Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המספרים של אוטומקס נחשפים:

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 40 דקות, EvGriga כתב:

אתה התחלתה עם המכולות ב 18 אלף שקל,

אני? תבדוק שוב... 

וכן, עלות הובלת מכולה ממוצעת (תשלום שעובר לחברת השינוע והעמילות) מסתכמת בסדר גודל של בין 18-22 אש"ח. בממוצע. תלוי בסחורה ובעוד לא מעט גורמים. *חלק מזה זה תשלום על מע"מ. לידיעה. 

אלו לפחות המספרים שאני רואה כל הזמן בתחום שלי. 

ורק בשביל לסבר את האוזן. נתונים של משלוחה מסין שקיבלתי בשבוע שעבר: 2800$, בדיוק. על זה יש עוד כמה עלויות מקומיות, שרובן יחסית זניחות. מכולה 40 סטנדרטית, סחורה סטנדרטית, לא משהו מיוחד בשום קנה מידה. 

לפני 40 דקות, EvGriga כתב:

אני רק בדקתי. וזה לא נכון.

הובלה מסחרית של מכונית מסין לישראל לא עולה 5 אלף דולר, יותר קרוב להערכה שלי כ-1500 דולר פר מכונית, וכמובן זה נעשה באוניה מיוחדת ולא במכליות.

אני (ומי שייחסת לו את הציטוט) דיברנו מתוך ניסיון עם מספרים מוכחים; אתה מתחיל עם הערכה אישית שלך? על מה אתה מבסס אותה? יש לך איזו שהיא נגיעה בתחום הייבוא והעלויות שאתה יכול להתחיל להעריך את המספרים האלו? 

כי אני איש רכש, וזו העבודה שלי ביום יום- ואין לי שמץ של מושג מאיפה להתחיל אפילו להעריך עלות של ייבוא רכבים באונייה. כי אני מייבא מכולות ולא רכבים. ולא, אני לא הולך לשאול את החברת שינוע ועמילות שלנו לגבי זה רק כדי לתת תשובה לגבי דיון תיאורטי בפורום... :lol:

לפני 23 דקות, davemustaine87 כתב:

פעילות אולם לא משתלמת לו, אבל הוא מוצא לשלם 15-20 אלף לנציגי מכירות שחלק לא קטן מהמשכורת שלהם היא מבונוסים של מכירה... נשמע הגיוני סה"כ. 

ומה בדיוק לא ברור? 

הפעילות לא משתלמת לו אבל המוסך, שהוא פועל יוצא של הפעילות, מאד כן. 

שכחת מהמוסך. 

וכן, זה נשמע הגיוני וחצי. 

כשהיה לי חלום וחזון, כשהייתי עצמאי, חלק מהתוכניות התרחבות נגעו בנקודה הזו. 

שילוב של כמה עסקים שיחדיו נותנים מעטפת מצויינת ומורידים עלויות בצורה דרמטית יחד עם הכנסות מכל אחד מהעסקים בפני עצמו. בדיוק כמו המוסך הרווחי, שמהרווחיות הזו מחזיקים את התצוגה, שמוכרת רכבים שצריכים את המוסך.

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 284
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, ברווז כתב:

על מה אתה מבסס אותה?

על מידע מעיתונות הרכב וניתוח שלה.

בעבר ראיתי דיווחים המגיעים מיבואני רכב על כמה עלתה להם ההובלה לפני הטילים בים האדום, כמה זה מוסיף לעלויות ההובלה, כמה עולה הובלה של מכוניות מאירופה וכו'.

זה לא הכל ממקום אחד, אבל קלטתי את המספרים. מאירופה זה היה בסביבות 500 -800 יורו פר מכונית, ממזרח הרחוק זה בערך פי 2 יותר יקר. לא מדוייק, אבל זה אף פעם לא היה 5 אלף דולר פר מכונית.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם

קודם כל לא יודע אם הובלת חשמלית זהה להובלת ICE (סוללה שגוררת סיכון התלקחות. יש מגבלות בנושא סוללות).
שנית, בחשמלית אתה בונה מותג חדש על כל העלויות המשתמעות מכך. השאלה היא מה קורה עם אנייאק למשל מול קודיאק.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

מה בדיוק לא ברור? 

הפעילות לא משתלמת לו אבל המוסך, שהוא פועל יוצא של הפעילות, מאד כן. 

שכחת מהמוסך. 

וכן, זה נשמע הגיוני וחצי. 

אין קשר בין האולם מכירות למוסך. זה לא שאתה בא עם הפיאט שלך לראות קיה חדשה ועל הדרך משכנעים אותך להכנס למוסך לעבור טיפול. המוסך היה מרוויח ככה או ככה גם אם האולם לא היה שם. 

וכן, מקום עבודה לא משלם 15-20 אלף לאנשי מכירות בינוניים להחריד, אם הוא בקושי מרוויח מהם. 

