Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלחמת מחירים?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 שעות, zaf כתב:

בחזרה למלחמה,

בשעות האחרונות מופיע טיזר ברשתות החברתיות (אני נתקלתי בסטורי קצר בפייסבוק) משהו חדש מבית קיה טלקאר -

קיה ספורטאז׳ היברידי long 2026.

לפי הרמז של מראה חזית מרומז  זה צריך להיות הרכב הזה -

מעניין מה יהיה המחיר, אבזור, ״הנחת השקה״ וכל שאר הפרטים. 

בעיקר לאור ההשקות האחרונות בסביבת מחיר 150-170 אלף לדגמים ״בסיסיים״ 

הרכב נמכר בישראל כבר מחודש יולי והמחירים ידועים.

https://www.cartube.co.il/חדשות-רכב/חדש-בישראל-2025-קיה-ספורטאז-הייבריד-לונג-נחת-בישראל-מחיר-197900-שקל

מה שאתה רואה זה מתיחת הפנים לדגם.

פורסם
לפני 13 שעות, itsik170 כתב:

לא יהיה מחיר גבוה מדי לקיה, כי אז הלקוחות יעדיפו את הטוסון היבריד.

עדין אני מפנטז שטלקאר ישלוף אס בדמות גרסה חדשה מוזלת לספורטאג'/נירו פלאג אין שתיתן פייט לכל הסיניות.

אני עם רכב גישור כדי להבין מה יגיע ב 2026 , לא מוכן עדין לעבור לפלאג אין סיני , ממתין לראות אם בקיה יתעורר מישהו ויביא חזרה את הנירו פלאג אין במחיר שפוי , אין ציפיות מי יודע כיוון שהדגם ההיברידי נמכר ב 178K , וכמובן מופנה למסלולי יד 2 במחיר של 158....

פורסם
לפני 13 שעות, elielectric כתב:

הרכב נמכר בישראל כבר מחודש יולי והמחירים ידועים.

https://www.cartube.co.il/חדשות-רכב/חדש-בישראל-2025-קיה-ספורטאז-הייבריד-לונג-נחת-בישראל-מחיר-197900-שקל

מה שאתה רואה זה מתיחת הפנים לדגם.

בגדול כן, אבל... האיבזור כעת כולל מראות מתקפלות (לא היה בדגם שנמכר עד כה), אוורור במושבים קדמיים (היה רק חימום), ועוד כמה דברים שיש בדגם האירופאי ולא היה באמריקאי.

ה long מיוצר בקוריאה אגב, דגמי הבנזין באירופה. 

בימים הקרובים תצא הודעה לעיתונות ויפורסם המפרט. אאל״ט המחיר יהיה מעט מעל 200. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני שעה, 3n כתב:

אני עם רכב גישור כדי להבין מה יגיע ב 2026 , לא מוכן עדין לעבור לפלאג אין סיני , ממתין לראות אם בקיה יתעורר מישהו ויביא חזרה את הנירו פלאג אין במחיר שפוי , אין ציפיות מי יודע כיוון שהדגם ההיברידי נמכר ב 178K , וכמובן מופנה למסלולי יד 2 במחיר של 158....

גם אני ממשיך בינתיים עם הוולבו. ממתין לספורטאז לונג ולאאוטבק כדי להחליט אם הולך על קודיאק או אחת משתיהן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
בתאריך 25.10.2025 בשעה 00:41, elielectric כתב:

לגבי הרכבים הסיניים החדשים שמובילים את תחרות המחירים:

gac aion v

מחיר של 167,000 ₪.

אורך 4.605, רוחב 188, גובה 1.686 בסיס גלגלים 2.775 תא מטען 427 ליטר.

סוללה 75 טווח 510 ק"מ.

מהירות טעינה 180.

אחריות 8 שנים לרכב ולסוללה.

צ'נגאן דיפאל so5

מחירים של 150,000 ₪ ו- 167,000 ₪, אורך 4.62, רוחב 1.9, גובה 1.6, בסיס גלגלים 2.88 תא מטען 492 ליטר, תא מטען קדמי 159 ליטר.

