Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלחמת מחירים?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

עכשיו לגבי הסינים שמרבים להתלונן עליהם כאן,

במחיר של הקיה ev3 עם הסוללה הקטנה החלה להמכר בימים אלה הגאק איון v ב- 167 אלף ₪.

האיון v מציעה אחריות ל- 8 שנים הן על הרכב והן על הסוללה.

הקיה ev3 מציעה אחריות על הרכב של 3 שנים בלבד ו- 7 שנים בלבד על הסוללה. מדובר באחריות מהקצרות בשוק הרכב החשמלי.

לאיון v טווח של 510 ק"מ לעומת 430 ק"מ בקיה ev3.

לאיון v מהירות טעינה ציבורית של 180 kw לעומת 110 kw בקיה ev3.

לאיון v יש מידות זהות לקיה ev5 שתגיע בהמשך השנה לישראל ותמכר במחיר יקר עוד יותר מה- ev3, מדובר ברכבים גדולים משמעותית מה- ev3 שנמצאים בתפר בין קטגורייה c ל-  d. האיון v מרווחת משמעותית מה- ev3 (למרות שנפתח תא המטען באיון דווקא קטן יותר קצת לאור תעדוף לטובת מרווח הפנים).

הדבר היחיד שפחות טוב באיון v (היחיד לפחות על הנייר) הוא הנדסת האנוש  מאחר והכל מתופעל מהמסך.

בשורה התחתונה תראו איזה תמורה מעולה מקבלים באיון.

והעיקר יש תלונות מכאן ועד הודעה חדשה כלפי הרכבים הסינים בפורום.

עריכה אחרונה על ידי bigzoltar
פורסם
לפני 6 שעות, bigzoltar כתב:

אל תדאג לא יעמדו בתור, נגמרה הבהלה לרכבים חשמליים של המאמצים המוקדמים.

עכשיו שטלקאר יגידו תודה שלא יתקעו עם מלאי.

גם לגופו של רכב מלבד הנדסת אנוש מצויינת של קיה (וגם כאן פישלו כששמו את תצוגת המזגן באמצע כשהיא מוסתרת על ידי ההגה) וטווח נסיעה גדול לסגמנט (שני דברים חשובים מאד ואני לא מזלזל) אין ברכב הזה שום בשורה.

כך הוא על פלטפורמה של 400v בלבד, הנעה קדמית ולא אחורית, ולא כמו בדגמים "המובחרים" של הקונצרן, ריצפה גבוהה, טעינה איטית, די קטן ודי צפוף, ביצועים סבירים ולא יותר, אחריות קצרה (בעיקר על הסוללה רק 7 שנים ברכבי הקונצרן בישראל) ואני מעריך שהמחיר על אף הציפיות יהיה גבוה יותר מהמתחרים הסיניים שיותר גדולים ממנו (ההשקה היום אבל עוד לא ראיתי פרסום על כך).

אבל אולי שמירת הערך שלו תהיה גבוהה יותר משל הסינים (למרות שהאחריות הקצרה אמורה לפגוע גם בכך בפועל).

שמע, יחסית למישהו שלא נהג ברכב, וכנראה פחות מכיר אותו, יש לך יכולת על-חושית לתאר רכב.

רק לא את הקיה EV3. אולי רכב אחר.

עריכה: זה מתחיל להיראות כאילו שאתה עובד אצל יבואן מתחרה. 

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

רק יבואן אחד?

אני איציק הסיני ועובד ברדיו הבין לאומי של סין ומייצג את כל היבואנים הסינים!

נו באמת ראית שכתבתי מילה וחצי מילה על נהיגה ברכב?

אני באמת לא מבין איך כתבתי את הדברים האלה, מנפלאות התבונה!

איזה פלא שאני יודע להסיק מסקנות מקריאת נתונים, מקריאת כתבות, מצפייה בסרטונים בין היתר שלל סרטונים השוואתיים בין ה- ev3 למתחרותיה, ביקור באולמות התצוגה ומעת לעת גם נהיגה ברכבים שונים.

• מצחיק 1
פורסם
לפני 43 דקות, bigzoltar כתב:

רק יבואן אחד?

