Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלחמת מחירים?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ממש לא יקר בדיוק להיפך מחירים סופר אטרקטיביים!

זה המשך של תהליך שהיה צפוי בשוק הרכב החשמלי והתעכב וכעת קורה בבום, של ירידת מחירים עקב הוזלת תהליכי ייצור, עלויות סוללה ותחרות קשה ושיפגע במי שכבר רכש רכב חשמלי וייפגע חזק מאד ברכבים החשמליים החדשים המתחרים.

וזה רק ההתחלה הבום האמיתי ייקרה כאשר יפותחו סוללות מתקדמות יותר וזולות משמעותית ביחס לטווח הנסיעה שהן יספקו ואז בבת אחת תהיה צניחת מחירים מאסיבית.

מי שרוכש רכב חשמלי היום שם לדעתי את כספו על קרן הצבי אלא אם כן הוא נוסע הרבה ואז החסכון בדלק יפצה אותו על ירידת הערך הגדולה שתהיה.

https://www.cartube.co.il/חדשות-רכב/דגמי-gac-aion-החשמליים-נחתו-בישראל-מחיר-142990-שקל

עריכה אחרונה על ידי bigzoltar
פורסם

במקרה של רכבים חשמליים מסין אני חושב שזה קצת פחות עניין של התקדמות טכנולוגית והוזלת עלויות ייצור אלא מרווח שיווק עצום שיש להם, מספיק לראות את עלות אותם רכבים בשוק הסיני כדי להבין שלסינים יש יכולת משחק גדולה מאוד עם המחירים לשוקי המערב. 

פורסם

רק האיון V עם תקינה מלאה.

https://www.bizportal.co.il/car/news/article/20021206

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

הירידות העתידיות במחירים יגיעו בעיקר משום שעלות קוט״שׁ סוללה ברכבים חשמליים/נטענים הולכת ויורדת ויש כמה ״צדיקים״ כמו טסלה שאין להם יבואן ושחותכים מחירים וימישכו ואז השוק צריך להתיישר כדי להתחרות. 

במקביל, הסינים וזאת בגלל תחרות בשוק הפנימי שלהם, לא ממתינים עשור בין מתיחות פנים אלא משפרים כל הזמן, ברמה שדגמים שהגיעו אלינו ״טריים״ כבר הופכים למיושנים חודש אחרי שהגיעו כי בסין כבר שיפרו אותם.  למעשה הסינים דחפו ודוחפים בכך גם את טסלה ... לפני כמה חודשים אאל״ט byd חתכה את מחירי החלק גדול מרכביה בכמעט שליש!!! בשוק הסיני, וזה רק עניין של זמן עד שחלק מההנחות יגיעו אלינו.

לבסוף, הסינים, מכיוון שבשוק הפנימי שלהם אנשים יכולים לבלות כמות שעות היסטרית ברכב, הרבה יותר מודעים לנוחיות ויותר נדיבים, ככלל, באיבזור - זה לא ב.מ.וו או ואגיות בלי אבזור ושכל פיפס עולה עשרות אלפי שקלים ״תוספת״ ... בשנה הבאה להבנתי Li Auto אמורים להתחיל לשווק אצלנו רכבים ואז, עם כל הכבוד, לנהגים שמחפשים נוחות, קידמה טכנולוגית ונסיעה רגועה (מה שדי נחוץ במדינתנו הלחוצה והפוסט טראומתית), לא יהיה מה לחפש בכלל אצל יצרני ה״יוקרה״.

התחזית שלי היא שתוך 3 עד 5 שנים אפשר יהיה לרכוש ג׳יפון משפחתי עם טווח אמיתי של 500 ק״מ חשמל טהור או נטען עם 100+ ק״מ של חשמל ב-140,000 ש״ח במחירים של היום. יתכן שאפילו פחות, כי טסלה עכשיו מוציאה את המודל q כגרסה מוזלת ל-3 (כנראה סביבות 100,000 ש״ח בארה״ב) ואני מניח שתוך שנתיים יהיה מודל y מוזל גם כן ... וזה לא שהסינים שוקטים על השמרים ... 

עריכה אחרונה על ידי G. P. Magnus
הוספה

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם

הכל נכון חוץ ממה שרשמת על טסלה.

הם גובים מחירים גבוהים יותר משמעותית מרכבים שנמכרים באמצעות יבואנים ולהערכתי לא יובילו את רמת המחירים מהכיוון הנמוך שלהם גם בדגמים המוזלים שהם יציגו.

הסינים מובילים ויובילו את המגמה הזאת.

לפני 3 שעות, discoTD5 כתב:

רק האיון V עם תקינה מלאה.

https://www.bizportal.co.il/car/news/article/20021206

חבל שישראל לא מאמצת גם את התקינה הסינית.

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, bigzoltar כתב:

הסינים מובילים ויובילו את המגמה הזאת.

בתחתית סולם האומץ שלי נמצאים כבאים, לוחמי 669 וכו׳.

