Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלחמת מחירים?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

https://www.themarker.com/dynamo/cars/2025-11-09/ty-article/.premium/0000019a-68a7-d0d0-a9db-6de756e00000

"רשות התחרות ממליצה שלא להאריך את רישיון היבוא של יוניון למותג הרכב GAC איון"

המותג הושק מחדש בישראל לפני חודשיים בלבד על ידי קבוצת יוניון של ג'ורג' חורש, שמחזיקה גם ברישיונות היבוא של טויוטה, לקסוס וג'ילי ■ לפי חוות הדעת, "התמריץ של החברה להתחרות באמצעות הרכבים של איון הוא חלש"

עריכה אחרונה על ידי elielectric
פורסם

מעניין, במיוחד לאור הטענה שיוניון לא מייבאת את כלל הדגמים או יותר מאשר דגם בודד. ויש ליצרן הזה הרבה.

https://www.gacgroup.com/en

image.thumb.png.33994344d636e5f341d3137dfb77fd6e.png

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

איזה נימוקים מקוריים. (שלא לומר משונים).

זה קצת ניחושים והשערות  בסגנון של:

"אם לסבתא היו גלגלים". 

לא שאכפת לי אם ל ג'ורג' חורש יהיה פחות מותג אחד. אבל בכל זאת..

פורסם
לפני 52 דקות, IsraCar כתב:

זה קצת ניחושים והשערות  בסגנון של:

"אם לסבתא היו גלגלים". 

לפני חודשיים עשיתי לרכב טיפול שנתי במוסך מורשה של היבואן (לא חורש) ודיברתי עם הבעלים, שעובד בערך 20 שנה עם היבואן. השיחה התגלגלה ל״למה לא מביאים חשמליות של אחד המותגים״ והתשובה שלו היתה ״הוא מייבא מעט מאוד ומתמחר את הרכב ביוקר כי חשוב לו לקדם יותר מותג אחר שיש לו בזיכיון״.

הלוואי ויום אחד הסינים ימכרו בארץ ישירות כמו טסלה. הסיבה היחידה שטסלה תשרוד בעתיד, אם תשרוד, מול הסיניות, זה שיווק רזה וישיר והיא מורידה בעקביות מחירים כדי למכור (רק לפני כמה ימים הורידו 5,000 שח מה-3 אאל״ט).

בסוף היבואנים חזירים, אם כמו שאמר פעם מישהו ״בתי קולנוע לא חלפו מהעולם בגלל שיצא מכשיר וידאו אלא בגלל שהפופקורן עלה 45 ש״ח והקולה 25 ...״ או בלשון אמריקאית

Pigs get fat, hogs get slaughtered

• מעניין 1

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם

דיברת עם בעלים של מוסך פרטי והחלטת שהוא יותע מה השיקולים של מנכ"ל יוניון. טוב שלא שאלת את השומר בכניסה לבנין טויוטה ביגאל אלון.

• מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

דיברתי עם בעלים של מוסך פרטי שלא קשור ליוניון, אבל זאת לא הנקודה. הנקודה היא שכאשר יש ליבואן יותר ממותג אחד, ממילא התחרותיות של המותגים הללו בשוק יורדת כי יש עוד ״אינטרסנט״ בדרך והאינטרס שלו הוא לא בהכרח מה שטוב למותג המיובא

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם

יש לו מותגים אחרים אבל אם ניקח את החשמלית שנתת כדוגמא אז מספיקהיבואן אחד של חשמליות שלא נוהג כמוהו והוא מפסיד גם את החשמליות וגם את המותגים האחרים. 

פורסם

אני חושב שהדוגמא הקלאסית בשוק הישראלי זה ההפרדה בין יונדאי וקיה.

בזכות החלוקה שני ייבואנים, שני המותגים השייכים לקונצרן אחד, מצלחים כאן מאוד לאורך השנים.

סייעה לכך גם העובדה שעמדו בראשם אנשי עסקים "רעבים" , חרוצים ומצטיינים בתחומם.

