Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלחמת מחירים?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, zaf כתב:

הנה חדשה מעניינת שאולי (אשרי המאמין) תשנה משהו בשוק .

אני לא מאמין שכלמוביל יוותרו על מרצדס , אולי על מיצובישי אבל יש למה לצפות (או אולי אין) 

https://www.themarker.com/dynamo/cars/2025-10-21/ty-article/0000019a-0251-dfc6-a3bf-f375d4bc0000?gift=bf6776591ec84c6d9a2bc8e1fc472608

המבקר מצטרף להמלצה שרגב גונזת: לעצור את ההתרחבות של יבואני הרכב הגדולים
למרות כניסה של עשרות מותגים מסין לישראל, נתח השוק המצרפי של ארבעת יבואני הרכב הגדולים לא השתנה מהותית בשנים האחרונות ומסתכם בכ-60% ■ המבקר: היבואנים תמיד מייקרים את המכוניות שהם מוכרים — בין אם המחירים שבהם הם רוכשים אותן יורדים, ובין אם הם עולים.

ייתכן שהפעם הדו"ח יהיה משמעותי יותר. הסיבה לכך היא עיתוי פרסומו: באחרונה פקעו רישיונות היבוא של כמה מותגים מרכזיים, כמו מרצדס, צ'רי ו-GAC, המוחזקים על ידי כלמוביל, קרסו וקבוצת יוניון, בהתאמה. רשות התחרות — המגלה באחרונה גישה סלחנית פחות מבעבר לכשלי התחרות בענף הרכב — עשויה להמליץ שלא להאריכם.

ההחלטה על הארכת רישיונות היבוא נתונה בידי משרד התחבורה, אבל נוכח עמדת רשות התחרות והמלצות המבקר, יהיה לו קשה יותר למצוא נימוקים להארכת הרישיונות. היבואנים, מצדם, לא יוותרו על רישיונות היבוא ללא קרב (משפטי), אבל ייתכן כי יבואני רכב גדולים יצטרכו להחליט אם לשמור על הרישיונות ליבוא מותגים ותיקים (מיצובישי או רנו, למשל) או לוותר עליהם לטובת מותגים סיניים, שגם בהשקתם כבר הושקע הון רב.

היבוא העקיף (מקביל ו"זעיר"), שנועד לשפר את התחרות, לא הועיל. "נמצא כי כשמונה שנים מכניסת חוק שירותי רכב לתוקף, למרות ההקלות שניתנו ליבואנים עקיפים, זעירים וליבוא אישי במסגרת החוק, לא התפתחה תחרות של ממש בין יבואנים אלה ליבואנים הישירים", נכתב בדו"ח. שיעור המכוניות ביבוא עקיף עלה לעומת רמתו לפני עשור, אבל בחמש השנים האחרונות הוא נותר דומה, כ-3% בלבד מהמכוניות החדשות הנמכרות — והיבוא העקיף אינו מהווה תחרות מול היבוא הישיר, למעט בנישות קטנות של מכוניות יוקרה.

אבל המכה לצרכן תגיע מהמלצה כזו:

המבקר ממליץ לקבל, הן מתן היתר יבוא למכוניות משומשות (עד גיל שנתיים) ליבואנים ישירים קטנים ומקבילים, ובחינה של אימוצה בישראל של התקינה לכלי רכב המקובלת במדינות נוספות שהתקינה שלהן לא אומצה כאן, כמו איחוד האמירויות או הודו. באשר ליבוא עקיף, המבקר מציע הקלות שונות, למשל הארכת תקופה הרישום של מכונית כחדשה, מעבר ל-12 חודשים כיום (תוך גילוי נאות לצרכן). 😱

הגיע הזמן שתהיה הפרדה.

הייבואנים הגדולים הוסיפו לעצמם מותגים סיניים וגם שם נהיה סוג של קרטל.

כיום שני הדגמים הכי נמכרים בארץ (ג'אקו 7 ויונדאי קונה) מגיעים בפועל תחת אותו ייבואן ונמכרים באותה סביבת מחיר.

נראה למישהו הגיוני?

• רעיון טוב! 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 34 דקות, madmaxx כתב:

האם ישנה אשמה בדרישות של משרד התחבורה? כנראה שכן אבל עדיין יש גבול ולא יתכן שסט גומיות בעלות של 100 שקל שאני רכשתי כולל משלוח DHL ועמילות מכס שעלתה יותר מהחלקים, זה עדיין יהיה זול יותר ב-200 שקל מהיבואן. אם לא הייתי לחוץ אז היה ניתן להוזיל בכ-250 שקל את כל העסק הזה ואז זה הפרש היה עומד על 450 שקל. ואני כמובן מדבר על חלק מקורי בדיוק כמו אצל היבואן

אתה כאדם פרטי מייבא לשימוש עצמי בעלויות שונות לחלוטין מיבור מסחרי אז אין מה להשוות.

