Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

סליחה2 - לא התכוונתי לאנשי ידידים - התכוונתי לזו שהזמינה אותם.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, om2 כתב:

דוגמה חיה משבוע שעבר.

כל הסיפור הזה, כמו האנקדוטה שפתחה את השרשור (למרות ששם הלקוחה הייתה מרוצה) ועוד אלף אינטראקציות ספק שירות מול לקוח, יכול היה להיגמר אחרת אם בנוסף ליכולות טכניות וכוונות טובות היו למתנדבים גם כישורי תקשורת, מהסוג שנהוג היום לכנות soft skills. זה האלמנט שהרוב לוקחים כמובן מאליו, למעטים יש את היכולת לשלוט בו, ובודדים מצליחים להופכו למומחיות. 

מי שדוהר קדימה בלי לתאם ציפיות עם הקליינט (לא משנה אם בתשלום או בהתנדבות), לנטר את מצב הרוח שלו, ולהסביר כל שלב בעבודה - סיכוי טוב שיתאכזב בסוף. בין אם בגלל שמדובר בפוסטמה מהסוג המתואר לעיל, או פשוט באדם מן היישוב שקרה לו משהו חריג, ובזמן אמת אין לו את היכולת לנתח ולהבין את חומרת המצב שהוא נמצא בו. 

מזכיר לי שרשור מג'יפולוג שבו חברי חוליית חילוץ מטיילים סיפרו שהם מחתימים את פותח הקריאה על כתב שחרור מאחריות לפני שמתחילים להוציא את האוטו שלו מהחול. זאת אחרי שיותר מדי אנשים יצרו איתם קשר בפניקה דרך קבוצת הוואטסאפ, ובתום הפעולה התחילו להתלונן ולתבוע את המחלצים על נזקים שנגרמו בתהליך.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 שעות, Derish כתב:

מזכיר לי שרשור מג'יפולוג שבו חברי חוליית חילוץ מטיילים סיפרו שהם מחתימים את פותח הקריאה על כתב שחרור מאחריות לפני שמתחילים להוציא את האוטו שלו מהחול. זאת אחרי שיותר מדי אנשים יצרו איתם קשר בפניקה דרך קבוצת הוואטסאפ, ובתום הפעולה התחילו להתלונן ולתבוע את המחלצים על נזקים שנגרמו בתהליך.

כתב שיפוי ושחרור מאחריות בכל הקשור לחילוצים בשטח הוא סיפור שונה לחלוטין.

ניתן לקרוא בקישור המצורף.

https://car-pad.co.il/טיפים-ומחשבות/disclaimer/

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

חשוב לציין שכל מתנדב שלוקח קריאה באופן מסודר דרך האפליקציה מבוטח על ידי הארגון.

• מעניין 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 7 שעות, DareDevil כתב:

סליחה2 - לא התכוונתי לאנשי ידידים - התכוונתי לזו שהזמינה אותם.

אני מניח כי יש רישום מלא של כל פעולה (בוודאי נדרש ע"י הביטוח), כדאי להוסיף הודעה קופצת למרכזן בסיגנון "מספר/כתובת זו מנועים מקבלת שירות, אמור למתקשר שילך ויחפש את החברים שלו"😉

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

חשוב לציין שכל מתנדב שלוקח קריאה באופן מסודר דרך האפליקציה מבוטח על ידי הארגון.

מבוטח ב"ביטח חובה".

מתביעות שנגרמו לרכוש של מקבל השרות אין ביטוח ואני לא יודע איך פועלים במקרים שמקבל השרות תובע את המתמדב  או את הארגון.

פורסם
לפני 9 שעות, om2 כתב:

אבל אם אתה שואל אותי. עדיף דלת סגורה בלי גומי עד שבעל המקצוע יגיע מאשר דלת פתוחה עד שהוא יגיע. 

היה נכון יותר להגיד בפירוש "אני מוריד לך זמנית את הגומי עד שיגיע בעל מקצוע" . זה שלא אמר זאת טעות. אבל על טעות כזאת לא הייתי פוסל את הארגון הנהדר הזה (ואני אומר את זה בלי אינטרס אישי שאני מתנדב שם)

וכדי להציג גם את הצד השני.

בשבועיים האחרונים סגרו אצלנו בידידים אלפי חלונות ממ"ד. חלקם קשים מאוד. 

המנדבים יצאו על זמנם החופשי ותוך כדי זמן מתיחות כדי ללכת לעזור לאחר. 

