Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המספרים של אוטומקס נחשפים:

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 28 דקות, dj_dani כתב:

בשונה ממה שחושבים, זה נכון שהיבואן קונה בזול יותר כי הוא קונה כמות. אבל אין קשר לכמות מול ההנחה. למשל, תייבא 1000 יחידות לנד קרוזר או 2000 המחיר לא ישתנה. ובכלל, אתה תקח מה שנוכל להקצות לך.

בו נשאיר את מכוניות היוקרה מחוץ לדיון, כי זה סיגמנט שמתנהג אחרת, גם מבחינת הייבוא המקביל. 

לפני 28 דקות, dj_dani כתב:

תקח 1000 רכבים סינים או 1500 יגדילו לך הנחה. תקח יותר, עוד הנחה. 

זה לא רלוונטי למחיר לעומת העלות הגולמית. בהנחה (לא מבוססת) שאין עלויות גבוהות יותר על רכב סיני, למה המחיר העלות הנמוך שלו לא בא לידי ביטוי במחיר השוק, לעומת הקורולה.

לדעתי, זה השאלה הכי מעניינת מהנתונים שהתגלו, כי אין לי באמת מושג עם 30% רווח על טויוטה זה הרבה או מעט.

לפני 30 דקות, dj_dani כתב:

מהצד השני, המיתוג בארץ של כל רכב עם מסך מגע צבעוני גדול הפך לפרימיום (בועה שמתנפצת לאט לאט) ולפרימיום יש ערך מוסף במחיר הקנייה.

מה שאתה אומר לי זה שאפשר למכור רכב זול יותר לקנייה במחיר יקר, בכלל האבזור שלו?

הגיוני.

הרי לא ניתן למצב "פרימיום" בלי איזושהי יכולת לבסס את זה, שיווקית.

ומה לגבי הרכבים שאינם פרימיום?

לפני 31 דקות, dj_dani כתב:

זה למה יבואן יכול להעמיד אלפי רכבים סינים בחניונים. כי הפער בין הקנייה למכירה הוא כזה גדול, שאפשר להזמין כמות ענקית ולאט לאט לשחוק מחיר. וגם אם יעמוד שנה שנתיים ותוריד עשרות אלפי שקלים, עדיין תרוויח. 

קודם כל, להעמיד רכב זה עניין יקר.

האחסנה לא בחינם, חשבונאית אתה גם סופג את ירידת הערך בדוחות כל שנה (לחברה בורסאית, זה מהותי), האשראי שלקחת לרכישה גם דופק בינתיים, ובנוסף אתה מאבד ערך במכירה. 

אבל הטענה שמראש לוקח היבואן שולי רווח גבוהים כי הכמות גדולה ממה שהוא יכול למכור, מעניינת. 

אבל זה אומר שלבסוף הורדת המחיר כן צריכה "להתגלגל לעם"...

לפני 33 דקות, Nemesis כתב:

על פניו לא נראה שאוטומקס בקשיים בגלל אחוזי רווחיות נמוכים. נראה שיש להם מימון עצום על כמות גדולה של רכבים שהיו אמורים להיות במלאי ואינם.

נדייק.

אתה מדבר על רווחיות גולמית.

כי גם המימון הוא חלק מהעלות הכוללת, וצריך לקזז אותו מהרווח על הרכב...

האם לקחו מימון על רכבים שלא הצליחו להביא לפה ולמכור?!

זה לא נמצא בכתובים, למיטב זכרוני.

לפני 35 דקות, Nemesis כתב:

בכל אופן, הייתי שמח אם היתה קמה רגולציה שמחייבת את היבואנים לפרסם מדד מחיר חלקי חילוף וטיפולים כחלק מקטלוג המוצר. בדיוק כמו צריכת דלק.

אני הייתי שמח אם הייתה רגולציה שמנתקת את היבואן מהשירות ופותחת יותר את התחרות בשוק החלפים...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 284
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 16 שעות, Nakamichi כתב:

אבל בוא נסתכל על זה אחרת, נניח שהרווח הגולמי המתואר כאן דומה לזה של שאר היבואניות. בערך.