אני איציק הסיני ועובד ברדיו הבין לאומי של סין ומייצג את כל היבואנים הסינים!

נו באמת ראית שכתבתי מילה וחצי מילה על נהיגה ברכב?

אני באמת לא מבין איך כתבתי את הדברים האלה, מנפלאות התבונה!

איזה פלא שאני יודע להסיק מסקנות מקריאת נתונים, מקריאת כתבות, מצפייה בסרטונים בין היתר שלל סרטונים השוואתיים בין ה- ev3 למתחרותיה, ביקור באולמות התצוגה ומעת לעת גם נהיגה ברכבים שונים.

ככה בדיוק זה נראה. 

מה גם שאפילו בעובדות אתה רושם מידע שגוי, שבאופן מפתיע מחזק את העמדה שלך. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
בתאריך 7.9.2025 בשעה 14:12, itsik170 כתב:

עוד לחשוב שבשביל לשריין את הייבוא של seres טלאקר מכרו במשך שנתיים מסחריות של DFSK וגם הם לא היו הצלחה

בחיי שהלכתי לגוגל לבדוק שלא סתם נרדמת על המקלדת. השמות של יצרני הרכב הסיניים הזויים ואני כבר לא מצליח לעקוב אחריהם.

• מצחיק 1
פורסם
לפני 5 שעות, bigzoltar כתב:

תראו איזה תמורה מעולה מקבלים באיון

איון זה מותג לא מוכר וקיה זה מותג מבוסס עם מוניטין.

לקוחות gac קנו רכב שמיוהא ע"י יבואן מוכר, אך המותג כבר לא קיים...

אני הייתי מעדיף לרכוש רכב מיצרן בעל מוניטין לא מיצרן עלום שם שעתידו לט בערפל

פורסם

איון זה מותג הרכבים החשמליים של GAC כמו שאיוניק הוא מותג הרכבים החשמליים של יונדאי. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רק שמישהו פה שכח שבחלק גדול הביקורות של הרכבים הסיניים מציינים בהם שצריך לבטל את כל המערכות בטיחות, כי זה סכנה ממשית !

משום מה זה משהו שעובר חלק יחסית בסיניות. הקטע הזה ששמנו לך מערכות בטיחות לא מכויילות, לא אפויות ואולי נשפר ואולי לא.

מישהו היה עובר על זה בשיווי נפש עבור רכב אירופאי או קוריאני?

אני בכלל טוען שרכב כזה לא צריך לעלות על הכביש או להוריד לו את ציון הבטיחות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

הנה דוגמה -ה-Aion V. אני לא מבין גדול במבחני בטיחות, אבל המומחים האירופיים דווקא נתנו למערכות הבטיחות שלו ציונים גבוהים.

רוצה לומר שצריך להימנע מסטיגמות ולבחון כל דגם (ותת דגם) לנתוניו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

מבחן ראשון ישראלי על ה- ev3, פלא הבריאה מתגלה כברזל על 4 גלגלים כמו כל רכב אחר, עם לא מעט חסרונות וכמובן גם יתרונות, ממש לא מהווה רכישת ברירת מחדל.

https://www.icar.co.il/test_drive/sk00c5bn5xg/#talkbacks

פורסם

החגיגה ממשיכה.

BYD התחילו בייבוא של הסי 5 ליון פלאג אין.

המחיר 167 אלף ש"ח - הכי נמוך בקטגוריה.

פריסבי התחילו לייבא את הצ'רי FX ההיברידית.

עם ה-FX ההיברידית למעלה והטיגו 4 בסקאלה הנמוכה יותר של המחירים - זה די ברור למה הפסיקו לייבא גם הקפצ'ור ההיברידי.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

באתר אוטו בהודעה על ה- FX ההיברידית כתוב "ההנעה מועברת לגלגלים הקדמיים באמצעות תיבה ייעודית להיבריד (DHT, אוטומטית עם שילובים ממוחשבים)".
איזו תיבה זו? רציפה, פלנטרית עם 3 הילוכים כמו ברכבי MG או כפולת מצמדים?

פורסם (נערך)

הסינים לא שוברים את השוק אלא מרסקים ומרטשים אותו.

