Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המספרים של אוטומקס נחשפים:

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 23 דקות, falou כתב:

אף אחד לא מצוטט את דעותיו, אתה מצטט אחרים. זו המשמעות של ציטוט...

גם אף אחד לא מביע דעות שהן 100% מקוריות, אנחנו תמיד נשענים על דברים שלמדנו מאחרים, באופן כמעט מוחלט.

העובדה שלא קראת אותו או שאתה לא יודע לקרוא דוחות כספיים או שאין לך השכלה בתחום - הופכת אותך להדיוט. ציינתי את דוח זליכה דווקא בגלל שהוא מגבה את מה שאתה טוען (אם כי עברו הרבה שנים מאז), רק שהוא מביא עובדות וניתוח כלכלי. אתה רק אומר אמירות.

אמירות זה לא מעניין.

לכל אחד יש דעה, כל אחד יכול להביע אותה, אבל כן... יש דעות שנחשבות יותר ויש שנחשבות פחות.

לכן אני ממליץ לך לקרוא את דוח זליכה. הוא לא כזה ארוך והוא נקודת התחלה לא רעה לדיון ענייני.

לא.

יש לך, קודם כל, טעות במושגים. 

העובדה שלכל יצרן יש יבואן אחד לא הופכת את השוק ללא תחרותי. כמה חברות שמייצרות מכוניות מוכרות בישראל (חברות, לא מותגים)?

התחרות בשוק לא נמדדת במס׳ המשווקים של יצרן אלא בסה״כ התחרות. הסכמי בלעדיות אינם מהווים, לכשעצמם, אינדיקציה לשוק לא תחרותי.

יש סיבות שונות שבענף אין ריבוי גדול של מתחרים. כאמור, כמה חברות רכב מוכרות בארץ? לא מותגים, חברות.

כל המחירים ׳הולכים בכיוון אחד׳ - מה זה אומר?

אתה טוען שמכונית משפחתית היום יקרה יותר מאשר לפני 25 שנה?

תבסס את הטענה. אני חושב שהיא לא נכונה.

לא. אני לא מבין רעיון שאין מאחוריו נתונים. 

מצטער, לא הבנתי מה הטענה.

אז אתה טוען שהרווח של היבואנים מייצג שוק תחרות, אבל מחירי המוצר (רכב) ״חסר הגיון״.

מה זה מחיר, ״חסר הגיון״?

אני לא מכיר מושג כזה בכלכלה.

אבל נחזור לבסיס, האם מכונית היום יקרה או זולה יותר ממכונית מקבילה מלפני 25 שנה?

תשמע ידידי, לפני שמקיימים דיון ענייני, צריך לדעת לקיים דיון מכבד. 

מבחינתי אתה מתקשה בכך, וזה נראה כאילו אתה מחפש להוכיח את עצמך ופחות את הנקודה.

לכם התחלתי לקרוא את מה שכתבת. והפסקתי.

תודה על המידע והמשך ערב נעים.

• רעיון טוב! 2
  • תגובות 284
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, HaimO כתב:

אני טוען שענף בו יש ״יבואן״ אחד ובלעדי למוצר מסוים, הופכת את השוק לענף ללא תחרות.

יש לך יבואן אחד למותג אחד ולא למוצר אחד. זה נהוג כמעט בכל תחום (לך תקנה מחרטה של אוקומה לא מאלבה, מזגן מיצובישי לא מניסקו ועוד. לא טוב לך אז קנה מחרטה של מזאק או מזגן של אלקטרה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
בתאריך 19.10.2025 בשעה 07:11, itaysamurai כתב:

כי חבר המושבעים (אנשים שלא ניהלו עסק דקה) כבר קבע גזר דין ביום הראשון.

"חבר המושבעים" עוד לא התכנס, אין אפילו כתב אישום. יש מצב שגם לא יגיע אם לא יימצאו הוכחות לחשדות.

אבל הבנקים המלווים לחברה חוששים ש"הלך הכסף".

כרגע יש חשדות לגבי המנהלים הנפלאים של החברה המצויינת הזאת:

לפי החשד, כשנרכשו כלי רכב מספקים שונים, מחיר הקנייה שדווח היה גבוה מהתשלום בפועל לספק – כך שהוא כלל גם את הכסף ששולם בהמשך מהדילרים לאחים לוי. ובמילים פשוטות, לפי החשד האחים לוי גנבו כסף מהחברה.

