Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המספרים של אוטומקס נחשפים:

פוסטים מומלצים

• תגובות 284
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למיטב ידיעתי RIGHT TO REPAIR מתייחס למוצרי חשמל בעיקר, כמו סלולרים וכדומה; אני לא יודע אם הוא מתייחס גם לרכבים.

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הסוף הבלתי נמנע

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001524199&from_mail=immediateNewstracker+2025-10-21&utm_medium=referral&utm_source=newstracker&utm_campaign=immediatenewsalert

המשבר באוטומקס מחריף: תיכנס להליך חדלות פירעון
בית המשפט קיבל את בקשת הבנקים, להם חייבת אוטומקס 168 מיליון שקל, לפתוח בהליכי חדלות פירעון נגד החברה ולמנות את רו"ח זהר קנה ועו"ד רונן מטרי לנאמנים • עוה"ד של אוטומקס: "יום עצוב לתחרות ויום חג למונופולים"

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

למיטב ידיעתי RIGHT TO REPAIR מתייחס למוצרי חשמל בעיקר, כמו סלולרים וכדומה; אני לא יודע אם הוא מתייחס גם לרכבים.

מתייחס גם לטרקטורים כמו ג'ון דיר שנועלים את הגישה למחשב של הטרקטור..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעתיים, EvGriga כתב:

EU Right to Repair Regulation

• Manufacturers must provide spare parts for 7–10 years after the last unit of a model is placed on the market.

כפי שנכתב, זו לא תקנה לרכבים.

אז אחרי שארה״ב והאיחוד האירופי לא מחייבים בחקיקה לספק חלפים... ובדקתי, גם בריטניה לא.

אז עם מה נשארנו אחרי ההצהרה ״בכל העולם וגו׳״?

נ.ב. 

באמת ששאלתי לא היה לי מושג, אבל זה מחזק את הרעיון שלדעתי הוא נכון, להפריד את היבואנים מהשירות והאחזקה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ניסיתי למצוא מידע על האיחוד האירופי - לא מצאתי תשובות ברורות אם כי איזה רמז לדרישה לאספקת חלפים ל-10 שנים. אבל היתה הרבה התיחסות לחובה חדשה (מ-2024) - חיוב היצרנים לאפשר יימור חלפים חלופיים, במיוחד לחלקים חיצוניים עם ריבוי צבעים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 16 שעות, Night Driver כתב:

למה אתה הולך לסלולר?
תסתכל על הקווים הנייחים. מחשבון של קרוב ל 4000 שקל (עסקי עם 6 קוים) היום אני משלם פחות מעשירית כולל התשלום על המרכזיה.

ופה זו לא פתיחה לתחרות אלא נטו טכנולוגיה שהשתנתה.

מצד אחד אתה אומר שכל עסק מוכר במחיר הכי גבוה שהוא יכול (ואני מסכים איתך כמובן), ומצד שני יש פה עסק עם לקוח קיים שמוכן לשלם לו 4000 שקל בחודש אבל הוא מוכר לך בעשירית המחיר בגלל שההוצאות שלו קטנו?

אם אין לו תחרות, למה שיעשה כזה דבר?

פורסם

באירופה יצרן מחזיק מחסן לכל כמה מדינות שגדולות מכאן פי כמה וכמה,

מה הכלכליות של יצרן שהביא לפה 5000 רכבים בשנה להתחייב על חלקים בלי חוק?

באירופה הוא מחזיק מחסן אחד על כמות מוכפלת בעשרות ואז הכדאיות הכלכלית עולה.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני 17 שעות, falou כתב:

זה לא בדיוק ככה...

חברות הסלולר היו צריכות בהתחלה להשקיע הון בתשתיות פיסיות ופריסה של אנטנות. 

בנוסף, כל מרכזי השירות נסגרו והתמיכה עברה לאינטרנט. זה לא משהו שיכולת לעשות, נגיד, 10 שנים קודם.

זאת אומרת, כשהפסיקו את החגיגה, חברות הסלולר בעצמן היו לא יעילות בניהול המשאבים שלהן, אבל זה מה שקורה שהרווח גבוה. אין תמריץ להשתפר.

מה שקרה בסלולר זה שהטכנולוגיה השתנתה, השוק השתנה, מבנה העלויות השתנה וכו', והיו צריכים לעשות התאמות ברגלוציה. ועשו.