שאר היבואניות לא פשטו את הרגל, אני אפילו חושב שחלק גדול מהן מסתדר יפה מאוד. 

לפני 16 שעות, falou כתב:

די בטוח שפחות, עניין של יתרון לגודל. 

תשובתי לשניכם:
1. רווח גולמי הוא סה"כ ההפרש בין מחיר הקניה למכירה, אבל לא כולל בתוכו עלויות שיווק, מכירה, הנהלה, מימון וכו'.
אז נכון שעל הנייר זה נראה ממש טוב, השאלה היא מה כל ההוצאות של החברה ?
זה שמכרתי מסטיק ב 10 שקלים אבל הוא עלה לי רק 5 - אז הרווח הגולמי שלי הוא 5 שקלים אבל זה ממש לא מה שהרווחתי. איפה השכירות, חשמל, שיווק, משכורת לעובד וכו' ?

2. גם בגלל הקורונה, אבל עוד לפני, לקחו הרבה יבואנים חזקים (כאן בישראל) חלק מממונם - והשקיעו בנדל"ן.

בעברית: הם פשוט פיזרו וניהלו סיכונים.

למה ? בדיוק בגלל מקרים כאלה, לא תמיד מה שנראה נוצץ מבחוץ באמת זוהר מבפנים...

לפני 14 שעות, BoazB11 כתב:

והרבה אנשים בסביבה פתחו עלי עין. קונה פרח ב-30 אג' ומוכר ב-2 שקלים. רווח של מאות אחוזים לכאורה.

בפועל הפסדתי שם בשנתיים ערך של שליש דירה, ולקח לי מעל 5 שנים להתיישר בכיוון אחר של אותו תחום.

1. אני לא מצדיק את מחירי החלפים של היבואנים.

2. אני מסכים עם מה שאתה אומר והכי מבין את מה שאתה אומר, אבל מהצד - מי שלא היה עצמאי בחייו, לא יבין זאת.
כל גיבורי המקלדת שמלינים על היבואנים - לכו תתחרו בהם. על מה המירמור ? הרי תהיו מיליונרים תוך חודש, שווה להסתכן לא ?

כל עוד אתם לא מכירים את התמונה הרחבה, אל תצאו נגד אף אחד מהצדדים.

ישראל היא מדינה יקרה בהכל: נדל"ן, משכורות, דלק וכו'.

מישהו צריך לממן את הכמעט 100% מס על הרכב, שינוע, אחסנה, פרסום ומכירה של הרכב, אולמות תצוגה, משכורות לעובדים, משכורות לבעלים וכו'.

נושא הביטוח של הרכבים, בין אם הם מבוטחים בחברת ביטוח ובין אם לא - זה סיכון נוסף שמגולם בתוך המחיר מכירה של כל רכב שנמכר, בין אם אירע מקרה ביטוחי לפני 10 שנים ובין אם מדובר על מקרה של לפני שבוע. בסופו של דבר - הכל מגולם.

תוסיפו לזה עוד מיסים דרקוניים של המדינה על המשכורת שלכם, וקיבלתם מה שקיבלתם.

וכל מי שחושב שהיבואנים חזירים, ואולי הם באמת כאלה, שיחשוב שנית:

אם היום אתה מרוויח משכורת ממוצעת של *לדוגמא* 10-15 אלף שח נטו, האם תלך להיות עצמי בשביל 12-17 אלף שח נטו ? כנראה שלא !
ברור שתרצה להרוויח הרבה יותר, ברור שתרצה שתהיה לך כרית בטחון מסביבך כי בתור עצמאי רמת הסיכון שלך גבוהה יותר בהכל, אז בשביל כל שקל יותר במשכורת אתה פשוט צריך למכור עוד 5 שקל בשביל שישארו לך עוד כמה אגורות נקיות ביד. 

זאת המציאות בישראל ואלו הם כללי המשחק - וכל ההתעסקות ב"כמה היבואנים חזירים" היא מיותרת מיסודה, כי זה רק מראה על רמת הבורות שיש לאנשים על מיסוי, קניה, מכירה ושיווק של מוצרים\סחורה בישראל. 

