Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המספרים של אוטומקס נחשפים:

פוסטים מומלצים

פורסם

המספרים של אוטומקס נחשפים: "מלאי אבוד" ב-150 מיליון שקל - והרווח על כל מכונית

הבנקים הנושים של יבואנית הרכב הגישו אתמול לבית המשפט בקשה לצו הקפאת הליכים ומינוי נאמנים זמניים; לדבריהם, מתוך כ-1,300 מכוניות במלאי שעליו הצהירה אוטומקס, "נמצאים בארץ עשרות בודדות של כלי רכב"; הבקשה כוללת גם את שווי הדגמים שבמלאי :

https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/rkxqipjcxg

• מעניין 2
:fadein:
  • תגובות 284
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ציטוט

מתוך המכוניות שגלובל אוטומקס מתארת ככאלה ששוחררו ממכס ונמצאות בישראל (בניגוד לאלה שבחו"ל ולא שולם עליהן מס קנייה)-
ערך המלאי של טויוטה יאריס קרוס, מכונית שמחירה המשוער לפי מחירון לוי יצחק הוא 160-170 אלף שקל כשהיא נמכרת בסוכנות אוטומקס - עומד על 123 אלף שקל אחרי תשלום מס הקנייה (33 אלף שקל).
ערך המלאי של טויוטה יאריס סטייל היברידית - שלפי לוי יצחק מחירה המשוער כחדשה בסוכנות אוטומקס הוא כ-148 אלף שקל - עומד על 105 אלף שקל (מתוכם 26 אלף שקל במיסי קנייה).
במקרה של רכב הכביש שטח של טויוטה, CHR, ברמת גימור Flow Hybrid - השווי במלאי כולל מס קנייה הוא 140 אלף שקל; המחיר הרשמי המשוער לפי לוי יצחק בסוכנות אוטומקס - 190 אלף שקל.
לצד המכוניות של טויוטה יש ברשימה גם רכבי פלאג אין הייבריד של לינק אנד קו הסינית. השווי במלאי של לינק אנד קו 01 פלאג אין הייבריד אחרי תשלום מס קנייה בגובה 42 אלף שקל הוא 121 אלף שקל. מדובר ברכב שנמכר בישראל על ידי אוטומקס במחיר של 242 אלף שקל לפי מחירון לוי יצחק.

לדעתי זה החלק הכי מעניין בכתבה

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם

זה צומח 

הבנקים חשפו בטעות את הסוד הגדול של ענף הרכב

הבקשה לצו הקפאת הליכים לאוטומקס חושפת את שיעורי הרווח האדירים בענף: 60 אלף שקל על מכונית פלאג אין הייבריד עממית ועשרות אלפי שקלים על טויוטות פופולריות. וזה עוד ביבוא עקיף. כיצד תשפיע חשיפת המספרים על הענף ועל הלקוחות?

https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/bjdio6y0ge

• אהבתי 3
  • מבאס 1
  • מעניין 2
:fadein:
פורסם
לפני 7 שעות, Daniel.K כתב:

זה צומח 

הבנקים חשפו בטעות את הסוד הגדול של ענף הרכב

הבקשה לצו הקפאת הליכים לאוטומקס חושפת את שיעורי הרווח האדירים בענף: 60 אלף שקל על מכונית פלאג אין הייבריד עממית ועשרות אלפי שקלים על טויוטות פופולריות. וזה עוד ביבוא עקיף. כיצד תשפיע חשיפת המספרים על הענף ועל הלקוחות?

https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/bjdio6y0ge

לא מפתיע אותי, יבואני רכב חוגגים ברווחים מטורפים בזמן שאנחנו רבים על שאריות. GRIM.

• אהבתי 7

חולם על קרייזלרים יוקרתיות בנסיעה ברכבות😪

פורסם

עוד פעם תומר הדר עם שנאת היבואנים שלו?

אוקיי אז יש לנו את עלות הרכב + מס - עלות הקנייה שלו מהיצרן = רווח. 

Wrong.

כאילו זה סבבה בשביל כותרת מפוצצת ותגובות נאצה... אבל הוא כבר מגזים בשנאה. 

מה שהוא שכח במשוואה זה עלויות אחסנה (שיברר כמה עולה יום בנמל, או בחניון ברעננה כמו שהוא אוהב לדבר עליו), עלויות עובדים, הובלה (שיברר כמה היא עולה היום כשהיא מקיפה חצי כדור כדי להגיע לפה), אולמות תצוגה, ועוד אינספור הוצאות, ושלא נדבר על הוצאות שיווק. הזכרת לינק אנד קו... תברר כמה עולה רותי ברודו, וכמה עולה פרסומת בפריים טיים. 

