Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המספרים של אוטומקס נחשפים:

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 דקות, ברווז כתב:

העומק של הכיסים שאתה צריך כדי להתחיל להיות יבואן רציני של מותגי מכוניות, הופכים את ההשקעה ללא כדאית ולמשוגעת למדי

זו אמירה בעלמא. 

תראה למשל את טסלה.

לפני 5 דקות, ברווז כתב:

שהשוק פשוט לא ישתנה בגלל השימוש באותן פרקטיקות נלוזות של תיאום מחירים והעלאת מחירים וכל הדברים הטובים האלו. 

אלו לא "פרקטיקות נלוזות" אלו פשוט פרקטיקות שנגזרות מתנאי השוק. איך אתה מציע לטפל בזה?

לפני 6 דקות, ברווז כתב:

כדי לשנות את המצב מהיסוד, חקיקה פשוט לא תספיק. 

למשל?

לפני 6 דקות, ברווז כתב:

צריך בנוסף לקום מישהו עם תשוקה לתחום, שהוא כבר מבוסס היטב מעסקים קיימים, שמוכן להרים כפפה שעלולה להיות הימור אסוני עבורו.

מישהו...

אצלי בטירונות היו צועקים לפני מסדר בוקר "שמישהו ינקה את השירותים..."

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 284
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, falou כתב:

לא בדיוק ואפילו לא בערך.

יכול להיות, בא נעבור על נקודות העיקריות שכתבי, אני זוכר אותם בע"פ, ונשווה:

1. תחרותיות נמוכה בענף הרכב בישראל, כתבתי - יש בדו"ח המבקר.

2. רווחיות מוגדלת של יבואני רכב הגדולים - יש

3. שליטה של קומץ יבואנים גדולים על רוב שוק הרכב (לפי המבקר 4 יבואנים גדולים חולשים על 62% מהשוק) וריבוי מותגים אצלם -יש, איפלו אפשר להגיד שזאת הנקודה המרכזית בדו"ח והמלצות המבקר.

נ.ב. אני מודה שהייתי בטוח וקיבלתי תשובות מ-AI שזה אכן ככה(עוד פעם אני לומד שעל AI אסור לסמוך 100%) שיש חובה רגולטורית בEU ליצרני רכב לספק חלפים, אבל בפועל זה יותר מורכב.

היצרנים מחוייבים לספק חלפים כ 7-10 שנים אחרי הפסקת הייצור של דגם רכב, אבל זה וולונטרי, פרקטיקה עסקית מקובלת או נכפה ע"י תחרות בשוק ולא מאוגן בחוקי האיחוד.

הבעיה בארץ שאם לא תחייב יצרן\יבואן לספק חלפים ושירות, בשוק מבודד עם תחרותיות נמוכה כמו שלנו, הצרכנים יהיו בבעיה עוד יותר גדולה ממה שהם היום.

היצרן יוכל לדוגמה להכריז חרם על ישראל, להפסיק שיווק ולא יהיה מענה.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם
לפני 19 דקות, EvGriga כתב:

2. רווחיות מוגדלת של יבואני רכב הגדולים - יש

יש בשנים האחרונות

1. תחרותיות נמוכה בענף הרכב בישראל, כתבתי - יש בדו"ח המבקר.

אני חושב ש-4 יבואנים שכיום יש להם 62% מהשוק, זה לא נורא. לא שם הבעיה. הבעיה היא תיאום מחירים דה פקטו (להבדיל מקרטל) ועל זה לא ניתן להתגבר גם עם השוק היה מתחלק אחרת. פשוט ככה עובד המנגנון בין היבואן ליצרן. בגלל שיבואן ישראלי מקבל מחיר נמוך על הרכב, הוא מספק ליצרן את מחירי השוק והיצרן נותן לו מחיר שיגיע למחיר הזה, לאבזור נתון (יכול להיות שעם היצרנים הסיניים זה עובד אחרת). זה יעבוד ככה גם אם תפריד בין, לדוגמא, סיאט לסקודה. היצרן עדיין אותו יצרן והוא עדיין יעבוד באותו אופן.