איציק

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 16 שעות, davemustaine87 כתב:

אני לא יודע למה אנשים מאמינים בדבר הזה כשהוא פשוט לא נכון. 

לפני 16 שעות, davemustaine87 כתב:

תפסיק לקנות רכב חדש, ומחיר המשומשות יקפוץ. ראית את זה בפועל כשהיה את משבר השבבים. 

יש מוצרים , במיוחד בשוק ריכוזי ש-"חרם" פשוט לא עובד בהם. 

אנשים מאמינים בזה כי זה הוכיח את עצמו כנכון מאות שנים באלפי דוגמאות. 

אבל רגע אחד, לפני שאני מגיב אני רק רוצה להבין משהו אחד שאדע למה אני מגיב. 

אתה בעצם טוען שאם תהיה ירידה גדולה ברכישה של מכוניות חדשות, אז מחיר המשומשות יקפוץ לאן? למחיר של רכב חדש? בכמה הוא יקפוץ? 

אני ארחיב רק כדי להבין את עמדתך. 

אם מחר לגמרי מפסיקים תקנות מכוניות חדשות או קרוב לכך. מה יעשו היבואנים לדעתך? 

מה יקרה למשומשות? 

משבר השבבים היה עלייה בביקוש וחסר בהיצע. 

כאן אין לך חסר של רכבים, יש עשרות אלפים שששוכבים מיותמים במגרשי אחסנה. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 3 דקות, איציק נ. כתב:

זאת המציאות בישראל ואלו הם כללי המשחק - וכל ההתעסקות ב"כמה היבואנים חזירים" היא מיותרת מיסודה, כי זה רק מראה על רמת הבורות שיש לאנשים על מיסוי, קניה, מכירה ושיווק של מוצרים\סחורה בישראל. 

השאלה איפה הוא הגבול? 

כי אני זוכר את אותם טענות שיש מיסים, שיווק, משוכורת ושאר הוצאות עקיפות גם על 3 חברות הסלולר הגדולות שהיו דופקות פה קופות מטורפות. ממוצע של 400 שקל ללקוח(בכסף של היום זה סביב ה-600 שקל). זה בילתי נתפס שפעם היינו משלמים סכומים כאלה, כשאפשר לשלם משמעותית פחות, ואף אחת מחברות הסלולר לא פשטה רגל למיטב ידיעתי. 

אתה יכול לטעון שאין קשר בין חברות הסלולר ליבואני הרכב, אבל לאור העמימות הכללית המכוונת שיש בענף הרכב(במיוחד לחברות שאינן נסחרות בבורסה), אני לא אתפלא אם הרווחים הנקיים שם הם גם אסטרונומים. 

אני גם לא אוהב להתשמש במושג "כול היבואנים חזירים", כי במקומם הייתי עושה בדיוק את אותו דבר. אבל המציאות היא שאם אין הגבלה על השמנת(שוק ריכוזי), אין באמת שום גבול לכמה החתול ירצה לאכול. 

• אהבתי 2
פורסם
לפני 1 דקה, davemustaine87 כתב:

אתה יכול לטעון שאין קשר בין חברות הסלולר ליבואני הרכב, אבל לאור העמימות הכללית המכוונת שיש בענף הרכב(במיוחד לחברות שאינן נסחרות בבורסה), אני לא אתפלא אם הרווחים הנקיים שם הם גם אסטרונומים. 

אתה יכול לבדוק את זה אצל היבואנים שהם חברות בורסאיות.

פורסם
לפני 15 שעות, BoazB11 כתב:

בדיוק ככה.

לא ברור למה כ"כ הרבה רכבים משולמים לכאורה לא הגיעו לארץ. (אולי לאחד היבואנים הרשמיים יש יד ורגל בזה?)

דבר שני - לא חוכמה לקחת נתון גולמי, לנתק אותו משאר הנתונים, ולבנות עליו כתבה.

הנתון הנכון לרווחיות של יבואן הוא בשורה התחתונה של סה"כ הכנסות מול סה"כ הוצאות.

