Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלחמת מחירים?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 37 דקות, רועי5 כתב:

לחשמליות יתרון נוסף ככל שאני מבין, פוטנציאל התקלות בהנעה חשמלית טהורה קטן יותר מאשר בכל שאר סוגי ההנעות האחרות.

זה מה שמספרים לנו. בפועל לא יודע כמה זה נכון. 

המציאות היא ש-95 אחוז מהרכבים החשמליים על כבישי ישראל הם בני פחות מ-3. וגם אפילו אם תופרים קילומטראז גבוה, כול עוד מטפלים לפי הוראות היצרן, כול רכב בגיל כזה מלבד כול מיני שיקוצים, יציג אמינות גבוהה מאוד.  

לפני 46 דקות, רועי5 כתב:

יתרון הוא העדר הצורך בטיפולים תקופתיים, לפחות אצל טסלה, ענין של חסכון בכסף וזמן.

רק בטסלה. אצל כול השאר יש סיבוב דאווין אחת לשנה-שנתיים במוסך , שלוקחים לך עליו כמה מאות שקלים. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 51 דקות, elielectric כתב:

3,000 ₪ לשנה מצטבר ל- 9,000 ₪ ב- 3 שנים שזה גם מפחית משיעור ירידת הערך בערך 5 אחוז - 6 אחוז משיעורי ירידת הערך שציינתי.

אתה כל הזמן המערבב מושגים, ירידת ערך, התקנות, עלויות החזקה - הכל אותו דבר בשבילך.

אולי הוא נוסע מעט, אז יותר משתלם לו היברידי כי הוא לא יחסוך על הדלק אבל צריך לממן עמדת טעינה שיכולה לעלות גם הרבה יותר מ 6 אלף שקל, תלוי במרחק עד לוח חשמל, האם צריך לקדוח בקירות וכו'

לפני 51 דקות, elielectric כתב:

תחשב ירידת ערך של 28 אחוז על ראב 4 שעולה 240,000 ₪ תגיע ל-67,000 ₪ שזה סכום שמייצג ירידת ערך של 37 אחוז על ה- mg s6.

לקחתה דגם הכי יקר, ראב4 מתחיל ב-210 אש"ח

אבל אם המטרה היא להפחית עלויות, הייתי מעדיף לקנות טויוטה קורולה ב-160 אש"ח, מסיעה אותך מניקודה א' לנקודה ב', צריכת דלק נמוכה 1/20, ירידת ערך גם נמוכה, מכונית מבוקשת כיד שניה אז לא תהיה בעיה למכור אם צריך.

יש גם בליזינג פרטי למי שלא רוצה לקנות, אבל הוא לא משתלם. יבואניות של סיניות מציעות תנאים יותר טובים כי הם לא יכולים למכור.

image.thumb.png.a1d1d3291466d8b89903ad6ee6a191d9.png

עריכה אחרונה על ידי EvGriga
  • אהבתי 1

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם (נערך)

ערבוב המושגים נועד לצורך חישוב עלויות אמיתיות שלך.

לטויוטה קורולה תשווה רכב חשמלי סדאן כמו eveasy שאפשר לרכוש בפועל ב- 145,000 ₪ משהו כזה.

אל תשווה mg s6.

או תשווה ל- mg s5 שעולה 149,000 ₪ או ליפמוטור b10 שעולה 140,000 ₪ או דיפאל s05 שעולה 150,000 ₪.

עריכה אחרונה על ידי elielectric
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, elielectric כתב:

לטויוטה קורולה תשווה רכב חשמלי סדאן כמו eveasy שאפשר לרכוש בפועל ב- 145,000 ₪ משהו כזה.

אני לא מוכר רכב פה, אז אני יכול להשוות למה שאני רוצה. רכב זה מכונה, מסיעה אותך מ א' ל-ב' ושאלה היא רק אם זה עונה לצריכים שלך.

