Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלחמת מחירים?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 55 דקות, elielectric כתב:

איציק ידידי אולי תואיל בטובך להסביר לחברך הטוב 3n למה אמא שלך קנתה את ה- byd אטו 2 ולא את הקיה ev3 האצילה?

הרי הבדל המחיר ביניהם הוא רק 10,000 ₪?! (במבצע השקה שיש על האטו 2 ההבדל הוא 15,000 ₪).

האם ההפרש הזעום הזה לא מצדיק רכישת סוס אציל וממותג כמו קיה על פני רכב סיני פושט ועלוב שימוחזר לקרטון?

אני חושב שאמא קצת מיצתה, לעת עתה, את קיה. היתה לה פיקנטו חדשה ואחכ סטוניק חדשה.
לא יודע אם היא היתה מתחברת לעיצוב של ה EV3, דווקא ה BYD ישבה לה יותר טוב בעיניים מבחינת קווים ותא הנוסעים (יתרון פרקטי נוסף הוא שה-BYD יותר גבוהה - מה שנותן כניסה ויציאה מאוד נוחים מהרכב).

אם נשים לרגע טעם אישי בצד, אני חושב של BYD יש קלף מנצח; בעוד ה-קיה נהנת מאחריות מלאה ל-3 שנים על כל הרכב ללא הגבלת ק"מ ללקוחות פרטיים  (ו-7 שנים\150K ק"מ על הסוללה) אז ה BYD נהנת מאחריות מלאה ל-6 שנים\150K ק"מ ו-8\200K ק"מ לסוללה (החרגה אחת היא מצבר 12V פשוט שהאחריות עליו היא 12 חודשים).
לא רק שזה קלף למי שקונה לתקופה ארוכה, זה גם קלף מעולה למי שרוצה להתחדש בעוד 3 שנים והוא מוכר רכב תחת אחריות לעוד (!) 3 שנים (ולסוללה עוד 5). איך שוק היד-2 יגיב לזה ? כנראה יהיה מעניין לראות.

מעבר לזה שתי המכוניות מאוד דומות במפרט ובמימדים (למעט יתרון ל BYD בגובה). יתרונות קלים נוספים ל BYD זה סוללה מעט יותר גדולה (58KW ב EV3-SR מול 65KW ב ATTO-2-EV הישראלית שמגיעה עם סוללה גדולה יותר ביחס למה שנבחן בחו"ל).
קישקושים קטנים שיש ב BYD ואין ב EV3 סטנדרט-ריינג': משטח הטענה אלחוטי לטלפון...
מעדיפים גג פנורמי כמו ב BYD ולא גג נפתח כמו ב EV3.

לא חושב ש BYD זה קרטון סיני שדינו להתפורר. אני מסכים שהדורות הראשונים של דגמים מסויימים של BYD שהגיעו לארץ לא ממש קולעים לטעם של כולם ולא כולם הראו עיצוב או איכות FINE - אבל הדורות החדשים של הדולפין סרף, ה-sea lion dm-i וה-atto-2 בהחלט נראים בוגרים יותר, נקיים יותר\אפויים. לא סתם זה היצרן שנושף בעורפה של טסלה חזק מאוד בכל העולם וכבר מתחיל לאט לאט לשבור אותה.
...ואם כל זה מגובה באמון היצרן שנותן אחריות מקיפה מעולה לכל הרכב (ברור לי שיש כאן גם פייט ל"טסלה") ועוד בפחות מהקיה EV3, אז ברור שיש כאן חבילה טובה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 16 שעות, elielectric כתב:

האם ההפרש הזעום הזה לא מצדיק רכישת סוס אציל וממותג כמו קיה על פני רכב סיני פושט ועלוב שימוחזר לקרטון?

אני מניח שתיבלת את ההודעה בהומור אבל אתה כנראה לא מספיק זקן כדי לזכור 

את המכוניות הראשונות של קיה שהגיעו לארץ. שומה, ספיה בסטה ושאר נפלאות.

המכוניות הראשונות של קיה שהגיעו לארץ היו איומות, לקח עשור שלם עד שהגיעה סחורה נורמלית,

להבדיל מ-byd שהציגו מכונית נורמלית מהרגע הראשון.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 14 שעות, איציק נ. כתב:

אבל הדורות החדשים של הדולפין סרף, ה-sea lion dm-i וה-atto-2 בהחלט נראים בוגרים יותר, נקיים יותר\אפויים.