הדוגמא הנגדית היא כינוס כל מותגי קבוצת פולקסוואגן תחת יבואן אחד. (סיאט, סקודה, VW , audi)

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם

ודוגמא נגדית לגדית זה מאזדה פורד ששלטו יפה בשוק תחת אותו היבואן.

פשוט כשיש לך מותג שנותן יחס עלות תועלת טוב ושיווק טוב אתה מוכר. 

פורסם
לפני 27 דקות, IsraCar כתב:

אני חושב שהדוגמא הקלאסית בשוק הישראלי זה ההפרדה בין יונדאי וקיה.

בזכות החלוקה שני ייבואנים, שני המותגים השייכים לקונצרן אחד, מצלחים כאן מאוד לאורך השנים.

סייעה לכך גם העובדה שעמדו בראשם אנשי עסקים "רעבים" , חרוצים ומצטיינים בתחומם.

הדוגמא הנגדית היא כינוס כל מותגי קבוצת פולקסוואגן תחת יבואן אחד. (סיאט, סקודה, VW , audi)

פולקסוואגן לא כזאת דוגמא טובה.

אין אצלם הרבה "מסורבות עלייה" כמו שיש אצל ייבואנים אחרים.

אפילו פולקסוואגן גולף עדין מיובאת בזמן שרוב המתחרות כבר יצאו מהקטגוריה (i30, קורולה האצ'בק, סיד, 308).

ולא לשכוח ייבוא כמעט שוטף של רוב הספורטיביות - GTI, קופרה, RS.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אם שלושת המותגים העממיים של VAG היו מיובאים ע"י יבואנים שונים":

יבואן VW לא היה מוותר על הפולו והפסאט והיה משקיע יותר ברכבי הפנאי T CROSS, T ROC וטיגואן

יבואן סיאט לא היה מוותר על הטראקו ולא על הלאון (האצ'בק וסטיישן כתחליף למשפחתית).

ב"זכות" סקודה המותג החזק שלהם - צ'מפיון יכולים להרשות לעצמם להשקיע פחות ב- VW וסיאט.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

באירופה סקודה מתומחרת מסורתית מתחת לפולקסווגן, בארץ כבר הרבה שנים שהתמחור דומה ולפעמים גבוה יותר (למשל בתקופה בה הטיגואן אולספייס עלה פחות מהקודיאק המקביל). ברור למה צ'מפיון מתמקדים בסקודה וזונחים את פולקסווגן. אני לא אתפלא אם היה אפשר להציע פה למשל גם ג'טה בתקינה אמריקאית במחיר סביר, אבל למה לטרוח כשיש אוקטביה.

בכל מקרה נראה שבשנים האחרונות נראה עיקר המיקוד של היבואן הזה הוא בכלל ב- BYD ולא בקונצרן

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
לפני 7 שעות, mottis כתב:

אם שלושת המותגים העממיים של VAG היו מיובאים ע"י יבואנים שונים":

יבואן VW לא היה מוותר על הפולו והפסאט והיה משקיע יותר ברכבי הפנאי T CROSS, T ROC וטיגואן

יבואן סיאט לא היה מוותר על הטראקו ולא על הלאון (האצ'בק וסטיישן כתחליף למשפחתית).

ב"זכות" סקודה המותג החזק שלהם - צ'מפיון יכולים להרשות לעצמם להשקיע פחות ב- VW וסיאט.

המזל שלרוב המסורבות היה ייבוא מקביל.

טראקו, ארטאון, ג'טה אמריקאית (אלבר הביאו כמה יחידות), גרסאות פלאג אין ללאון ולפאסאט ואפילו הטירוק והטיגואן אולספייס בייבוא מקביל הקדים בהרבה את הייבואן רשמי.

פאסאט כבר לא רלוונטית - כי מגיעה כיום רק במרכב סטיישן ומיוצרת לצד הסופרב קומבי בצ'כיה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)
בתאריך 9.11.2025 בשעה 09:14, 3n כתב:

עם נירו פלאג אין מודל 21 , רכב עם 145K עד כה , נוסע הרבה בכבישי הצפון המשופעים בעליות, הרכב מאבד קצת סוללה בצורה מהירה , ואז אתה תקוע עם מנוע בנזין חלוש וצעקני.