סוללה 68.8 טווח 485 ק"מ.

מהירות טעינה 200.

אחריות 6 שנים לרכב 8 שנים לסוללה.

הדגם המקביל של הדיפאל לאיון מבחינת אבזור הוא הדגם המאובזר יותר שעולה 160,000  ₪ לעומת 167,000 ₪ באיון. כך שההבדל המחירים בין הדגמים האלה קטן.

האם מדובר אכן בבשורות טובות לתחרות ולמחירים?

בהחלט כן!

ראיתי את שני הרכבים הללו, שניהם רכבים בוגרים ובשלים, מאד איכותיים, מאד מאובזרים, טווחי נסיעה ארוכים וזמני טעינה קצרים. דברים שניתן היה לקבל עד כה רק במחירים של 200,000 ₪ ומעלה.

מבחינת מרווח פנים הם די דומים ומרווחים אבל בדיפאל ספיציפית במושב האחורי בצד הנהג המרווח לרגליים קטן יותר ורק בסדר.

מצד שני המושב הקדמי היה לי נוח יותר משמעותית בדיפאל, באיון חסרה תמיכת ירכיים במושב הקדמי.

שני תאי המטען נראים בפועל די קטנים סביב 400 ליטר גג לדעתי. אבל בדיפאל יש תא מטען קדמי גדול נוסף.

בדיפאל אני לא מצליח לקבל שאין לוח מחוונים, לא מבין למה העתיקו מטסלה דווקא את זה?! ולא תצוגה עלית שיש בדיפאל לא מהווה בשבילי תחליף,  היא אפילו מפריעה לי לשדה הראייה.

לסיכום הסכר נפרץ, הסיניים מפציצים והלקוחות העתידיים מרוויחים! מקבלים רכבים טובים יותר ומחירים נמוכים יותר!

וצריכים להגיע לארץ בזמן הקרוב גם ליפמוטור B10 ו- mg s5 בטווח המחירים הזה אז בכלל...

ראיתי את הרכבים האלה שוב.

אני מתקן טעות במה שכתבתי, באיון v המרחב במושב האחורי גדול בהרבה מהדיפאל, יש המון מקום לרגליים כמו ברכב פאר (וכמו באקספנג g6 למשל) וזה למרות שאורך המרכב דומה בשני הרכבים ובסיס הגלגלים באיון קצר משמעותית מבדיפאל (ומהאקספנג g6).

יש בימים אלה גם מבצע הייטזון לאיון, 8,000 ₪ הנחה, 80 אלף ₪ הלוואה ללא ריבית והצמדה, עמדת טעינה בחינם ושובר טעינה ציבורית ב-800 ₪.

הוזמנה איון על ידי קרובת משפחה לה ייעצתי. התמורה למחיר פשוט מצויינת. במחיר של טויטה יאריס קרוס מקבלים פשוט רכב בכמה רמות מעל. נפלאות התחרות והרכבים הסינים.

הייתה התלבטות גם מול byd אטו 2 פלאג אין, אבל היא צפופה משמעותית ותא המטען קטן יותר (בפועל) ופחות מאובזרת, בייחוד חסר אוורור מושבים.

באיון יש גם מקום ייעודי לגלגל רזרבי שזה דיל ברייקר.

עריכה אחרונה על ידי elielectric
פורסם
בתאריך 28.11.2025 בשעה 17:05, elielectric כתב:

ראיתי את הרכבים האלה שוב.

אני מתקן טעות במה שכתבתי, באיון v המרחב במושב האחורי גדול בהרבה מהדיפאל, יש המון מקום לרגליים כמו ברכב פאר (וכמו באקספנג g6 למשל) וזה למרות שאורך המרכב דומה בשני הרכבים ובסיס הגלגלים באיון קצר משמעותית מבדיפאל (ומהאקספנג g6).

יש בימים אלה גם מבצע הייטזון לאיון, 8,000 ₪ הנחה, 80 אלף ₪ הלוואה ללא ריבית והצמדה, עמדת טעינה בחינם ושובר טעינה ציבורית ב-800 ₪.