פורסם
לפני 8 שעות, ברווז כתב:

כולנו פה יודעים כמה נדיר למצוא מצבים שבהם המחיר יורד כי משהו השתנה לכיוון של טובת היבואן\יצרן. נדיר עד לא קיים. 

זוכר למשל את מחירי חשבונות הטלפון. שאנשים היו (גם אני) משלמים על זמן אוויר. הון! מאות שקלים בחודש.

שכחתי את השם - אבל עשו רפורמה שם. 

כשמשווים מחירי מכוניות בהווה ובעבר, לזכור שזה מארג של שכר ממוצע/כוח קניה ועוד אי אילו גורמים. 

ושאלתי את הAI לגבי מחירים של היום, לעומת 2010 נגיד.

הנה תשובתו (ברור שיכולות להיות טעויות) GEMINI

"כדי לתת לך תשובה מדויקת, אצטרך להשתמש בנתוני המדדים הרלוונטיים. בדרך כלל, ישנם מחשבוני הצמדה רשמיים (כמו של בנק ישראל) או מחשבונים עדכניים אחרים המשתמשים בנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס).

על בסיס הערכות הצמדה (מדד מחירים לצרכן):

סכום של 122,616 שקלים של היום (אוקטובר 2025 - הערכה) שווה ערך לכ**-96,500 עד 100,000 שקלים** בערך בשנת 2010".

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)

זה נכון המדד עלה מאז 2010 בכ-25%, אבל לא צריך AI בשביל זה. יש הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מחשבון הצמדה למדדים

מה שמעניין, מחיר טויוטה קורולה 1.6 GLI המאובזרת, לדוגמה, בשנת 2010 היה 119 אש"ח, כאשר מצמידים את המחיר הזה למדד מקבלים שווי של כ-149 אש"ח היום.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם

אתה מודע לזה שחוץ מהשם אין קשר בין שתי הקורולות?

היא צמחה מאז למימדים של אונסיס של אז.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

נגד אוטומקס ונושאי משרה בה - המנכ"ל דניאל לוי; סמנכ"ל הסחר והרכש, חיים לוי; ומנהל העסקים הראשי של החברה, ינון עמית, שהתפטר בשבוע שעבר - תלוי ועומד כתב אישום בגין הברחת כלי רכב לישראל תחת אישורים מזויפים. פרקליטות מיסוי וכלכלה מנהלת כבר מעל לעשור חקירה שבה מעורבים גם בכירים באוטומקס. במסגרת אותה חקירה נחשדו בכירים באלבר (שזוכו בינתיים) ובאוטומקס, כולל ינון עמית, שהוא גם מנכ"ל אלבר לשעבר, בגין "הנמכת חשבוניות" - כלומר רישום כוזב של מחירם של רכבים - וזיוף של אישורי יבוא לרכבים שניתנו על ידי משרד התחבורה.

ארבעה בנקים גדולים חוששים שמעל 1,200 מכוניות שהוזמנו לא יגיעו לישראל, ולקוחות שרכשו רכבים ביבוא ישיר עלולים להישאר ללא מענה. האם כדאי להמשיך לרכוש מכוניות מהחברה, ועם מי לדבר על טיפולים ואחריות במקרה של קריסה

https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/by00cvwzcxl

:fadein:
פורסם
לפני 4 שעות, davemustaine87 כתב:

סתם שאלה, למה אחוז רווח גולמי זה כול כך חשוב

כי על זה ביססו הכותבים שתמחור הרכבים בארץ יקר, וזו הוכחה לכך שהם מנצלים את הלקוחות. 

לפני 4 שעות, EvGriga כתב:

משהו שבור אם עלות השיווק רכב בארץ זהה לעלות הייצור שלו. אני לא מאמין שזה המצב באמת, יותר בלבולי מוח כדי לסחוט את הצרכנים.

חוצמיזה שאתה לא יודע מה מבנה העלויות התפעוליות ואיך מפרידים עלויות או מתמחרים... 

יענו, הכל שגיאה. 

ועדיין יצאה לך רווחיות גולמית של שלושים אחוז. זה הרבה או מעט? 

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, falou כתב:

כי על זה ביססו הכותבים שתמחור הרכבים בארץ יקר, וזו הוכחה לכך שהם מנצלים את הלקוחות. 

בקיצור, 

בסופו של דבר עד שלא יגיע מישהו ויתמחר את אותו רכב שהיבואן מוכר במשמעותית פחות ממנו, לא נוכל לדעת לעולם אם זה הרבה או לא. 

כמו שלפני מהפכת כחלון הרוב ידעו שלשלם 400 שקל על חשבון סלולר זה הרבה(חוץ מאלו שטענו שזה מוצדק כי צריך לשלם לנציגי שירות, אולמות מכירה וכו'. נשמע מוכר? :) ) אבל אף אחד לא ידע עד כמה, כשמהר מאוד התחלנו לשלם 40 שקל בחודש. 

אנחנו כמו דג ששואל מה זה מים. 

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

בּוּל.