דרך אגב, התשלום בישראל על סלולר הוא הכי נמוך שאני מכיר בעולם המערבי...

עכשיו, אני לא אומר שחברות הסלולר לא חגגו שנים עם רווחים גבוהים שנשענו על תמחור שהתקבע מזמנים שמבנה העלויות היה אחר, אבל זו בטח לא דוגמא טובה לשוק הרכב.

צריך לזכור, העלות השולית בסלולר היא כמעט אפס. כלומר, כל לקוח נוסף לא עולה לי כמעט כסף.

במקומות ששאלת אם רווח הוא גבוה או נמוך אתה צריך לחזור לתגובה הזו - אתה רושם פה בעצמך פעמיים שחברות הסלולר חגגו עם רווחים גבוהים.

כל העובדות שכתבת נכונות אבל בחלק מהמקרים הקשר הסיבתי הוא הפוך - הם יכלו לגבות מחיר גבוה מאוד מהלקוחות ולכן הם יכלו להרשות לעצמם מרכזי מכירות ושירות שתפסו שטח ענק בכל קניון - לא ההיפך.

עוד כתבת שהעלות השולית של כל לקוח היא זניחה. גם העלות של זמן אוויר לחברה היא זניחה ועדיין תמחרו לך לפי דקת זמן אוויר (ועוד עיגלו למעלה לדקה עגולה, החצופים האלה), גבו ממך תוספת אם חייגת מסלקום לפלאפון וכו וכו׳…

זה לא עניין של אילוץ, לא טכנולוגי ולא תפעולי - זו הייתה הדרך לתמחר כשהם יכלו להרשות את זה לעצמם, זה הכל.

כחלון לא אילץ אותם להוריד מחירים בכפייה, הוא רק אילץ אותם להוריד חסמים לתחרות - 

אין יותר מכשירים עם סים נעול, המספר שייך ללקוח והוא יכול לנייד אותו איך שבא לו בלי לעבור מסכת ייסורים, אין למכור טלפון ב36 תשלומים במודל חיוב זיכוי עם קנס יציאה והשד יודע מה. 

בקיצור, כשאין תחרות, או ליתר דיוק כשללקוח אין הרבה ברירה - המחירים גבוהים.

ולמען הסר ספק, אני לא מדבר על יבואני רכב.

אין לי ספק שהם מרוויחים יפה, אבל השודד הגדול על רכבים חדשים הוא המדינה.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 6 שעות, stx כתב:

במקומות ששאלת אם רווח הוא גבוה או נמוך אתה צריך לחזור לתגובה הזו - אתה רושם פה בעצמך פעמיים שחברות הסלולר חגגו עם רווחים גבוהים.

@saar5555 - מקשר גם אותך כי עשית לייק לשאלה

אני שאלתי על רווח גולמי. זו לא אותה שאלה.

הקביעה שלי לגבי חברות הסלולר הייתה לגבי רווח נקי. איך יודעים אם רווח נקי הוא מוגזם?

קודם כל,  כבר יש לנו ידע היסטורי ואנחנו יודעים שהמחיר על הסלולרי היה מוגזם, לפי השיעור בו הוא נחתך... לא חכמה.

יש כלים לשערך האם רווח נקי הוא מוגזם, למשל, רווחיות מול מחזור, השוואה לעסקים מקבילים בשווקים אחרים (תוך נטרול גורמים מבדילים), השוואה למוצרים/שווקים דומים וכו׳.

בעבר בדקתי את רווחי היבואניות הבורסאיות, והרווח הנקי היה לא מי יודע כמה...

לא יודע איך זה היום.

ואני בטח לא יודע אם 50% גולמי זה טוב או זה רע

אני לא יודע מה נכלל בדוחות הסלולר כעלות גולמית, אבל בתעשיית תקשורת, כמו גם בתוכנה, ההוצאה הגולמית השולית היא לרב נמוכות עד אפסיות, והתמחור יותר בעייתי. למשל, למה סלולרים יפנים זולים יותר, עם חומרה עדיפה, לעיתים?

כי גוגל/סמסונג/אפל נותנים יותר עדכונים ותמיכה לאורך יותר זמן, וזו עלות שצריך לתמחר במוצר. עלות שהיא לא שולית (כלומר, לא עולה עם מכירת עוד מכשיר. לא שולית במובן ׳זניחה׳).