עזרה ללא כל תמורה. על זה לבדו ראוי להוריד בפניהם את הכובע

פשוט אהבתי. 

לפני 9 שעות, om2 כתב:

דוגמה חיה משבוע שעבר. שאני מכיר אישית (שמעתי ממקור ראשון) 

הגיעו מספר מתנדבים לעזור. ובעזרת ציוד כבד. (ג'קים. לומים. כננת ידנית וכו' ) הצליחו בשעה טובה לסגור את החלון. זה לקח שעתיים + אבל סיפוק. החלון נסגר.

בעלת הבית שואלת בתמימות. "ואיך אני פותחת אותו?" אין כרגע לפתוח. זה צריך בעל מקצוע. אבל לפחות כרגע יש לך ממ"ד בטוח.

מבול של קללות שטפו את המתנדבים. איך יכול להיות שהם עושים לה את זה. אין לה אוויר. ואם המלחמה תמשך חודש? חודש לא יהיה לה אוויר טרי בחדר?

טוב. עבדו עוד חצי שעה. פתחו את החלון לחצי. 

יצאו מרוצים-מבואסים. 

באמצע הלילה אזעקה. האישה מתקשרת להגיד שהיא תתבע את ידידים שהם השאירו אותה חשופה בלי ממ"ד תקין.

נו טוב. יש גם כאלה.

אלוהים שישמור מ"לקוחות" כאלה. 

כן, יש כאלה. יש טיפוסים. 

זוועה. 

חוויתי אחת או שתיים כאלו בעצמי. 

אתה נותן מעצמך, מהלב, לא רק מתוך "מה שאתה עושה", ומקבל עבור זה יחס כזה זוועתי. 

לפני 6 שעות, Derish כתב:

אם בנוסף ליכולות טכניות וכוונות טובות היו למתנדבים גם כישורי תקשורת, מהסוג שנהוג היום לכנות soft skills. זה האלמנט שהרוב לוקחים כמובן מאליו, למעטים יש את היכולת לשלוט בו, ובודדים מצליחים להופכו למומחיות. 

מי שדוהר קדימה בלי לתאם ציפיות עם הקליינט (לא משנה אם בתשלום או בהתנדבות), לנטר את מצב הרוח שלו, ולהסביר כל שלב בעבודה - סיכוי טוב שיתאכזב בסוף. בין אם בגלל שמדובר בפוסטמה מהסוג המתואר לעיל, או פשוט באדם מן היישוב שקרה לו משהו חריג, ובזמן אמת אין לו את היכולת לנתח ולהבין את חומרת המצב שהוא נמצא בו. 

???

דריש. 

אתה מנסה לעשות פה היפוך אחריות. 

זה מתנגש עם "כל אדם אחראי על המסר שהוא מעביר, לא על הקבלה שלו בצד השני". 

כשאתה נתקל ב"טיפוס". גם יכולת תקשורת מהשורה הראשונה לא תעזור לך. נקודה. יש יצורים בעולם הזה, שלא נדע.

• אהבתי 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 2 דקות, ברווז כתב:

ה מתנגש עם "כל אדם אחראי על המסר שהוא מעביר, לא על הקבלה שלו בצד השני". 

כשאתה נתקל ב"טיפוס". גם יכולת תקשורת מהשורה הראשונה לא תעזור לך. נקודה. יש יצורים בעולם הזה, שלא נדע.

החוכמה היא לזהות את הטיפוס ולהגיד מראש שאתה לא יכול.

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 2

פורסם

לא מסכים אתך פה ידידי. 

כן, רצוי מאד לדעת לזהות את הטיפוס. 

אבל כשאתה מתנדב לעזור למישהו, במיוחד בדברים שאשכרה אפשר לקרוא להם "מצילי חיים", זה לא אמור לשנות לך. 

לא תעזור למישהו רק בגלל שהוא [צונזר]? 

אישית, לגבי הסיפור שהועלה, אני חושב שההחלטה לפתוח את החלון אחרי שהוא נסגר- הייתה לא נכונה, פזיזה ומסוכנת. הנחיות פיקוד העורף היו אמורות להיות ההנחיות היחידות החשובות לגבי החלון, ולהשאיר אותו סגור גם בניגוד לרצונה של ה"לקוחה". 

פורסם

כשיש משהו מציל חיים אין שום שאלה ואני עושה אבל כל מיני פוצים שאחר כך יבואו שגרמת להם נזק למצבר ושטויות כאלה אני בהחלט מנפה.

