Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלחמת מחירים?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Night Driver כתב:

שואל שוב,

אתה יודע מה ההבדל בין רווח גולמי לתפעולי?

אם אתה שכחתה, תשאל את AI.

לא שזה יעזור לך. גם אם תדע את כל ההוצאות התפעוליות, מה אומר לך שהן לא מנופחות בגלל ניהול לא יעיל, ג'ובים למקורבים, מבנה שוק מעוות או בכוונה.

מיסוי כולל מעבר ל 100% ויבואן ישיר אחד, בלעדי לכל מותג, חמישה יבואנים גדולים שמחלקים בינהם את רוב השוק זה כבר מסביר את כל הסיפור של שוק הרכב הישראלי.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga
  • אהבתי 1

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם
לפני 35 דקות, EvGriga כתב:

מישה יבואנים גדולים שמחלקים בינהם את רוב השוק זה כבר מסביר את כל הסיפור של שוק הרכב הישראלי.

יש 12 יבואנים עיקריים ולא 5 וגם חמשת הראשונים חוץ מההכי גדול (כלמוביל) שמחזיק 21% מחזיקים כל אחד בין 15 ל 11% מהשוק.

אז מונופול אין פה ודווקא זה מאפיין שוק תחרותי.

• רעיון גרוע 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 49 דקות, Night Driver כתב:

אז מונופול אין פה ודווקא זה מאפיין שוק תחרותי.

לא הזכרתי מילה מונופול אף פעם, כי היום כבר אין מונופולים של פעם (במקור, מונופול זה אישור של הריבון לאדם או גוף מסויים להיות היצרן או המשווק הבלעדי של מוצר מסויים).

מה שהולך היום זה לא מונופול של פעם אלה הגבלת תחרות בדרכים שונות ובדרך כלל סמויות.

ברגע שיהיו פה לפחות 3 משווקים נפרדים של טויוטה, לדוגמה, שקונים ישירות מהיצרן, אני יסכים שיש פה שוק תחרותי.

בינתיים, יש סיבה שיצרן לא מוכן למכור לכמה משווקים.

הסימביזה בין יצרן למשווק שלו כאן מגיע עד כדי כך שיצרן מוכן להעלים שנת ייצור מ-VIN של רכבים המשווקים בישראל, ורק בישראל, לבקשת היבואן, כדי שיהיה לו יותר קל להטאות את הלקוחות שלו ולהסתיר מהם שנת מודל ושנת ייצור הרכב. זאת בשיטוף פעולה או בהעלמת עין של הרגולטור הממשלתי.

ריקולים שיש בחו"ל לא מגיעים לארץ, חלקי חילוף מקוריים אפשר להסיג רק אצל יבואן בלעדי ובמחירים מופקעים, אבל ממש, ורשימה עוד ארוכה.

אתה יכול לראות את העיוותים האלה בכל פינה של שוק הרכב בארץ. השוק בנוי ככה שהלקוח ישלם כמה שיותר.

השוק מחולק בין כמה יבואנים השולטים. מותגים חדשים גם מגיעים לאותם יבואנים השולטים, לדוגמה מותגים הסיניים החדשים.

זה קרטל בפועל, גם אם אין הסכם פורמלי, הם פועלים בקנוניה. 

אם אתה קורה לזה שוק תחרותי, אז אני באמת לא יודע מה זה הגבלת התחרות מבחינתך.

• אהבתי 3

פורסם
לפני 51 דקות, EvGriga כתב:

לא הזכרתי מילה מונופול אף פעם, כי היום כבר אין מונופולים של פעם (במקור, מונופול זה אישור של הריבון לאדם או גוף מסויים להיות היצרן או המשווק הבלעדי של מוצר מסויים).

צודק, התכוונתי לקרטל.

מה שהולך היום זה לא מונופול של פעם אלה הגבלת תחרות בדרכים שונות ובדרך כלל סמויות.

ברגע שיהיו פה לפחות 3 משווקים נפרדים של טויוטה, לדוגמה, שקונים ישירות מהיצרן, אני יסכים שיש פה שוק תחרותי.

אם היה רק טויוטה היית צודק אבל אם טויוטה יקר תקנה מאזדה/סקודה או כל מותג אחר. זה לא שאין לך מתחרים.

בינתיים, יש סיבה שיצרן לא מוכן למכור לכמה משווקים.

