Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלחמת מחירים?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 7 שעות, Night Driver כתב:

רק שאין קשר בין התשלום החודשי שאני משלם כעסק לחברת הליסינג למחיר השוק של הרכב.

גם אין קשר לשווי שימוש ברכב צמוד שאני משלם.

פורסם
לפני 47 דקות, waterman כתב:

ערך גרט אמור לשקלל פער בין מחיר רכישה למחיר (משוער) למכירה. אממה, מחיר הרכישה אינו זהה לחברת ליסינג וללקוח פרטי (ממגוון סיבות, אין טעם לפרט, כולנו מבינים) בעוד מחיר המכירה המשוער שישיגו הליסינג והלקוח הפרטי - קרוב למדי במיוחד לאחר ׳השבחה׳ וכו׳.

לכן אטען שלמושג גרט ערך כספי שונה משמעותית בין שני סוגי הלקוחות.

ערך הגרט זהה בשני המקרים. הפחת שונה.

הנקודה היא שאין ערך גרט של קורולה בשנות האלפיים כערך גרט של מגאן 2

לפני 49 דקות, waterman כתב:

אין סתירה בין הגישות שלנו שהרי הרווח הגולמי בשקלים נותר בעינו, אך מבחינת אחוזי רווח - המכנה צריך להיות נמוך משמעותית.

גם 20% גולמי ביבוא  זה נמוך מאוד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• ספונסר פורום
פורסם
בתאריך 8.8.2025 בשעה 20:08, RK כתב:

הטיעונים האלה (כמו המילה מונופול) חוזרים על עצמם בכל שרשור מחירים/יבואנים. אין מונופול. ולגבי מחירים, מוזמנים לבדוק בכל העולם - מוצרים דומים עולים סכומים דומים בכל מקום.

המונח הנכון אמור להיות קרטל, ולא מונופול, פשוט כי יש הרבה יבואנים והם מבינים נהדר את שפת המחירונים של היבואנים המתחרים, ודי לחכימא...

אתה מוזמן לבדוק בעצמך מחירי רכב ולראות עד כמה המחירים שונים לרעה אצלנו, אבל חייב דוגמה אחת קטנה להמחשה:  AUDI RS6 בגרמניה, חדשה ועמוסת תוספות - בקושי 125,000 יורו נטו לפני מע"מ (כ-500,000 ש"ח). טיל בליסטי שעולה בערך כמו הונגצ'י אצלנו...

אותו הרכב אצלנו: כמעט מליון ורבע ש"ח. ברור שהמיסים אוכלים פה כל חלקה טובה, אבל נראה שאתה עושה הנחות גדולות ליבואנים, וזה עוד לפני שנדבר על הפשע האמיתי - מחירי החלפים המקוריים.

• אהבתי 4

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

נתת דוגמא לא טובה.

כמה רכבים כאלה עלו על הכביש פה וכמה בגרמניה?

אתה הרי יודע שזה "קצת" משפיע על העלויות כמו תקינה, חלפים, הכשרות וכו'.

פורסם
לפני 27 דקות, הלוחש למכוניות כתב:

ברור שהמיסים אוכלים פה כל חלקה טובה, אבל נראה שאתה עושה הנחות גדולות ליבואנים, וזה עוד לפני שנדבר על הפשע האמיתי - מחירי החלפים המקוריים.

בוא נזכיר את הסיבה האמיתית (מיסוי חריג, שוק קטן וכלכלת אי למעשה בכל הקשור לרכב), אבל נזכיר אותה כבדרך אגב ונקטין חשיבותה (כי למה לצאת מול המדינה כשאפשר לצעוק Kill the rich), ובוא נדבר על חלפים (אכן עיוות רע) כשזה לא הנושא, ונאשים אותי באי הצטרפות למקהלת הקומוניסטים.

תמצית כל שרשור דומה באשר הוא.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אם המשכורת הממוצעת (או החציונית או כל צורת מדידה אחרת) באירופה (או ספציפית גרמניה כמו הדוגמא שנתנו כאן) היא גבוהה בהרבה מישראל אז ההשוואה בין רכב לרכב צריכה לכלול את ההשוואה הזאת

לפי מה שאני זוכר ישראל בכל מדד ריאלי היא אחת היקרות בעולם. אני לא חושב שבתחום הרכב הוא שונה

פורסם

בגרמניה החציון נטו גבוה בכ 2500 ש"ח מבארץ אבל זה נתון חסר משמעות ללא מבנה הוצאות כולל והתפלגות שכר.

ואשמח להסבר למה זה משנה כשמסתכלים על עלות של מוצר כלשהו.

פורסם
לפני 3 דקות, Night Driver כתב:

ואשמח להסבר למה זה משנה כשמסתכלים על עלות של מוצר כלשהו

אני חושב שזה משנה במונחים של כוח הקניה שלך בתור צרכן. 

עלות הייצור של המוצר איננה המחיר בו אתה קונה את המוצר. כוח הקניה שלך משנה. 

אצלנו, עם מיסים והוצאות נילוות, מכונית עולה המון. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

נכון אבל מצד שני אם כוח הקנייה שלך קטן יותר אז אתה קונה פחות והשוק מאזן את עצמו.

נכון שכל יבואן מחזיק במספר גדול של מותגים אבל עדיין יש הרבה יבואנים (יותר מסופרים ובסופרים קונים הרבה יותר) אז כוחות השוק כן יפעלו.

פורסם

ראיתי את זה אתמול ותמהתי מתי מישהו יעלה את זה 😉
לובינסקי ״איחדו״ אולמות תצוגה של האירופיות לבית צרפת ששימש עד כה בעיקר  את פיג׳ו וסיטרואן  . לא זכור לי (אם כי לא הייתי בסביבה בשנה האחרונה) שהיו שם מותגים נוספים במקום היחסית קטן הזה. 

אבל יש הגיון במהלך ואופן החשיפה של המותגים הסיניים שמוכוונים לקהל בעלי יכולת , כזה שמסתובב בהרצליה ״קיפוח״ .

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

רוב האולמות האלה במרחק הליכה קצר ממקום העבודה שלי. במהלך השנים הלא קצרות שאני עובד באזור ראיתי הרבה שינויים באולמות התצוגה וסוכנויות שנפתחו ונסגרו או עברו.
מכיוון שכיום רוב היבואנים מביאים גם מותגים סיניים שפעמים רבות נמכרים טוב יותר מהמותגים "המסורתיים" שלהם אני לא מתפלא שהאולמות מתמלאים במכוניות סיניות.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

תשמע, מי שרוצה רכב יוקרה צריך חניה ושלא יהיו פקקים בדרך. 

תחבורה גם הוציאה את היבואנים מהמסגר לראשון למשל.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...