הסי ליון 5 זה הקש ששבר את גב הגמל, היצרנים המערביים לא יכולים אפילו להתקרב להציע הצעת ערך דומה.

גם רכבי הפלאג אין הסיניים האחרים חוסלו, אלא אם כן הם יעלו שלב במלחמת המחירים ויורידו עוד מחירים, שכבר היו מחירים אטרקטיביים.

גם מי שקנה רכבים חדשים בשנה, שנתיים שלוש האחרונות חוסל ופורק.

והתופעה הזאת עוד תחמיר.

פורסם (נערך)

ראיתי את הקיה ev3 באולם התצוגה.

רכב חמוד מתוקי כזה, נראה קטן חיצונית וזה יכול להפריע לחלק מהאנשים מבחינת מקדם הרושם.

מבפנים החלק הקדמי של תא הנוסעים נהדר, תנוחת הנהיגה טובה, הנדסת האנוש מצויינת, הקןנסולה המרכזית נמוכה מאפשרת להניח בה אפילו תיק.

מאחורה גובה המושב די טוב ולא קרוב מדי לריצפה אבל תנוחת הישיבה איכשהו גבוהה משמעותית מעל המושבים הקדמיים, תענוג. מרווח הברכיים סביר, קטן יותר מהסיניות הגדולות יותר, המרווח לכפות הרגליים סביר מינוס, עם כפכפים זה בסדר עם נעליים כבר לא (אם במושבים מקדימה יושבים בגובה ממוצע של המושבים), מרווח הראש בסדר אבל פחות גבוה מקרוסאוברים גבוהים יותר. יש קצת תחושה קלסטרופובית בכל זאת במושב האחורי אבל בסך הכל בסדר. 

בשתי רמות הגימור הגבוהות יש מושבי עור סינטטי. העור מרגיש איכותי ועבה ונראה טוב יותר מהסיניות לטעמי.

אבל המושבים לא מאווררים! וזה פשוט חם בגב כבר לאחר זמן קצר. זה כשלעצמו פוסל בשבילי את הגרסאות האלה.

נשארה רק הגירסה ההתחלתית עם מושבי הבד וטווח נסיעה די קטן.

בעיה נוספת בשבילי, המדרך לרגל שמאל רחב וכל אזור הדוושות צר, כך שבקושי יש מקום לשים את רגל שמאל בין דוושת הבלם לבין המדרך. כך אני באופן אישי אוהב לנהוג, שכן זה מאפשר לי למתוח את רגל שמאל. הנחה של רגל שמאל על המדרך לא נוחה לי.

רמת החומרים והמראה הכללי די פשוטים ואפורים אבל זה לא משנה לי ברמה האישית, בסך הכל הרכב נראה חמוד בפנים.

תא המטען עמוק מאד אם מורידים את הריצפה למצבה התחתון ובסך הכל בסדר גמור.

אין ברכב אפליקציה (יש אפליקציה פשוטה שמראה את רמת הטעינה ועוד מידע אבל לא מאפשרת להפעיל מזגן מרחוק או לפתוח ולנעול דלתות וכו'). באופן אישי בשבילי זה לא קריטי אבל בושה שאין אותה ברכב חשמלי חדש.

ידיות הדלתות הקדמיות הן בסגנון טסלה, אני הייתי צריך לפתוח אותן ידנית, לא יודע אם הקרבה של השלט פותחת אותן. גם לא קריטי ממש אבל גם לא נוח.

נציג המכירות אמר לי שכל הרכבים עם הטווח הארוך נחטפו וכנראה גם מהדגם האמצעי, נשארו מספר רכבים מרמת הגימור הנמוכה. משלוח הבא יגיע בדצמבר.

בשורה התחתונה רכב חמוד בכפוף להערות שציינתי, הרושם הכללי שלי הוא שהוא פחות מתאים כרכב ראשי למשפחה למרות שהוא יכול לעשות זאת אבל לא בפינוק כמו קרוסאוברים גדולים יותר. הוא יותר מתאים כרכב שני או לנהג יחיד- זוג.

והכל בלי התייחסות לנושא הנהיגה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...