הסימביזה בין יצרן למשווק שלו כאן מגיע עד כדי כך שיצרן מוכן להעלים שנת ייצור מ-VIN של רכבים המשווקים בישראל, ורק בישראל, לבקשת היבואן, כדי שיהיה לו יותר קל להטאות את הלקוחות שלו ולהסתיר מהם שנת מודל ושנת ייצור הרכב. זאת בשיטוף פעולה או בהעלמת עין של הרגולטור הממשלתי.

ליצרן נוח לעבוד עם משווק אחד. קיים בהמון תחומים גם בתעשייה.

עם החברות שאני מייצג בארץ יש לי בלעדיות ואם מוצר נכנס שלא דרכי אני מקבל עמלה.

ריקולים שיש בחו"ל לא מגיעים לארץ, חלקי חילוף מקוריים אפשר להסיג רק אצל יבואן בלעדי ובמחירים מופקעים, אבל ממש, ורשימה עוד ארוכה.

יבוא חלקי החילוף פתוח לחלוטיןץ זה שחלקים מסויימים שהיבואן מחוייב להחזיק לא משתלמים למתחרים לא עושים אותו גנב.

וריקולים הולכים לפי סדרות ייצור.

אתה יכול לראות את העיוותים האלה בכל פינה של שוק הרכב בארץ. השוק בנוי ככה שהלקוח ישלם כמה שיותר.

השוק מחולק בין כמה יבואנים השולטים. מותגים חדשים גם מגיעים לאותם יבואנים השולטים, לדוגמה מותגים הסיניים החדשים.

זה קרטל בפועל, גם אם אין הסכם פורמלי, הם פועלים בקנוניה. 

אם אתה קורה לזה שוק תחרותי, אז אני באמת לא יודע מה זה הגבלת התחרות מבחינתך.

שוב, יש לך 16 יבואנים. אתה רוצה להגיד שהם לא מתחרים אחד בשני?

פורסם
לפני 57 דקות, EvGriga כתב:

דווקא מותגים סיניים הגיעו למלא יבואנים חדשים שפשוט לא הצליחו למכור את הרכבים. 

למעט אחד - שלמה מוטורס עם BYD.

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, Night Driver כתב:

זה שחלקים מסויימים שהיבואן מחוייב להחזיק לא משתלמים למתחרים לא עושים אותו גנב.

אם יבואן ישיר היה באמת מספק את החלפים החסרים בשוק לרכבים שהוא מייבא ובאופן קבוע - היו לי הרבה פחות טענות לגביו ולמחיר שהוא דורש.

היה אפשר להצדיק את המחירים האלה בעלויות שמירת מלאי בארץ, לדוגמה.

אבל בהרבה מקרים, מנסיון האישי ושל אנשים אחרים, החלפים הפחות מבוקשים חסרים אצל יבואן ישיר ומשרד התחבורע כבר מזמן לא מחייב אותו להחזיק מלאי חלפים בארץ.

בפועל הם לא מחזיקים בארץ מלאי של כל החלפים הנדרשים לדגמים שהם מייבאים.

ותמיד יש להם תרוצים למה החלק חסר במלאי ולמה הם לא יודעים מתי הוא יגיע, למרות שזאת הפרה של התחייבות שלהם ע"פ רשיון יבוא לספק את החלק תוך שבועיים.

המחירים שלהם מופקעים וללא שום הצדקה כלכלית. זאת תוצאה של חוסר תחרות בפועל בשוק החלפים מסיבות רבות ומגוונות.

לדוגמה: פילטר שמן מקורי של טויוטה: MSRP בארה"ב פחות מ-$6 (כ-26 ש"ח כולל כל מיסי יבוא ומע"מ בארץ), מחיר בחנויות חלקי רכב בארץ 40-50 ש"ח, מחיר של יבואן ישיר 130 ש"ח.

יחס המחיר הזה - פי 2 עד פי 5 ויותר ממחיר הוגן נשמר בכל החלקים וללא שום הצדקה כלכלית.

• אהבתי 2
  • מבאס 1

פורסם
לפני שעה, EvGriga כתב:

לדוגמה: פילטר שמן מקורי של טויוטה: MSRP בארה"ב פחות מ-$6 (כ-26 ש"ח כולל כל מיסי יבוא ומע"מ בארץ), מחיר בחנויות חלקי רכב בארץ 40-50 ש"ח, מחיר של יבואן ישיר 130 ש"ח.

יחס המחיר הזה - פי 2 עד פי 5 ויותר ממחיר הוגן נשמר בכל החלקים וללא שום הצדקה כלכלית

ואתה רואה שאיפה ששווה להיכנס יש מתחרים.