דרך אגב, בגלל זה הייבוא המקביל נכשל, הם לא מקבלים את המחירים של היבואנים המורשים. לפעמים מצליחים פה ושם להביא סטוק כדאי, אבל בגדול, בגלל שהם לא קונים ישירות מהיצרן, התמחור שלהם לא כזה משתלם (להוציא מכוניות יוקרה).

איך ריבוי יבואנים פותר את הבעיה הזו?

שליטה של קומץ יבואנים גדולים על רוב שוק הרכב (לפי המבקר 4 יבואנים גדולים חולשים על 62% מהשוק) וריבוי מותגים אצלם -יש, איפלו אפשר להגיד שזאת הנקודה המרכזית בדו"ח והמלצות המבקר.

זו היה עוד בדוח זליכה (ממליץ לקרוא) והסברתי למה אני חושב שפיצול מותגים בין יבואנים זה לא פתרון מעשי או אפילו כדאי, בפסקה למעלה ובהודעה הקודמת.

פיצול יצרנים, זה כבר סיפור אחר, אבל עדיין יש את הבעיה, שמה שהוא להיט היום יכול להיות נפל מחר. בלי פורטפוליו יותר גדול, סמלת, למשל, הייתה קורסת. 

נ.ב. אני מודה שהייתי בטוח וקיבלתי תשובות מ-AI שזה אכן ככה(עוד פעם אני לומד שעל AI אסור לסמוך 100%) שיש חובה רגולטורית בEU ליצרני רכב לספק חלפים, אבל בפועל זה יותר מורכב.

גמני הלכתי ל-Ai (גפט בתשלום).

צריך לדעת לשאול נכון...

בפועל, יש סטנדרטים מקובלים שרב היצרנים מתחייבים להם, אבל אין חקיקה.

אז שגם בארץ יורידו את זה ויישחררו את שוק התחזוקה והחלפים מיבואני רכב. 

נ.ב. זו עדיין שערורייה שנתנו לייבואנים הנוכחיים לייבא רכבים סיניים מיצרנים חדשים. אין לזה סיבה טובה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

הטענה של המבקרים המכובדים הייתה שכל הבעיות האלה, הקשורות לתחרותיות הנמוכה של שוק הרכב בארץ לא קיימות בכלל, שאני ממציא אותם.

שהשוק הוא הופשי ותחרותי.

פורסם (נערך)
בתאריך 19.10.2025 בשעה 09:35, davemustaine87 כתב:

בהנחה וההרגלים של אנשים נשארים - מחליפים רכב כול X שנים, ורק מה שהשתנה הוא שעושים חרם על על היבואנים, נכנסים לך אלפי דורשים בשוק היד שניה, והיצא נשאר אותו דבר. כשהביקוש עולה וההיצא לא מספק - המחירים עולים. זה לא איזה מדע גרעין. 

לא מדע גרעין אבל לא ענית לי. לכמה זה יקפוץ? האם ככה זה יישאר או שבשלב מסוים לדעתך זה שוב יירד?

לטווח הקצר- לא עושים שום דבר משמעותי חוץ ממבצעים רגילים או סבסוד מימון.  מחירי המשומשות יעלו ואז לא ישתלם יותר לקנות משומש. 

ולארוך? מה הכוונה לא ישתלם? אז אנשים יקנו חדש כי מה, רכב חדש יעלה רק 10 יותר מרכב בן 3?

חרם = חוסר בהיצא מלאכותי. 

בדוחות הכספיים של החברות שנחסרות נכנסים המון משתנים אחרים כגון מיזוגים, רכישות של חברות, הכנסות מזרועות אחרות - טרייד, חלפים, עוד המון פקטורים אחרים שאינם בהכרח יבוא ומכירה של כלי רכב. לאדם הפשוט בילתי אפשר להתחקות אחרי זה ולנתח מה הרווחים

ולכן לא ראוי לקרוא למישהו חזיר בלי לגבות את זה במספרים. אפשר להגיד שאתה חושב שמגיע לבעלי היבואנים להרוויח פחות כי בהרגשה שלך הם מרוויחים יותר מדי, ואת זה אפשר להגיד על כל מי שמרוויח הרבה. אבל שוב, מכל השרשור הזה לא הצלחתי להבין מה ההצדקה לקרוא להם חזירים. 

