Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המספרים של אוטומקס נחשפים:

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 דקות, axSupreme כתב:

ביום שבו תוכל להזמין רכב באיביי באותה קלות שבה אתה מזמין כל מוצר אחר, אתה תראה כמה מהר המחירים ירדו.

וואללה?!

אתה יודע איזו הצלחה הייתה ליבואנים בארץ עם מכירה ישירה מהאינטרנט?

כל עוד אין אלטרנטיבה, הם יכולים גם לתאם קצת ולקחת 400% על קניה ואנשים עדיין יקנו. 

איזו אלטרנטיבה אתה מציע?

רכב בארץ לא שונה מדירה לגור בה, זה מוצר צריכה בסיסי, בדיוק כמו אוכל, גג ואפילו טלפון או אינטרנט.

רכב אינו מוצר צריכה בסיסי. הניסיון מלמד שמכירות של רכבים שהם "מוצר צריכה בסיסי" נכשלו בארץ.

אם זה היה מוצר בסיסי, הישראלי היה מוכן לקנות רכב בסיסי, בלי מולטימדיה, עם גיר ידני וכו'. אבל... לא (לפחות לרוכשי הרכבים החדשים)

מישהו יודע איזה אחוז ממשקי הבית בישראל מחזיק רכב?

לפני 5 דקות, axSupreme כתב:

למעט לרפד כיסים למקורבים, אין סיבה טובה לזה שאי אפשר פשוט לשלם על רישוי, להדפיס כמה ניירות ולהעביר טסט ביציאה מהנמל בשביל לייבא רכב.

זמינות חלפים על מנת להבטיח תחזוקה נאותה?

האם בדיקת רישוי מספיקה על מנת לוודא תקינות של רכב?

• אהבתי 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 284
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 14 דקות, falou כתב:

AI יודע. בזה הוא טוב...

ציטוט

כ-66% ממשקי הבית בישראל מחזיקים לפחות ברכב אחד,

וכ-26.5% ממשקי הבית מחזיקים בשתי מכוניות או יותר.

השיעור עולה משמעותית עם רמת ההכנסה, ובעשירון ההכנסה העליון, למשל,

יותר ממחצית ממשקי הבית מחזיקים בשתי מכוניות. 

פורסם

קודם כל, זו עלייה מהפעם האחרונה שבדקתי, לפני כעשור. אז זה היה על סביבות ה-50%.

האם מוצר ששליש ממשקי הבית לא מחזיקים יכול להחשב "מוצר בסיסי"?

פורסם
לפני שעה, falou כתב:

יותר מ-מה?

ומה בדוחות מלמד אותך על זה?

אתה יכול לקרוא את דוח זליכה. הוא ישן, אבל נותן מדדים לבדיקה

אתה צוחק נכון?

או שאתה באמת פחות מומחה אפילו ממני בחיפוש בגוגל?

פורסם
לפני 3 שעות, davemustaine87 כתב:

השאלה איפה הוא הגבול? 

כי אני זוכר את אותם טענות שיש מיסים, שיווק, משוכורת ושאר הוצאות עקיפות גם על 3 חברות הסלולר הגדולות שהיו דופקות פה קופות מטורפות.

נתחיל מזה ש:

1. הן עשו שינוי מטורף במודל העיסקי שלהם, כמעט "מהרגע להרגע". נגמרו החגיגות של כל מאות הצוותים של אנשי המכירות\שירות, נגמרו כל האירוע הראוותניים סטייל "הייטק" שהיו. פשוט נגמר הבית זונות שהיה שם (על חשבוננו).
2. חתכו חזק מאוד בהוצאות כוח אדם, מיזגו משרדים והפכו ליעילים יותר.

3. לא מכיר את מודל הבניה והתחזוקה של רשתות סלולאריות בישראל או באופן כללי, אבל יכול להיות שגם כאן - חתכו, ייעלו, השתפרו כלכלית. כי אין ברירה.

לפני שעתיים, ברווז כתב:

אני מת לראות את הקשרים בין היבואנים של הרכבים לבין שוק החלפים.

זה כבר יתן לי סביבת סדר גודל להפקת מסקנות. 

ועדיין יכול להיות שיש משהו שחסר לי ואני לא מצליח לראות בכלל, ששם זה הכסף הגדול באמת עבורם. 

אפשר לומר שהכנסות של היבואנים ממכירת חלפים היא מטורפת - ויש קטגוריה אחת ספציפית שממש משגשגת.