אין לי ניסיון עם הרכבים האמורים, אבל מידת אפייה באה לידי ביטוי בדברים הקטנים, חיבור לסלולרי, תקלות איכות מטרידות בתפעול הרכב, איכות הפעולה של הבקרות השונות וכו' . 

אני מסכים שכל הדברים הללו יכולים להיות בטלים בשישים לעומת אחריות מורחבת, כמו שמקבלים ב-BYD.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 38 דקות, falou כתב:

אין לי ניסיון עם הרכבים האמורים, אבל מידת אפייה באה לידי ביטוי בדברים הקטנים, חיבור לסלולרי, תקלות איכות מטרידות בתפעול הרכב, איכות הפעולה של הבקרות השונות וכו' . 

אני מסכים שכל הדברים הללו יכולים להיות בטלים בשישים לעומת אחריות מורחבת, כמו שמקבלים ב-BYD.

מבטיח לעדכן בהמשך הדרך על דברים מהסוג הזה, למרות שאני מסייג את דבריי ואומר: הרכב לא צפוי לנסוע אצלנו מרחקים גדולים (הקיים שלה, מודל 2020, הגיע ל 15,000 קמ) לכן המידע שאמור לזרום אליי הוא על בסיס נסיעות עירוניות (בעיקר) מה שלא מפחית מהנושאים שציינת (חיבוריות, אופן פעולת הבקרות וכד').

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני שעתיים, hans כתב:

המכוניות הראשונות של קיה שהגיעו לארץ היו איומות, לקח עשור שלם עד שהגיעה סחורה נורמלית,

byd הגיעו ארצה בשלות. 

אנחנו לא מכירים את מיטב התוצרת הסינית הותיקה יותר.

קיה בתחילת דרכה כאן הייתה מבוססת על מכוניות מתוצרת מזדה שעבר זמנן תחת היצרן המקורי.

את הטובות יותר קיבלנו רק שהחלו לייצר על בסיס תכנון וייצור עצמאי, אם אני לא טועה, תחת כנפי יונדאי שכבר התבגרה .

• רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 6 שעות, hans כתב:

אתה מדבר על האפויות יחסית. הסרס ב 94' היו זוועה שלא תתואר ואני מדבר מניסיון.

רק אגיד שאחרי שמשך כחצי שנה האוטו לא עבר יותר מ 2000 קילומטר בלי לראות מוסך וזה נגמר בזה שלקחו בחזרה את האוטו והחזירו את מה ששילמנו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בסטה =~ סרס. אבל כן. 😁

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

https://www.facebook.com/share/p/1GFehR2cYC/

במקרה עבדתי היום באיזור אז ראיתי במגרש את הרכב הזה?

מי היבואן אחרי שאוטומקס הפסיקו להתקיים ו-EV מוטורס כבר לא מייבאים? 

מי נותן שירות לרכב במקרה של ריקולים?

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)

ראיתי את הליפמוטור b10.

רכב חמוד וסולידי.

כמה טוב לשבת במושבי בד מלאים בגירסת האבזור הפשוטה! ממש מפתיע לקבל את זה ברכב סיני!

לא רואה סיבה להוסיף שקל אחד לגירסת האבזור הבכירה ולקבל את התענוג המפקופק של עור טבעוני.

אמנם יש במושבים הקדמיים אוורור וחימום אבל עדיין התחושה פחות נעימה מבד ובמושב האחורי אפשר להרתיח צפרדעים בקיץ כי שם אין אוורור.

ברמת האבזור הגבוהה המושבים הקדמיים הם גם חשמליים אבל כמו ברוב הרכבים העממיים אין בהם כיוונים נוספים שיש ברכבים יקרים יותר ושאין במושבים הרגילים וגם אין להם זכרונות לדעתי ולכן אפשר להסתפק במושבים הרגילים.

גם שאר תוספות האבזור בגירסת האבזור הבכירה מיותרות חוץ מדלת תא מטען חשמלית שאפשר גם להסתדר בלעדיה.

מרווח הפנים טוב מאד, רמת החומרים טובה, תא המטען סביר.

לוח המחוונים שנע עם ההגה קצת קרוב מדי לעיניים.

