Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המספרים של אוטומקס נחשפים:

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 דקות, RK כתב:

וכל הקומוניסטים הנהדרים ששמו דיסלייקים על תגובות מוזמנים ללכת מחר, בדיוק יום א', למעסיק שלהם ולבקש שיורידו להם בשכר. מת לראות את זה קורה.

לא שמתי דיסלייק, אבל אני חושב שזה בסדר ולגיטימי שכלקוח אני רוצה לשלם כמה שפחות וכעסק (או שכיר) אני רוצה להרוויח כמה שיותר. 

לפני 11 דקות, falou כתב:

אני רק שאלה. אם הרווחיות הגולמית של אוטומקס כ''כ גבוהה, למה החברה פשטה רגל? 

למה החברה פשטה רגל? לא יודע. 

אבל בוא נסתכל על זה אחרת, נניח שהרווח הגולמי המתואר כאן דומה לזה של שאר היבואניות. בערך.

שאר היבואניות לא פשטו את הרגל, אני אפילו חושב שחלק גדול מהן מסתדר יפה מאוד. 

אז ההוצאות של אוטומקס גבוהות מדי? 

אין מספיק רוכשים לסחורה?

הניהול לא נכון?  

לא יודע. 

מה אתה חושב? 

• תגובות 284
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 6 דקות, Nakamichi כתב:

אבל בוא נסתכל על זה אחרת, נניח שהרווח הגולמי המתואר כאן דומה לזה של שאר היבואניות. בערך.

שאר היבואניות לא פשטו את הרגל, אני אפילו חושב שחלק גדול מהן מסתדר יפה מאוד

די בטוח שפחות, עניין של יתרון לגודל. 

אבל אפשר לבדוק דוחות של יבואנים בורסאיים

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 7 דקות, Nakamichi כתב:

לא שמתי דיסלייק, אבל אני חושב שזה בסדר ולגיטימי שכלקוח אני רוצה לשלם כמה שפחות וכעסק (או שכיר) אני רוצה להרוויח כמה שיותר. 

אז אתה במקרה הטוב נאיבי, כי גם הוא כעסק רוצה להרוויח כמה שיותר. ואם הוא לא ירוויח (ובאופן ברור הוא לא הרוויח) מספיק, הוא יפשוט את הרגל, בדיוק כמו שקרה לאוטומקס. וכל מהות הכתבה היא עוד "Kill the rich" כשבפועל באופן ברור לאוטומקס זה לא הצליח.

• אהבתי 3

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לפני 3 שעות, ניקו פ. כתב:

לסיום אוסיף, שאני חושב שמי שהכי מגן על יבואני הרכב אלו אנשים שקונים מכוניות חדשות במאות אלפים כל שנה. אני לא קניתי מכונית חדשה לאחרונה כעיקרון, אז קשה להאשים אותי בחיבה יתרה ליבואני הרכב. 

ככל שנקנה פחות המחירים ירדו זה נורא נורא פשוט. 

אני לא יודע למה אנשים מאמינים בדבר הזה כשהוא פשוט לא נכון. 

תפסיק לקנות רכב חדש, ומחיר המשומשות יקפוץ. ראית את זה בפועל כשהיה את משבר השבבים. 

יש מוצרים , במיוחד בשוק ריכוזי ש-"חרם" פשוט לא עובד בהם. 

לפני 23 דקות, RK כתב:

אם הוא לא ירוויח (ובאופן ברור הוא לא הרוויח) מספיק, הוא יפשוט את הרגל, בדיוק כמו שקרה לאוטומקס

אני חושב שהוא אכן לא הרוויח מספיק, פשוט לא בגלל אותה סיבה. 

רוב המוחלט של היבוא המקביל מוטה לליסינג. בגלל זה אוטומקס למשל אפילו לא טורחים לפרסם מחירים באתר שלהם, כי זה פשוט לא רלוונטי. 

המחירון הפורמלי קיים שם בשביל הליסינג. אבל מן הסתם הוא קונה במשמעותית פחות. וברגע שהליסינג מפסיק לקנות, היבואן הזעיר נמצא בבעיה. 