לפני 6 שעות, stx כתב:

הקשר הסיבתי הוא הפוך - הם יכלו לגבות מחיר גבוה מאוד מהלקוחות ולכן הם יכלו להרשות לעצמם מרכזי מכירות ושירות שתפסו שטח ענק בכל קניון - לא ההיפך.

אתה יודע, קשה לדעת מה הביצה ומה התרנגולת. פעם לא היה שירות עצמי באינטרנט, אנשים לא ידעו להשתמש בסלולרי, היה צורך בהדרכה אנושית, לא הייתה מעבדה תחת כל עץ רענן, אולי גם המכירה עבדה טוב יותר פנים אל פנים וכו׳. יש הרבה סיבות. אולי זה גם באמת לא היה נחוץ ולקחו מודל שירות לא אידיאלי. לא יודע.  העובדה היא, כשאתה מרוויח מעולה, אין תמריץ יורת מדי להתייעל. 

לפני 6 שעות, stx כתב:

עוד כתבת שהעלות השולית של כל לקוח היא זניחה. גם העלות של זמן אוויר לחברה היא זניחה ועדיין תמחרו לך לפי דקת זמן אוויר

לא בהתחלה. כלומר, העלות השולית כן, אבל היית צריך לתמחר את ההשקעה הגדולה מאוד בתשתיות פיסיות. תמחור לפי דקות היה מקובל עוד מהטלפון הקווי. בתעשיית שירותי המחשב, למשל (וכן, היו כאלו עוד לפני שהמציאו מושג חדש ״SAAS״), היו מחייבים לקוחות לפי דקות CPU, כדרך לתממחר את העלות הגבוהה של החומרה.

כלומר, תומחר כך כי זה היה הסטנדרט.

דרך אגב, גם אז הפגינו הישראלים ביקוש קשיח להפליא. ישראלי ממוצע דיבר בסלולרי בניינטיז פי 4 מהאמריקאי. ושילם. אנחנו אומה של קשקשנים.

לפני 6 שעות, stx כתב:

כחלון לא אילץ אותם להוריד מחירים בכפייה, הוא רק אילץ אותם להוריד חסמים לתחרות - 

נכון. בגלל זה אני מחכה למי שיציע דרך להוריד מחירים בשוק הרכב, כי פיקוח על מחירים זו לא שיטה טובה. אבל כחלון כיפ, אותם הרבה הרבה יותר מהורדת חסמים, הוא הכריח אותם לפתוח את התשתית שלהם למתחרים, בתעריף נתון. עם שלושה חדרים וחדר שרתים ליד, פתאום הפכת להיות ספק סלולרי, בלי שצריך טכנאי אחד לשלוח לאנטנות...

על פניו, קצת לא פייר...

אבל המדינה אמרה, נתתי לכם זיכיונות. אתם השקעתם. סבבה. כבר הרווחתם על זה מספיק, עכשיו אני מחלקת מחדש את העוגה לפי כללים חדשים. לגיטימי.

כמו שאני אומר תמיד, אין שוק חופשי. שומדבר לא מתארגן לבד בסביבה חופשית. חופש היה בסוריה במלחמת האזרחים...

שוק זה דבר מנוהל לפי כללים, ומידי פעם צריך לרענן אותם, כדי שהמשחק יהיה הוגן וכדאי.

לפני 6 שעות, stx כתב:

ולמען הסר ספק, אני לא מדבר על יבואני רכב.

ברור שאין בוננזה בשוק הרכב כמו שהיה בסלולר. וכאמור, עוד אף אחד לא הציע איך להוריד את מחירי הרכב החדש. לי אין רעיון. אני חושב רק שצריך לפרק את שוק החלפים והשירות. ליבואנים לא יהיה מונופול דה פקטו על מכירת חלפים ולא יהיה להם מוסך מרכזי והם לא יחליטו מי מורשה ומי לא מורשה. יש לי חורים ברעיון, לא קטנים, אבל זה בגדול.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

כתבתי קודם בדיוק מה שמבקר המדינה כותב, ולא רק הוא.