ובלי קשר לציטוט המקורי,

אני חושב גם שהחלפעם והמוסכים זה המקום העיקרי שבו המחיראים יקרים מאוד ביחס למקבילים במדינות דומות אחרות (ללא קשר לרווחים של מי מהבאים), אבל אני גם חושב שאם נוציא מהיבואן משהו רווחי כמו חלפים, הוא פשוט יעלה בעוד את מחירי הרכב. למרות זאת, אני עדיין חושב שזה מהלך נכון, אם כי לא עשיתי בזה יותר מדי ש.ב. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 34 דקות, falou כתב:

זו אמירה בעלמא. 

תראה למשל את טסלה.

אין לי מושג איך "טסלה" עובד. ממה שאני יודע, את ההזמנה עושים ברשת. אין אולמות תצוגה. 

אם יש מותג שהוא חזק מספיק בשביל שיטה כזו, זה לחלוטין אופצייה, כן. 

טסלה להבנתי זה משהו שגורם לאנשים להיות "פן בוי", כמו אייפון. זה החוזק של המותג.

מעבר לזה אין לי מידע. 

לפני 34 דקות, falou כתב:

אלו לא "פרקטיקות נלוזות" אלו פשוט פרקטיקות שנגזרות מתנאי השוק. איך אתה מציע לטפל בזה?

איך העובדה שהן נגזרות מתנאי השוק, הופך אותן ללא נלוזות?

מעבר לזה, קטונתי. אין לי תשובה. אני לא מומחה לכלכלה, להתנהגות שוק, לצרכן הישראלי הממוצע, לשיווק. 

למומחים בתחומים האלו, יהיו דיעות שונות וסותרות לגבי אופן הטיפול לדעתי... 

אולי, הנה רעיון- עידוד של המדינה בהקמת יבואן חדש למותגים מסויימים, במיוחד לאור הרצון לשלול מותגים מיבואנים קיימים. זה כבר ימתיק את הגלולה, אולי מספיק בשביל לשיקום מישהו.

לפני 34 דקות, falou כתב:

למשל?

באמת? 

מה שכתבתי אחרי החלק שציטטת, לא נראה לך מספיק תשובה ל"למשל" הזה שלך?...

לפני 34 דקות, falou כתב:

מישהו...

אצלי בטירונות היו צועקים לפני מסדר בוקר "שמישהו ינקה את השירותים..."

אפשר לכפות על מישהו להפוך להיות יבואן רכב? 

מישהו צריך לרצות. 

כך שצריך להיות אינטרס, אופק כלכלי לרווחיות, היתכנות ועוד הרבה דברים טובים. 

לכן אין כרגע כל כך "מישהו". 

אל תדאג, כשימצאו פירצה או ישתנו התנאים והרגולציות או ישתנו תנאי השוק משום מה, יקומו כמה "מישהו" שכאלו ויצטרפו לחגיגה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

לא צריך להוציא מיבואנים יבוא ושיווק של החלפים המקוריים, זה רק יחמיר את המצב. זה גם בלתי אפשרי כי יש יצרנים שלא יספקו חלפים מקוריים ומידע לצד שלישי.

אבל כן צריך לאסור הנחות או החזר תשלמים שניתנות רק למוסכי היבואן או חברות ביטוח מקורבות על חלקים המקוריים.

זאת פרקטיקה פסולה שנועדה למנוע תחרות של מוסכים עצמיים מול מוסכי יבואן.

זה גם שחיטות, כאשר המוסך ממליץ, ובפועל מחליט, איזה חלפים לקנות ולקוח מקבל מהמוסך הצאה לתיקון עם מחירי חלפים גבוהים יותר מהעלות שלהם למוסך בפועל,

המוסך נמצא בניגוד עיניינים קשה. האינטרס הכלכלי שלו "לדחוף" ללקוח כמה שיותר חלפים יקרים גם אם לא נחוצים.

