Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלחמת מחירים?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, Night Driver כתב:

המשווק בחו"ל כפוף לרגולציה הישראלית?

הוא לו, אבל אני כן, ועדיין גם אחרי מסים והובלה במטוס חלפים מקוריים ללקוח פרטי יוצא לפחות פי 2 יותר זול מאשר לקנות אצל יבואן ישיר.

רק ההובלה והמסים שלי יכולה להגיע לחצי מעלות הכוללת, ז"א החלקים עצמם זולים בחו"ל עד פי 4 לפחות במקרה הזה, גם כאשר אני קונה חלפים מקוריים מדילרים רישמיים של היצרן. כל אחד יכול לעשות את ההשווה הזאת, זה לא ידע נסתר.

דוגמה בארץ: חלקי חילוף לרכבי טויוטה - חלפים לרכב מתוצרת Toyota

חו"ל: Shop Lexus Parts and Accessories Online

וכו'

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם
לפני 9 דקות, EvGriga כתב:

הוא לו, אבל אני כן, ועדיין גם אחרי מסים והובלה במטוס חלפים מקוריים ללקוח פרטי יוצא לפחות פי 2 יותר זול מאשר לקנות אצל יבואן ישיר.

רק ההובלה והמסים שלי יכולה להגיע לחצי מעלות הכוללת, ז"א החלקים עצמם זולים בחו"ל עד פי 4 לפחות במקרה הזה, גם כאשר אני קונה חלפים מקוריים מדילרים רישמיים של היצרן. כל אחד יכול לעשות את ההשווה הזאת, זה לא ידע נסתר.

כיבואן פרטי לשימוש עצמי אתה לא.

אתה פשוט לא יודע איך עובד יבוא מסחרי. רק לקבלת מושג אז על כלי עבודה מסתובב (גודל של מברגה על סוללות) שילמתי 58 אלף שקל לא על תו תקן אלא על תעודת התאמה לתקן כדי שאוכל לייבא בכמויות קטנות. זה מוצר שנמכר בערך 10 בשנה ותחשוב לבד מי ישלם בסוף את הסכום הזה.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ומה משמעות ההצהרה הזו? יש לך מושג מה העלויות המושתות על היבואן הישראלי לעומת העלויות על החנות הפולנית? יש לך מושג כמה עולה לו להחזיק מחסנאי (ועלותֶהשכר היא לפחות שליש יותר מהברוטו בתלוש) לעומת המחסנאי הפולני? עלות אישורי תקינה שאתה לא מחוייב בהם?

גם אני לא יודע את המספרים. אבל ברור לי שאתה מתעלם מהמציאות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 48 דקות, Night Driver כתב:

על חברות הביטוח נאסר בדיוק מהסיבה של מונופול.

אתה חוזר פה על התירוץ הרישמי של שרת התחבורה כדי לא לחתום על הצו המגביר תחרות בענף?

כל זה כאשר שמירה על תחרות זה בכלל לא תחום אחריות של המשרד שלה. אבל לא נכנס לדיון הזה.

פורסם
לפני כשעה, farkash7 כתב:

כנראה שתוכל למצוא כאן חלפים תחליפיים איכותיים במחירים לא רעים.

תוכל למצוא תחליפיים, אבל הם לרוב לא יהיו איכותיים.

קשה למצוא פילטרים חליפיים טובים בישראל, למשל. או חלקי מתלה לא סיניים/טורקיים.

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם
לפני כשעה, EvGriga כתב:

אתה חוזר פה על התירוץ הרישמי של שרת התחבורה כדי לא לחתום על הצו המגביר תחרות בענף?

כל זה כאשר שמירה על תחרות זה בכלל לא תחום אחריות של המשרד שלה. אבל לא נכנס לדיון הזה.

תשמע, מירירקב הכי רחוקה מכוס התה העירקי שלי ועדיין פה היא צודקת.

מעבר לתחרות אתה רוצה שהרכב שלך יתוקן בחלפים מהאיכות הכי נמוכה שניתן להכניס לארץ?

פורסם (נערך)

אם אתה נותן את הרכב שלך לתיקון ע"י צד שני זה תמיד יתוקן בחלפים הכי זולים שאפשר להסיג בארץ.

אבל זה לא אומר באיכות הכי נמוכה. יש חלפים תחליפיים יותר איכותיים ממקוריים וגם יותר זולים.

אם אין לך מספיק כסף לתיקון כי החלפים המקוריים עולים עשרות אלפים - אז גם בעצמך תתקן בחלפים הכי זולים שאפשר להסיג בארץ.