ב 2021 החברה הפכה לציבורית ואף הנפיקה חוב בבורסה.

הערה שלי:

למנהלים בחברה ציבורית יש אחריות אחרת, אולי קצת שונה ממה שהם היו רגילים לפני זה.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם
לפני 15 שעות, nadavd4 כתב:

ואם נניח שפתאום העוגה תתחלק אחרת (פחות מס, יותר רווח?)

אגיד את זה ככה, בזהירות כי זה לא השרשור המתאים- עם ממשלה שפוייה, שהמיסים שהיא מקבלת הולכים למקומות בריאים יותר לכלל הציבור, עם שקיפות ואחריות, ללא משרדים מיותרים וכספים קואליציונים וכל השיט הזה, פשוט לא מעניין אותי אם זה מס או רווח או גם וגם או כל חלוקה שהיא. 

כרגע, אני פשוט לא מעוניין שכספי המיסים שלי ילכו לשימור המצב הקיים.

לפני 15 שעות, nadavd4 כתב:

האם יש משהו שימנע בכלל מהמחיר לצרכן לא להשתנות? הרי אנשים כבר מוכנים לשלם את הסכומים שעולים רכבים חדשים וצריכים רכב עכשיו, אז למה להפסיק לקנות...

כולנו פה יודעים כמה נדיר למצוא מצבים שבהם המחיר יורד כי משהו השתנה לכיוון של טובת היבואן\יצרן. נדיר עד לא קיים. 

כמעט שאין מקומות שמורידים את המחיר עקב ירידת שער המטבע\הסרת חסמים\לא יודע מה עוד. תמיד יש קומבינה שמצליחה להשתחל ולנטרל את כל השיניים שיכולות להיטיב עם הצרכנים. 

ואנחנו מטומטמים וממשיכים לרכוש ולרכוש ולרכוש. רק בוכים על המחיר קצת יותר כל פעם. 

לא, אנחנו לא יודעים להתאחד כמו שצריך- בזה החברה החרדית למשל מאורגנת לעילא ועילא. אני לא רואה היתכנות לחרם צרכנים על מכוניות חדשות כדי להשפיע על המחירים. לא יקרה. 

• אהבתי 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 11 שעות, Night Driver כתב:

יש לך יבואן אחד למותג אחד ולא למוצר אחד. זה נהוג כמעט בכל תחום (לך תקנה מחרטה של אוקומה לא מאלבה, מזגן מיצובישי לא מניסקו ועוד. לא טוב לך אז קנה מחרטה של מזאק או מזגן של אלקטרה.

בסופו של יום - אנשים שוכחים שאנחנו מדינה מאוד מאוד מאוד קטנה.

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני 40 דקות, איציק נ. כתב:

יש מדינות הרבה יותר קטנות במספר התושבים וגודל שוק הרכב במזרח ומערב אירופה והמצב שם אחר לגמרי.

פורסם
לפני 12 שעות, HaimO כתב:

תשמע ידידי, לפני שמקיימים דיון ענייני, צריך לדעת לקיים דיון מכבד. 

מבחינתי אתה מתקשה בכך, וזה נראה כאילו אתה מחפש להוכיח את עצמך ופחות את הנקודה.

לכם התחלתי לקרוא את מה שכתבת. והפסקתי.

תודה על המידע והמשך ערב נעים.

אני אשמח אם תראה לי איפה לא כתבתי על הנקודה.

זה שאתה הדיוט, זה לא לא מכבד. אתה עצמך אמרת שאתה מתעקש להשאר כזה, כי אתה לא מתכוון לקרוא חומר בתחום.

אז איך בדיוק אתה רוצה להתדיין על מאפייני שוק, אם אתה לא מתכוון לקרוא על זה?

בלי קצת מחקר וידע באמת אין לך אפשרות לענות על מה שאני כותב. כבר עברתי את הדיון הזה כמה וכמה פעמים, ומה לעשות, צריך קצת לדעת על מה מדברים, מה המונחים, מה העקרונות ואיך מודדים, בודקים ומנתחים שוק. זה לא משהו שמגיעים אליו מלקרוא תומר הדר בכלכליסט...