ואז, תחזור אלינו עם תשובה אמיתית ולא קליקבייט, כי עיתונות חוקרת זה ממש לא. 

וגם אחרי כל זה, תן לי לספר לך סוד, היבואן מרוויח. כי לעומת מה שאתה חושב, יבואן רכב הוא לא מלכ"ר, ולינק אנד קו זה לא מוצר צריכה בסיסי. 

בסופו של יום, מישהו שם מאות מילארדי שקלים על סחורות, ביטוחים, אחסנות, פרסומות והרשימה עוד ארוכה, והוא רוצה על זה תשואה בהתאם לסיכון. כמו כל אדם נורמלי. 

• אהבתי 7
  • רעיון גרוע 9
  • מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, הלוחש למכוניות כתב:

בכל הכבוד, אתה מפספס את הפואנטה.

גם רכב הוא מוצר צריכה בסיסי, בוודאי כשמדובר במדינה עם מערכת תחב"צ נחשלת כשלנו.

איביזה חדשה היתה צריכה - ויכולה - לעלות פחות מ-100K לצרכן הישראלי, אנחנו לא צריכים להיאנק תחת העול של

יבואנים גרידיים רק בגלל שרכב זה דבר יקר מטבעו, זכותנו המלאה לשלם מחיר שפוי על רכב חדש - וגם אתה מן הסתם היית שמח 

לחסוך כמה עשרות אלפי שקלים על רכב חדש, וכמובן לשלם הרבה פחות על משומש כנגזרת מכך.

אפשר להתווכח אם רכב הוא מוצר צריכה בסיסי, אבל גם אם כן, רכב חדש הוא לא מוצר צריכה בסיסי. רכב חדש ב250 אלף שקל הוא גם לא מוצר צריכה בסיסי. 

אני בכלל הייתי שמח לרכב בחינם וגם המעסיק שלך היה שמח להעסיק אותך בחינם (לא אתה אישית כמובן, אבל הבנת את הנקודה). 

עכשיו מה זה גרידי? באמת אני שואל. 3

זה במספרים אבסולוטיים? זה באחוזים? מה זה גרידי תגדיר לי במספרים ומשם נתקדם לדיון שכלתני ולא אמוציונלי. 

תביא נתונים מגובים. ולא, כתבות שהיבואן מרוויח 700 אחוז על רכב זה לא מידע מהימן. 

אגב, אם מחר הבוס של איקס בעבודה בא אליו 

ואומר לו "קח העלאה של 10000 שח בחודש". כמה אנשים יגידו "עזוב זה גרידי תעלה תלי רק 5?"

אולי אחוז בודד וגם זו מחמאה. 

ולגבי עניין ההגנה על יבאוני רכב. אני לא חושב שמישהו כאן מרגיש צורך להגן עליהם. אבל, שנאה אוטומטית של כל מי שמרוויח הרבה היא משהו מאוד נפוץ ולפעמים כשמקלפים את הקליפה רואים שהמצב לא כמו שחשבנו. בלי נתונים הדיון הזה עקר. 

לסיום אוסיף, שאני חושב שמי שהכי מגן על יבואני הרכב אלו אנשים שקונים מכוניות חדשות במאות אלפים כל שנה. אני לא קניתי מכונית חדשה לאחרונה כעיקרון, אז קשה להאשים אותי בחיבה יתרה ליבואני הרכב. 

ככל שנקנה פחות המחירים ירדו זה נורא נורא פשוט. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 5
  • רעיון גרוע 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 3 שעות, הלוחש למכוניות כתב:

איביזה חדשה היתה צריכה - ויכולה - לעלות פחות מ-100K לצרכן הישראלי, אנחנו לא צריכים להיאנק תחת העול של

יבואנים גרידיים רק בגלל שרכב זה דבר יקר מטבעו, זכותנו המלאה לשלם מחיר שפוי על רכב חדש

בתור אחד שהיתה לו כזאת, ועכשיו עם סקודה חדשה, אני מסכים איתך. 

אבל, עובדה היא - שאנשים כאן בארץ משלמים.. ועובדה, שגם במחיר 122K יש קונים, וגם ב 132K יש קונים..

עד שלא תראה שינוי התנהגותי בצרכנים - ובמוכרים, זה רק אומר לך שהביקוש פוגש את ההיצע. 

• אהבתי 4

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, הלוחש למכוניות כתב:

איזה מזל שליבואנים יש אותך בשביל להגן עליהם בכזו אבירות, אני כבר רץ לקנות עוד כמה אריזות טישו

לניגוב הדמעות אחרי התיאור קורע הלב של החיים הקשים של יבואני הרכב...

זה לא הדיון.

