Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלחמת מחירים?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 1 דקה, guy.a כתב:

אני לא מבין איך זה מחירים טובים, דיפאל S5 וליפמוטור B10, נותנות הרבה יותר, דווקא כאן זה נראה לי מחירים לחברות הליסינג. 

המחיר לצרכן אינו אינדיקציה לחברות הליסינג כיוון:

- את חברת הליסינג מענין בעיקר מחיר המחירון מול המחיר שהם יכולים לרכוש את הרכב מהיבואן... 

- אובדן ערך עתידי של הרכב ממנו נגזר באופן ישיר מחיר ההשכרה החודשי.

לדוגמא , הדאציה ביגסטר גירסאת האמצעית עולה כ 175K , חברות הליסינג מתמחרות את הרכב בעלות חודשית של 4500 לפני מע"מ בדומה מאוד לראב 4...

ולמה ? אובדן ערך במכירה עתידית אשר מגולם ישירות במחיר השכירות החודשי והופך את הרכב ללא כדאי .

• אהבתי 1
פורסם

אין ספק שרכבים חשמליים סינים מאבדים ערך מהר מאוד. אני מאמין שזה מגולם במחירונים של חברות הליסינג. השאלה, בכמה הם קונים את הרכבים האלה, אני מאמין שהם זולים מאוד כי המיסוי שלהם נמוך והיצרנים הסינים רוצים לפרוץ למערב, מוכרים במחירים זולים. 

• אהבתי 1
פורסם

אובדן הערך גבוהה מאוד וזה יבוא לידי ביטוי במחיר ההשכרה החודשי.

עובדתית מרבית הרכבים היום אשר מוצעים הם רכבי פלאג אין , חשמליות בליסינג נדירות בפלחי השוק שבהם שולטת הצארי טיגו 7.

יש עדין דרך ללכת בתחום החשמליות בליסינג התפעולי , ככל הנראה גם מקבל הרכב וגם המשכיר לא חשים ביטחון מלא בעיסקה.

פורסם

במקרה של עובד שלוקח רכב חשמלי מהעבודה, יש רק את עניין החסכון בשווי רכב, כי צריכת הדלק לא מעניינת אותו. 

מעבר לזה, צריכה להיות לו אפשרות להתקין עמדת הטענה בבית

הזוגה בדיוק החליפה רכב עבודה, ולא היה מצב שניקח רכב חשמלי. בשביל ההפרש בכסף, שייתנו רכב שאני לא צריך לתכנן איתו נסיעה, כל פעם שאני נוסע לטייל.

כמובן שמין הסתם, מי שמקבל רכב מהעבודה פחות רגיש כלכלית לסכומים האלו...

לפני 29 דקות, 3n כתב:

אובדן הערך גבוהה מאוד וזה יבוא לידי ביטוי במחיר ההשכרה החודשי.

הכוונה היא המחיר לליסינג יהיה בהנחה פחות משמעותית מהמחיר לצרכן מאשר רכב מקביל שהוא הייבריד/בנזין, כי אובדן הערך גדול יותר?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני שעתיים, itsik170 כתב:

ה-MG4 וה-MG5 שיותר גבוהים מה-S5 שכרגע עוברים גיולים באופן מסיבי.

MG4 הנוכחית כבר סיימה את דרכה, ה- MG4 החדשה והזולה יותר לייצור תשווק בקרוב באירופה כך שאני מאמין שתהיה להם יותר גמישות בתמחור. MG5 זה גם כך סתם שקיצוץ חשמלי, אולי לאירופה תהיה MG5 חדשה על בסיס ה- MG4 כרכב סטיישן חשמלי. 

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

כמובן שמין הסתם, מי שמקבל רכב מהעבודה פחות רגיש כלכלית לסכומים האלו...

כן ולא.

בשורה התחתונה כמעסיק לא אכפת לי אם אני מצמיד לך מרצדס ומשלם לך מינימום או מצציד לך יאריס ומשלם לך 20K. מה שמעניין אותי זה כמה אתה עולה לי בכללי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 19 שעות, falou כתב:

הכוונה היא המחיר לליסינג יהיה בהנחה פחות משמעותית מהמחיר לצרכן מאשר רכב מקביל שהוא הייבריד/בנזין, כי אובדן הערך גדול יותר?

מחיר ההשכרה החודשית נשען בכבדות על מחיר המכירה האמיתי של הרכב לחברת הליסינג , והצפי העתידי למכירה של חברת הליסינג.

