Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלחמת מחירים?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 26 דקות, guy.a כתב:

איזה רנו לא אמינה? רנו דיזל K9K אמינה מאוד. 

העובדה שרשמת דגם מנוע ספציפי אומרת הכל :)
בוא לא נכנס לזה, אבל בהכללה של כלל תוצרת רנו, היא בוודאי פחות אמינה לעומת טיוטה או מאזדה, וזה משפיע על קבלת ההחלטות של הצרכן.

פורסם

הנה קח לך טויוטה -

Some unreliable Toyota engines include the 2AZ-FE (excessive oil consumption and head bolt issues), the 3VZE (head gasket failures), the 1MZ (sludge buildup), and the 1KDFTV turbo diesel (cracked pistons). Other problematic engines include recent 2.5L gas engines like the A25A-FKS due to issues like a bad batch of pistons and potential overheating, and the V35A engine in newer Tundras and Lexus models that has a recall for stalling. 
This video discusses some of the worst Toyota engines, including the 2AZ-FE and 3VZE:

אין יצרן  שלא נפל עם מנוע או סגרת מנועים שיצאו לשוק. הנקודה לזכות יצרן היא לקיחת אחריות לתיקון הכשל.

(סליחה על ה auto dubbing שמלווה את הסרטון, זו המחלה של הAI  בימינו 🤪)

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

תכלס תמצא לי מישהו שזה קרה לו

זה מזכיר לי שבזמנו היה תביעה באמריקה על סובארו לגאסי שהולך הגיר 

אבל כשבדקתי דיברו על 250000 ק"מ 

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

אין ספק שטויוטה אמינה מאוד, והרבה יותר טובה מרנו בקטע הזה, יחד עם זאת, טויוטה הרוויחה את השם שלה אחרי עבודה קשה, אני זוכר את הבדיחות על סובארו בשנות ה70, מה שקורה עם רכבים סינים לא ברור לי, אני לא הייתי קונה מוצר לטווח ארוך, בתקווה שיוכיח את עצמו. קודם שיוכיח ואחכ אקנה. רכבים סיניים פועלים הפוך. אני הייתי מעדיף לרכוש רנו, שם אני יודע שהאוטו יהיה אמין לכמה שנים ראשונות, ברכבים סיניים אין לי אפילו את הביטחון הזה, שלא לדבר על עלויות החלפים שפרסמתי פה מספר פעמים בעבר. 

פורסם
לפני 13 דקות, פשטות כתב:

תכלס תמצא לי מישהו שזה קרה לו

זה מזכיר לי שבזמנו היה תביעה באמריקה על סובארו לגאסי שהולך הגיר 

אבל כשבדקתי דיברו על 250000 ק"מ 

70 אלף קילומטר ב היילקס שנת 2003 אאל״ט של חבר. ראש מנוע וסדקים בסעפת יניקה. 

בוצה במנועים של קורולה תוצרת טורקיה . 

סעפת יניקה באוונסיס 2005 בערך. כשל בעקבות הידוק יתר במפעל, היה מופיע אחרי 60-70 אלף קילומטר. 

זה שאתה צעיר ולא שמעת לא אומר שאין בעיות 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 6 שעות, zaf כתב:

זה שאתה צעיר ולא שמעת לא אומר שאין בעיות

נכון זה אומר שהיו בעיות בעבר ועם כל זה המוניטין נשאר אמין

והיום כמעט ולא שומעים על פחות בעיות 

לעומת יצרנים אחרים שגם בעבר וגם היום סובלים מבעיות לא לוקחים אחריות 

והמוניטין בהתאם

פורסם (נערך)

אומנם אני צעיר, אך כ"כ הרבה חברים קונים או קנו  קרולה מהשנים האלו ולא היו בעיות בכלל

תראה אני אישית לא חובב טיוטה גדול, לאבי היה קרולה 97 והוא לא היה שיא האמינות[אלא ממוצע -] בנוסף המנוע התחיל ב220 ק"מ לעשן בצורה מפחידה [כמובן היה שותה שמן] ובסוף הלך טוטלס בתאונה והלך לפירוק, אחרי חודש+ הוא מקבל עידכון שהגיר שחיברו לרכב אחר גם הלך אומנם מדובר ב230000+ ק"מ אבל עדיין גם מנוע וגם גיר ....

סבא שלי קנה ב2006 אבנסיס ורסו, הרכב היה מטופל בטיוטה אמינות כמו צרפתיה גרועה, כל פעם בעיה אחרת [אבל שלא משבית] ב170+ק"מ הלך גיר [אז הפסיקו לטפל בטיוטה] ב190 הלך פתאום מנוע ב200 הרכב הפסיק לעבוד הביאו חשמלאי מטיוטה וכולי במשך שבועים+ ואז התייאשו ממנו, ואז מישהו בצד של יאוש [וגם סבתא שלי מבחינה רגשית לא יכלה לזרוק אותו] שלח לערבים בקבלנות דההיינו לא תיקנתה לא שילמתי בסןף הוא החליף שוב גיר [היה מיותר] ועוד כמה משחקי חשמל וכ6000 שקל הוא קיבל, היום דודה שלי נוסעת עליו רק בעיר וזה טרנטה אמיתית למרות שעד 2020 היה מטופל רק בטיוטה ואח"כ במוסך לשם בגבעת שאול שהוא מוסך מעולה [חוץ מהפעם ההוא שטיפלו בו אצל הערבים]