נתחיל מזה שגם אם מחר לא יקנו כלום מהיבואנים - עדיין ימשיכו לטפל במכוניות קיימות, ימשיכו לצרוך חלפים - וגולת הכותרת היא: ימשיכו להתפרנס מחלקים שנמכרים לתיקון תאונות - שם הרווח האמיתי ושם אין להם שום תחרות, לא בשנים הראשונות שהרכב מטופל בחלפים מקוריים ולעיתים גם לא לאחר מכן - שאין מספיק מפירוק בשוק ועדיין לא יצאו לאור "חלפים" של צד ג'. עכשיו, אל תתפלא למה פנס של מכונית חשמלית עולה אצל היבואנים בישראל 50,000 שח בעוד שבטסלה זה עולה כמה אלפים בודדים (כמו בכל רכב אחר) - תבין לבד את המודל העיסקי ואיך (וממה) היבואנים בארץ מרוויחים. 

מעבר לזה - יתר החלפים היום, אפילו הבסיסיים ביותר (מצת, טרמוסטט, צינור טורבו וכו') נמכרים כאן במחירים שבין פי 3-4 במקרה הטוב, לפי 10 במקרה הרע. ואין כאן 100% מס קניה למדינה, חלק גדול מסובסד, חלק ללא מס בכלל וחלק עם מיסוי בגובה נמוך עד בינוני (אבל לא 100% או משהו שמתקרב לזה).

היתרון במכירת חלפים הוא עצום:

אין התאמה בין גודל החלק לעלות שלו. יש חלקים קטנים כמו קופסת נעליים שעולים 10,000 שח (ואף הרבה יותר) , ויש חלקים גדולים פיזית שיכולים לעלות 2000 או 5000 כדוגמא. אחוזי הרווח פה הם באמת גדולים. אם תגיד שעל רכב יש 100%, כאן יש יותר !.

אין 100% מס קניה.

איחסון קל יותר.

יש פחות "פגי תוקף" בחלקים לרכב, הרוב יכול לעמוד הרבה זמן.

לא צריך לתת אחריות ל 100 שנה. מכרת ? החוק מדבר על אחריות של 3 חודשים או 6000 קמ - הגדילו ועשו חלק מהיבואנים ונתנו יותר מזה (6-12 חודשים) אבל לא יודע כרגע מה הסטטוס אצל כל אחד ואחד מהם.

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

סוג של בערך בגדול כלל אצבע שנתקלתי בו בעבר.

אם אתה רוצה לדעת כמה עולה החלק בדולרים, קח את המחיר השקלי ותחלק בעשר... 

אתה תתפלא לראות כמה דברים עולים בארץ פי 10 יותר מאשר בחו"ל. 

והיבואן? הוא לא קונה אותם בחלקי 10. הוא מקבל הנחה על הכמות, כך שהמחיר המומלץ לצרכן (זה שאתה רואה בחו"ל) גם ככה לא הבסיס, כך שזה כבר גם לא פי 10... 

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעה, falou כתב:

וואללה?!

אתה יודע איזו הצלחה הייתה ליבואנים בארץ עם מכירה ישירה מהאינטרנט?

איזו אלטרנטיבה אתה מציע?

רכב אינו מוצר צריכה בסיסי. הניסיון מלמד שמכירות של רכבים שהם "מוצר צריכה בסיסי" נכשלו בארץ.

אם זה היה מוצר בסיסי, הישראלי היה מוכן לקנות רכב בסיסי, בלי מולטימדיה, עם גיר ידני וכו'. אבל... לא (לפחות לרוכשי הרכבים החדשים)

זמינות חלפים על מנת להבטיח תחזוקה נאותה?

האם בדיקת רישוי מספיקה על מנת לוודא תקינות של רכב?

למה שתעבור דרך מישהו שיגזור עליך קופון? ברור שיבואן מקביל שלוקח מחיר כמעט זהה לאולם תצוגה לא יהיה רווחי במיוחד.
אני מניח שיש לנו הגדרות שונות למוצר צריכה בסיסי. ממה שאני ראיתי באינטרנט, לכ75% מהתושבים בארץ יש גישה לרכב.
זה יכל להיות הרבה יותר גבוה בלי העלויות המנופחות של אחזקת רכב בארץ.
אני אשמח אם תתקנו אותי כמובן אם אני טועה.
אפשר להסתדר בלי רכב, אבל טכנית גם אפשר לחיות באוהל ולא חייבים לחיות בדירה.

