Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלחמת מחירים?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קיה ev4 זה רכב סדאן נמוך וגם מכוער בנוסף לכל 😛

אין לו סיכוי למכור כאן כלום.

תוסיף לרשימת הבולטות שלך גם את הגאק איון v שהוא הרכב עם הסוללה וטווח הנסיעה הכי גדולים, המרווח הפנימי הגדול ביותר והאחריות על הרכב הכי גדולה והיחיד שיש לו מקום לגלגל רזרבי!

אבל מחיר המחירון הרשמי הכי גבוה, מנגד מחיר הרבה יותר נמוך בפועל במבצע שהיה עכשיו ונגמר היום וכנראה בעוד מבצעים עתידיים שיהיו.  צריך לדעת מתי לקנות ולהשתייך למועדון הלקוחות המתאים.

בימים אלה תגיע גם ה- mg s5 שקיבלה ביקורות מצויינות בחו"ל.

אלו מובילות הקטגוריה בעת הזאת.

ה- byd אטו 2 נשארה מאחורה כבר מספר ימים לאחר שהחלה להמכר, קטנה יחסית ולא מספיק מאובזרת.

הקיה ev3 האפרורית גם מלכתחילה לא הייתה שם לא במחיר, לא באבזור, לא בחומרי הפנים ולא בגודל ובמרחב הפנימי. רק בהנדסת האנוש היא זרחה.

לתוצרת המערבית אין שום סיכוי מול המבול הסיני.

עריכה אחרונה על ידי elielectric
  • רעיון גרוע 1
פורסם

אין דרך רצינית לענות לתגובה מעלה , מרבית המבול הסיני הם רכבים בינונים ומטה , ולמי שמחפש רכב עם ערך מוסף אשר אינו כולל תאורת אוירה ואו מסך גדול מוצא את עצמו היום בבעיה כאשר הוא בא להחליט על הרכב הבא שלו.

הEV3 רכב טוב מאוד והיה יכול להיות ההעדפה הראשונה שלי אך הוא בהחלט אינו שווה את המחיר שהיבואן הדביק לו .

יש לסיניות עוד דרך לעשות , לטעמי הרכבים עדין לא אפוים מספיק , וכן אני אעדיף טסלה בסיסית על כל סינית מצוידת , אבל ככל הנראה זה ענין של השקפה, אצלי רכב זה לא מכשיר סלולרי אופנתי אלא משהו הרבה מעבר לזה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 1 דקה, 3n כתב:

כן אני אעדיף טסלה בסיסית על כל סינית מצוידת , אבל ככל הנראה זה ענין של השקפה, אצלי רכב זה לא מכשיר סלולרי אופנתי אלא משהו הרבה מעבר לזה.

מי שמעניין אותו על מה הוא נוהג - יבחר קודם כל את מה שהוא אוהב ועובר אצלו את המבחן הראשוני בעיניים, ואחכ גם עובר את המבחן האמיתי על הכביש ובתוך הרכב.

מי שמסתכל על הרכב כקופסא שנוסעת ממקום למקום - יקנה כמעט כל דבר באשר הוא, העיקר שיהיה זול, לא יתקלקל הרבה ויהיה עם אחריות כמה שיותר ארוכה בשביל לא לבזבז כסף על תיקונים. שונים בקטגוריה זו הם אלו שמחפשים ירידת ערך נמוכה, מה שמכניס אותם לפלונטר של מימון ולעיתים קניה של משומשת (כאשר חדש הוא עדיין בטווח התקציב שלהם) ואז הם קונים איזשהו רכב שלא-קשור-לכלום-מהדרישות-שלהם והעיקר שהוא לא מתאבד במחיר כל חודש.

#רק_אומר: GAC, BYD ו-טסלה הם 3 היצרנים הכי חזקים בעולם בתחום החשמליות.

ספציפית ל BYD - הייתי אתמול באולם תצוגה שלהם בפתח תקווה וראיתי את כל הדגמים החדשים שלהם ל 2026 (אני לא מדבר על ה ATTO 3 המתוחה, שם כבר רואים את הגיל והיא מצועצעת לטעמי ופחות אטרקטיבית מהרבה בחינות... - אלא על כל היתר החדשים ההיברידיים והחשמליים).

כל מה שיש עכשיו הוא רמה אחרת ממה שראינו בדולפין הראשונה או ב ATTO 3. המכוניות פשוט בוגרות יותר, המראה סולידי, נעים ושקט לעיניים. גם הביצוע ממש טוב. גם הנדסת האנוש טובה יותר (יש לחצנים פיזיים ובוררי מצבים שנופלים ממש לכף היד) והכל נראה פשוט אפוי. הופתעתי לטובה.

