Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלחמת מחירים?

פוסטים מומלצים

פורסם

אצלנו הוחלפו הראב 4 בטיגו 8 , ההבדל לרכב הוא מאות שקלים בחודש , תכפיל ב 10-15 רכבים ותבין מדוע בחלק מהחברות הטויוטה היא מחוץ לתחום אלא אם העובד ישלם את ההפרש מכיסו...

בדקתי את הקורולה קרוס מול הטיגו 7 , גם שם העלות למעביד גבוהה במאות שקלים מול הטיגו 7 , לעובד אשר מחפש פוזה ורכב מצויד אין בכלל התלבטות ורואים זאת היטב על הכבישים.

הקורולה היא החלום הרטוב של המוסדים, משטרה , משרדי ממשלה וחברות אשר צריכות רכב אשר יידע לעשות 250-300 אלף ק"מ ללא בעיות , דלק וסע ושם השוק יודע לבלוע כמיות של אלפי יחידות בשנה .

והבונוס הוא שוק יד 2 תוסס לקורולה שיודע לעכל נבלות שחוטות במחירים טובים.

פורסם
לפני 11 שעות, דור-- כתב:

ועדיין. איזו סיבה יש למנהל צי רכב להעדיף קורולה בסיסית לעומת byd atto 2 פלאג אין הייבריד שמאובזרת יותר וגם משמעותית זולה יותר בשווי שימוש לעובד?

כי מה שמעניין מנהל צי רכב זה לא איכות הרכב לעובד אלא כמה שפחות התעסקות עם תקלות.

לפני 10 שעות, דור-- כתב:

בצי אצלנו בעבודה יש כבר לא מעט סיניות - בינתיים יש שקט תעשייתי מבחינת אמינות. לא חושב שיש שם חשש אמיתי.

קודם כל, אתה לא חשוף, כעובד, לכמות התלונות/בעיות שמדווחות.

דבר שני, כשמנהל צי רכב לוקח טויוטה, הוא יודע שלא יוכלו לבוא אליו בטענות.

לעומת זאת, אם הוא לוקח רכב לא מוכר, שמבחינתו זה חתול בשק, וכן יהיו בעיות, הוא זה שייצטרך לתת תשובות להנהלה.

לפני 9 דקות, 3n כתב:

אצלנו הוחלפו הראב 4 בטיגו 8 , ההבדל לרכב הוא מאות שקלים בחודש , תכפיל ב 10-15 רכבים ותבין מדוע בחלק מהחברות הטויוטה היא מחוץ לתחום אלא אם העובד ישלם את ההפרש מכיסו...

כשמתעסקים בכמויות קטנות, יותר קל להמר. כשקונים עשרות רכבים, הסיכון יותר מהותי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 12 דקות, 3n כתב:

בדקתי את הקורולה קרוס מול הטיגו 7 , גם שם העלות למעביד גבוהה במאות שקלים מול הטיגו 7 , לעובד אשר מחפש פוזה ורכב מצויד אין בכלל התלבטות ורואים זאת היטב על הכבישים.

הקורולה היא החלום הרטוב של המוסדים, משטרה , משרדי ממשלה וחברות אשר צריכות רכב אשר יידע לעשות 250-300 אלף ק"מ ללא בעיות , דלק וסע ושם השוק יודע לבלוע כמיות של אלפי יחידות בשנה .

והבונוס הוא שוק יד 2 תוסס לקורולה שיודע לעכל נבלות שחוטות במחירים טובים.

כשאתה מצמיד רכב לעובד יש מגוון שיקולים ולא כולם הם מתימטיקה נטו.

תקלות לא מעניינות אותי כמעסיק כי זה העובד וחברת הליסינג. אותי מעניין העלות הכוללת (ליסינג, דלק וגילום) מול שביעות הרצון של העובד וההתאמה לצרכי העבודה.

מבחינת העובד אותו לא מעניין שמירת ערך ומה יקרה עם האוטו כי הוא לא שלו. אותו מעניין כמה עולה לו (אם בכלל עולה לו), הנוחות שלו והכיף שלו מהאוטו. כל השאר מבחינתו זו בעייה של הבוס ובצדק.

מכאן העובד רוצה רכב מפנק וזול מבחינתו והמעביד רוצה עובד מרוצה במינימום עלות. תקלות וכאב ראש זו בעיה של חברת הליסינג ואם יעשה יותר מידי צרות הם כבר יחליפו את הרכב כי לא יהיה כדאי להם להתעסק איתו. בתנאים האלה אין לרכב שמציע אמינות ושמירת ערך תמורת מחיר גבוה ואבזור עלוב מקום.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 36 דקות, Night Driver כתב:

תקלות וכאב ראש זו בעיה של חברת הליסינג

לא מדוייק.