הוזמנה איון על ידי קרובת משפחה לה ייעצתי. התמורה למחיר פשוט מצויינת. במחיר של טויטה יאריס קרוס מקבלים פשוט רכב בכמה רמות מעל. נפלאות התחרות והרכבים הסינים.

הייתה התלבטות גם מול byd אטו 2 פלאג אין, אבל היא צפופה משמעותית ותא המטען קטן יותר (בפועל) ופחות מאובזרת, בייחוד חסר אוורור מושבים.

באיון יש גם מקום ייעודי לגלגל רזרבי שזה דיל ברייקר.

שקלתי את האיון, על פי מבחן ברשת ראיתי שהטווח האמיתי הוא ברמה של 350 ק"מ , אני באופן קבוע עושה 100 ק"מ ביום ואם נדרשת גיחה לנתב"ג \ פגישות במרכז \ מישהו לוקח את הרכב בערב \ סופשבוע מחוץ לבית הטווח פשוט אינו מספיק לטעמי , ממתין לטווח אמיתי של 500 ק"מ כדי לעשות את המעבר.

פורסם (נערך)

ראיתי גם מבחנים, ב- 110 קמ"ש הטווח הוא 350 - 380 ק"מ.

במהירות 90 קמ"ש או בתנועה זורמת אבל עמוסה כמו הרבה כבישים אצלנו הטווח מגיע גם ל- 460 ק"מ.

אז השאלה באיזה כבישים אתה נוהג.

הטעינה גם די מהירה לרכב הזה 180 ק"ו אז אפשר להשלים בכמה דקות עוד תוספת קילומטרים נדרשים.

בגדול אני איתך בדעה עם להמתין ברכישת רכב חשמלי, תוך שלוש תהיה טכנולוגיה טובה יותר משמעותית.

אבל מאחר וצריך להחליף רכב עכשיו ואי אפשר לחכות החלטנו שזאת האופציה הטובה ביותר במיוחד במבצע הייטק זון.

תוך לקיחה בחשבון שירידת הערך תהיה גדולה יותר מרכב היברידי ואולי גם מבנזין ומפלאג אין וקושי גדול במכירה.

אבל מצד שני מקבלים יותר מהרכב לעומת רכבים אחרים במחיר הזה לדעתי.

יש גם אחריות 8 שנים על הרכב ולא רק על הסוללה.

פורסם

ראיתי היום פרסום על סיטרואן E-c4 0 ק"מ (אני חושב ישירות מלובינסקי) ב110,000 ש"ח

5 שנות אחריות

3 טיפולים מתנה

ערכת טעינה (ללא התקנה(0) מתנה

לדעתי, דיל מצויין, ואם לא הייתי זקוק ל7 מקומית הייתי רוכש בוודאות

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

זה רכב שנת 2024.

במחירון לוי יצחק המחירון שלו חדש אפס קילומטר הוא 96,720 ₪ (לדגם shine הפשוט לא יודע איזה דגם מוכרים שם אולי דגם מפואר יותר).

זה עדיין נראה דיל טוב?

פורסם

הספורטאג' הארוך המתוח פנים הגיע.

המחיר קפץ ל-210 ש"ח.

עכשיו או שכלמוביל יישרו קו עם הטוסון ההיברידי במחיר, או שהספורטאג' יצטרף לחבריו ה-EV6 והנירו פלוס ויככב ב-0 ק"מ...

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לא נראה לי שזה מה שיקרה 😉

כמו שאני מבין, עד סוף השבוע כל המשלוח הראשון ימכר.

החשמליות בהחלט תומחרו לא טוב (בלשון המעטה) 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

הקיה EV6 שנמכרת ב0 ק"מ הם משנת מודל 24, שנת ייצור 23', זאת אומרת שעוד חודש, הם יהפכו למכוניות חדשות בנות 3 שעדיין לא נמכרו..  מעניין באיזה מחיר קונים אותם 

פורסם
לפני 3 שעות, itsik170 כתב:

הספורטאג' הארוך המתוח פנים הגיע.

המחיר קפץ ל-210 ש"ח.

210 ? זהו ?

קח 1000שח תביא לי 4 וחצי רכבים.

• מעניין 1

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...