אבל כול זה השערה מן הסתם. אין לאף אחד מושג אמיתי למה רוב מוחלט של הרכבים שהם קנו, נמצאים בכלל בחו"ל ולא בארץ. 

פורסם
לפני 46 דקות, davemustaine87 כתב:

אבל כול זה השערה מן הסתם.

בדיוק ככה.

לא ברור למה כ"כ הרבה רכבים משולמים לכאורה לא הגיעו לארץ. (אולי לאחד היבואנים הרשמיים יש יד ורגל בזה?)

דבר שני - לא חוכמה לקחת נתון גולמי, לנתק אותו משאר הנתונים, ולבנות עליו כתבה.

הנתון הנכון לרווחיות של יבואן הוא בשורה התחתונה של סה"כ הכנסות מול סה"כ הוצאות.

אני גם יודע שאצל היבואנים הגדולים (וחברות גדולות בכלל) - חלק גדול מהרווחיות נובע מהשקעות, נדל"ן וכדו'.

הייתה לי בעבר הרחוק חנות פרחים (אל תשאלו למה ואיך...)

והרבה אנשים בסביבה פתחו עלי עין. קונה פרח ב-30 אג' ומוכר ב-2 שקלים. רווח של מאות אחוזים לכאורה.

בפועל הפסדתי שם בשנתיים ערך של שליש דירה, ולקח לי מעל 5 שנים להתיישר בכיוון אחר של אותו תחום.

מצד שני - אני לא מחסידי היבואנים, ואת החזירות שלהם (סמלת במקרה שלי)

הרגשתי על בשרי וכיסי לא מזמן, כשנאלצתי לשלם מחיר מופרז בעליל על מסרק הגה לסובארו,

מעל 10,000₪ כולל מעמ ועבודה, רק בגלל שאין חלק חלופי כזה,

ולייבא עצמאית זה כאב ראש גדול וזמן רב בו הרכב מושבת כי הוא לא היה עובר טסט ככה.

• אהבתי 3
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מס׳ שאלות:

1. מה יקרה עם רכבי JAC?

2. האם גם הם יתווספו למס׳ לא מבוטל של רכבים סינים אשר אין להם אבא ואמא, והם נכון להיום חסרי רישוי?

3. האם ימצא יבואן חלופי?

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
לפני 8 שעות, הלוחש למכוניות כתב:

• האם גם נועם ריין החביב מאתר ICAR שונא את היבואנים כאשר הוא כותב, ביולי השנה, על מחירי רכבים בשער הנמל:                                            ומה על מאזדה 2, סיאט ארונה, סוזוקי סוויפט וקיה סטוניק, סופר-מיני פופולריות ורכבי פנאי קטנים שמשמשים לא פעם משפחות צעירות או קטנות? מחירן הממוצע לצרכן עמד ב-2024 על החל מ-122 אלף שקלים. כמה שילמו עבורן היבואנים הרלוונטיים (דלק, צ'מפיון, מכשירי תנועה וטלקאר בהתאמה) ליצרנים? בממוצע, 49 אלף שקלים בלבד. כאן עומד הפער בין המחיר לצרכן והמחיר ליצרן על 249 אחוז.    (זה מתוך הכתבה הזו)   
  • מחירי  החלפים הם , הרבה פעמים, ללא מכס כלל, כשמדובר בחלפים בטיחותיים בעיקר. זה עדיין לא מונע מהם להיות פשוט מטורפים בהשוואה לחלפי OEM שנמכרים בשוק ע"י יבואנים פרטיים פחות גרידיים, כאלו שפועלים בשוק תחרותי יותר ולכן חייבים לתמחר את המוצר באופן שיקח בחשבון תחרות ולא בלעדיות.

לא תיכננתי להגיב פה עד שראיתי את הציטוט של נועם ריין "החביב".. אני לא יודע אם נועם ריין כותב מחוסר הבנה או שמאוד היה חשוב לו לנפח אחוזים אבל בשביל לשקף לקורא תמונה אמיתית מן הראוי שהיה מוסיף ל49K את ה-83% מס שיש על רכב בנזין ואז כנראה היה מגיע לאחוזי רכב פחות מפוצצים. 

