Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המספרים של אוטומקס נחשפים:

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא "את זה", והכתבה שציטטת היא התגובה לכתבה השניה שהבאת, שכבר הביאו בעמוד לפניך, והיא עדיין מביכה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 284
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 24.10.2025 בשעה 21:44, Night Driver כתב:

כשייתגתי יצרן אמריקאי גדול עם מוצר משלים לקו המוצרים שלי והיו לי בעיות של עלויות קיבלתי המחות גדולות יותר למוצרים הבעייתיים כדי שאוכל להתחרות. 

הנחות גדולות יותר זה אפשרות אחת. 

תנאים טובים הרבה יותר, זו עוד אפשרות שקיימת. 

במקום העבודה הקודם, המותג הגרמני שייבאנו ישירות מהיצרן היה עם הטבה שהייתה די קריטית לנו ביצוג מול גופים ביטחוניים- אחריות מלאה ומוחלטת לכל החיים (של המשתמש :lol:, לא של הכלי כמו במקומות אחרים). 

קנית כלי מאיתנו? קרה לו משהו? מתישהו? איך שהוא? תקבל אחד חדש, חינם חינם. מאיתנו לא נדרש להחזיר את הכלי השבור\פגום ליצרן, והיינו מקבלים את האחד החדש למסור ללקוח בחינם. 

כמובן שהיו גם חוכמולוגים שניצלו את זה, או שבאמת ניצלו את הנקודה או שפשוט "ילדים חסרי אחריות" השתמשו בכלים- כבר קיבלתי מברג שען שהשתמשו בו בתור לום  עבור החלפה לחדש. היו מקרים בודדים שסרבנו לתת את האחריות, כשהיה ניתן לראות בקלות שהכלי עבר התעללות ו\או שימוש לא סביר בעליל (ומברג שענים מכופף זה לגמרי בתוך זה). 

או, מבחינתי- הרבה יותר גרוע: 

חברה גדולה, שקשורה לתחום התחבורה (בכוונה לא יותר ספציפי מזה), היו מחזירים לנו מדי מומנט תקולים. 

איך תקולים? או. 

על אחד, עלתה מלגזה.

על אחר, נשפך צבע על הסקאלה, אז הורידו אותו עם נייר ליטוש ועכשיו לא רואים כלום. 

:cry:

ועוד סיפורי זוועות, שפשוט עשו אותי עצוב. מילולית. התעללות בכלים תמימים וחסרי ישע. כלים מדוייקים, עדינים, ראבק. 

סטיתי. 

הנקודה- לפעמים הטבות שוות הרבה כסף, והן שקופות לחלוטין לרוב התעשייה- אף אחד לא יכול לראות אותן למעט מי שמקבל אותן. וכמובן שיש פה גם פתח לקומבינות (במקרה שלי: מי עצר אותי מלהצהיר שקיבלנו מד מומנט פגום מלקוח כדי לקבל אחד חדש חינם, למשל, ולא רק מפתח פתוח-טבעת מידה 7 ממ שעולה גרוש ורבע? במקרה שלי, מעבר לזה שאני לא הייתי מעיז לעשות דבר ארור, פלילי, נאלח ונבזי שכזה, גם בעל העסק לא היה נותן לי לבצע את זה. ייאמר בפה מלא לזכותו! אבל, יש גם אחרים שאין להם בעייה עם דברים כאלו לצערי הרב. )

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
בתאריך 23.10.2025 בשעה 13:37, falou כתב:

בגלל זה חבל שלא מתמקדים בשוק האחזקה.

מסכים. עלויות התחזוקה ותיקונים (וביטוח שקשורות עלהם) זאת בעיה הרבה יותר חמורה ממחירי מכוניות החדשות.

חלפים חסרים גם אצל יבואנים ישירים, שמחוייבים לספק אותם ע"פ רישיון היבוא שלהם, וגם אצל יבואנים מקבילים.

מחירי החלפים גבוהים פי 2 עד פי 5 ויותר מאשר מחיר לצרכן המומלץ ע"י היצרנים באירופה וארה"ב וזאת למרות המיסוי הנמוך יחסית על החלפים.

שחיתות הפכה לנורמה במוסכי היבואנים עם החזרי תשלום למוסכים על מכירת החלפים. 

עריכה אחרונה על ידי EvGriga
  • אהבתי 1

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם
בתאריך 25.10.2025 בשעה 08:24, BoazB11 כתב:

כתבה מעניינת בנושא:

https://cars.walla.co.il/item/3789320

עוד ציטוט מהכתבה/ראיון שנראה לי רלוונטי לשרשור הזה:

ועדיין, אם הייתם מקבלים עכשיו זיכיון לייבוא מותג סיני גדול לא הייתם הופכים גם אתם ליבואנים במיינסטרים?
"לפני פחות משנה היינו קרובים מאוד להיות יבואן גדול", מגלה אוחיון. "עברנו את כל התהליכים בהתמודדות על זיכיון משמעותי, והגענו לדקה ה-90. למזלנו, לא זכינו. אין היום הגיון כלכלי להיות יבואן של מותג סיני אחד. רק אם אתה יבואן גדול ושם עוד מותגים בפנים. יבואן צריך תשתיות גדולות מאוד, מוסכים, מרכז הכנה למסירה. והיצרנים לא תמיד יודעים לשמור על הסוכנים שלהם. הסינים חלשים בזה. טויוטה עושה את זה מצוין. אז אנחנו לא רואים את עצמנו כיבואן כרגע".