היבואנים הבלעדיים גם מחייבים את המוסכים שלהם במכסות שווק החלפים כתנאי למתן הנחות האלה.

הלקוח המסכן בכלל לא מבין למה "דחפו" לו כל כך הרבה חלפים יקרים, מה באמת נחוץ ומה נועד כדי למלא מכסה שווק של המוסך.

מחירוני החלפים של היבואנים מנופחים בדיוק למתרה הזאת - כדי לתת הנחות למוסכים "שלו" ולהעניש מוסכים אחרים, שלא יוכלו להתחרות בהם.

כל הענף הזה בנוי ככה שהלקוח ישלם כמה שיותר.

פורסם
לפני 36 דקות, ניקו פ. כתב:

בהנחה וההרגלים של אנשים נשארים - מחליפים רכב כול X שנים, ורק מה שהשתנה הוא שעושים חרם על על היבואנים, נכנסים לך אלפי דורשים בשוק היד שניה, והיצא נשאר אותו דבר. כשהביקוש עולה וההיצא לא מספק - המחירים עולים. זה לא איזה מדע גרעין. 

לא מדע גרעין אבל לא ענית לי. לכמה זה יקפוץ? האם ככה זה יישאר או שבשלב מסוים לדעתך זה שוב יירד?

לכמה זה יקפוץ? אין לי מושג. אני לא נביא או מומחה בתחום בשביל לשער עד לרמת השקל... 

כול עוד לא קונים רכבים חדשים, והביקוש ממשיך להיות יציב, ההיצא לא משתנה ואפילו הולך וקטן מעט, המחירים יעלו. אין שוב סיבה שבמצב כזה הם ירדו או אפילו ישארו סטטיים. רק יעלו. 

לפני 39 דקות, ניקו פ. כתב:

לטווח הקצר- לא עושים שום דבר משמעותי חוץ ממבצעים רגילים או סבסוד מימון.  מחירי המשומשות יעלו ואז לא ישתלם יותר לקנות משומש. 

ולארוך? מה הכוונה לא ישתלם? אז אנשים יקנו חדש כי מה, רכב חדש יעלה רק 10 יותר מרכב בן 3?

לא ישתלם לקנות משומש, כי מחירי המשומשות יעלו כמעט לרמה של חדש או אפילו יותר. כשזה יקרה, קונים הפוטנציאלים יכנעו לחרם, ויתחילו לקנות רכבים חדש. 

ולאור זה שראינו את בלייב קורה, זה יקרה הרבה יותר מהר ממה שאתה חושב. תוך כמה חודשים קפיצת מחיר חדה, ונגמר החרם. 

לפני 47 דקות, ניקו פ. כתב:

ולכן לא ראוי לקרוא למישהו חזיר בלי לגבות את זה במספרים. אפשר להגיד שאתה חושב שמגיע לבעלי היבואנים להרוויח פחות כי בהרגשה שלך הם מרוויחים יותר מדי, ואת זה אפשר להגיד על כל מי שמרוויח הרבה. אבל שוב, מכל השרשור הזה לא הצלחתי להבין מה ההצדקה לקרוא להם חזירים. 

לא קראתי לאף אחד חזיר, נהפוכו, אמרתי שבמקומם הייתי מתנהג בדיוק באותה צורה. 

אבל בהרגשה שלי(רק הרגשה, לא מבוסס מספרים), ותמיכה מדוחות מבקר המדינה, אם באורח פלא היו מכריחים אותם להוזיל את מחיר הרכבים, הם יכלו לחתוך לא מעט ועדיין להיות מאוד רווחיים. 

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, falou כתב:

איך יודעים אם רווח נקי הוא מוגזם?

קודם כל,  כבר יש לנו ידע היסטורי ואנחנו יודעים שהמחיר על הסלולרי היה מוגזם, לפי השיעור בו הוא נחתך... לא חכמה.

או אה, אני מרגיש סגירת מעגל… ניהלנו את הדיון הזה לפני איזה שנתיים בשרשור ה׳חזירים׳ הגדול וזו בדיוק הייתה הנקודה שלי שם. שמח שאנחנו מסכימים.