במינימום, לקרוא את דוח זליכה, כדי להבין איך נוצרים כשלי השוק בשוק הרכב.

אפילו על השאלה הכי פשוטה ששאלתי, האם 30% רווח גולמי זה הרבה או מעט על מכונית, אף אחד לא עונה...

לפני כשעה, EvGriga כתב:

לפי החשד, כשנרכשו כלי רכב מספקים שונים, מחיר הקנייה שדווח היה גבוה מהתשלום בפועל לספק – כך שהוא כלל גם את הכסף ששולם בהמשך מהדילרים לאחים לוי. ובמילים פשוטות, לפי החשד האחים לוי גנבו כסף מהחברה.

אני יודע שאתה מצטט, אבל אני לא מבין איך ניפוח הוצאות הוא בהכרח גניבת כסף מהחברה ע"י הבעלים, אבל באמת אין לדעת עד שלא יהיה כתב אישום מפורט.

בכל מקרה, מה שאנחנו למדים זה שאי אפשר להסיק מהפרשה על שוק הרכב, כי מדובר בהתנהלות לא תקינה בחברה הזו. לכאורה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 3 דקות, EvGriga כתב:

יש מדינות הרבה יותר קטנות במספר התושבים וגודל שוק הרכב במזרח ומערב אירופה והמצב שם אחר לגמרי.

נכון, אבל שם אתה יכול לקפוץ למדינה ליד ולקנות רכב בתנאים אחרים לגמרי. 

לא בדיוק הדין פה במדינת האי הקטנה שלנו. הבידוד שלנו מנוצל היטב. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 24 דקות, falou כתב:

איך ניפוח הוצאות הוא בהכרח גניבת כסף מהחברה ע"י הבעלים

לא בהכרח, אבל סביר או לפחות חשוד. לא ע"י הבעלים אלה ע"י המנהלים. וזה מאוד פשוט וידוע כתשלום "KICK-BACK"

1. מנהל בחברה סוגר עסקה עם הספק במחיר "מנופח", גבוה ממחיר השוק שספק יכול לקבל. 2. חברה משלמת את המחיר הגבוה לספק. 3. הספק מחזיר חלק מהתשלום "בשחור" אישית לאותו מנהל. 

לפני 17 דקות, ברווז כתב:

אבל שם אתה יכול לקפוץ למדינה ליד ולקנות רכב בתנאים אחרים לגמרי.

זה לא מה שקורה בפועל. ומי בדיוק נוסע 200 -300 ק"מ כדי לעשות טיפול ברכב? רק מי שגר קרוב לגבול, אולי. המצב שם שונה במדינות הקטנות עצמן.

הרגולציה שם שונה. אף אחד לא יתן שם להיות משווק בלעדי. אפילו לא צריך את אירופה הגדולה, קך לדוגמה קפריסין.

פורסם
לפני 16 דקות, EvGriga כתב:

א. תן דוגמאות.

ב. האם אתה באמת חושב ששוק הרכב כאן הוא גדול בשביל כמה יבואנים רשמיים מכל מותג, בהתחשב במדיניות המיסוי וכמויות הרכבים שנמכרות כאן בשנה ?

(כל זה ביחס למבחר היצרנים שנמכרים כאן בארץ - שהוא מכובד לחלוטין. אם היו 3-4-5 יצרנים שמוכרים כאן, אז ברור שהיה מקום לתחרות עם כמה יבואנים, אבל הכמויות בישראל שונות: נמכרים כאן עשרות מותגים דרך מעל 15 יבואנים גדולים).

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, איציק נ. כתב:

כל זה ביחס למבחר היצרנים שנמכרים כאן בארץ

לא יצרנים, יש פה מספר קטן של יבואנים בלעדיים, כל אחד עם כמה מותגים, מקושרים פוליטית, ששולטים בשוק, כקרטל בפועל.

הם במאבק של אחד בשני, אבל זה לא לטובת הלקוח הפרטי כי הם לא מתחרים עליו. ובכל מקרה מכירות לפרטיים זה פחות מחצי שוק הרכב.