אבל לפחות תהיה לך ברירה.

בארץ אחוז התיקונים עם חלפים מקוריים מאוד גבוה, יותר מאירופה. מעניין למה? האם בגלל שבאירופה מעדיפים לתקן בחלפים באיכות הכי נמוכה?

או שפשוט יש להם בררה, מה שאין בארץ.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 31 דקות, EvGriga כתב:

בארץ אחוז התיקונים עם חלפים מקוריים מאוד גבוה, יותר מאירופה. מעניין למה? האם בגלל שבאירופה מעדיפים לתקן בחלפים באיכות הכי נמוכה?

או שפשוט יש להם בררה, מה שאין בארץ.

תיקונים על ידי חברת הביטוח נעשים על ידי החלפים הכי זולים שניתן להשיג פרט לשנתיים הראשונות של הרכב על הכביש שבהן הם מחוייבים על ישי הרגולציה שאתה שונא לתקן בחדשים מקוריים.

אני גם לא יודע מאיםה הבאת את ההשוואה לאירופה. אשמח לראות מקור.

פורסם
לפני 3 שעות, שחר 1 כתב:

תוכל למצוא תחליפיים, אבל הם לרוב לא יהיו איכותיים.

קשה למצוא פילטרים חליפיים טובים בישראל, למשל. או חלקי מתלה לא סיניים/טורקיים.

נבון, בגלל זה כשהייתי צריך חלקי מתלה לזקנה הזמנתי מחו"ל, אבל זה לא משהו שמחליפים לעיתים קרובות.
לגבי פילטרים, יש ויש, דווקא המבחר קצת גדל, אפשר למשל להשיג פילטרים למזגן לדגמים מסויימים לא מקורי, אבל גם לא זבל סיני.
פילטר אוויר לא בדקתי, מניח שיש ויש. פילטר שמן? קונה מקורי למי אכפת.
בברקסים יש מבחר לא רע לדגמים נפוצים במחירים סבירים.

למי שיש רכב נפוץ ולא מאוד חדש ורוכש חלפים לבד יכול להסתדר לא רע גם עם מה שיש בארץ בלי לקרוע את הכיס.
במקרים ספציפים אפשר להיעזר בחול.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אירופה, פרט לגרמניה, לא באמת דוגמא לאיזו אחזקה מיטבית של כלי רכב.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

WEY נעלם, מקסוס עבר יבואן: ההפתעות של רשימת הזיכיונות החדשה
רשימת הזיכיונות החדשה של משרד התחבורה חושפת תזוזות משמעותיות בשוק יבוא הרכב. טלקאר איבדה את זיכיון דונגפנג, צ'יינה מוטורס נפרדה ממקסוס, ומרצדס וסמארט קיבלו חידוש של שלושה חודשים בלבד. הרקע: בדיקת הממונה על התחרות שמטלטלת את השחקנים בענף

היכולת להחליט האם לכפות על יבואן לוותר על מותגים היא בידי משרד התחבורה -

גזרות בדרך? לצ'רי ומרצדס חידשו רישיון רק לשלושה חודשים 
עוד עולה מהרשימה כי באופן מעניין חלק מזיכיונות הרכב של היבואנים אכן חודשו - אבל החידושים הם לתקופות קצרות מאוד ולא לכמה שנים כנהוג בענף הרכב בישראל. כך לדוגמה: זיכיון מרצדס חודש לכלמוביל לשלושה חודשים בלבד לרכבי הנוסעים, גם זיכיון סמארט חודש לשלושה חודשים בלבד. גם במקרה של אוריון מוביליטי - שהזיכיון שלה היה אמור לפוג החודש - הזיכיון חודש לארבעה חודשים בלבד. זיכיון צ'רי חודש לשלושה חודשים בלבד, כמו גם זיכיון מכוניות הנוסעים של KGM וזיכיון SERES של טל קאר

• מעניין 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

מישהו ראה את מחירי ההשקה של aion?

והעובדה שגם אותה מייבאת ייבואנית ותיקה ושכבר יש לה גם את ג'ילי וזיקר.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 38 דקות, itsik170 כתב:

מישהו ראה את מחירי ההשקה של aion?

והעובדה שגם אותה מייבאת ייבואנית ותיקה ושכבר יש לה גם את ג'ילי וזיקר.

אם יקר לך אז תקנה BYD או סיני’ אחרת מיבואן אחר. לא חסרים יבואני סיניות.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...