חייב לומר שכמי שמתעסק ביום יום בתפעול, שרשראות אספקה ומכיר מקרוב גם את תחום התמחור, עלויות עובדים וכו, אני באמת חושב שרוב המגיבים פה לא מודעים לעלויות מסביב אבל לפני שתקטלו אותי אני אדגיש שאין צורך שהלוחש למכוניות ישלוף טישו, יבואני הרכב מרוויחים יפה מאוד גם במכירת רכב, גם בטרייד אין וגם בחלפים ואם להיות מדוייק אז בעיקר בחלפי מעטפת שאת זה הביטוח משלם וללקוח לא באמת אכפת.

ועם כל זאת כתב רכב רציני או כזה שבאמת רוצה להציג תמונה אמיתית לקורא יכבד את עצמו אם יצרף יותר פרטים ממחיר רכישה מול מחיר מכירה, תופתעו לגלות שהרווחים לא 200%, לא 100% וגם לא 50%.

• אהבתי 4
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

אני רק שאלה.

האם אי פעם היה מקרה שרכבים הגיעו לנמל, מצאו את דרכם בחזרה באוניה למדינה אחרת?

כלומר:

האם זה אפשרי, חוקי, ניתן ליישום?

יש תקדים?

פורסם
לפני 5 שעות, BoazB11 כתב:

הייתה לי בעבר הרחוק חנות פרחים (אל תשאלו למה ואיך...)

והרבה אנשים בסביבה פתחו עלי עין. קונה פרח ב-30 אג' ומוכר ב-2 שקלים. רווח של מאות אחוזים לכאורה.

בפועל הפסדתי שם בשנתיים ערך של שליש דירה, ולקח לי מעל 5 שנים להתיישר בכיוון אחר של אותו תחום.

לא אשאל למה ואיך הגעת לתחום, אבל אשמח אם תוכל לשתף קצת ולספר מה גרם להפסד כ"כ כבד. האם לדעתך היית מתיישר אילו העסק היה ממשיך לרוץ עוד שנה/שנתיים/חמש, או שהמודל פשוט לא עבד משיקולים פיננסיים/שיווקיים וכד'? מה היית עושה אחרת אם היית פותח עסק דומה היום?

האמת שזה יכול להיות נושא מעניין לשרשור נפרד באוף, לאור כל בעלי ומנהלי העסקים הקטנים פה שעולים על הבריקדות כל פעם שמישהו מתלונן על שירות לקוחות גרוע או שכר נמוך. 

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

הוצאות גבוהות מאוד של שכירות, עובדים, פרסום, אשראי בנקאי יקר מאוד, ושולי רווח גבוהים וקיבלנו רכבים יקרים.

זה בגלל שהצרכן הישראלי מעוניין לרכוש את הרכב שלו באולם תצוגה עם קפה בקפסולות.

במגזר הערבי העניינים יעילים בהרבה:

יאסר הסוחר פותח מגרש במגרש הענק הסמוך לבית הוריו, מייבא 3 רכבים ביבוא זעיר או איך שזה נקרא, מקבל הזמנות ומוכר את הרכב כשהוא עדיין על האונייה.

לאחר מס' סבבים כאלו הכמות והמבחר גדלים והוא מחזיק כבר כמה רכבים במלאי ויודע כבר לפרסם ביד 2 בעלות נמוכה. יאסר מחזיק את העסק בעצמו. אחותו מזכירה בחצי משרה והבן של השכן משלים הכנסה בנקיון של הרכבים וסביבתם.

כמה ההוצאות העקיפות לחלק לכל רכב? 

מי בא איתי לכפר? הקפה בפינג'אן.

עריכה אחרונה על ידי NAPOLEON
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, NAPOLEON כתב:

הוצאות גבוהות מאוד של שכירות, עובדים, פרסום, אשראי בנקאי יקר מאוד, ושולי רווח גבוהים וקיבלנו רכבים יקרים.

זה בגלל שהצרכן הישראלי מעוניין לרכוש את הרכב שלו באולם תצוגה עם קפה בקפסולות.