איציק

• מעניין 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 4 דקות, איציק נ. כתב:

מי שמעניין אותו על מה הוא נוהג - יבחר קודם כל את מה שהוא אוהב ועובר אצלו את המבחן הראשוני בעיניים, ואחכ גם עובר את המבחן האמיתי על הכביש ובתוך הרכב.

מי שמסתכל על הרכב כקופסא שנוסעת ממקום למקום - יקנה כמעט כל דבר באשר הוא, העיקר שיהיה זול, לא יתקלקל הרבה ויהיה עם אחריות כמה שיותר ארוכה בשביל לא לבזבז כסף על תיקונים. שונים בקטגוריה זו הם אלו שמחפשים ירידת ערך נמוכה, מה שמכניס אותם לפלונטר של מימון ולעיתים קניה של משומשת (כאשר חדש הוא עדיין בטווח התקציב שלהם) ואז הם קונים איזשהו רכב שלא-קשור-לכלום-מהדרישות-שלהם והעיקר שהוא לא מתאבד במחיר כל חודש.

ספציפית ל BYD - הייתי אתמול באולם תצוגה שלהם בפתח תקווה וראיתי את כל הדגמים החדשים שלהם ל 2026 (אני לא מדבר על ה ATTO 3 המתוחה, שם כבר רואים את הגיל והיא מצועצעת לטעמי ופחות אטרקטיבית מהרבה בחינות... - אלא על כל היתר החדשים ההיברידיים והחשמליים).

כל מה שיש עכשיו הוא רמה אחרת ממה שראינו בדולפין הראשונה או ב ATTO 3. המכוניות פשוט בוגרות יותר, המראה סולידי, נעים ושקט לעיניים. גם הביצוע ממש טוב. גם הנדסת האנוש טובה יותר (יש לחצנים פיזיים ובוררי מצבים שנופלים ממש לכף היד) והכל נראה פשוט אפוי. הופתעתי לטובה.

איציק

מסכים איתך לגבי BYD , אני לפני החלפת הרכב הצמוד שלי אשר משרת אותי נאמנה כבר 4.5 שנים , הוצע לי ללכת ולבדוק את ההיצע של BYD , ואכן ההיצע די מרשים האמת.

כיוון שאני מבקש לצמצם את חבות המס שלי העפתי מבט בסיליון 5 פלאג אין , איכות הרכב די הפתיעה אותי , הכפתורים הפיזים מהווים הפתעה לטובה , העיצוב החיצוני קצת פחות אבל בחיים הכל ענין של פשרות.

גימור הפנים די מרשים באיכות שלו והוא בהחלט ברמה אחת מעל זו של צרי , ממתין לנסיעת מבחן על מנת להחליט האם זה הרכב הבא שלי.

הייתי שמח להמשיך עם הראב 4 , אבל שווי שימוש מופרך ואיבזור קמצני פשוט הופכים את הרכב למיותר עבורי , שלא לדבר על עלות ההשכרה החודשית.

הקטע המצחיק הוא שחשבתי לרכוש את הרכב שלי מחברת הליסינג... איש המכירות עדכן אותי שהמחיר הוא קרוב ל 20K מעל המחירון לרכב פרטי... כי לרכב יש שוק יד 2 חזק .... למעשה הרכב מבחינתם מכור עוד לפני שהוחזר...

• אהבתי 1
פורסם

BYD השתפרו המון אבל עדיין הרכב לא מספיק אפוי. הנדסת האנוש שלהם טובה מאוד יחסית לסיניים אבל עדיין נוראית יחסית לרכבים נורמליים.

אני גם צריך להחליף את הוולבו ואם לא רוצים סיני ההיצע מאוד דל.

לפני כשעה, 3n כתב:

הקטע המצחיק הוא שחשבתי לרכוש את הרכב שלי מחברת הליסינג... איש המכירות עדכן אותי שהמחיר הוא קרוב ל 20K מעל המחירון לרכב פרטי... כי לרכב יש שוק יד 2 חזק .... למעשה הרכב מבחינתם מכור עוד לפני שהוחזר...

קצת מוזר כי בהסכמי ליסינג יש בדרך כלל אופציית קנייה באחוז מוסכם מתחת למחירון. את האוטו של אבא שלי קניתי לאשתי עם האופציה הזו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

BYD השתפרו המון אבל עדיין הרכב לא מספיק אפוי. הנדסת האנוש שלהם טובה מאוד יחסית לסיניים אבל עדיין נוראית יחסית לרכבים נורמליים.