לפני 3 שעות, falou כתב:

אני שאלתי על רווח גולמי. זו לא אותה שאלה.

הקביעה שלי לגבי חברות הסלולר הייתה לגבי רווח נקי

רווח גולמי הוא מרכיב בדרך לחישוב הרווח הנקי.

קצת בפשטנות, בשורה התחתונה המטרה של כל עסק היא למקסם את הרווח הנקי, או ע״י מיקסום הרווח הגולמי או ע״י הקטנת הוצאות.

יש מקרים, כמו אמזון לדוגמה, שהקטינו את הרווח הנקי בשביל לממן גדילה ולתפוס עוד נתח שוק כדי שבסוף הדרך הרווח הנקי שלהם יותר גדול. זה עדיף על לשלם מיסים כנראה.

דרך אגב, בגלל זה התשובה לשאלה שלך אם רווח גולמי הוא נמוך או גבוה היא שאלה שאי אפשר לענות עליה בלי עוד מידע.

אישה בגובה 1.80 יחפה היא גבוהה.

אישה בגובה 1.80 על עקבים יכולה להיות גבוהה, ממוצעת או נמוכה כתלות בגובה העקבים.

עריכה אחרונה על ידי stx
פורסם
Just now, davemustaine87 כתב:

לכמה זה יקפוץ? אין לי מושג. אני לא נביא או מומחה בתחום בשביל לשער עד לרמת השקל... 

כול עוד לא קונים רכבים חדשים, והביקוש ממשיך להיות יציב, ההיצא לא משתנה ואפילו הולך וקטן מעט, המחירים יעלו. אין שוב סיבה שבמצב כזה הם ירדו או אפילו ישארו סטטיים. רק יעלו. 

נכון מאוד, קרה לנו לא מזמן - קורונה, שבבים (ואוו, כמה עברנו במדינה הזאת ב-5 שנים האחרונות, הזיה). 

אנשים מכרו רכבים יד שניה ב-15K מעל המחירון, ספסרו ברכבים חדשים ומה לא.

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני כשעה, davemustaine87 כתב:

לא ביקשתי לרמת השקל. רק רציתי לדעת אם לדעתך מחירי המשומשות יעלו עד למחיר של חדשות, וכעת הבנתי שכך אתה סבור? 

אני חושב שזו הנחה שגויה, בלשון המעטה, ואם אנשים יפסיקו לקנות רכבים חדשים, בטווח מאוד קתר אולי מחירי המשומשות יעלו, אך בטווח הרחוק (ולא מאוד רחוק) המחירים של החדשות ירדו ויגררו למטה את מחירי המשומשות. 

ככה התנהג כמעט כל שוק דומה בהיסטוריה וסביר להניח שזה מה שיקרה אם שוק המכוניות, לדעתי. 

לא ישתלם לקנות משומש, כי מחירי המשומשות יעלו כמעט לרמה של חדש או אפילו יותר. כשזה יקרה, קונים הפוטנציאלים יכנעו לחרם, ויתחילו לקנות רכבים חדש. 

ולאור זה שראינו את בלייב קורה, זה יקרה הרבה יותר מהר ממה שאתה חושב. תוך כמה חודשים קפיצת מחיר חדה, ונגמר החרם. 

לא קראתי לאף אחד חזיר, נהפוכו, אמרתי שבמקומם הייתי מתנהג בדיוק באותה צורה. 

אבל בהרגשה שלי(רק הרגשה, לא מבוסס מספרים), ותמיכה מדוחות מבקר המדינה, אם באורח פלא היו מכריחים אותם להוזיל את מחיר הרכבים, הם יכלו לחתוך לא מעט ועדיין להיות מאוד רווחיים. 

אוקיי זה לגיטימי. עם הרגשות אני לא יכול להתווכח ואין לי גם רצון. 

בוא נגיד שזה נכון. שאם מחר תכריח את כל היבואנים לתת הנחה של 30 אלף שקל על כל רכב. למה זו מטרה ראויה? 

למה זה לא ראוי לעשות אותו דבר עם חנויות סלולאר? קבלנים ודירות? 