אם פעם תבדוק כמה עולה בורג ביבוא מסחרי ישיר לעומת כמה הוא עולה בחנות (ואני לא מדבר על בורק בודד. אני קונה כל פעם 20,000) תקבל מכה בסנטר מהרצפה כשהלסת שלך תיפול (פי 3 זה לא מוגזם) ועדיין הפער הזה מאוד מוצדק. הוא מחזיק מלאי של עשרות אלפי פריטים שרובל יכולים לשכב גם 10 שנים על המדף ולממן ולתחזק מלאי כזה עולה המון. מישהו צריך לשלם את זה.

פורסם (נערך)
לפני 55 דקות, Night Driver כתב:

אם פעם תבדוק כמה עולה בורג ביבוא מסחרי ישיר לעומת כמה הוא עולה בחנות

אני משווה פה מחיר לצרכן בהתחשב בהבדלי המיסוי(יחסית מאוד נמוכים לבגי חלקי חילוף). המחירים לצרכן בכל העולם כוללים מרווחי שווק ועלויות של מלאים וכו'.

יש גם מספיק מדינות שמקבלות סחורה ביבוא דרך משלוח ימי,כי זה זול, אין פה שום דבר מיוחד בארץ מבחינה הזאת,

אבל רק בארץ מחיר לצרכן של חלקי חילוף לרכב גבוהים פי 2 עד 5 ויותר מאשר בכל מדינות העולם המפותח.

תתקן אותי, איפה יש חלקי חילוף לרכב יותר יקרים, או אפילו באותה רמה? אם תצליח למצוא מדינה כזאת, כי אני לא מכיר.

אולי בקובא, אבל שם אין אותם בכלל ולא בטוח שזה בר השווה.

אבל לטענתך, עדיין השוק בארץ הוא תחרותי. אולי גם התחרות עובדת פה אחרת, לא כמו במקומות האחרים?

או שיותר סביר לחשוב שהתחרות בשוק הרכב פה היא די מוגבלת, אם להגיד בצורה עדינה? 

פורסם

עוד דוגמא, שהשוק מתבגר, רכבים חדשים נכנסים לשוק שחותכים את המחירים של המתחרות, דיפאל, נכנסה לשוק בתחילת השנה, היא תמחרה את הרכב, כמו המתחרות, אבל הלקוחות לא הגיעו, והחודש היא מגיילת מאות רכבים. היא למדה לא לתמחר גבוה, כי אחכ קשה להוריד מחיר, ועכשיו היא מוכרת את דיפאל 05, שלדעתי, מציעה חבילה מאוד אטרקטיבית, ב 150000 ש"ח. כל המתחרים שלה נמצאים במחיר גבוה יותר בעשר אחוזים. לדעתי בשבועות הקרובים שליפמוטור יתחילו לשווק את B10 נראה גם שם מחירים שמתחת ל 150,000 שקל. ל ATTO3 BYD  יהיה מאוד קשה להתחרות עכשיו

• אהבתי 1
פורסם

חודש הבא יש להם כמות די יפה של דיפאל 07 שאמורים לעבור גיול - כנראה בגלל זה המחיר הזול יחסית ל-05

• אהבתי 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)

הנה חדשה מעניינת שאולי (אשרי המאמין) תשנה משהו בשוק .

אני לא מאמין שכלמוביל יוותרו על מרצדס , אולי על מיצובישי אבל יש למה לצפות (או אולי אין) 

https://www.themarker.com/dynamo/cars/2025-10-21/ty-article/0000019a-0251-dfc6-a3bf-f375d4bc0000?gift=bf6776591ec84c6d9a2bc8e1fc472608

המבקר מצטרף להמלצה שרגב גונזת: לעצור את ההתרחבות של יבואני הרכב הגדולים
למרות כניסה של עשרות מותגים מסין לישראל, נתח השוק המצרפי של ארבעת יבואני הרכב הגדולים לא השתנה מהותית בשנים האחרונות ומסתכם בכ-60% ■ המבקר: היבואנים תמיד מייקרים את המכוניות שהם מוכרים — בין אם המחירים שבהם הם רוכשים אותן יורדים, ובין אם הם עולים.

ייתכן שהפעם הדו"ח יהיה משמעותי יותר. הסיבה לכך היא עיתוי פרסומו: באחרונה פקעו רישיונות היבוא של כמה מותגים מרכזיים, כמו מרצדס, צ'רי ו-GAC, המוחזקים על ידי כלמוביל, קרסו וקבוצת יוניון, בהתאמה. רשות התחרות — המגלה באחרונה גישה סלחנית פחות מבעבר לכשלי התחרות בענף הרכב — עשויה להמליץ שלא להאריכם.