אנשים לא קונים רכב בסיסי כי ההפרש בין רכב בסיסי לרכב סביר הוא זניח. כמו ההבדל בין דירת 4 חדרים ל4.5. מי שיכול להרשות לעצמו לרוב מעדיף לזרוק עוד כמה שקלים על הוצאה שהיא מראש מוגזמת.

האלטרנטיבה היחידה היא להוריד חסמים מאנשים פרטיים ולתת ליבואנים להתחרות על העבודה שהם באים לעשות.
יבואן לא בונה את הרכב, לא מרכיב אותו ולא מוביל אותו. הוא מעניק תשלומים נוחים, משווק ומפרסם, מחזיק אולמות תצוגה, נסיעות מבחן ומלווה את הקונה בתהליך חם, מסור ואיכותי כדי שתרגיש ששווה לשלם יותר, בזמן הקניה ובתקופת האחריות.

לי אישית הייתה חוויה מזעזעת עם נסיון קניה של חדש ועם מלאי חלקים. בשלב הזה, לא רואה את עצמי אי פעם קונה רכב חדש.
לגבי הטסט, אם כל הדרישה מרכב שנוסע על הכביש היא לעבור טסט, לא רואה סיבה שביבוא של דגם קיים שעבר תקינה, תהיה דרישה מעבר לכך.

כמובן שהכל בגדר אוטופיה וזה לעולם לא יקרה, אבל נחמד לחלום.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 15 שעות, daniel204 כתב:

לא תיכננתי להגיב פה עד שראיתי את הציטוט של נועם ריין "החביב".. אני לא יודע אם נועם ריין כותב מחוסר הבנה או שמאוד היה חשוב לו לנפח אחוזים אבל בשביל לשקף לקורא תמונה אמיתית מן הראוי שהיה מוסיף ל49K את ה-83% מס שיש על רכב בנזין ואז כנראה היה מגיע לאחוזי רכב פחות מפוצצים. 

חייב לומר שכמי שמתעסק ביום יום בתפעול, שרשראות אספקה ומכיר מקרוב גם את תחום התמחור, עלויות עובדים וכו, אני באמת חושב שרוב המגיבים פה לא מודעים לעלויות מסביב אבל לפני שתקטלו אותי אני אדגיש שאין צורך שהלוחש למכוניות ישלוף טישו, יבואני הרכב מרוויחים יפה מאוד גם במכירת רכב, גם בטרייד אין וגם בחלפים ואם להיות מדוייק אז בעיקר בחלפי מעטפת שאת זה הביטוח משלם וללקוח לא באמת אכפת.

ועם כל זאת כתב רכב רציני או כזה שבאמת רוצה להציג תמונה אמיתית לקורא יכבד את עצמו אם יצרף יותר פרטים ממחיר רכישה מול מחיר מכירה, תופתעו לגלות שהרווחים לא 200%, לא 100% וגם לא 50%.

אני לא עובד בענף הרכב, ואין לי מושג במה אתה עובד ואני לא מתיימר לומר דבר מלבד דעתי הענייה:

אף אחד לא טען שאין עלויות - לא לייבוא, לא לאחסון, לא לאחסנה ולא לאספקה. אבל תשמע קטע - לכל מוצר צריכה יש עלויות כאלו. האם בכל כל כלל המוצרים יש אחוזי רווח מטורפים? לא יודע, אולי.

אבל למה מחירי המכוניות מטורפים בכל זאת? הסיבה היא לא היבואנים, שהם לדעתי רק הסימפטום. הסיבה היא המדינה - הרגולטור. 

העובדה שבענף הרכב נוצרה קרטליזציה משוגעת היא אשמת המדינה, ומי שהשכיל לייבא כלי רכב לפני 50-60 שנה ולשמור על התרנגולת שמטילה עבורם ביצת הזהב שלו, היום עשיר כקורח. עובדה.
מה שעוד יצרה המדינה היא שאותם ״יבואנים״ הצליחו לשלוח זרועות לעוד ענפים בתחום הרכב: יבוא חלפים; הקמת רשת מוסכים; החזקת חברות ליסינג; חברות השכרה ואפילו אפילו חברות ביטוח (ע״ע קבוצת מאיר וחברת הפניקס שבעבר הם שלטו בה).

אז... אם אני ״יבואן״, בפני מי יש לי להתנצל? אני אתחזר במרכאות כמובן, עד שמישהו יעצור אותי. ולמה שיעצרו אותי?... ענף הרכב היה לעולם הפרה החולבת של משרד האוצר, ולזה תוסיף את הנוחות עבור האוצר שמייצרת הבקרטליזציה בתחום הרכב, ותתבל בישראלים שהמודעות שלהם בענייני צריכה וצרכנות שואפת לאפס (״מה אני פראייר אחי??״) - ותקבל חגיגה ששמורה רק למתי מעט שלעולם לא יוותרו על התרנגולת שלהם...