בטווח של 3 שנים, ובטח בליזינג כולן שוות, יש לה עלויות ובזה זה נגמר.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, elielectric כתב:

אז זה אומר שהסכום של 154,500 ₪ קטן כל חודש ב- 4,291 ₪ ולכן הריבית של 4 אחוז לשנה נצברת על סכום הולך וקטן

טעות שלי, כאמור הסכום שאתה מחזיר בפועל בעסקת הליסינג רק על ירידת הערך הוא כ-90,000 ₪. זה יוצא 2,500 ₪ לחודש ב- 36 תשלומים. לכן סכום הריבית שהיית מרוויח על 154,500 ₪ היה קטן כל חודש ב- 2,500 ₪ וסכום הריבית שהיית צובר על הסכום הזה ב- 36 חודשים היה אפשהו בין 9,500 ₪ ל- 19,000 ₪.

לפני 18 דקות, EvGriga כתב:

אני לא מוכר רכב פה, אז אני יכול להשוות למה שאני רוצה, מבחינתי מכונית זאת מכונית, מסיעה אותך מ א' ל-ב' בטווח של 3 שנים, ובטח בליזינג כולן שוות, יש לה עלויות ובזה זה נגמר.

נכון אז אם אתה רוצה לחסוך תשווה רכב חשמלי זול לרכב היברידי זול.

אל תשווה רכב חשמלי יקר לרכב היברידי זול.

עריכה אחרונה על ידי elielectric
פורסם (נערך)

שאלה היא רק איזה מכונית עונה לצרכים שלך,

כי ירידת ערך מואצת של רכב חשמלי (יותר מ-50% בשלוש שנים) מקזזת את כל החיסכון בעלויות הנסיעה ואף יותר.

פורסם

אני לא ידוע כחובב חשמליות וכנראה שלא אעבור בקרוב להנעה חשמלית, אבל גם אני מודה שלצרכן הממוצע זה מוצר עדיף, לפעמים מאוד משמעותית. ככל שהרכב פשוט וזול יותר להנעה חשמלית יתרונות מוחלטים בכל הקשור לרעשי מערכת הנעה, זמינות הכוח, חלקות התנועה ועוד. פיקנטו רובוטית או דולפין סרף? אין בכלל מה להשוות בכל הקשור ליחידת ההנעה וזה משפיע על כל חווית הנסיעה. 

אם הייתה אירופאית חשמלית במחיר של סינית זה כנראה היה השילוב המוצלח ביותר שכן הסינים עדיין לא מוצלחים בכל הקשור להנדסת אנוש, כיול מתלים והיגוי, תוכנה וכו', זו גם תוצאה של השקת דגמים חדשים בקצב היסטרי שלא מאפשר לגהץ את הפגמים וגם ההסתמכות על "במקסימום נעדכן תוכנה". דרך אגב, זו ביקורת שנשמעת לאחרונה גם בסין (ע"י היצרנים עצמם וגם הרגולטור) וכנראה שבתחומים אלו נראה לא מעט שינויים בשנים הקרובות. 

מה שכן, נדמה שהמדינה קצת הרימה ידיים מהתחום הזו והשאירה את כל נושא תשתית הטעינה לשוק הפרטי שלא מספק מענה מוצלח. תשתית הטעינה חייבת להקדים, בהרבה, את סך החשמליות על הכביש כי מי שאין לו אפשרות להתקנה על עמדה פרטית ומסתכל על התשתית הקיימת, לרוב מוותר מראש על התענוג. את זה טסלה הבינה עוד לפני שנים רבות, גם כאשר זה היה ממש לא כלכלי לפרוש את כל הרשת הזו אבל היא עשתה זאת מתוך הידיעה שרק כך אפשר לשכנע ולאפשר לצרכנים לבחור בטכנולוגיית ההנעה הזו. 

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 3 שעות, madmaxx כתב:

פיקנטו רובוטית או דולפין סרף? אין בכלל מה להשוות בכל הקשור ליחידת ההנעה וזה משפיע על כל חווית הנסיעה. 