אני גם יודע שאצל היבואנים הגדולים (וחברות גדולות בכלל) - חלק גדול מהרווחיות נובע מהשקעות, נדל"ן וכדו'.

הייתה לי בעבר הרחוק חנות פרחים (אל תשאלו למה ואיך...)

והרבה אנשים בסביבה פתחו עלי עין. קונה פרח ב-30 אג' ומוכר ב-2 שקלים. רווח של מאות אחוזים לכאורה.

בפועל הפסדתי שם בשנתיים ערך של שליש דירה, ולקח לי מעל 5 שנים להתיישר בכיוון אחר של אותו תחום.

מצד שני - אני לא מחסידי היבואנים, ואת החזירות שלהם (סמלת במקרה שלי)

הרגשתי על בשרי וכיסי לא מזמן, כשנאלצתי לשלם מחיר מופרז בעליל על מסרק הגה לסובארו,

מעל 10,000₪ כולל מעמ ועבודה, רק בגלל שאין חלק חלופי כזה,

ולייבא עצמאית זה כאב ראש גדול וזמן רב בו הרכב מושבת כי הוא לא היה עובר טסט ככה.

עולם הפרחים לא ממש רלבנטי כאן. בסייג מתחייב שאני מצוי פחות בענף הפרחים, מדובר בסחורה מתכלה, כזו שאחרי יומיים שלושה בחנות בלי שנמכרה הולכת לפח. מכאן שההפרש בין עלות סחורה למחירה לצרכן הסופי, חייב להיות מאוד משמעותי בכדי לפצות על מה שזרקנו. במכוניות הסיפור שונה, אין תאריך תפוגה, יש אפשרות שאכן מתממשת לשחק במחיר ( גם כשזו תוצאת רגולציה, ע"ע יד ראשונה 0 ק"מ ) כשהסחורה "מתיישנת" ולהפוך אותה שוב לאטרקטיבית.

פורסם
לפני 13 דקות, ניקו פ. כתב:

אתה בעצם טוען שאם תהיה ירידה גדולה ברכישה של מכוניות חדשות, אז מחיר המשומשות יקפוץ לאן? למחיר של רכב חדש? בכמה הוא יקפוץ? 

בהנחה וההרגלים של אנשים נשארים - מחליפים רכב כול X שנים, ורק מה שהשתנה הוא שעושים חרם על על היבואנים, נכנסים לך אלפי דורשים בשוק היד שניה, והיצא נשאר אותו דבר. כשהביקוש עולה וההיצא לא מספק - המחירים עולים. זה לא איזה מדע גרעין. 

לפני 18 דקות, ניקו פ. כתב:

אם מחר לגמרי מפסיקים תקנות מכוניות חדשות או קרוב לכך. מה יעשו היבואנים לדעתך? 

לטווח הקצר- לא עושים שום דבר משמעותי חוץ ממבצעים רגילים או סבסוד מימון.  מחירי המשומשות יעלו ואז לא ישתלם יותר לקנות משומש. 

לפני 21 דקות, ניקו פ. כתב:

משבר השבבים היה עלייה בביקוש וחסר בהיצע. 

כאן אין לך חסר של רכבים, יש עשרות אלפים שששוכבים מיותמים במגרשי אחסנה. 

חרם = חוסר בהיצא מלאכותי. 

לפני 8 דקות, falou כתב:

אתה יכול לבדוק את זה אצל היבואנים שהם חברות בורסאיות.

בדוחות הכספיים של החברות שנחסרות נכנסים המון משתנים אחרים כגון מיזוגים, רכישות של חברות, הכנסות מזרועות אחרות - טרייד, חלפים, עוד המון פקטורים אחרים שאינם בהכרח יבוא ומכירה של כלי רכב. לאדם הפשוט בילתי אפשר להתחקות אחרי זה ולנתח מה הרווחים

פורסם
לפני 8 דקות, davemustaine87 כתב:

בדוחות הכספיים של החברות שנחסרות נכנסים המון משתנים אחרים כגון מיזוגים, רכישות של חברות, הכנסות מזרועות אחרות - טרייד, חלפים, עוד המון פקטורים אחרים שאינם בהכרח יבוא ומכירה של כלי רכב. לאדם הפשוט בילתי אפשר להתחקות אחרי זה ולנתח מה הרווחים

תמיד יש ניתוח לפי סקטור פעילות. 