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם
לפני 9 דקות, axSupreme כתב:

ברור שיבואן מקביל שלוקח מחיר כמעט זהה לאולם תצוגה לא יהיה רווחי במיוחד.

למה לא?
הוא רוכב על אולם התצוגה של היבואן, על הפרסום שלו ועל נסיעות המבחן שלו. הוא כמו ללכת לזארה בארץ ולהזמין מחו"ל כשהוא החו"ל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 14 דקות, axSupreme כתב:

אפשר להסתדר בלי רכב, אבל טכנית גם אפשר לחיות באוהל ולא חייבים לחיות בדירה.

איזה אחוז ממשקי הבית בישראל חיים באוהל/ברחוב?

לפני 9 דקות, HaimO כתב:

העובדה שבענף הרכב נוצרה קרטליזציה משוגעת היא אשמת המדינה, ומי שהשכיל לייבא כלי רכב לפני 50-60 שנה ולשמור על התרנגולת שמטילה עבורם ביצת הזהב שלו, היום עשיר כקורח. עובדה.

זו לא עובדה, זו טענה. 

אתה יודע לבסס אותה?

לפני 9 דקות, HaimO כתב:

מה שעוד יצרה המדינה היא שאותם ״יבואנים״ הצליחו לשלוח זרועות לעוד ענפים בתחום הרכב: יבוא חלפים; הקמת רשת מוסכים; החזקת חברות ליסינג; חברות השכרה ואפילו אפילו חברות ביטוח (ע״ע קבוצת מאיר וחברת הפניקס שבעבר הם שלטו בה).

אוקי. ואיך זה מעלה מחירי רכב חדש?

אני קורא הרבה טענות בדבריך, אבל אין עובדות.

לפני כשעה, nadavd4 כתב:

אתה צוחק נכון?

או שאתה באמת פחות מומחה אפילו ממני בחיפוש בגוגל?

אחרי שתקרא את דוח זליכה ותנתח דוחות כספיים של יבואן תחזור אלי, אולי יהיה לנו על מה לדבר תכלס.

עד אז, אין לי אפילו נקודה להתחיל איתה דיון ענייני.

ואני לא צוחק. פעם עשיתי את זה... (כל אחד והתחביבים שלו)

אני שואל אותך, 30% גולמי על רכב חדש, זה הרבה או מעט?

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1

פורסם
לפני 3 דקות, falou כתב:

זו לא עובדה, זו טענה. 

אתה יודע לבסס אותה?

לפני 6 דקות, falou כתב:

איזה אחוז ממשקי הבית בישראל חיים באוהל/ברחוב?

זו לא עובדה, זו טענה. 

אתה יודע לבסס אותה?

אחרי שתקרא את דוח זליכה ותנתח דוחות כספיים של יבואן תחזור אלי, אולי יהיה לנו על מה לדבר תכלס.

עד אז, אין לי אפילו נקודה להתחיל איתה דיון ענייני.

ואני לא צוחק. פעם עשיתי את זה... (כל אחד והתחביבים שלו)

יודע לבסס אותה?

מי מייבא וולבו והונדה לישראל מאז קום המדינה וכבר עשרות שנים? כנ״ל מרצדס ושות׳? 

להמשיך? 

אתה רואה מישהו אחר שנכנס לענף? אתה מישהו אחר שיותר לו להכנס כיבואן לענף? 

באמת שאני לא מבין מה לא מובן? נשמע שאתה כאילו יודע את העובדות ומנסה לחפש אישרורים להן בכל זאת.

לגבי האופן בו השתלטות על הענף מעלה מחירי רכב חדשים? מי דיבר רק על מחירי רכב חדשים? מה עם מחירי משומשות? השליטה של היבואנים בשוק הליסינג?

בוא תגיד מה לא מתחבר ואנסה להיות יותר ספציפי

• אהבתי 1
פורסם
לפני 22 דקות, HaimO כתב:

בא בן אדם, פותח עסק, משקיע בו את כל מרצו והונו.

מתרחב, מרוויח (ב"ה), פותח עוד עסקים שעוזרים לעסק שלו (חלפים, מוסכים וכו'), מספק פרנסה לעשרות\מאות עובדים.

הוא מוזיל לעצמו עלויות ומגדיל לעצמו את הרווחים בעודו מייבוא בעצמו חלפים ודואג ללוגיסטיקה של אחסון ומכירה.