כל השער יבואנים\מותגים משחקים בקקי, עם מכירות זניחות על גבול כדאיות כלכלית.

פורסם
לפני 40 דקות, falou כתב:

אני אשמח אם תראה לי איפה לא כתבתי על הנקודה.

זה שאתה הדיוט, זה לא לא מכבד. אתה עצמך אמרת שאתה מתעקש להשאר כזה, כי אתה לא מתכוון לקרוא חומר בתחום.

אז איך בדיוק אתה רוצה להתדיין על מאפייני שוק, אם אתה לא מתכוון לקרוא על זה?

בלי קצת מחקר וידע באמת אין לך אפשרות לענות על מה שאני כותב. כבר עברתי את הדיון הזה כמה וכמה פעמים, ומה לעשות, צריך קצת לדעת על מה מדברים, מה המונחים, מה העקרונות ואיך מודדים, בודקים ומנתחים שוק. זה לא משהו שמגיעים אליו מלקרוא תומר הדר בכלכליסט...

במינימום, לקרוא את דוח זליכה, כדי להבין איך נוצרים כשלי השוק בשוק הרכב.

אפילו על השאלה הכי פשוטה ששאלתי, האם 30% רווח גולמי זה הרבה או מעט על מכונית, אף אחד לא עונה...

אני יודע שאתה מצטט, אבל אני לא מבין איך ניפוח הוצאות הוא בהכרח גניבת כסף מהחברה ע"י הבעלים, אבל באמת אין לדעת עד שלא יהיה כתב אישום מפורט.

בכל מקרה, מה שאנחנו למדים זה שאי אפשר להסיק מהפרשה על שוק הרכב, כי מדובר בהתנהלות לא תקינה בחברה הזו. לכאורה.

היי,

מציע לך באופן חברי לחלוטין לבדוק את האופן בו אתה מתנסח ומגיש את הדברים, וגם לדפדף אחורה ולראות שאני לא היחיד שחושב שהצורה בה אתה מתבטא לא נעימה, על גבול היהירה. 

אתה יודע דברים? מהמם. אתה רוצה להנגיש אותם? נפלא. יש דרך לעשות את

זה, שאינה מלווה (כאילו-על-הדרך) בכל מיני התבטאויות לא מכבדות ומקטינות. 

למה אתה בוחר להנגיש את דברייך כך? זה שלך לבדוק. לי ולהדיוטיות שלי (ואפילו לא לאידיוטיות שלי) - אין כל קשר לכך.

לפני שעה, איציק נ. כתב:

התירוץ הידוע והמוכר

הנה קישור מהבוקר למה שהיבואנים יכולים לעשות עם המחיר כשהם רוצים...

https://www.auto.co.il/articles/car-news/local-news/jeep-wrangler-discount/

פורסם
לפני כשעה, EvGriga כתב:

לא יצרנים, יש פה מספר קטן של יבואנים בלעדיים, כל אחד עם כמה מותגים, מקושרים פוליטית, ששולטים בשוק, כקרטל בפועל.

הם במאבק של אחד בשני, אבל זה לא לטובת הלקוח הפרטי כי הם לא מתחרים עליו. ובכל מקרה מכירות לפרטיים זה פחות מחצי שוק הרכב.

כל השער יבואנים\מותגים משחקים בקקי, עם מכירות זניחות על גבול כדאיות כלכלית.

16 יבואנים. כמה רשתות סופרים יש בארץ?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 48 דקות, HaimO כתב:

היי,

מציע לך באופן חברי לחלוטין לבדוק את האופן בו אתה מתנסח ומגיש את הדברים, וגם לדפדף אחורה ולראות שאני לא היחיד שחושב שהצורה בה אתה מתבטא לא נעימה, על גבול היהירה. 

אתה יודע דברים? מהמם. אתה רוצה להנגיש אותם? נפלא. יש דרך לעשות את

זה, שאינה מלווה (כאילו-על-הדרך) בכל מיני התבטאויות לא מכבדות ומקטינות. 

למה אתה בוחר להנגיש את דברייך כך? זה שלך לבדוק. לי ולהדיוטיות שלי (ואפילו לא לאידיוטיות שלי) - אין כל קשר לכך.

אם אתה רוצה לכתוב לי משהו אישי, כתוב לי באישי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...