זה נכון שלאדם הפשוט אין יכולת לנתח דוחות כספיים (קל יותר ללמוד עם Ai), אבל זה גם אומר שהאדם הפשוט לא יכול לקבוע שהיבואן הוא "חזיר".

לפני 9 דקות, רועי5 כתב:

במכוניות הסיפור שונה, אין תאריך תפוגה

בוודאי שיש.

מכונית שיוצאת מהבונדד לא מכורה, יש לה עלות ניכרת של מיסים ואחסון שצריך לשלם, ואובדן ערך אוטומטי של יד. 

כל זה, זה עלות. 

לפני 19 דקות, davemustaine87 כתב:

כי אני זוכר את אותם טענות שיש מיסים, שיווק, משוכורת ושאר הוצאות עקיפות גם על 3 חברות הסלולר הגדולות שהיו דופקות פה קופות מטורפות. ממוצע של 400 שקל ללקוח(בכסף של היום זה סביב ה-600 שקל). זה בילתי נתפס שפעם היינו משלמים סכומים כאלה, כשאפשר לשלם משמעותית פחות, ואף אחת מחברות הסלולר לא פשטה רגל למיטב ידיעתי. 

חברות הסלולר פשוט שינו את אופי הפעילות שלהן. נסגרו מרכזי התמיכה, למשל. עברו למודל של תמיכה מהאתר, אונליין.

צריך גם לזכור כי בתחילת הדרך החברות הנ"ל השקיעו סכומי עתק בתשתיות. 

בגלל זה מיסוי ורגולציה זה משהו דינמי, ומה שנכון היה אתמול, כבר לא נכון היום.

ועם זאת, שירותי תקשורת בארץ, מאוד זולים (סלולר ואינטרנט).

פורסם
לפני 22 שעות, Gavrik כתב:

מוסר ההשכל - עסקים רבים נראים טוב מבחוץ על הנייר, אבל המרחק בין הרצוי למצוי הוא פעמים רבות גדול מאוד.

אתה לגמרי צודק. החישוב שנרמז עליו בכתבה כנראה שגוי ולא באמת מייצג "רווחיות מטופת", בטח לא בהתחשב בעובדה שאוטומקס בקשיים כלכליים חרף ה"רווח המטורף".

עם זאת, המסר של הכתבה עדיין נשאר נכון.
מצד אחד, וזה דווקא דומה לדוגמה שלך (למרות שאין קשר בין תחום האוכל לרכב) - אפשר לשלם היום 50 שקל למנה שווארמה, ועדיין יש סיכוי סביר שהעסק יפשוט רגל אחרי תקופה כי הוא לא רווחי מספיק. התוצאה - הלקוח בקצה משלם הרבה יותר.

מצד שני, יבואן רכב הוא לא שווארמה. יותר מכך, חלק מיבואני הרכב הם חברות ציבוריות שמחויבות בפרסום דוחות כספיים. אני לא מבין גדול, אבל קל להבין שלפחות אלה עדיין רווחיים (וצומחים) אפילו אם מסתכלים רק על ענף מכירת הרכב, ללא שאר ענפי הפעילות.
התוצאה שוב - אנחנו משלמים יותר.

לפני 17 שעות, davemustaine87 כתב:

אני לא יודע למה אנשים מאמינים בדבר הזה כשהוא פשוט לא נכון. 

תפסיק לקנות רכב חדש, ומחיר המשומשות יקפוץ. ראית את זה בפועל כשהיה את משבר השבבים. 

יש מוצרים , במיוחד בשוק ריכוזי ש-"חרם" פשוט לא עובד בהם. 