אני גם צריך להחליף את הוולבו ואם לא רוצים סיני ההיצע מאוד דל.

קצת מוזר כי בהסכמי ליסינג יש בדרך כלל אופציית קנייה באחוז מוסכם מתחת למחירון. את האוטו של אבא שלי קניתי לאשתי עם האופציה הזו.

ההיצע לא דל , אלא כמעט ולא קיים ומה שקיים יקר להחריד.

רציתי את הדאציה ביגסטר - המחיר לנסועה של 35K בשנה מתקרב ל 5000 ש"ח לחודש ...

בדקתי את הארקנה , מעל 4500 ש"ח לחודש

פריסבי בתמחיר של הצרי פשוט מראים לך שחבל על הזמן שלך, הם מעונינים שתשכיר רק את צארי , תשאל מה הם עושים עם תוצרת רנו ? , מפנים את הרכבים הקרובים לגיול לחברת ההשכרה שלהם ...

בכל הנוגע לראב 4 אין שום הסכם שהם מוכנים לכבד , הם יודעים שהרכב מבוקש בחוץ ומתמחרים אותו בהתאם אלא אם מדובר על נבלה עם נסועה גבוהה + מצב חיצוני בעייתי .

• מעניין 1
פורסם
לפני 43 דקות, 3n כתב:

בכל הנוגע לראב 4 אין שום הסכם שהם מוכנים לכבד

אתה יכול לכפות עליהם קיום חוזה (בהנחה ואתה זה שחתום עליו).

לגבי היצע לקחתי לאיש מכירות אוקטביה ל 50,000 בשנה ב 3900 (לפני מע"מ כמובן).

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

ההגזמה שלך חוגגת, כנראה אכלה יותר מידי סופגניות...

נכנסתי ונהגתי ברכב ואני יכול להעיד שלפחות עבור הפונקציות הבסיסיות (מצבי נהיגה, רמת רגנרציה, בורר "הילוכים" וכפתורים בסיסיים של אורות\מגבים\וכו') תוך דקות בודדות מצאתי בקלות מה שצריך (תוך כדי נהיגה בגשם זלעפות). 

לומר שהנדסת האנוש "נוראית" ביחס לרכבים "נורמליים" ? נו שויין, אפילו אני לא יכול להתווכח עם סיסמאות כאלה... :-) 

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בחייאת איציק, אתה יודע שלא מדובר על אורות והילוכים. אני מדבר על דברים כמו להחליף תחנה ברדיו, בקרת אקלים ושאר השיט שצריך בשבילו את המסך. סירבול בזה יכול לשגע אותי ולא פעם גרם לי לפסול רכב.

פורסם
לפני 4 דקות, Night Driver כתב:

בחייאת איציק, אתה יודע שלא מדובר על אורות והילוכים. אני מדבר על דברים כמו להחליף תחנה ברדיו, בקרת אקלים ושאר השיט שצריך בשבילו את המסך. סירבול בזה יכול לשגע אותי ולא פעם גרם לי לפסול רכב.

זה עניין אינדבידואלי לגמרי.

להחליף תחנות תמיד אפשר להשתמש בבורר שיש על ההגה.

למען האמת, אני מאלו שמאוד נהנים מבקרת אקלים וזה כשלעצמו חוסך לי 99% מההתעסקות עם המסך והמזגן. 

לא יודע, לא מצאתי שום דבר "נוראי" בהנדסת אנוש של ה BYD החדשות.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

נשים בצד לרגע את זה שאני לא אוהב את הכפתורים על ההגה (מעדיף את השיטה של רנו עם ידית קטנה מאחורי ההגה שתמיד נמצאת באותו המקום ומאוד נוחה לתפעול עיוור) בוולבו למשל אם מחובר האנדרואיד אוטו הכפתורים יעבירו אותך מהרדיו לשיר הבא בספוטיפיי.

או ב 3008 אם האנדרואיד אוטו מחובר לחצן הטלפון מעביר אותך לאנדרואיד אוטו במקום לחייגן של האוטו. 

אני יודע שאני קיצוני בזה אבל דברים כאלה משגעים אותי ברכב.

פורסם
לפני 11 דקות, Night Driver כתב:

בוולבו למשל אם מחובר האנדרואיד אוטו הכפתורים יעבירו אותך מהרדיו לשיר הבא בספוטיפיי.