אני אשמח למחיר נמוך יותר לרכב, אני צרכן כמו כולם, ואין לי מניות אצל יבואנים. 

אבל לפני שזורקים אחוזי רווח מטורפים כדי לייצר שנאת עשירים (שזה הזוי בפני עצמו) תביאו נתונים ולא כותרות מפוצצות. 

קונים את הררכב ב50 ומוכרים ב150. וואו עושים עליכם 100 אלף שקל. 

בוא נגע בשתי קצוות המקל. 

הראשונה, אף ישראלי לא משלם את המחיר הנקוב בשלט. כולם מתמקחים, כולם מקבלים הנחה. אז זה לא 150 באמת. 

ואחרי תקורות מרובות (אחסנה, משרדים, משכורות, פרסום, ואין שורה ארוכה של הוצאות) הרכב "לא יושב" על היבואן 50. 

הפער האמיתי של הרווח מצטמצם. 

ועל זה ממש לא מדברים. רק על הרווח ברוטו. כי קל לתקוף את זה כשאין את שאר הנתונים. 

אני אומר שהיבואן צריך להתפרנס. ברמה ששווה לו להחזיק מערך כזה ובתאימות למאמץ וההשקעה. כמו שכל אחד מאיתנו היה רוצה. 

עריכה אחרונה על ידי dj_dani
  • רעיון גרוע 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני רק שאלה. אם הרווחיות הגולמית של אוטומקס כ''כ גבוהה, למה החברה פשטה רגל? 

לפני 15 דקות, dj_dani כתב:

בוא נגע בשתי קצוות המקל. 

הראשונה, אף ישראלי לא משלם את המחיר הנקוב בשלט. כולם מתמקחים, כולם מקבלים הנחה. אז זה לא 150 באמת. 

ואחרי תקורות מרובות (אחסנה, משרדים, משכורות, פרסום, ואין שורה ארוכה של הוצאות) הרכב "לא יושב" על היבואן 50. 

הפער האמיתי של הרווח מצטמצם

אז מה? 

בכתבה מדובר על רווח גולמי. אפשר לדבר על רווח תפעולי. אפשר לדבר על רווח נקי, אפשר לדבר על רווח לפני פחת... 

אבל בו. 

רווח גולמי על רכב כפי שתואר בכתבה, זה הרבה או מעט? 

מה דעתך? 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

לכל יצרן או יבואן, ודאי של מוצרי צריכה, יש הוצאות הכרוכות בשיווק מוצריו, יבואני הרכב אינם חריג מבחינה זו. גם דילר אירופאי או אמריקאי של כלי רכב ( לרבות מיובאים ), לא מוכר את המכוניות שלו מהבית והוצאות העסק שלו לא שונות מאלו של יבואן מקומי כאן ( למעט טסלה אולי ). ועדיין אחוזי הרווח ליחידה שם נמוכים משמעותית. היבואנים פה פשוט מנצלים את העובדה שהשוק בארץ הוא למעשה שוק נטול תחרות כשבפועל לכל יבואן יש בלעדיות על המוצר שהוא מוכר ( השוק המקביל זניח עד לא קיים ). מכיוון שהביקוש באופן כללי די יציב ודי גבוה היבואנים מצמידים תגי מחיר שמייצגים רווח לגמרי חזירי על המוצרים שלהם, פשוט כי קהל הקונים הוא קהל שבוי. מדובר לא בצרות עין כנגד עשירים אלא בצרה הכבדה ביותר במשק הישראלי, יוקר המחיה. יש פה ניצול חולשה של צרכנים בשוק לא תחרותי, לזה, גם במשק קפיטליסטי טהור קוראים חזירות.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
  • אהבתי 3
פורסם
לפני 9 דקות, falou כתב:

רווח גולמי על רכב כפי שתואר בכתבה, זה הרבה או מעט?

זה נתון כמעט חסר משמעות בלעדי מארג ההוצאות של אותו יבואן.

וכל הקומוניסטים הנהדרים ששמו דיסלייקים על תגובות מוזמנים ללכת מחר, בדיוק יום א', למעסיק שלהם ולבקש שיורידו להם בשכר. מת לראות את זה קורה.

• אהבתי 2
  • משעמם 1
  • מצחיק 3

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

הבעיה האקוטית היא לא היבואנים.

היא הקונים שמתעקשים להמשיך להיות פראיירים.

לי זה לא ממש מפריע, כי אני קונה רק משומשות בנות עשור ומעלה. גם לאוצר המדינה זה טוב.

בעצם, סבבה. שימשיכו לקנות במחירים מופרכים..😛

עריכה אחרונה על ידי אליה
  • אהבתי 2
  • מצחיק 3

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...