במגזר הערבי העניינים יעילים בהרבה:

יאסר הסוחר פותח מגרש במגרש הענק הסמוך לבית הוריו, מייבא 3 רכבים ביבוא זעיר או איך שזה נקרא, מקבל הזמנות ומוכר את הרכב כשהוא עדיין על האונייה.

לאחר מס' סבבים כאלו הכמות והמבחר גדלים והוא מחזיק כבר כמה רכבים במלאי ויודע כבר לפרסם ביד 2 בעלות נמוכה. יאסר מחזיק את העסק בעצמו. אחותו מזכירה בחצי משרה והבן של השכן משלים הכנסה בנקיון של הרכבים וסביבתם.

כמה ההוצאות העקיפות לחלק לכל רכב? 

מי בא איתי לכפר? הקפה בפינג'אן.

ומתי רשות המיסים נכנסת לתמונה?

• רעיון טוב! 1

חולם על קרייזלרים יוקרתיות בנסיעה ברכבות😪

פורסם

אני חושב שהנתון הכי מעניין בכתבה הוא שולי הרווח הגולמי על הרכבים הסיניים שמוזכרים בו. 

מישהו רוצה לתת תובנה בעניין? 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• אחראי פורום
פורסם
לפני 7 שעות, Derish כתב:

האמת שזה יכול להיות נושא מעניין לשרשור נפרד באוף, לאור כל בעלי ומנהלי העסקים הקטנים פה שעולים על הבריקדות כל פעם שמישהו מתלונן על שירות לקוחות גרוע או שכר נמוך. 

תועלת אפסית. ולמה?

כי חבר המושבעים (אנשים שלא ניהלו עסק דקה) כבר קבע גזר דין ביום הראשון.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

אני חושב שהנתון הכי מעניין בכתבה הוא שולי הרווח הגולמי על הרכבים הסיניים שמוזכרים בו. 

מישהו רוצה לתת תובנה בעניין? 

מצד אחד בקנייה, הסינים נרקומנים של כמויות. 

בשונה ממה שחושבים, זה נכון שהיבואן קונה בזול יותר כי הוא קונה כמות. אבל אין קשר לכמות מול ההנחה. למשל, תייבא 1000 יחידות לנד קרוזר או 2000 המחיר לא ישתנה. ובכלל, אתה תקח מה שנוכל להקצות לך.

תקח 1000 רכבים סינים או 1500 יגדילו לך הנחה. תקח יותר, עוד הנחה. 

הרצון של הסינים להשתלט על שווקים ואחת הדרכים לכך היא להראות בכבישים בכמויות, בנוסף לסבסוד מהממשל לכך, הפך אותם לנרקומנים של כמויות. 

מהצד השני, המיתוג בארץ של כל רכב עם מסך מגע צבעוני גדול הפך לפרימיום (בועה שמתנפצת לאט לאט) ולפרימיום יש ערך מוסף במחיר הקנייה.

שני פקטורים אלו גורמים לפער שאתה מדבר עליו. 

זה למה יבואן יכול להעמיד אלפי רכבים סינים בחניונים. כי הפער בין הקנייה למכירה הוא כזה גדול, שאפשר להזמין כמות ענקית ולאט לאט לשחוק מחיר. וגם אם יעמוד שנה שנתיים ותוריד עשרות אלפי שקלים, עדיין תרוויח. 

למה? כי הנרקומנים זיהו את הישראלים צמאי ההנחות ואנחנו על הגל. 

פורסם

על פניו לא נראה שאוטומקס בקשיים בגלל אחוזי רווחיות נמוכים. נראה שיש להם מימון עצום על כמות גדולה של רכבים שהיו אמורים להיות במלאי ואינם.

שולי הרווח הגולמי של יבואנים רשמיים כנראה גבוהים אף יותר שכן אין יד נוספת באמצע.

רכבים יד שניה אינם תחליף כיוון שמחירם הוא פונקציה של מחיר רכב חדש בין היתר.

בכל אופן, הייתי שמח אם היתה קמה רגולציה שמחייבת את היבואנים לפרסם מדד מחיר חלקי חילוף וטיפולים כחלק מקטלוג המוצר. בדיוק כמו צריכת דלק.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...