גם באנדרואיד אוטו ב 3008 זה ככה. ברגע ששומעים שיר בספוטיפיי זה מעביר לשיר הבא (או הקודם, תלוי לאיזה כיוון אתה גולל). לא נתקלתי במקרה שהוא מעביר אותי מהרדיו לספוטיפיי רק בגלל שימוש בגלילה על ההגה.

ציטוט

או ב 3008 אם האנדרואיד אוטו מחובר לחצן הטלפון מעביר אותך לאנדרואיד אוטו במקום לחייגן של האוטו. 

לא מצאתי עם זה בעיה כי באנדרואיד אוטו יש את החייגן שלו, אבל אם זה מפריע לך אז סבבה :) 

ציטוט

אני יודע שאני קיצוני בזה אבל דברים כאלה משגעים אותי ברכב.

כן אתה קיצוני ועל כן צריך להודות כל יום שלא כולם כמוך :mm_tongue 🤣🤣🤣 ב 🧡 כמובן.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

אתה יכול לכפות עליהם קיום חוזה (בהנחה ואתה זה שחתום עליו).

לגבי היצע לקחתי לאיש מכירות אוקטביה ל 50,000 בשנה ב 3900 (לפני מע"מ כמובן).

לנסועה כזו הייתי הולך על פלאג אין \ היברידי בלבד , החיסכון בדלק משמעותי מאוד.

פורסם
לפני 8 דקות, 3n כתב:

לנסועה כזו הייתי הולך על פלאג אין \ היברידי בלבד , החיסכון בדלק משמעותי מאוד.

אני מסתכל גם על סך כל העלות החודשית וגם על הנוחות של הנהג. 

כשמישהו נוסע ככה צריך להיות לו נוח ולכן הבחירה היא שלו גם אם זה עולה עוד 200-300 שקל לחודש.

לפני כשעה, איציק נ. כתב:

לא מצאתי עם זה בעיה כי באנדרואיד אוטו יש את החייגן שלו, אבל אם זה מפריע לך אז סבבה :) 

לא אוהב את החייגן שלו. משום מה יש רכבים שהוא אוהב להוסיף שוב את המספר רק עם קידומת של אנגליה ורוצה שתבחר אם להצקשר למשה בקידומת מקומית או עם קידומת של אנגליה.

לפני כשעה, איציק נ. כתב:

כן אתה קיצוני ועל כן צריך להודות כל יום שלא כולם כמוך :mm_tongue 🤣🤣🤣 ב 🧡 כמובן.

כל אחד והדפקטים שלו. לפחות הקיצוניות שלי לא מזיקה.

פורסם (נערך)
בתאריך 16.12.2025 בשעה 08:55, איציק נ. כתב:

איציק

איציק ידידי אולי תואיל בטובך להסביר לחברך הטוב 3n למה אמא שלך קנתה את ה- byd אטו 2 ולא את הקיה ev3 האצילה?

הרי הבדל המחיר ביניהם הוא רק 10,000 ₪?! (במבצע השקה שיש על האטו 2 ההבדל הוא 15,000 ₪).

האם ההפרש הזעום הזה לא מצדיק רכישת סוס אציל וממותג כמו קיה על פני רכב סיני פושט ועלוב שימוחזר לקרטון?

הרי אני כתבתי למעלה שטויות על הקיה ev3!

ומה עם הטסלה מודל 3 המציאה המופשטת החדשה תסביר בבקשה לידידנו 3n למה לא היה כדאי להמתין ולרכוש אותה? 

למרות שטסלה זאת טסלה! רכב על! מצמיח לך כנפיים!

ומה זה משנה שזה רכב שמגרד את הריצפה ולא מתאים בשל כך לאנשים מבוגרים! ולרוב רוכשי הרכבים היום? 

בתאריך 16.12.2025 בשעה 09:06, 3n כתב:

כיוון שאני מבקש לצמצם את חבות המס שלי העפתי מבט בסיליון 5 פלאג אין , איכות הרכב די הפתיעה אותי , הכפתורים הפיזים מהווים הפתעה לטובה , העיצוב החיצוני קצת פחות אבל בחיים הכל ענין של פשרות.

גימור הפנים די מרשים באיכות שלו והוא בהחלט ברמה אחת מעל זו של צרי , ממתין לנסיעת מבחן על מנת להחליט האם זה הרכב הבא שלי.

ההגה לא יוצא מספיק החוצה לטעמי ואתה נאלץ לשבת דבוק קדימה.

בדוק את הצ'רי סטאריי החדשה.

עריכה אחרונה על ידי elielectric

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...