כל תקלה שדורשת התערבות של חברת הליסינג זו התעסקות של מחלקת הרכב. 

בחברה קטנה, זה בטל בשישים. בחברה גדולה, עם עשרות ומאות כלי רכב, הכל מוכפל. תוסיף לזה חוסר שביעות רצון של העובד (בטח אם מדובר בתקלה משביתה או בתקלה שלא נפתרת) וזה כאב ראש למי שמנהל את הרכבים.

כשלזוגה הייתה תקלה שהשביתה המנוע (הידוע לשמצה) של ה-2008, זה הפך להיות בעיה של קצין הרכב. הוא זה שספג את התלונות, חששות, אי שביעות רצון מזה שהרכב פתאום נתקע באמצע כביש מהיר וכו'. 

האם העובד יישמח להקריב אמינות תמורת אבזור?

תלוי מה התקלה. 

גם אם לעובד יש בעיה בממשק של הסלולרי, זו התעסקות של מחלקת הרכב, בייחוד אם אין פתרון.

מה שמחזיר לעניין, שעדיף רכב עם ראש שקט מיצרן "בטוח".

זה מתנגש עם חברות שיותר באות לפנק את העובדים, כנהוג בעדת ההיי טק, אבל זה עדיין שיקול. מבחינת קצין הרכב, שלכולם תהיה קורולה היברידית. ראש שקט.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 3 דקות, falou כתב:

מבחינת קצין הרכב, שלכולם תהיה קורולה היברידית. ראש שקט.

כי לא הוא סופג את ההפרש.

בחברות עם צי שמצריך קצין רכב ההפרש יכול לעבור את המשכורת שלו.

פורסם

אל תשכחו שגם מבחינת הרכב עצמו הקורולה אפויה לגמרי וקלה לשימוש לעומת רוב הרכבים הסיניים שעדיין לא בשלים לחלוטין ורווי גימיקים תפעוליים.

• אהבתי 1
פורסם

את הסיניים אני שם בצד כי גם אני חושב שזה מוצר לא בשל מספיק אבל משווה את הקורולה למתחרות האירופאיות והקוריאניות. איפה היתרון שלה בדיוק?

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, Night Driver כתב:

את הסיניים אני שם בצד כי גם אני חושב שזה מוצר לא בשל מספיק אבל משווה את הקורולה למתחרות האירופאיות והקוריאניות. איפה היתרון שלה בדיוק?

יתרון ראשון הוא שמדובר על רכב מוכח אמין וחסכוני בדלק , קוראנית מקבילה עולה כמעט 20K יותר נירו \ קונה ואו 10K במקרה של האלנטרה.

עם שמירת ערך טובה יותר ,משמע העלות החודשית למשכיר הרכב נמוכה יותר במקרה של הקורולה.

לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

כשאתה מצמיד רכב לעובד יש מגוון שיקולים ולא כולם הם מתימטיקה נטו.

תקלות לא מעניינות אותי כמעסיק כי זה העובד וחברת הליסינג. אותי מעניין העלות הכוללת (ליסינג, דלק וגילום) מול שביעות הרצון של העובד וההתאמה לצרכי העבודה.

מבחינת העובד אותו לא מעניין שמירת ערך ומה יקרה עם האוטו כי הוא לא שלו. אותו מעניין כמה עולה לו (אם בכלל עולה לו), הנוחות שלו והכיף שלו מהאוטו. כל השאר מבחינתו זו בעייה של הבוס ובצדק.

מכאן העובד רוצה רכב מפנק וזול מבחינתו והמעביד רוצה עובד מרוצה במינימום עלות. תקלות וכאב ראש זו בעיה של חברת הליסינג ואם יעשה יותר מידי צרות הם כבר יחליפו את הרכב כי לא יהיה כדאי להם להתעסק איתו. בתנאים האלה אין לרכב שמציע אמינות ושמירת ערך תמורת מחיר גבוה ואבזור עלוב מקום.

תקלות בהחלט מעסיקות את מערך התפעול , פתיחת קריאות שירות, רכבים חלופים , תידלוק רכב חלופי ועוד כאבי ראש אשר קציני הרכב מנסים למזער...

נסה להחליף רכב בעייתי בכל חברת ליסינג , שבעת מדורי גיהנום יעבירו אותך ולא יחליפו רכב.

