Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ותודה מראש למשיבים

רכשתי טויוטה קורולה space 2021 (סטיישן), לא מזמן הרכב עבר לא מזמן את ה140 אלף ק״מ. 

1- האם כדאי לעשות לו ביטוח סוללה (במידה ואפשרי)? או שזאת סוללת ניקל/ ליתיום שיותר אמינה  שלא מצדיקה תשלום על ביטוח 

2- מהי שגרת הטיפולים המומלצת שלו אחת ל10 אלף ק״מ או 15? 

3- האם לעשות טיפולים שוטפים במוסכי היבואן או לאו דווקא (עד עכשיו אופל במוסך מורשה מתועד) 

שוב תודה רבה

פורסם

1- בשביל השקט הייתי מצטרף, סך הכול 550 שקל לשנה.

2- אמור להיות לך ספר טיפולים,, אם לא קיבלת הייתי יוצר קשר עם היבואן בשביל לקבל שגרת טיפולים עדכנית.

3- אתה לא חייב לטפל במורשה יבואן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

דקה אחת של חיפוש במרשתת מעלה לך את ספר הנהג. לא טרחתי להוריד אותו, אבל בדרך כלל שגרת הטיפולים מופיעה בפרק האחזקה, שנמצא בדרך כלל לקראת סוף הספר.

עוד דקת חיפוש תחלה לך את תנאי הארכת האחריות על הסוללה.

לגבי בחירת מוסך - הארכת אחריות על הסוללה מחייבת בדיקה שנתית במוסך מרשת היבואן.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

דקה אחת של חיפוש במרשתת מעלה לך את ספר הנהג. לא טרחתי להוריד אותו, אבל בדרך כלל שגרת הטיפולים מופיעה בפרק האחזקה, שנמצא בדרך כלל לקראת סוף הספר.

אומנם אכן מופיע בספר רכב, אבל גם מופיע בנפרד באתר היבואן. 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

עוד יותר טוב. מראה משהו על התייחסות היבואן.

אני נוהג להוריד את ספר הרכב למחשב (ולמרות גודל המסך גם לטלפון) כי יש בו תשובות להרבה שאלות. למשל פירושן של נורות התראה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לשיקולך 

בקארזון כתוב כך  לא בדקתי על סמך מה ) ה

לגבי סוללת הליתיום החדשה יותר  ( מ2023 גם בסאדן זה ליתיום  הזו אבל  כנראה עם קיבולות גדולה יותר)  )

. הבדל טכני חשוב קיים בין גרסת סדאן ההיברידיות להאצבק וסטיישין. בסדאן סוללת ניקל-מטאל בעלת קיבולת של 1.3 קוט"ש בעוד שבהאצ'בק ובסטיישן סוללת ליתיום-יון מתקדמת יותר בקיבולת 0.75 קוט"ש. סוללת ניקל-מטאל אמנם נחשבת מתקדמת פחות אבל גם נחשבת עמידה יותר בפני פריקה מלאה. פריקות מלאות (או כמעט מלאות) הן חלק טבעי מפעולת המערכת ההיברידית. מתוך כך, לסוללה בגרסת הסדאן צפויים חיים ממושכים יותר בהשוואה לסוללה בגרסאות סטיישן והאצ'בק.

פורסם

תודה רבה

אכן המלצת היצרן בספר הרכב היא לטפל בכל 15 אק״מ 

ֶיש כל מיני דעות/שמועות לגבי האמינות של הסוללה הזו בשל השונות שלה מבחינת ההרכב הכימי, יש מציינים לשבח ויש לגנאי, לכן הייתי שמח לשמוע חוו״ד מהמומחים ובעלי הניסיון שבפורום,

אני לא רוצה להוסיף עלות שנתית לרכב שמלכתחילה העדפתי רק בגלל החיסכון הכספי הנובע מהסוללה 

תודה שוב

פורסם (נערך)

1. אחריות לסוללה בעלות 600 לשנה או 15000 ק"מ , לפי המוקדם מביניהם.    שזה כמו הזמן הנדרש לטיפול, כך שלמעשה אם אתה מעוניין לבטח  צריך לתזמן ביחד עם הטיפול.

2. הרכב שלך עם 140 אלף ק"מ, שזה מחוץ לאחריות יצרן, השאלה אם היום הסוללה מבוטחת, כי אם לא אז בטויוטה לא יסכימו להאריך אחריות

3. מחיר הסוללה בערך 12000 ש"ח , יכול להיות ששווה כלכלית לבטח תמורת 600 לשנה/15000 ק"מ. מצד שני אחרי 12 שנה כבר לא ניתן לחדש אחריות ושם בדרך כלל הולכת הסוללה. ואז יצא ששילמתה הרבה שנים גם על האחריות לסוללה וכשהסוללה מתקלקלת תשלם בנוסף מכיסך.

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

פורסם

היום הסוללה לא מבוטחת 

השאלה היא מבחינה כלכלית האם לאורך זמן העלות של ביטוח תחזיר את עצמה לטווח הארוך - בכוונתי להחזיק את הרכב שנים קדימה 

או שהמקרים בהם הסוללה דורשת החלפה הינם נדירים ולא מצדיקים ביטוח שכזה 

פורסם

כנראה שבטויוטה לא יסכימו לבטח אותך.

ובמקרה שלי שילמתי 7 שנים ביטוח על הפריוס מהשנה ה-5 עד ה 12 והסוללה הלכה אחרי 14 שנים כך ששילמתי מכיסי בנוסף.

היום יש לי קורולה 2020  ושוב אני מבטח, עניין של אופי כמה אתה מוכן לקחת סיכון.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

האחריות היא עד 100 אלף השאלה ממתי הופסק הביטוח ? אם הבעלים הקודם המשיך  קצת?   

תבדוק בתקנון או תתקשר לשאול  נראה שכמו שכתבו מעלי  שאתה לא עומד בתנאים לביטוח 

פורסם

תוכל לעשות ביטוח לסוללה (לאחר בדיקתה) אצל "אלקטריקאר מבית מרכז שירות גיל ניב מודיעין"

שבא.ת שילת, טל' 08-9761718.

במרכז השירות עצמו יש את כל שרותי הרכב והם גם עם מומחיות מיוחדת במכוניות טויוטה, לקסוס, יונדאי וקיה.

בברכה  -  רפי לין

פורסם

דבר ראשון עד 200K אפשר להגיע לבדיקה ואז אפשר לבטח את הסוללה 

דבר שני חבל לבטח את הסוללה ברכב הזה כי בקורולה סטיישן לא הולך סוללה וגם אם כן יילך אז תוכל לקנות מפירוק בגרושים 

כי אין לו ביקוש 

אני אישית ישבתי בכאלו מ2019 עם 540K עם סוללה מקורית וגם כזה עם 490K עם סוללה מקורית 

לעומת אוריס או פריוס ששם כן הולך סוללה פעם בכמה שנים 

בכל מקרה לדעתי על תבטח עד 200K כשתגיע לשם תתלבט אם אתה רוצה לעשות אחריות 

אני אישית הפסקתי את האחריות בפריוס פלוס עם 350K מאותו סיבה 

בהצלחה

• רעיון טוב! 1
פורסם

אפשר לבטח רק החל מקילומטראז' מסוים או שאתה מחויב לשמור על רצף ביטוחי?

אני בדיוק עושה טיפול 100K בקרוב ובדיוק מתלבט אם יש צורך להמשיך לבטח את הסוללה,אני במוסך מורשה בבאר שבע,זכור לי שדורשים 500 ש"ח.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...