אם אתה משווה לפיקנטו , אז ברור. אבל הדולפין גם יקרה יותר.

סקודה פאביה עולה במבצעים אותו מחיר, והדולפין סרף לא נותנת כלום לעומתה. לא נהגתי מעולם בסרף, אבל אני אתן הימור שהסקודה מכונית טובה יותר. 

והטעות של היבואן  הייתה לחשוב שמי שקונה פיקנטו הוא אותו אחד שישלם קצת יותר ויקנה דולפין סרף. 

לפני כמה ימים פורסם מבחן דרכים בכלכלסיט לדולפין סרף, ותומר הדר אמר שזה בדרך כלל לא קורה שרכב נמסר לביקורת כמה חודשים לאחר שהוא התחיל להמכר, וכניראה הסיבה היא שהמכירות שלו מאוד חלשות. אני נוטה להסכים. לא ראיתי כמעט בכלל דולפין סרף בכבישים ובטח שלא כאלה בלי סימוני חברת ליסינג כלשהי. 

• אהבתי 2
פורסם

נראה שהתחרות מגיעה גם לטנדרונים.

סמל"ת הוזילה את הדובלו, אבל הורידה אחריות מ-5 שנים ל-3 שנים.

נראה עכשיו אם תהיה תגובה מצד לובינסקי או יוניון על הדגמים התאומים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

מלחמה הזו גורמת לצרות . פרסום בדה מרקר :(מצטט מתוך הכתבה)

הביקוש למכוניות יוקרה יורד, וסוכנות הרכב ביי אנד דרייב נקלעה לקשיים
סוכנות ביי אנד דרייב, ..., נקלעה למשבר בעקבות ההאטה בשוק רכבי היוקרה.

ביי אנד דרייב, שהוקמה ב-1996 בידי אורי דגמי, החלה כחברה לסחר במכוניות משומשות ומאז התרחבה לפעילות בתחום הליסינג, השכרת הרכב, מימון ויבוא מקביל. ההתמחות של ביי אנד דרייב היא מכוניות יוקרה.

בשנתיים האחרונות נקלע שוק רכבי היוקרה למשבר. המותגים המוכרים, כמו מרצדס, ב.מ.וו ואאודי, ספגו ירידה במסירות, והיבואנים נאלצו לרשום מכוניות רבות על שמם, כבעלות ראשונה, לאחר שעברה שנה מאז תאריך הייצור שלהן. שוק הרכב הוצף במכוניות יקרות ששווקו כ"יד ראשונה, 0 ק"מ", אך לא מצאו קונים.

הירידה בביקוש למכוניות יוקרה, בטווח המחירים שבין 250 ל-750 אלף שקל, נבעה מכך שלשוק נכנסו שחקנים חדשים, שהציעו תמורה טובה יותר לכסף, לצד איבזור רב ותדמית של חדשנות. מדובר ביצרניות רכב חשמלי כמו טסלה מצד אחד, ומותגים סיניים רבים, כמו אקספנג, זיקר ואחרים. ב-2025, אקספנג מסרה יותר מכוניות חדשות מאשר ב.מ.וו, מרצדס ואאודי יחד. מכוניות היוקרה הגרמניות, שמגיעות לשוק המשומשות או כ"יד ראשונה, 0 ק"מ", או כמשומשות, מאבדות ערך בתלילות בשל עלויות האחזקה היקרות והביטוח - שמחיריהם זינקו בשנים האחרונות.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
בתאריך 1.1.2026 בשעה 16:20, EvGriga כתב:

דגם RWD הקיים ימשיך למכור כדגם פרימיום, בלי קשר לדגם בסיס המוזל, ומחירו כרגע רק 4 אלף שקל פחות מדגם לונג ראנג׳ עם אותו אבזור וטווח של 50% יותר. זה מה שמוזר.  