היה לי ניסיון עם איוניק 2019 חדשה מהיבואן, עשרות קריאות על מערכת היברידית כושלת ברכב לא עזרו בהחלפת הרכב עד אשר היבואן שכנראה נמאס לו מהביקורים התכופים של הרכב במוסך (תחת אחריות יצרן) החליט והחליף את המערך ההיברידי ברכב.

יצא לי לקבל מתנה מהיבואן, ראצר ובוקסות אשר נשכחו ברכב ...

עריכה אחרונה על ידי 3n
  • מצחיק 1
  • מעניין 1
פורסם

כבר החלפתי רכב בעייתי בליסינג. לא סיפור גדול כי האינטרס משותף.

גם כל מערך הרכב החלופי מנוהל על ידי הליסינג. הדברים היחידים זה תדלוק (החזר מול קבלות. לא מסובך) ופתיחת הקריאה.

פורסם (נערך)

בחזרה למלחמה,

בשעות האחרונות מופיע טיזר ברשתות החברתיות (אני נתקלתי בסטורי קצר בפייסבוק) משהו חדש מבית קיה טלקאר -

קיה ספורטאז׳ היברידי long 2026.

לפי הרמז של מראה חזית מרומז  זה צריך להיות הרכב הזה -

מעניין מה יהיה המחיר, אבזור, ״הנחת השקה״ וכל שאר הפרטים. 

בעיקר לאור ההשקות האחרונות בסביבת מחיר 150-170 אלף לדגמים ״בסיסיים״ 

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 1
  • מעניין 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, falou כתב:

קודם כל, אתה לא חשוף, כעובד, לכמות התלונות/בעיות שמדווחות.

דבר שני, כשמנהל צי רכב לוקח טויוטה, הוא יודע שלא יוכלו לבוא אליו בטענות.

א. בטח שכן, התייעצתי איתו לפני החלפת הרכב שלי.

ב. אולי תרבות הליסינג שלנו שונה, אבל אף אחד לא מאשים את קצין הרכב באיכות הרכב שהעובד עצמו בחר מתוך מבחר גדול.

כן יאשימו את קצין הרכב בשירות שהם מקבלים מחברת הליסינג. וכארגון שעובד מול מספר חברות ליסינג ובנוסף ישירות מול הליסינג של יוניון (טויוטה) אניניכול להגיד שיש חוסר שביעות רצון מהשירות שמקבלים מהליסינג של יוניון מאשר מספקיות הליסינג האחרות.

כאחד ששנא סיניות, ונמצא שבועיים עם טיגו 8 phev (לקחתי משיקולי עלות) - אני יכול להגיד שאני מופתע לטובה, ונכון לרגע זה, מעדיף את הטיגו על ראב 4.

בתקווה שלא אופתע לרעה בהמשך מהאמינות.

כמובן שבתור לקוח פרטי הייתי לוקח את הראב 4 משיקולי שמירת ערך פנטסטית.

עריכה אחרונה על ידי דור--
פורסם

תגידו,

ג'אנט 15"  מפלדה כבושה, עם טאסות מפלסטיק,

זה לא דיל-ברייקר?

פאדיחה שלא נראתה אפילו ב קורולה ישראלית, כבר לפחות 10 שנים.

לא אתפלא, אם בעיקבות הספינה עם הקורולות החדשות, תגיע ספינה מכולות עם ג'אנטים סגסוגת אלומיניום 16" (לפחות).

לעצם העניין,

חיסכון מוכח בדלק לא נחשב?

לטויוטה הייבריד טראק-רקורד מוכח בנושא.

כל אירגון ישמח לצמצם הוצ' דלק.

פורסם
לפני כשעה, zaf כתב:

מעניין מה יהיה המחיר, אבזור, ״הנחת השקה״ וכל שאר הפרטים. 

לא חושב שיש מקום לאופטימיות, דגם לונג הייבריד היוצא שווק לפני מספר חודשים (יולי 2025) במחיר התחלתי של 197,900 שקל וזה כנראה כי היבואן זכה למחיר טוב לדגם שלמעשה כבר יצא מייצור. בתכלס, עבור טלקאר זה דגם המתחרה מול הראב 4 הייבריד ולא חושב שיש להם יכולת להתחרות בתוצרת הסינית. הם מכרו לא רע בכלל את הלונג הייבריד היוצא, כך שלא חושב שיש להם מה לשנות את המחיר. 

פורסם (נערך)

לא יהיה מחיר גבוה מדי לקיה, כי אז הלקוחות יעדיפו את הטוסון היבריד.

עדין אני מפנטז שטלקאר ישלוף אס בדמות גרסה חדשה מוזלת לספורטאג'/נירו פלאג אין שתיתן פייט לכל הסיניות.

עריכה אחרונה על ידי itsik170
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...