ועכשיו שאתה יודע ששילמת 900 אחוז אקסטרא (דמיין טון של רפי רשף): 

איך זה גורם לך להרגיש?

עריכה אחרונה על ידי stx
פורסם

מצ'אט gpg:

בהתבסס על המידע הזמין, ניתן להעריך את הרווח הנקי לכל רכב שנמכר על ידי חברות קרסו מוטורס ודלק מוטורס:

🚗 קרסו מוטורס על פי דיווחי החברה, הרווח הנקי הממוצע לכל רכב שנמכר במחצית הראשונה של 2025 עמד על 15,600 ש"ח. לעומת זאת, בדלק רכב, חברה בת של דלק מוטורס, הרווח היה גבוה יותר ועומד על 21,400 ש"ח לרכב .

🔍 השוואה בין החברות

חברה רווח נקי לרכב (ש"ח)
קרסו מוטורס 15,600
דלק רכב 21,400

הערה: הנתונים מתייחסים לרווח הנקי הממוצע לכל רכב שנמכר, אך יש לקחת בחשבון כי הרווח יכול להשתנות בהתאם למותג הרכב, עלויות הייבוא, תעריפים מיסוי, תנודות בשערי מטבע ועוד.

אם תזדקק למידע נוסף או להשוואות נוספות, אשמח לסייע.

פורסם
בתאריך 18.10.2025 בשעה 10:14, dj_dani כתב:

עוד פעם תומר הדר עם שנאת היבואנים שלו?

ברו הוא לא רשם איזה רווח, יכול היה לרשום רווח ברוטו והוא היה צודק בעניין..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
בתאריך 19.10.2025 בשעה 20:22, KipodYam כתב:

בוא נניח שהיבואן הרוויח טוב

למה להניח?

למה לא לבדוק?

בתאריך 19.10.2025 בשעה 20:22, KipodYam כתב:

הראיתי פה כבר בעבר שיונדאי אלנטרה היברידית המחיר שלה בארהב לא זז בין 2021 עד 2024.

בואו תבדקו מקרים כאלה. כמב עלה פה ובחול, כמה עולה היום ובחול. תבדקו שערי מטח.

אתה לא יכול להשוות מחירים של אותו מוצר בשווקים שונים. הסביבה הכלכלית שונה. בנוסף, דגם אחד לא אומר כלום. 

בתאריך 19.10.2025 בשעה 20:25, tepic כתב:

בשוק בו לכל מותג קיים מוכר יחיד, אז בשוק יכול להיות רק תחרות רק בין מותגים שונים, מה שכבר מההתחלה מוריד את התחרות. כבר כאן זה לא שוק פתוח.

זה בפירוש לא נכון. בלעדיות יבואן לא הופכת שוק ללא תחרותי, כל זמן שיש ריבוי שחקנים. אם יש לך 10 מכוניות לבחירה בכל רמת מחיר, מיבואנים שונים, אתה לא יכול לטעון לחוסר תחרות כתוצאה מבעיית היצע.

לא שם הכשל.

בשוק הקיים לא רק שלכל מותג מוכר בלעדי, אלא לרוב כל מוכר כזה חולש על מותגים רבים, דבר שמגביל עוד יותר את התחרות, ומביא למצב שאפילו התחרות היא לא רק בין מותגים, אלא רק בין קבוצות מותגים.

מה לעשות, וכך בנוי שוק היצרנים. יש מעט יצרנים שמייצרים את רב הרכבים. תוצאה של חוסר הכדאיות להיות יצרן קטן. זו הכלכלה של ייצור הרכב.

אם מחר אדם נוסף רוצה להיכנס אז יש לו חסמים מובנים בתחום - כך שהשוק פר הגדרה לא יכול להיות תחרותי על באמת.

זה נכון לכל שוק. אין שוק ״תחרותי על אמת״. כל שוק מנוהל רגלטורית, בטח שוק שהבטיחות בו חשובה. גם אם בה לך לפתוח פאב מחר, יש לך המון חסמים. זה החיים. לא אמרת פה בעצם כלום...

רמת רווחיות סבירה? - שוק הרכב בתקופה קשה. כאשר ישנו שוק מסוים בתקופה קשה ישנם שחקנים שלא שורדים את התקופה. כמה שחקנים התחלפו עקב התקופה הקשה? כמה על סף נפילה?

אם התשובה היא כמעט אפס - משמע ששולי הרווח מטורפים ויש המון אבל המון שומן.

מטורפים זה סגנון שלא מתאים לדעתי לדיון ענייני, יותר לטיקטוקים, אבל זה אבחנה שאני מסכים איתה. להוציא אולי יפנאוטו, שפשטה רגל עם קריסת זאבי, להיות יבואן רכב זה עסק מכניס ויציב, והתחרות לא מספיק קשה כדי לדחוף את השוק להתייעלות. כלומר, אין אולי יותר מדי רווח, אבל גם אין ניהול וארגון יעיל, והכל על מי מנוחות, לא חשוב מה קורה במאקרו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...