אם אתה תזמין למזל מברגה מעלי אז במקרה הכי גרוע תשלם עמילות ואולי מכס ונעמ אבל אני כעסק משלם מאות שקלים למכון התקנים אם לא חייב בתקן (ת.ל.ח) ואלפי שקלים אם מחליטים לבדוק.

ואנחנו מדברים רק על מברגה.

בגלל זה בעייתי ויקר להסתמך על מלאי חו"ל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ציטוט:

״יש מעט תחרות בשוק הרכב, אבל בלי הגבלות על היבואנים הגדולים היא תיעלם״

מצד אחד, דו"ח מבקר המדינה הצביע על בעיות בתחרות בשוק הרכב ■ מצד שני, יבואני הרכב יוצאים באחרונה במבצעים והנחות ■ התחרות תלויה בסוג המכונית שאתם רוצים לקנות: חשמלית סינית נמכרת במחירים נמוכים, אבל מכונית יפנית עם הנעה היברידית עולה הרבה יותר.

https://www.themarker.com/dynamo/cars/2025-10-23/ty-article/.premium/0000019a-0cdf-d2fc-a79a-9edfb2900000?gift=242d692c6c4a49188896f589af3b6602

אבל בשורה התחתונה :

המלצות נוספות נוגעות ליבוא המקביל, אך כאן קריסת אוטומקס תקשה עם השינוי. הבנקים לא ימהרו לממן יבוא מקביל אחרי ההפסדים שצפויים להיגרם להם בשל חדלות הפירעון של החברה, וייקח זמן רב עד שערוץ היבוא הזה יוכל לספק תחרות ליבואנים הישירים. כך או כך, התחרות שנראית כרגע בענף הרכב, היא למרחקים קצרים בלבד.

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
בתאריך 21.10.2025 בשעה 21:12, Night Driver כתב:

אם אתה תזמין למזל מברגה מעלי אז במקרה הכי גרוע תשלם עמילות

אתה צודק בהחלט בתחום הזה, אך למיטב הבנתי זה לא משהו שקיים בחלקי חילוף מקוריים לרכב. 

לפני 40 דקות, zaf כתב:

התחרות שנראית כרגע בענף הרכב, היא למרחקים קצרים בלבד

תאור מדויק למצב. 

פורסם (נערך)

לגבי הרכבים הסיניים החדשים שמובילים את תחרות המחירים:

gac aion v

מחיר של 167,000 ₪.

אורך 4.605, רוחב 188, גובה 1.686 בסיס גלגלים 2.775 תא מטען 427 ליטר.

סוללה 75 טווח 510 ק"מ.

מהירות טעינה 180.

אחריות 8 שנים לרכב ולסוללה.

צ'נגאן דיפאל so5

מחירים של 150,000 ₪ ו- 167,000 ₪, אורך 4.62, רוחב 1.9, גובה 1.6, בסיס גלגלים 2.88 תא מטען 492 ליטר, תא מטען קדמי 159 ליטר.

סוללה 68.8 טווח 485 ק"מ.

מהירות טעינה 200.

אחריות 6 שנים לרכב 8 שנים לסוללה.

הדגם המקביל של הדיפאל לאיון מבחינת אבזור הוא הדגם המאובזר יותר שעולה 160,000  ₪ לעומת 167,000 ₪ באיון. כך שההבדל המחירים בין הדגמים האלה קטן.

האם מדובר אכן בבשורות טובות לתחרות ולמחירים?

בהחלט כן!

ראיתי את שני הרכבים הללו, שניהם רכבים בוגרים ובשלים, מאד איכותיים, מאד מאובזרים, טווחי נסיעה ארוכים וזמני טעינה קצרים. דברים שניתן היה לקבל עד כה רק במחירים של 200,000 ₪ ומעלה.

מבחינת מרווח פנים הם די דומים ומרווחים אבל בדיפאל ספיציפית במושב האחורי בצד הנהג המרווח לרגליים קטן יותר ורק בסדר.

מצד שני המושב הקדמי היה לי נוח יותר משמעותית בדיפאל, באיון חסרה תמיכת ירכיים במושב הקדמי.

שני תאי המטען נראים בפועל די קטנים סביב 400 ליטר גג לדעתי. אבל בדיפאל יש תא מטען קדמי גדול נוסף.

בדיפאל אני לא מצליח לקבל שאין לוח מחוונים, לא מבין למה העתיקו מטסלה דווקא את זה?! ולא תצוגה עלית שיש בדיפאל לא מהווה בשבילי תחליף,  היא אפילו מפריעה לי לשדה הראייה.

לסיכום הסכר נפרץ, הסיניים מפציצים והלקוחות העתידיים מרוויחים! מקבלים רכבים טובים יותר ומחירים נמוכים יותר!

וצריכים להגיע לארץ בזמן הקרוב גם ליפמוטור B10 ו- mg s5 בטווח המחירים הזה אז בכלל...

עריכה אחרונה על ידי elielectric
  • רעיון טוב! 1
פורסם

וכרגע פריסבי משיק את הרנו 5 החשמלית במחיר התחלתי של 168 אלף שקלים.