כבוגר יונדאי איוניק אני יכול להעיד שגם ההנדסה הקוראנית סבלה \ וסובלת מתקלות במערכות ההיברדיות , צמות חשמל , מיסבי הגה ,חלונות חשמל , צבע מרכב דוהה , פנסי חזית אשר מאבדים יכולת ומוחלפים תחת ריקול למי שעירני ויודע ועוד..

שורה תחתונה , הרכבים יקרים , מאובזרים בקמצנות עם מנוע חלוש , לשלם על קונה \ נירו בסיסים 177K כאשר יש אלטרנטיבות טובות וזולות הרבה יותר ... בכל הכנות הם לא עד כדי כך טובות שיצדיקו את פערי המחיר.

גם אני הייתי עם נירו פלאגאין 21 , גר באזור הררי. שימוש במצב ספורט מגדיל את הזמן שמנוע הבנזין עובד ומייצר יותר טעינה (על חשבון צריכת הדלק), ככה שלא נתקלתי כמעט במצב של התרוקנות סוללה ואיבוד כוח. ועדיין שמרתי על ממוצע של 1:17.

מצד שני, אתה צודק. עברתי לטיגו 8 פלאג אין, ואחרי כמה מאות קילומטרים אני ממש מופתע לטובה. דמיינתי איכות נהיגה נמוכה מאוד, והתבדיתי. איכות הנסיעה לא מרגישה פחותה מהנירו, ואפילו טובה יותר לדעתי. 

• היגוי - כמקובל היום ברוב הרכבים, מדוייק אבל ללא היזון חוזר או פידבק.
  • אחיזת כביש - טובה ביחס ל SUV. זה לא מאזדה CX-5 או פיג'ו 3008, אבל בהשוואה לרכבים שנהגתי עליהם כמו ספורטאז 2022, קיה סלטוס 2024, ASX (לא זוכר שנה), שברולט אקווינקס 2021, קיה נירו 2021 - לא הרגשתי פער.
  • נוחות מתלים - לא ממש הצלחתי לגבש דעה חד משמעית, יש מצבים שבהם הוא הרגיש נוח ביחס לספורטאז, יש מקומות שהספורטאז הרגיש נוח יותר. זה לא יהיה נכון להגיד שהוא רך או נוקשה ביחס לספורטאז, אלא משהו באופי פעולת המתלים קצת שונה ממה שהתרגלתי לעומת הקיה'יות למיניהם.
  • המושבים נוחים לי בפער לעומת הנירו והסלטוס, אבל של הספורטאז היו נוחים לי יותר.
  • בידוד רעשים, זמינות כוח, מרחב פנימי ואבזור - הטיגו לוקח בפער.
  • ממשק משתמש והנדסת אנוש - מצריך שינוי תפיסה ומעבר לניהול כל הפעולות מהמסך, יש שיגידו שזה מאוד לא נוח, לי בינתיים זה לא מרגיש דיל ברייקר.

מההתרשמות עד כה (וללא התייחסות לנושא אמינות שיתברר עם השנים), התוצרת הסיני לא ממצמצת ולא מתנצלת, התוצרים שלה בהחלט מהווים תחרות. זה ידרוש מהיצרניות והיבואניות להתאים את עצמן, או למכור פחות. מכיוון שבישראל רוב היבואנים מחזיקים גם ביצרניות מסורתיות וגם ביצרניות סיניות - לא חושב שהיבואניות ישדרו לחץ למכור את המותגים המסורתיים, ולכן השאלה היא כיצד יבחר היצרן להגיב.  
עריכה אחרונה על ידי דור--
פורסם

ובחזרה לנושא השרשור

היו פה הודעות שתיארו צניחת מחירים דרסטית מתקרבת, מגרשים עמוסים לעייפה במאות אלפי מכוניות על סף גיול, ומלחמת מחירים של ממש

כמי שלא עקב אחר שוק היד הראשונה בתקופה האחרונה

משהו מכל זה קרה? או רק מבצעים רגילים של כמה אלפי שקלים?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...