אתה מניח שהאפשרויות הן רק רכב חדש או רכב משומש. אולי זה לא תמיד נוח, אבל לפחות במרכז הארץ יש עוד פתרונות תחבורה ציבורית/שיתופית/אופניים למיניהם.

פורסם

חסר לי משהו, במלא הכנות. 

אני לא מאמין שהיבואנים חיים כל כך טוב ממחירי הרכבים. יש שם יותר מדי מיסוי והוצאות כדי שזה יהיה המקור הטוב ביותר עבורם לרווח. 

אני מת לראות את הקשרים בין היבואנים של הרכבים לבין שוק החלפים.

זה כבר יתן לי סביבת סדר גודל להפקת מסקנות. 

ועדיין יכול להיות שיש משהו שחסר לי ואני לא מצליח לראות בכלל, ששם זה הכסף הגדול באמת עבורם. 

וכן, זה שרכב חדש שעולה לייצר X ועולה לצרכן בארץ X+100% במקרה הטוב, זו רעה חולה. 

אבל זו עובדה ידועה, שבעלי המכוניות הם הציבור הנחלב ביותר בארץ. 

אפילו לחרדים לא רוצים לבטל את האפשרות להוצאת רישיון כדי שיוכלו לחלוב גם מהם משהו בחזרה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 46 דקות, nadavd4 כתב:

התוצאה שוב - אנחנו משלמים יותר.

יותר מ-מה?

ומה בדוחות מלמד אותך על זה?

לפני 42 דקות, ברווז כתב:

חסר לי משהו, במלא הכנות. 

אני לא מאמין שהיבואנים חיים כל כך טוב ממחירי הרכבים. יש שם יותר מדי מיסוי והוצאות כדי שזה יהיה המקור הטוב ביותר עבורם לרווח. 

אני מת לראות את הקשרים בין היבואנים של הרכבים לבין שוק החלפים.

זה כבר יתן לי סביבת סדר גודל להפקת מסקנות. 

ועדיין יכול להיות שיש משהו שחסר לי ואני לא מצליח לראות בכלל, ששם זה הכסף הגדול באמת עבורם. 

וכן, זה שרכב חדש שעולה לייצר X ועולה לצרכן בארץ X+100% במקרה הטוב, זו רעה חולה. 

אבל זו עובדה ידועה, שבעלי המכוניות הם הציבור הנחלב ביותר בארץ. 

אפילו לחרדים לא רוצים לבטל את האפשרות להוצאת רישיון כדי שיוכלו לחלוב גם מהם משהו בחזרה.

אתה יכול לקרוא את דוח זליכה. הוא ישן, אבל נותן מדדים לבדיקה

פורסם

דוח ישן, מתעלם מכל התחמנויות החדשות שנכנסות חדשות לבקרים לתהליכים. 

אני משוכנע שיש גם קומבינות חדשות לגמרי לגבי החשמליות הסיניות, שעוד לא התחלנו אפילו לחשוב על הקצה שלהן. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תחזור למה שכתבתי.

הדוח יכול לתת לך מדדים לבדיקה.

בינתיים לא מצאתי אצל מי מהכותבים התחלה של יכולת לנתח את השוק ולקבוע שאכן השוק סובל מכשל שמאפשר ליבואנים רווחים מוגזמים.

בגלל זה אני שואל, 30% רווחיות על רכב חדש, זה הרבה או מעט?

פורסם

ביום שבו תוכל להזמין רכב באיביי באותה קלות שבה אתה מזמין כל מוצר אחר, אתה תראה כמה מהר המחירים ירדו.
כל עוד אין אלטרנטיבה, הם יכולים גם לתאם קצת ולקחת 400% על קניה ואנשים עדיין יקנו. 
רכב בארץ לא שונה מדירה לגור בה, זה מוצר צריכה בסיסי, בדיוק כמו אוכל, גג ואפילו טלפון או אינטרנט.

למעט לרפד כיסים למקורבים, אין סיבה טובה לזה שאי אפשר פשוט לשלם על רישוי, להדפיס כמה ניירות ולהעביר טסט ביציאה מהנמל בשביל לייבא רכב.

• מצחיק 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...