספיק פרשיות פליליות עם העברת מכסות וכו'.

המנגנון הקיים אולי לא הכי טוב בעולם אבל עדיף על אלטרנטיבות מסוכנות שיביאו להוזלה זניחה בעלויות לצרכן, פגיעה בביטחון התזונתי של אזרחי המדינה, התחזקות המשקים החקלאיים החזקים וריסוק חקלאים קטנים.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

קראת את ההסבר המאוד הגיוני?

אתה בודק מדי פעם את שערי המט״ח, או סתם עוקב אחרי העיתונות? גם העיתונות מתנערת ממילים שלא נקלטו. ראית אי פעם את המילה ״נוסעית״? אבל בכל מקום נכתב ״אירו״.

מציע שחובבי היורו יסעו לנופש ביורופה. ביורופהה וגם בספרד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • מצחיק 1

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...