טווח של 300 ק"מ לגרסה הבסיסית.

לא הספיק להם כל הגיולים של צ'רי FX החשמלית, הוא כבר מכין גיולים לשנה הבאה.

• מצחיק 3
  • מעניין 1

פורסם

הם כנראה מחויבים למכור גם רנו, אז החליטו ש 5 זה מספר יפה לרנו 5, גףלא נראה לי שימכרו יותר. רק לא מבין יצרן כמו רנו, איך הוא נותן ליבואן הזה להציג כזה מחיר לאוטו הזה, אתה לא רוצה למכור? תן למישהו אחר. כי במחיר הזה, אף אחד לא יקנה

• מבאס 1
פורסם (נערך)

ועוד ב-iCar טוענים שהם הביאו מאות יחידות ושהם ימכרו אותן בקלות גם במחיר הזה. באירופה המחיר של דגם טכנו 120 כ"ס מקביל לזה של דולפין סרף קומפורט (זו עם ה-150 כ"ס) וטווח נסיעה זהה המחיר בארץ? 124 אלף מול 169 אלף שקל. 

עריכה אחרונה על ידי madmaxx
פורסם
לפני שעתיים, itsik170 כתב:

הגרסה הבינונית שגם היא לא מתפקעת מאיבזור 177 אלף שקל עם טווח בינוני של 407 ק"מ ומנוע קצת יותר נמרץ. כל צבע חוץ משחור תוספת תשלום של 5,000 ש"ח.

הם כנראה מתכוונים למכור את המינימום שרנו לא יקחו להם את הזכיינות. הרושם הוא שרנו הפסיקו לעניין את קרסו. סליחה, "פריזבי". או מכוניות בכלל, יש להם הרבה עסקים אחרים...

מה שכן אשמח שיהיו כאן מבחנים על ה-5 ועוד יותר על ה-4 כשתשתגיע. כי אתם יודעים מתעניינים ברכבים, פריזבי לא פריזבי. אלו אמורות להיות חשמליות קלות יחסית עם התנהגות כביש משופרת. 

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם (נערך)

בנוגע לרנו 5 - שום שפגט / אקרובטיקה / נס חנוכה לא היה מצליח להוריד את המחיר לרמה סבירה בכל מקרה,

איך שלא תסובבו את זה. אז אם כבר המצב אבוד - עדיף להדביק מחיר שמרוויחים ממנו או שאפשר להשתמש בו כבסיס ל״הנחות״.

אירופה הפסידה (גם) במירוץ הזה. בקרוב אין יותר מכוניות אירופיות, רק מדבקות.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 8 שעות, madmaxx כתב:

ועוד ב-iCar טוענים שהם הביאו מאות יחידות ושהם ימכרו אותן בקלות גם במחיר הזה. באירופה המחיר של דגם טכנו 120 כ"ס מקביל לזה של דולפין סרף קומפורט (זו עם ה-150 כ"ס) וטווח נסיעה זהה המחיר בארץ? 124 אלף מול 169 אלף שקל. 

או שיגמור בהפסקת הייבוא "כי לא מכרנו" - ולמה בכלל להשקיע ברנו חשמלית שכל יום הייבואן מעיף כמה אקספנג חשמליות ב-0 מאמץ.

או שתהיה פתאום הפחתת מחירים וגרסאות מוזלות כמו שהיה עם פיאט 500 לפני 15 שנה שהציגו בהתחלה עם מחיר גבוה ואז התחילו לטפטף גרסאות זולות יותר וחלשות יותר.

פורסם
לפני 23 שעות, itsik170 כתב:

ככל שרף הכניסה גבוה יותר, יותר קל למכור רכבים יקרים בupsale.
אם תהיה נהירה לרכבים ב-100 או 120 אלף, קניה של רכב ב180 או 200 תרגיש כמו הוצאה חורגת.
כרגע גם רכב ב230 לא נראה רחוק מהכיס. תראו את כמות הRAV4 על הכביש.

פורסם (נערך)

אם אין לחם שיאכלו עוגות.

כנראה ההקצאה שהיבואן קיבל מהיצרן מצדיקה את המחיר הגבוה, אין פה כוונה למכור כמויות.

פריסבי עף על עצמו :)

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

סוף סוף מותג לא סיני מצטרף לתחרות.

טלקאר השיקו את KGM טורס ההיברידי במחיר של 180 אלף ש"ח.

מחיר יותר נמוך מהצמד טוסון/ספורטאג' ההיברידיים וגם מ-MG HS ההיברידי.

נראה שבשנתיים האחרונות טלקאר משקיע במותג KGM ולא הופך אותו ל"צל" של מותג קיה - למשל עם הרקסטון המוזל.

אוטוטו גם אמור להגיע מוסו חשמלי שיהי. תחרות לטנדרים החשמליים הסיניים של פוטון ומקסוס.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...