כיוון שרכבים חשמלים עד כה צוללים בערכם כיד 2 , מחיר ההשכרה החודשית בהכרח יהיה גבוהה על מנת לגלם את אובדן הערך העתידי של הרכב.

פורסם (נערך)

לפני שקרובת משפחה שלי תקבל gac aion v שהיא קנתה בהמלצתי אני עושה בדיקות אחרונות לרכבים חשמליים חדשים שהגיעו לישראל כדי להיות שקט וכדי שלא תבכה לי אחר כך שהיא יכלה לקנות רכב טוב יותר 😅

אז המטרה הייתה לבדוק את ה- mg s5 אבל היא עדיין לא הגיעה לסוכנות אז בדקתי את ה- mg s6 שכבר הגיעה לסוכנות.

טוב אז מבחינת עיצוב חיצוני אהבתי מאד, הרכב נראה מאסיבי, עיצוב סולידי ויוקרתי לטעמי.

מבחינת פנים הרכב גם מרשים מאד.

דבר ראשון המושבים עשויים משילוב אלקנטרה (במרכז איפה שיושבים ונשענים) ועור טבעוני (בצדדים) שהוא דווקא נראה די פשוט.

גם בדיפון הדלתות הוסיפו רצועה עם אלקנטרה.

בסך הכל  התוצאה יותר יפה, יוקרתית ונעימה מרכבים חשמליים אחרים שבהם המושבים עשויים רק עור מלאכותי (שדי מחליא אותי ברמה האישית).

יש גם מתג סיבובי לווליום ולחצנים בולטים לנהג ולנוסע לכיוון טמפרטורה וכולם עשויים ממתכת כסופה ומרשימה. נראים מאד נוחים לשימוש.

השורשים האנגליים באים לידי ביטוי ברכב הזה והוא בעל אופי אירופאי יותר.

המרחב הפנימי מרשים מאד, מרווח הרגליים גדול מאד, רק קצת יותר קטן מהאיון v ששם זה ברמת לימוזינה כמעט.

תא המטען די גדול אבל עם ריצפה גבוהה ואין תא נוסף מתחת (יש גם תא מטען קדמי גדול).

וזה משהו שנפל לי האסימון לגביו בהשוואה בין רכבים חשמליים עם מנוע אחורי או קדמי. מנוע אחורי מגביל את העומק של תא המטען האחורי, אז יש גם חסרונות למנוע אחורי.

באיון v המנוע קדמי ועומק תא המטען האחורי עמוק מאד ויש בו אפילו מקום לגלגל חילופי שזה גיים צ'נג'ייר לדעתי (למרות שספיציפית באיון v תא המטען קצר יותר באורכו ונפחו קטן יותר על הנייר).

תא מטען קדמי זה משהו שהוא פחות שימושי ברמה היומיומית. 

לסיכום ה- mg s6 עושה רושם של רכב מוצלח מאד.

עריכה אחרונה על ידי elielectric
פורסם

לובינסקי הוזילה שוב את MG HS - הוזלה שנייה מאז תחילת הייבוא.

הבנזין אותו מחיר.

ההיברידי והפלאג אין מוזל ב-8000 ש"ח.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 15 שעות, elielectric כתב:

השורשים האנגליים באים לידי ביטוי ברכב הזה והוא בעל אופי אירופאי יותר.

שואל ברצינות - איזה שורשים אנגליים יש ל- MG סיני פרט לשם?

• מצחיק 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם (נערך)

אני לא רואה עתיד מזהיר לחשמליות בארץ, למרות שרכב חשמלי מאוד מתאים לישראל בגלל מרחקים קצרים יחסית ומזג האוויר נוח. המסים על חשמליות יעלו, עוד כמה שנים יהיה מס קניה של 83% כמו על מכוניות בנזין ובנוסף מס נסועה של 15 אג' לק"מ שישווה עלויות נסיעה להיברידיות. תשתית טעינה ציבורית יש בקושי, מחירים גבוהים ורוב האנשים לא יכולים להתקין עמדת טעינה בבית. הטיפולים לחשמליות בפועל לא יותר זולים, החלפים - רק מקוריים ובמחירים מטורפים, אם יש בכלל. ובנוסף ירידת ערך של יותר מ-50% בשלוש שנים. לא פלא שנתח השוק של חשמליות בירידה.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם (נערך)

לגבי המיסוי.