האם זה כי לדעתך רכב זה מוצר צריכה בסיסי? 

או שבכללי כל מי שמרוויח המון בוא ניקח לו שירוויח רק הרבה? (זה אגב כבר קורה בישראל). 

אני שואל בשביל הסקרנות שלי, לא כדי להתווכח. מנסה להבין מה המטרה בסוף? שרכב יהיה זול יותר? האם דווקא היבואן לדעתך הוא הסיבה העיקרית למחירי הרכב? 

למה הירידה במחיר צריכה להיות הרווח של מי שהשקיע מיליונים ולא של המדינה למשל? 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

תראה למשל את טסלה.

טסלה ישראל בעלות מלאה של טסלה העולמית. לזה קוראים כיסים עמוקים.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, לב טוב כתב:

נכון מאוד, קרה לנו לא מזמן - קורונה, שבבים (ואוו, כמה עברנו במדינה הזאת ב-5 שנים האחרונות, הזיה). 

אנשים מכרו רכבים יד שניה ב-15K מעל המחירון, ספסרו ברכבים חדשים ומה לא.

ובאותה מידה אנשים קנו רכבים כדי למכור/לספסר (טסלה) ובסוף מכרו בהפסד גדול. 

נקודה קטנה זמנית, אנומלית מאוד, שנוצרה בצורה מלאכותית, אינה דרך טובה ללמוד על מגמות בשוק די יציב בכלליות.

פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

אולי, הנה רעיון- עידוד של המדינה בהקמת יבואן חדש למותגים מסויימים, במיוחד לאור הרצון לשלול מותגים מיבואנים קיימים. זה כבר ימתיק את הגלולה, אולי מספיק בשביל לשיקום מישהו.

מה האינטרס של המדינה לסייע לעסק -כל עסק ועוד יבואן ולא יצרן.?

המדינה ממסה עסקים וממסה כלי רכב, משם מגיעות הכנסות לא הוצאות. 

אני מניח שחלק  מהמגיבים בשרשור חסרים ידע בהבנת  חשבונאות והמושגים השונים המשמשים אותם בשילוב המילה רווח לא מספיק נהירים. 

בעוונותי, אני קורא דוחות כספיים של עסקים וגופים, תחביב מוזר שכזה 😉 (על דירקטוריון שמעתם? לא כזה של דודינק׳ה)  

נכון יש תמונה של רווח מוגזם, ויש עובדות שלא חשופות לציבור , הפער בין מחיר קניה למכיר מכירה של מוצר( מרווח מסחרי) אינו מעיד על הרווח נקי לאחר הוצאות( כולל הוצאות מימון/הלוואות/שכירויות/ביטוח/ועוד כמה סעיפים) ומיסים ואת זה אין לבאי הפורום מידע מדויק. אחת הבעיות כולל של כל הכתבים בתחום הרכב היא העדר היכולת לבודד את פעילות היבוא רכב של היבואנים משאר מקורות ההכנסה שלהם. ומכאן שהדיון סביב ״חזירות״ די אמוציונלי.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 1 דקה, zaf כתב:

מה האינטרס של המדינה לסייע לעסק -כל עסק ועוד יבואן ולא יצרן.?

המדינה ממסה עסקים וממסה כלי רכב, משם מגיעות הכנסות לא הוצאות. 

אתה רציני?

1) כמו שציינת: מיסוי הרכבים. מיסוי העסקים. 

2) יצירת מקומות עבודה חדשים (בינינו, פחות מעניין את הממשלה לדעתי). 

3) הגדלה יפה, טובה ונחמדה של פרות שמנמנות לחלוב על דלק (מיסים), חלפים (מיסים!), מוסכים ושירותים (מקומות עבודה חדשים מהסוג שיכול לאפשר חליבה של עוד מיסים!!).

4) הגדלת התלות של הפרה החולב-אה, סליחה, צרכן ממוצע, בתחבורה פרטית על פני ציבורית (מיסים!!!)

אין לי כח להמשיך. 

אני שמח שהמדינה לא ממש הבינה את האינטרס שיש לה פה כי אין לי כח לפקקים שיהיו אחרי זה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...