שלב מעל - רוכבי קורקינטים וכו׳

והכי אמיצים לדעתי, רוכשים פרטיים של מכוניות סיניות, אלה אנשים ללא חת.

עריכה אחרונה על ידי waterman
  • מצחיק 7
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם (נערך)

מצחיק,

אבל במציאות הבדיחה הזאת לא מצחיקה את הישראלים, הכי הרבה רכבים סיניים נמכרים בישראל לעומת רכבים מכל מדינה אחרת ובפלח הרכבים החשמליים הסיניים כבר מוכרים 80 אחוז!

כלומר אתה בחבורת המיעוט שסובלים מפארוניה מרכבים סיניים.

ספיציפית aion v עם אחריות מלאה ל- 8 שנים על הרכב ועל הסוללה תיתן לך שקט נפשי מוחלט בגיזרת האמינות, לעומת רכב מערבי אנין טעם שעולה עשרות אלפי שקלים יותר ועם אחריות קצרה הרבה יותר ושוק עתידי שבכלל לא בטוח שיהיה עדיף (בין היתר בגלל האחריות הקצרה יותר וגם בגלל המחיר המפולפל) וגם אמינות שלא בהכרח טובה יותר (ראה את הבחור שמתקן רכבי יוקרה אירופאיים בחצר שלו). 

gac מייצרת ומוכרת 2.2 מיליון רכבים בשנה, מחציתם הם רכבי טויוטה! שזה יותר מכמה חברות מערביות אירופאיות ביחד (כגון סקודה, סיאט יחדיו וכו') היא מקבל ציוני אמינות גבוהים מאד בסקרי אמינות.

גם מבחינת תמורה למחיר מדובר ברכב שמבחינת הגודל הוא בתחילת קטגורייה D עם מרווח ענק במושב האחורי יותר גדול מחלק מהרכבים בקטגורייה D, טווח נסיעה של 510 ק"מ, שהוא יותר גדול מהטווחים של כל הרכבים בקטגורייה c או D נכון לעכשיו לפחות בגרסאות הפתיחה שלהם ורק ב- 166 אלף ₪.

אז בסדר דעות קדומות ימנעו ממך רכב שמעניק חבילה מאד אטרקטיבית.

• אהבתי 1
פורסם

זולטאר, רוכשי מקסוס מוסרים ד"ש.

אין לך מושג אם הרכב יהיה אמין, אין לך מושג איזו תמיכה טכנית תהיה לו, אין לך מושג מה הטווח האמיתי ואין לך מושג מה תהיה שמירת הערך.

יכול להיות שהוא יהיה הברקה, יכול להיות שיהיה מאוד מוצלח ויכול להיות שבטוחח של שנתיים יהיו סוללות שעולות רבע ונותנות פי 4 חז הוא יהיה שווה כלום ושום דבר.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 4

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, bigzoltar כתב:

מצחיק,

אבל במציאות הבדיחה הזאת לא מצחיקה את הישראלים, הכי הרבה רכבים סיניים נמכרים בישראל לעומת רכבים מכל מדינה אחרת ובפלח הרכבים החשמליים הסיניים כבר מוכרים 80 אחוז!

ובכן, ראה ציטוט מתגובית ב׳גלובס׳ לכתבה של בן גדליהו - מצחיקה או לא, יחליטו הקוראים:

׳אנו ב-Fu-Gone, חברת הרכב שחוללה מהפכה בהתהפכות רכבים והביאה פריצת דרך ברישום טווחים לא אמיתיים לסוללות מציעה את הדגם הכי טסלה שאינו טסלה עד כה (ותאמינו לנו שבטסלה דגם מפואר מאובזר ומגושם כזה היה עולה כפול! אפילו שאחרכך בהשוואה מתברר שזה תוספת של 20 א' ש'). אז מהו ה-Shu-4T-GX-LR-PPT? רגע סליחה, זו סיומת המצגת לעיתונאים - ה-SHU-4T-GX-LR? אם כן זהו רכב בתמחור פסיבי אגרסיבי עיצוב סקנדינבי דפנסיבי בקוים נקיים מעוגלים חלקים מתמזגים, אין מתגים בולטים, או נורות חיווי, או משהו שיוציא אתכם משלוות הנפש כשידכם תחליק על מושב מחומם מקורר מהונדס גנטית מעור של דמוי פיל עם תיפורים גימורים ופסי לד וכל מה שתגידו רק שימו אצלנו רבע מליון שקל. אחיזת כביש של נחש שמנסה לרוץ, מהפך בהנהגת מעצב העל קארים אלדשבורד - frunk מחולק לשני תאים במקום אחד גדול, ומראה שנע בין נמרי לטיגריסי, מידות שעבורן גם רוחב חניה אמריקני ייחשב קצת קטן, בין מיניבוס היתולי לנגמ"ש שהתחפש לאוהל טנסילי בים. מצבי שיוט כביש ללא יד אדם עם מגוון אפשרויות חדרי מיון כולל טופס התחייבות הקופ"ח שתשיג העוזרת האישית "shu-shoshi" שנדלקת בעפעוף ריסים ממצלמה סודית ורמקול אינטגרטיבי ששתולים במושב הנהג ומתמללים הכל למטה המפלגה. ימי מכירות ערבי לילות מפנקים דרינקים די ג'יי, כרטיס זוגי לספא בפאתי בדיר אל מכסור, מגוון צבעי ירוק-צהבהב, צהוב-ירקרק או ירוק-אפור 'בריסל בגשם' המילה האחרונה ממעצבי צבעים באזוה"ת 11 בצ'ונצ'ינג.