כשהוא בא בימים, העסק המצליח מתגלגל לצאצאים וזה ממשיך הלאה והלאה.

מה מונע ממך ללכת ולעשות את אותו הדבר ? (לא בהכרח באותו התחום, יכול גם בתחום אחר).

המיסים של המדינה לא קשורים בכלל ליבואן או לרווח של היבואן.

בישראל כל מי שמרוויח טוב מייד פותחים עליו עיניים בגלל שהוא הצליח - וכמובן לא חוסכים את דעתכם על כמה הוא צריך להרוויח.... כאילו, מי שם את כל המלעיזים להחליט כמה בן אדם מצליח צריך להרוויח ? שירוויח מיליונים ויהיה בריא (כל הכבוד לו על האומץ וכמובן על הצלחה). 

מירמור וצרות עין לא מובילים אף אחד לשום מקום.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

וואו איזה שרשור, מאז בדיקת "הצינור" על מחירי הטונה של סטארקיסט לא היתה כזו התרעמות. 

No photo description available.

בדקתי היום  בכמה מוכרים אדוויל בישראל לעומת וולמארט ושימו לב לפערים:  32 ש"ח ל 16 קפסולות בארץ לעומת  18.8$=62.5 ש"ח ל 160 קפסולות!

אין ספק שהיבואנים שמוכרים פה בפערים מטורפים עלו על משהו. כשייבאתי לבד את הבמוו שילמתי לסוכנות כ 100,000 ש"ח ולמדינה+עמילות ומה לא עוד 75,000 ש"ח. בקיצור יש הרבה רווחים למי שעוסק בתחום, בטח אם זה בכמויות.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 36 דקות, HaimO כתב:

יודע לבסס אותה?

כן.

לפני 36 דקות, HaimO כתב:

מי מייבא וולבו והונדה לישראל מאז קום המדינה וכבר עשרות שנים? כנ״ל מרצדס ושות׳? 

מה זה אומר על השוק?

אתה טוען שכל שוק שיש בו יבואנים שקיימים עשרות שנים הוא קרטל בהכרח?

טענה מעניינת...

מאיזה חוג בכלכלה זה לקוח?!

לפני 24 דקות, איציק נ. כתב:

המיסים של המדינה לא קשורים בכלל ליבואן או לרווח של היבואן.

קשורים מאוד.

תמחור המכוניות ליבואנים בארץ שונה מהותית בגלל המיסוי, וזה גם מה שמגביל את הייבוא הפרטי.

ממליץ לקרוא את דוח זליכה כדי להבין איך ולמה.

לפני 38 דקות, HaimO כתב:

באמת שאני לא מבין מה לא מובן? נשמע שאתה כאילו יודע את העובדות ומנסה לחפש אישרורים להן בכל זאת.

מי שלא יודע לא עובדות (אפילו לא אילו עובדות רלוונטיות, ראה הפסקה הראשונה) ולא יודע כלכלה, זה לא אני.

אתה פשוט מעלה גרה של דעות ששמעת, אבל אין לך באמת יכולת לבדוק אותן.

לפני 39 דקות, HaimO כתב:

לגבי האופן בו השתלטות על הענף מעלה מחירי רכב חדשים?

השתלטות מעלה מחירים?

מי משתלט ולמה ואיך הוא העלה מחירים?

לפני 39 דקות, HaimO כתב:

השליטה של היבואנים בשוק הליסינג?

היבואנים שולטים בשוק הליסינג?

איך?

כמה משוק הליסינג מנוהל ע"י חברות שהן גם יבואניות רכב?

האם שוק הליסינג מוריד את מחיר המכוניות החדשות או מוריד אותו?

אתה טוען שיבואנים עושה רווח גדול מדי. מה הרווח הממוצע של יבואן רכב מפעילות הייבוא בישראל?

• אהבתי 1

פורסם
לפני 41 דקות, איציק נ. כתב:

בישראל כל מי שמרוויח טוב מייד פותחים עליו עיניים בגלל שהוא הצליח

לא נראה לי שזה הקטע. 

זה יותר בקטע של העלות המטורפת של רכב חדש, שלא אמורה להיות עד כדי כך מטורפת. 

לא יודע. אותי לא מעניין כמה היבואן מרוויח, אלא כמה עולה לי המוצר בסוף.

האשמה שהמוצר עולה לי כל כך הרבה, נחה איפה שהוא... הכי קל זה להאשים את היבואן. אם זה צודק או לא? וואלה לא יודע. 

• מעניין 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...