תקרת הטבת מס הקניה היום על רכב חשמלי היא 35,000 ₪ ובשנת 2026 אולי תרד ל- 30,000 ₪.

אבל לא יהיו עליות מחירים היבואנים כבר הודיעו (בגלל התחזקות שער השקל וירידת מחירי הרכבים החשמליים על ידי היצרנים)

אבל גם אם יוטל עכשיו מס קניה של 83 אחוז עם זיכוי מקסימלי של 17,000 ₪ על רכבים חשמליים מאחר והם נמצאים בקבוצת זיהום הכי נמוכה,  זה אומר שההטבה תרד ב- 13,000 עד 18,000 ₪ במקסימום אבל בפועל כאמור 5,000 ₪ מתוך ה- 18,000 ₪ לא יביאו לעליית מחיר זה כבר וודאי. 

במילים אחרות 13,000 ₪ זהו שיעור עליית המחירים המקסימלי שיהיה על רכבים חשמליים אם המס יעלה ל- 83 אחוז נכון לעכשיו.

זה לא נורא, אם תיקח בחשבון שניתן לרכוש היום רכבים חשמליים חדשים במחיר של 140 - 150 אלף ₪ שיתייקרו בעוד 13,000 ₪ נניח ועדיין לא יגיעו למחירים הישנים והגבוהים יותר שהיו כאן עד לפני כמה שבועות.

ובקצב של ירידת מחירי הסוללות וירידת עלויות הייצור של הרכבים החשמליים ועקב התחרות הקיימת והמשך התחזקות צפוייה של השקל, המחירים של הרכבים החשמליים בסופו של דבר יירדו חזרה תוך שנתיים, שלוש.

והסבירות שתהיה עליית מס ל- 83 אחוז עכשיו שואפת לאפס.

זה ייקרה אבל בצורה הדרגתית.

מס נסועה לא על הפרק בינתיים אז אין מה להכניס אותו לשיקול והוא גם בכל מקרה פחות קריטי כי מחירי הרכבים החשמליים הנמוכים יותר מושכים פלח לקוחות חדש שלא נוסעים הרבה ולא החסכון בעלויות הנסיעה מושך אותם אלא מחירי הרכבים החשמליים הנמוכים יותר בעבור התמורה.

אבל מה שצריך לקרות כדי ששוק הרכבים החשמליים באמת יתרחב הוא התקנת עוד ועוד עמדות טעינה ציבוריות בתוך הערים שיאפשרו גם לאנשים שאין להם אפשרות לעמדת טעינה ביתית לרכוש רכבים חשמליים.

אם זה ייקרה העתיד של הרכבים החשמליים כן בטוח בישראל.

לפני שעתיים, motior כתב:

שואל ברצינות - איזה שורשים אנגליים יש ל- MG סיני פרט לשם?

אני מתכוון לדרך החשיבה של היצרן.

יש להם גם וותק גדול יותר במכירה באירופה מיצרנים סיניים אחרים.

לפני שעתיים, itsik170 כתב:

לובינסקי הוזילה שוב את MG HS - הוזלה שנייה מאז תחילת הייבוא.

הבנזין אותו מחיר.

ההיברידי והפלאג אין מוזל ב-8000 ש"ח.

יש גם הטבת השקה:

Mg s6= הנחה של 5,000 ₪, כלומר מחיר של כ- 174,000 ₪.

Mg s5= הנחה של 2,500 ₪, כלומר מחיר של של כ- 146,500 ₪. 

המחיר של ה- mg s6 עם הטבת ההשקה אטרקטבי מאד לדעתי לרכב בסגמנט הזה.

האקספנג g6 למשל מתחילה במחיר של 205,000 ₪.

עריכה אחרונה על ידי elielectric
פורסם
לפני שעה, elielectric כתב:

יש גם הטבת השקה:

Mg s6= הנחה של 5,000 ₪, כלומר מחיר של כ- 174,000 ₪.

Mg s5= הנחה של 2,500 ₪, כלומר מחיר של של כ- 146,500 ₪. 

המחיר של ה- mg s6 עם הטבת ההשקה אטרקטבי מאד לדעתי לרכב בסגמנט הזה.

האקספנג g6 למשל מתחילה במחיר של 205,000 ₪.

ולחשוב שהמארוול R שאותו הוא מחליף עלה בהשקה 205 אלף ש"ח.

עכשיו מוכרים שאריות מגויילות שלו ב-160 אלף.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...