האחריות על כל הרכב היא רק 4 שנים שזאת אחריות קצרה יותר מאשר נותנים על רכבים חשמליים אחרים וזה בין היתר גם מה שתרם לתמחור הנמוך יותר אני מניח (מלבד טסלה שגם שם יש 4 שנות אחריות, אבל בטסלה אין חסרונות אז לא מדברים על זה).

ב- 140,000 ₪ בלבד יש כאן אחלה רכב חשמלי למי שלא צריך טווח נסיעה ארוך במיוחד.

(זאת בהשוואה של מחירון מול מחירון של רכבים חשמליים אחרים).

איזה רכב לא חשמלי אפשר למצוא במחיר הזה שמתקרב לתמורה שהליפמוטור נותן? שום רכב. כמובן שלא לכולם רלוונטי לרכוש רכב חשמלי.

השבוע להבנתי תתחיל להמכר ה- mg s5, נראה בכמה תתומחר.

עריכה אחרונה על ידי elielectric
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, elielectric כתב:

מנם יש במושבים הקדמיים אוורור וחימום אבל עדיין התחושה פחות נעימה מבד ובמושב האחורי אפשר להרתיח צפרדעים בקיץ כי שם אין אוורור

צפרדעים זה בצרפתיות. פה זה עטלפים.

• מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

Mg s5 מחיר 149,000 ₪

Mg s6 מחיר 179,000 ₪ הנעה אחורית

Mg s6 מחיר 189,000 ₪ הנעה כפולה

מחירים פ צ צ ה !

אין דרך אחרת לתאר זאת.

הסיניים קוצצים לסלט ירקות את הרכבים המערביים.

• מצחיק 2
פורסם

רק לדייק.

S5 - 148,888

S6 - 178,888

S6 הנעה כפולה - 188,888

יש ללובינסקי פטיש עם הספרה 8 במחירים של MG.

מעניין מה הם הולכים לעשות עם המחירון של ה-MG4 וה-MG5 שיותר גבוהים מה-S5 שכרגע עוברים גיולים באופן מסיבי.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לפי הנאמר, אלו כבר מחירי 2026, כלומר לוקח בחשבון עלייה של מס הקניה ב 7%. זה דיי יסנדל את המתחרים הקיימים לגבי עליית מחיר הדגמים הקיימים ב 2026. תחרות במיטבה...

פורסם (נערך)

https://wheel.co.il/עם-סוללה-בעובי-11-ס״מ-mg-s5-ו-mg-s6-בישראל-במחירים/#google_vignette

https://www.cartube.co.il/חדשות-רכב/mg-s5-בישראל-מחיר-148888-שקל#google_vignette

המפרט של ה- mg s5 קצת מאכזב ונתפר לישראל, סוללה וטווח נסיעה קטנים יותר קצת מהרכבים המתחרים, מנוע חלש יותר.

יש מושבי בד משולב עור חשמליים ללא אוורור מושבים, השאלה איפה העור נמצא והאם הוא נמצא במקום שיושבים עליו ואז החוסר באוורור מושבים יהיה קריטי.

יש גם דלת תא מטען חשמלית.

זה מעין שאטנז בין רמת הגימור הנמוכה לגבוהה בליפמוטור b10.

אבל תוספת צבע שאינו לבן כ- 1,900 ₪ תוספת מושבים בהירים 1,555 ₪ סה"כ 3,450 ₪.

אלו דברים שמקבלים בחלק מרכבים מתחרים בחינם.

באופן אישי אני חושב שבמבצע שיש על- gac איון v כרגע זו העסקה הכי טובה בפער בסגמנט קרוס אובר חשמליים קומפקטיים בינוניים.

אבל בלי מבצע יהיה לאיון v קשה לאור כך שהמחיר שלה 167,000 ₪ כבר רחוק מדי מהמחירים של ה-  mg s5 והליפמוטור b10 וממחיר הבסיס של הדיפאל s05 וקרוב מדי למחיר של ה- mg s6 של 179,000 (אבל יותר מכך אם תבחר צבעים בהירים). כנראה שהם פשוט יריצו מבצעים.

ה- mg s6 מתומחר אטרקטיבית מאד יחסית לסגמנט קרוס אוברים חשמליים גדולים.

הלך על אקספנג g6 אלא אם כן הם יריצו גם מבצעים.

תחרות קשוחה מאד! 😮

עריכה אחרונה על ידי elielectric

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...