אז כמה מכובדים פה זרקו עליי עגבניות רקובות ואמרו שאני לא מבין כלום, ענף הרכב בארץ תחרותי מאוד, תראו כמה מותגים יש וכולם מתחרים בכולם.

ומי אני בכלל שאגיד כמה מותר להם להרוויח. בלה-בלה-בלה.

עכשיו הם בטח יגידו שגם המבקר לא מבין כלום בעסקים, הוא הרי ביורוקרט וחשוד כשמאלני.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga
  • רעיון טוב! 1

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם

קודם כל נקרא את הדוח, אחרי זה אפשר שתהיה דעה.

כל העניין של פיצול מותגים של אותו יצרן, נראה לי שיכול להיות שכרו ייצא בהפסדו. יש באיחוד הזה גם יתרונות, מבחינת היכולת של היבואן לקבל מחיר טוב מהיצרן, למשל (והיבואנים בישראל מצליחים לקבל מחירים טובים יותר מעמיתיהם באירופה). גם מה, עכשיו יהיה מורשה סיאט מופרד ממורשה סקודה? וקופרה גם?

אני גם לא בטוח שאפשר יהיה לכופף את היצרנים לזה... אבל לך תדע. 

לפי הכתבה, הבעיה החריפה בגלל שנתנו ליבואנים קיימים לייבא יצרנים חדשים.

אני נוטה להסכים, לא היה צריך לאפשר זאת. 

לא חושב שמישהו כאן כתב זה נכון.

מעבר לזה, הרווחיות עלתה פשוט כי תנאי הקנייה של רכבים השתפרו. חוצמיזה, לא השתנה הרבה.

לגבי זה ש-4 יבואנים מחזיקים ב-60% מהשוק... השאלה היא - האם לעולם חוסן?

פיצלת אותם. עכשיו יש יבואן נפרד לאאודי. מחר ההיצע של אאודי צונח, כי החליטו לא לשים עליה דגש ב-VAG, ואין לה יותר מה למכור... מה אז?

תחשוב איפה הייתה היום סמלת, אם הייתה מוכרת רק פיאט.

איך יפנאוטו נפלה, כי סובארו הפכה מרב מכר למכונית נישה.

איך קמור קיבלה את זיכיון BMW, כי המכירות היו חלשות, עד הגעת E36

וכו'

בנוסף, אתה לא יכול לחזות את להיט המכירות של מחר...

אז להגביל רישיונות - כן.

לפי מותגים - לא.

דרך אגב, 4 שחקנים עם 60% מהשוק, זה לא קרוב להיות מוגדר שוק מונופוליסטי.

לפני 12 דקות, EvGriga כתב:

כתבתי קודם בדיוק מה שמבקר המדינה כותב, ולא רק הוא.

לא בדיוק ואפילו לא בערך.

כמו שכתבת שבכל העולם נדרשים יצרנים לספק חלפים למספר שנים ו...לא. זה פשוט לא נכון.

פורסם
לפני 4 דקות, falou כתב:

לפי הכתבה, הבעיה החריפה בגלל שנתנו ליבואנים קיימים לייבא יצרנים חדשים.

אני נוטה להסכים, לא היה צריך לאפשר זאת. 

האם יש היתכנות לאפשרות אחרת? 

אתה יודע, כדי לתת ליבואנים אחרים צ'אנס, צריך שקודם יהיו יבואנים שמוכנים להתחיל לייבא רכבים. 

אם זה היה כל כך קל, טוב ופשוט, גם הזעירים היו נכנסים לזה חזק ועמוק מההתחלה. 

העומק של הכיסים שאתה צריך כדי להתחיל להיות יבואן רציני של מותגי מכוניות, הופכים את ההשקעה ללא כדאית ולמשוגעת למדי- ואחת שמתאימה רק לעסקים שהם כבר עד כדי כך גדולים, שהכח שלהם נבנה ויישאר כזה, שהשוק פשוט לא ישתנה בגלל השימוש באותן פרקטיקות נלוזות של תיאום מחירים והעלאת מחירים וכל הדברים הטובים האלו. 

כדי לשנות את המצב מהיסוד, חקיקה פשוט לא תספיק. 

צריך בנוסף לקום מישהו עם תשוקה לתחום, שהוא כבר מבוסס היטב מעסקים קיימים, שמוכן להרים כפפה שעלולה להיות הימור אסוני עבורו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...