נכון להבוקר , באתר טסלה בישראל אין יותר את הדגם Standard Range הרגיל , הם הוסיפו 3 Standard פשוטה יותר והדגמים הבאים זה LR / AWD / Performence בתצורה שהם קוראים לה Premium

פורסם

תודה!

אבל את הדבר הכי חשוב לא ציינת, את המחיר!:

דגם סטנדרט מנוע אחורי= 194,314 ₪.

דגם פרימיום מנוע אחורי= 228,928 ₪.

דגם פרימיום 2 מנועים= 246,966 ₪.

דגם פרפורמנס 2 מנועים= 297,373.

פורסם
בתאריך 5.1.2026 בשעה 14:09, zaf כתב:

מלחמה הזו גורמת לצרות . פרסום בדה מרקר :(מצטט מתוך הכתבה)

הביקוש למכוניות יוקרה יורד, וסוכנות הרכב ביי אנד דרייב נקלעה לקשיים
סוכנות ביי אנד דרייב, ..., נקלעה למשבר בעקבות ההאטה בשוק רכבי היוקרה.

ביי אנד דרייב, שהוקמה ב-1996 בידי אורי דגמי, החלה כחברה לסחר במכוניות משומשות ומאז התרחבה לפעילות בתחום הליסינג, השכרת הרכב, מימון ויבוא מקביל. ההתמחות של ביי אנד דרייב היא מכוניות יוקרה.

בשנתיים האחרונות נקלע שוק רכבי היוקרה למשבר. המותגים המוכרים, כמו מרצדס, ב.מ.וו ואאודי, ספגו ירידה במסירות, והיבואנים נאלצו לרשום מכוניות רבות על שמם, כבעלות ראשונה, לאחר שעברה שנה מאז תאריך הייצור שלהן. שוק הרכב הוצף במכוניות יקרות ששווקו כ"יד ראשונה, 0 ק"מ", אך לא מצאו קונים.

הירידה בביקוש למכוניות יוקרה, בטווח המחירים שבין 250 ל-750 אלף שקל, נבעה מכך שלשוק נכנסו שחקנים חדשים, שהציעו תמורה טובה יותר לכסף, לצד איבזור רב ותדמית של חדשנות. מדובר ביצרניות רכב חשמלי כמו טסלה מצד אחד, ומותגים סיניים רבים, כמו אקספנג, זיקר ואחרים. ב-2025, אקספנג מסרה יותר מכוניות חדשות מאשר ב.מ.וו, מרצדס ואאודי יחד. מכוניות היוקרה הגרמניות, שמגיעות לשוק המשומשות או כ"יד ראשונה, 0 ק"מ", או כמשומשות, מאבדות ערך בתלילות בשל עלויות האחזקה היקרות והביטוח - שמחיריהם זינקו בשנים האחרונות.

כל המגרשי רכב בצפון שהיו מוכרים מרצדס ו-BMW חדשות בהנחה הפכו למכור סטוקים של סיניות שעברו גיול.

• מעניין 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)

צ'רי טיגו4 - קרוסאובר בנזין קומפקטי ב-115 אש"ח, אבזור לא דליל בכלל, שני מסכים, גלגלים 18 אינץ' קלים וכולל כל מערכות הבטיחות, גם נראה לא רע בכלל.

איפה טסלה מודל 3 סטנדרט עם גלגלי פלדה וטסות מעפנות שלה ב-191.5 אש"ח, שלא לדבר על מודל Y.

יאללה, מלחמה!

• רעיון גרוע 1
  • מצחיק 1

פורסם

אתה באמת משווה טסלה ל TIGO 4 ?
האחת חשמלית באורך 4.7 מ' , השניה עם מנוע בנזין אטמוספרי 1.5 ל' עם תיבת הילוכים CVT ובאורך 4.3 מ'.

תהיה רציני... הן בכלל לא באותו המגרש בכלל.

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...