לבן דוד שלי היה יאריס 2009 [רובוטית] ב150 ק"מ הלך צילנדר במנוע [דהיינו הלך מנוע]בלי סיבה הגיונית

למרות זאת אני אומר שקרולה מהשנתונים הבעיתים אני רואה איך הם סוחבים בלי בעיות 260+ק"מ

עריכה אחרונה על ידי פשטות

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

https://www.icar.co.il/news/r165tibzwe/#:~:text=עלולות לאבד מותגים-,היבואניות הגדולות על כוונת המדינה%3A עלולות לאבד מותגים,KGM לחברה אחרת. טלקאר בתגובה%3A משוכנעים שהמדינה לא תקבל את ההמלצה,-מאת%3A נועם ריין

https://www.icar.co.il/news/r165tibzwe/

רגל על הגז: האם רשות התחרות בדרך לשבור את המונופולים בענף הרכב?

אחרי שנים של שקט, הממונה על התחרות החלה להתערב בזיכיונות היבוא בתעשיית הרכב: אתמול המליצה שלא לחדש זיכיונות של שני מותגים סיניים ומותג קוריאני שבבעלות טלקאר, ולפני שבועיים שלא לחדש את רישיון היבוא של מותג AION GAC של קבוצת יוניון. האם מדובר בהמלצות סרק שיישארו על הנייר או במהפכה שבדרך לטלטל את ענף הרכב ולהביא להוזלות? חמש ענקיות הרכב ששולטות ב-70% מהשוק כבר בדרך למאבק .

https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/s1s2okb11bl

:fadein:
פורסם
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 15.11.2025 בשעה 12:25, Daniel.K כתב:

על פי דיווחי 'יוניון מוטורס' יבואנית דגמי טויוטה למשרד החבורה, נרשמה הקורולה ההיברידית אשר תיובא מיפן במחיר של 159,990 ש"ח.

בשלב זה רמת גימור יחידה - לימיטד , עם עשר כריות אוויר ומערכת בטיחות TSS 3.0

ובדרך כלל המחיר שמוצא לשוק עוד יותר נמוך האם זאת שוברת השוק הבאה ? גם טויוטה , גם היברידי , גם מארה"ב שזה אומר מנוע חזק 1.8 חסכוני וסופר מאובזר , וגם הרבה יותר זול מכל המתחרות ! יש משהו שאני מפספס ?

https://www.bizportal.co.il/car/news/article/20023722

טויוטה קורולה סדאן הייבריד 2026 נחתה בישראל - מחיר החל מ-159,990 שקל

https://www.cartube.co.il/חדשות-רכב/טויוטה-קורולה-2026-נחתה-בישראל-מחיר-159990-שקל

:fadein:
פורסם (נערך)

קרולה מיפן בלי.....

בלי.......

בלי......

בלי........

בלי.......

בלי פתחי מזוג מאחור.....

בלי קיפול מראות חשמלי.....

בלי הגה מצופה מעור[אפילו סתם שק מפלסטיק ממוחזר]....

בלי מסך מולטימדיה גדול יחסית [אלא מסך מולטימדיה קטנציק [יחסית]

בלי גאנטים [אלא חישוקי זבל 15 מצופה פלאסטיק מהר הזבל]

הא לפחות יש יותר כריות אוווויייייייר[אויר הם נותנים]

תא מטען קטן ב100 ליטר [לפי הקטלוג ] דההינו בערך רבע פחות.... 

רכב כבד ב30 קילו....

אבל יש או אין2 כ"ס דהיינו הרכב אם פחות 2 כ"ס מהקרולה הקודמת והוא איטי ב0.7 שניות מהקודמת

להבדיל זה כמאט כמו ההבדל בין אקסנט 1.4 ל אקסנט 1.6 [0.9 שניות]

עריכה אחרונה על ידי פשטות
  • מצחיק 1

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

טויוטה קורולה, מצליחה ב"ה(בעזרת השם) . יש לה ערך ידוע בסוף התקופה, והוצאות תפעול נמוכות. אף אוטו חשמלי, לא יכול להתחרות עם ירידת ערך. לרוב האנשים זה מספיק. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 6 שעות, פשטות כתב:

קרולה מיפן בלי.....

בלי.......

בלי......

בלי........

בלי.......

בלי פתחי מזוג מאחור.....

בלי קיפול מראות חשמלי.....

בלי הגה מצופה מעור[אפילו סתם שק מפלסטיק ממוחזר]....

בלי מסך מולטימדיה גדול יחסית [אלא מסך מולטימדיה קטנציק [יחסית]

בלי גאנטים [אלא חישוקי זבל 15 מצופה פלאסטיק מהר הזבל]

הא לפחות יש יותר כריות אוווויייייייר[אויר הם נותנים]

תא מטען קטן ב100 ליטר [לפי הקטלוג ] דההינו בערך רבע פחות.... 

רכב כבד ב30 קילו....

אבל יש או אין2 כ"ס דהיינו הרכב אם פחות 2 כ"ס מהקרולה הקודמת והוא איטי ב0.7 שניות מהקודמת

להבדיל זה כמאט כמו ההבדל בין אקסנט 1.4 ל אקסנט 1.6 [0.9 שניות]

קורולה הגיעה למיצוב כזה בשוק הישראלי שגם הרכב הזה ימכר ללא בעיה , יש ציבור אשר מחכה לרכב הזה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...