ועכשיו גם רכבי 0 קילומטר בהגדלת טווח לרכבי 100 קילומטר ב-אפס תזוזה, על גבי משאיות פריקה מהנמל בשואו-רום המפואר - ה-Shu-room בסוכנות 'אסי ליסינג אנד מור' ברחוב יורדי הפסים באזור התעשייה אשדוד.׳

אז בסדר דעות קדומות ימנעו ממך רכב שמעניק חבילה מאד אטרקטיבית.

תודה, אך כבר בחרתי ברכב אחר שאני מאד מרוצה ממנו😇

עריכה אחרונה על ידי waterman
  • מצחיק 7
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם

ספיציפית aion v עם אחריות מלאה ל- 8 שנים על הרכב ועל הסוללה תיתן לך שקט נפשי מוחלט בגיזרת האמינות, לעומת רכב מערבי אנין טעם שעולה עשרות אלפי שקלים יותר ועם אחריות קצרה הרבה יותר ושוק עתידי שבכלל לא בטוח שיהיה עדיף (בין היתר בגלל האחריות הקצרה יותר וגם בגלל המחיר המפולפל) וגם אמינות שלא בהכרח טובה יותר (ראה את הבחור שמתקן רכבי יוקרה אירופאיים בחצר שלו). 

עדיף שנתיים אחריות ביד מאשר 8 על העץ

• אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם (נערך)

בסדר אתם חיים ביקום מקביל ובעולם האמיתי חוכמת ההמונים מדברת.

מה שאני אומר זה הכל באופן יחסי לשוק הרכב החשמלי.

אני גם חושב שכל הרכבים החשמליים שנמכרים היום יימכרו לברזל בטווח של 3,4 שנים (בהקצנה מסויימת) משום שבטווח הזמן הזה הם יהיו כמו עגלה עם סוס.

ואני גם עם ביקורת גדולה על החוסר בהנדסת האנוש ברכבים הסיניים בגלל שהרבה מתופעל מהמסך אבל מי עם לא טסלה יצרה את הרעה החולה הזאת ולקחה אותה יותר לקצה מהסינים ובנוסף את שיטת הפשטת רכביה מאבזור (בסינים יש לפחות לוח מחוונים/ תצוגה עילית, מוט הילוכים וכמה כפתורים פיזיים, יש חיישני חניה, יש ידיות חשמליות, יש רדאר ויש התקדמות שלהם בנושא הזה. טסלה זה ראש בקיר).

אבל משום מה כשמדובר בטסלה אז זה לא מפריע והכל בסדר ומדובר במרכבת האלים.

הסינים לפחות נותנים אחריות ארוכה מאד על הרכבים שלהם ונמכרים בעשרות אלפי ₪ זול יותר למרות שהם נמכרים עם יבואן. כמה טסלה נותנים 4 שנים ו- 80 אלף ק"מ ועל השירות המצטיין שלהם אין מה להרחיב ויש אנשים (בישראל מיעוט של אנשים אבל בטוחים שהם חכמים יותר מכולם) שמרגישים יותר טוב עם רכישה כזאת. בסדר שיהיה להם לבריאות.

לגבי שירות טכני הוא של יבואן טויוטה שאני סומך עליו יותר מכל יבואן אחר ולגבי טווח הנסיעה יד נתוני wltp.

למה לנתון של 500 ק"מ של טסלה מודל y מסוללת 60 קוט"ש אתה מאמין? (לאיון יש סוללת 75 קוט"ש).

• אהבתי 1
פורסם

מי אמר לך שבטסלה זה מקובל?

זו רעה חולה שמפריעה לי בכל רכב בלי קשר למוצא שלו.

ותתפלאנאבל אני פוסל רכבים גם על הנדסת אנוש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, GTאי כתב:

עדיף שנתיים אחריות ביד מאשר 8 על העץ

מעדיף 8 שנות אחריות מאוריון מוביליטי (שמייבאת את AION) על פני שנתיים אחריות מיבואן אחר.

אני רוצה לראות שמישהו ( בקרסו, לובינסקי, צ'מפיון, מכשירי תנועה, סמלת וכד') ידבר אתך בשנה השישית כשיש לך תקלה, והאחריות המקורית הסתיימה אחרי שלוש או ארבע שנים. 

אתה באמת חושב שאחריות לשנתיים עדיפה על פני אחריות לשמונה שנים? 

• אהבתי 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...