ההחלטה על הארכת רישיונות היבוא נתונה בידי משרד התחבורה, אבל נוכח עמדת רשות התחרות והמלצות המבקר, יהיה לו קשה יותר למצוא נימוקים להארכת הרישיונות. היבואנים, מצדם, לא יוותרו על רישיונות היבוא ללא קרב (משפטי), אבל ייתכן כי יבואני רכב גדולים יצטרכו להחליט אם לשמור על הרישיונות ליבוא מותגים ותיקים (מיצובישי או רנו, למשל) או לוותר עליהם לטובת מותגים סיניים, שגם בהשקתם כבר הושקע הון רב.

היבוא העקיף (מקביל ו"זעיר"), שנועד לשפר את התחרות, לא הועיל. "נמצא כי כשמונה שנים מכניסת חוק שירותי רכב לתוקף, למרות ההקלות שניתנו ליבואנים עקיפים, זעירים וליבוא אישי במסגרת החוק, לא התפתחה תחרות של ממש בין יבואנים אלה ליבואנים הישירים", נכתב בדו"ח. שיעור המכוניות ביבוא עקיף עלה לעומת רמתו לפני עשור, אבל בחמש השנים האחרונות הוא נותר דומה, כ-3% בלבד מהמכוניות החדשות הנמכרות — והיבוא העקיף אינו מהווה תחרות מול היבוא הישיר, למעט בנישות קטנות של מכוניות יוקרה.

אבל המכה לצרכן תגיע מהמלצה כזו:

המבקר ממליץ לקבל, הן מתן היתר יבוא למכוניות משומשות (עד גיל שנתיים) ליבואנים ישירים קטנים ומקבילים, ובחינה של אימוצה בישראל של התקינה לכלי רכב המקובלת במדינות נוספות שהתקינה שלהן לא אומצה כאן, כמו איחוד האמירויות או הודו. באשר ליבוא עקיף, המבקר מציע הקלות שונות, למשל הארכת תקופה הרישום של מכונית כחדשה, מעבר ל-12 חודשים כיום (תוך גילוי נאות לצרכן). 😱

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אוי ואבוי. לאמץ תקן הודי? נראה שמישהו ירד מהפסים, ושהמחיר הפך חזות הכל.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 20.10.2025 בשעה 11:01, Night Driver כתב:

ועדיין הפער הזה מאוד מוצדק

חנויות חלפים גדולות (בחו"ל) גם מחזיקות מלאי בעצמם וליותר ממותג אחד, לפעמים עשרות מותגים, והם עדיין שומרים על מחירים תחרותיים וזולים משמעותית מכל דילר. עכשיו, בדיוק כפי שאני יכול להזמין מחו"ל ולקבל לאחר מספר ימים גם היבואן יכול והעלויות שלו יהיו נמוכות משמעותית מאלו שלי, כלקוח עסקי של חברת השליחויות העלויות נמוכות משמעותית מאלו של אדם פרטי. 

האם ישנה אשמה בדרישות של משרד התחבורה? כנראה שכן אבל עדיין יש גבול ולא יתכן שסט גומיות בעלות של 100 שקל שאני רכשתי כולל משלוח DHL ועמילות מכס שעלתה יותר מהחלקים, זה עדיין יהיה זול יותר ב-200 שקל מהיבואן. אם לא הייתי לחוץ אז היה ניתן להוזיל בכ-250 שקל את כל העסק הזה ואז זה הפרש היה עומד על 450 שקל. ואני כמובן מדבר על חלק מקורי בדיוק כמו אצל היבואן. 

כל זה לפני שמכניסים למשוואה את היכולת של היבואן לנהל את המלאי שלו באופן מדויק הרבה יותר, הוא יודע כמה לקוחות יש לו במוסכים, כמה השתמשו בכל חלק וחלק, כמה רכבים נמכרו מכל דגם.... 

בתאריך 20.10.2025 בשעה 14:37, guy.a כתב:

ועכשיו היא מוכרת את דיפאל 05, שלדעתי, מציעה חבילה מאוד אטרקטיבית

אכן, אבל כידוע בשוק הזה צריך לדעת למכור לחברות הליסינג ואת זה אני לא יודע אם יש למכשירי תנועה שלא מתמחים בזה ולמיטב ידעתי אין להם חברת ליסינג משלהם כמו לקרסו, שדחפה כמויות היסטריות של צ'רי לציי הרכב. אין ברירה אבל לפעמים אפקט העדר משפיע מאוד על המכירות של מותג זה או אחר, אם לא רואים דגם על הכביש אז גם הצרכן הפרטי לא חושב עליו. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...