לאותה אחת עם חלון הממד הייתי אומר מראש שתבחר איך היא רוצה את החלון כי אחר כך היא לא תוכל להזיז אותו בלי בעל מקצוע.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

פורסם

שאלה כנה. איך היית יודע שלא תוכל להזיז את החלון אחרי כן? אם הוא זז לכיוון אחד, הוא יכול לזוז (תיאורטית) גם לכיוון השני, מהרגע שההפרעה בוטלה.

מי היה חושב לומר את זה ל"לקוח"? 

פורסם
לפני 7 שעות, Derish כתב:

אם בנוסף ליכולות טכניות וכוונות טובות היו למתנדבים גם כישורי תקשורת, מהסוג שנהוג היום לכנות soft skills.

למעטים יש את היכולת לשלוט בו, ובודדים מצליחים להופכו למומחיות. 

צודק. 
מה לעשות שהמתנדבים הם בסה"כ אנשים רגילים מן היישוב. לחלק מהם כישורים חברתיים גבוהים ולחלק לא.
דרישות הקבלה לארגון הן דופק ורצון טוב (שחלילה לא יתפרש זילזול באף אחד מהמתנדבים).

בסופו של דבר, כל הסיפורים והאנקדוטות האלה הם אחוז נמוך מסך האינטראקציות בין המתנדבים לבין הציבור. 
בכל ציבור יש חארות. גם בין אנשים שמקבלים שירות על בסיס התנדבותי וגם בין ציבור המתנדבים.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
בתאריך 16.3.2026 בשעה 01:07, NAPOLEON כתב:

יש כמה חורים בסיפור הפנטסטי שלך.

גילוי נאות: מתנדב לשעבר בידידים.

אני חייב התנצלות למר @teyal הנכבד.

בתור מתנדב לשעבר לא הכרתי סיפורים כאלו כלל וכלל, רק כאלו על טיפים בקטנה. הגבתי מהר ומהבטן ועל זאת התנצלותי הכנה.

• אהבתי 7
פורסם
לפני 8 שעות, ברווז כתב:

שאלה כנה. איך היית יודע שלא תוכל להזיז את החלון אחרי כן? אם הוא זז לכיוון אחד, הוא יכול לזוז (תיאורטית) גם לכיוון השני, מהרגע שההפרעה בוטלה.

מי היה חושב לומר את זה ל"לקוח"? 

א. לא חושב שהם ידעו מראש שהחלון לא יפתח.

ב. אם קוראים לך לסגירת חלון. אתה סוגר את החלון. 99% מהממ"דים עם חלון קבוע סגור בזמן מלחמה. כך שהגיוני שרוצים לסגור חלון ולא לפתוח. 

ג. המוקדנים מספרים. שבסוף "עם כלביא" היו אלפי טלפונים של קריאה לפתיחת חלון ממ"ד. נהלי הארגון זה לא לטפל בזה (כי זה כבר עבודה לבעל מקצוע ואין באמת דחיפות לעשות את זה )  היו לא מעט "איחולים" שהמוקדנים ספגו. למה סגרו ועכשיו לא מסכימים לפתוח.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, ברווז כתב:

אלוהים שישמור מ"לקוחות" כאלה. 

כן, יש כאלה. יש טיפוסים. 

זוועה. 

חוויתי אחת או שתיים כאלו בעצמי. 

אתה נותן מעצמך, מהלב, לא רק מתוך "מה שאתה עושה", ומקבל עבור זה יחס כזה זוועתי. 

לקח לי שנים ועדיין לוקח לי ללמוד את מה שדריש כתב למעלה.

softs skills  זה משהו שבימינו נדרש עבור כל מי שעובד מול לקוחות.

לפני 9 שעות, ברווז כתב:

כמה זה כבר קשה? אתה צריך להבין את השפה שהוא מדבר ולדבר בה.

אתה לא תדבר עם אבשלום קור באותה רמה שפתית כמו שתדבר עם מרדכי דוד.

לפני 4 דקות, DareDevil כתב:

softs skills  זה משהו שבימינו נדרש עבור כל מי שעובד מול לקוחות.

הייתי אומר שזה דבר בסיסי שצריך ללמוד, אם אתה רוצה לעבוד מול לקוחות. פחות מחייב לקוחות פנים מערכתיות אבל חשוב עדיין להשקיע זמן.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
  • רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic

• תוכן חדש...