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם (נערך)

יבואן צריך תשתיות גדולות מאוד. ויותר קל לו אם יש לו כבר את התשתיות האלה! WOW, איזה תגלית!

מה, הליצנים האלה לא ידעו את זה לפני שנגשו למכרז? או שפשוט להיות יבואן רכב בארץ זה כ"כ מושך שזה מעביר אנשים על דעתם.

פורסם

אחד הטיעונים שעלה פה היה שצריך לתת את יבוא הרכב הסיני החדש ליבואנים חדשים ולא לקיימים. הציטוט הזה מתקשר לכך

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, motior כתב:

אחד הטיעונים שעלה פה היה שצריך לתת את יבוא הרכב הסיני החדש ליבואנים חדשים ולא לקיימים. הציטוט הזה מתקשר לכך

מי שיכול לתת זה רק היצרן, אי אפשר להכריח אותו למכור למי שלא מסוגל להקים מערך שווק ושירות.

רוצים לאסור ליבואנים הגדולים להשתלט על עוד מותגים. כל אחד יוכל לגשת למכרז, כולל היבואנים הקיימים, חוץ מאלה שכבר עברו 10% מנתח השוק, אם אני לא טועה.

פורסם
לפני 18 דקות, motior כתב:

אז אמר...

טסלה הוכיחו שזה לא נכון. זה בטח פחות נכון כשעוסקים ברכב חשמלי.

ברור שלשחקן קיים, עם יתרון לגודל, יש יתרון במבנה העלויות. אז שהמדינה תבטיח לקזז את היתרון הזה עם הטבות לשחקנים חדשים.

אני רק מזכיר שיבואן קיים חייב לתמוך בייבוא מקביל, למרות שהוא לא מרוויח מהמכירה. מזכיר גם שחברות הסלולר הכי חייבות לאפשר נגישות לתשתיות שהן הקימו לשחקנים החדשים בשוק.

כלומר, כשהמדינה רוצה לאלץ תחרות, היא יכולה לעשות כל מיני דברים מלהקל על החדשים ועד להקשות על הקיימים. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני כשעה, EvGriga כתב:

יבואן צריך תשתיות גדולות מאוד. ויותר קל לו אם יש לו כבר את התשתיות האלה! WOW, איזה תגלית!

כשאני אמרתי את זה בדיוק:

בתאריך 22.10.2025 בשעה 10:16, ברווז כתב:

אתה יודע, כדי לתת ליבואנים אחרים צ'אנס, צריך שקודם יהיו יבואנים שמוכנים להתחיל לייבא רכבים. 

אם זה היה כל כך קל, טוב ופשוט, גם הזעירים היו נכנסים לזה חזק ועמוק מההתחלה. 

העומק של הכיסים שאתה צריך כדי להתחיל להיות יבואן רציני של מותגי מכוניות, הופכים את ההשקעה ללא כדאית ולמשוגעת למדי- ואחת שמתאימה רק לעסקים שהם כבר עד כדי כך גדולים, שהכח שלהם נבנה ויישאר כזה, שהשוק פשוט לא ישתנה בגלל השימוש באותן פרקטיקות נלוזות של תיאום מחירים והעלאת מחירים וכל הדברים הטובים האלו.

ואותה התשובה, גם אני קיבלתי עוד אז:

בתאריך 22.10.2025 בשעה 10:23, falou כתב:

זו אמירה בעלמא. 

תראה למשל את טסלה.

ועכשיו, שוב. 

לפני 5 דקות, falou כתב:

טסלה הוכיחו שזה לא נכון. זה בטח פחות נכון כשעוסקים ברכב חשמלי.

אוקי. 

יש לך עוד חברה אחת, חוץ מטסלה, שיכולה להוכיח את הטענה? 

אם לא, אז טסלה היא היוצא מהכלל של הכלל.

פלוס. טסלה לא יכולה להיות דוגמא, כי טסלה העולמית היא חברה ענקית, מאד ענקית (כמו שטענו שצריך להיות כדי להיות יבואן- כיסים מאד עמוקים), אין להם "יבואנים" כי הכל ברשת למיטב ידיעתי, והם היחידים שעובדים בשיטה הזו (משום מה- אולי היא לא משתלמת עבור חברות קטנות יותר, שהכיסים שלהם פחות עמוקים?) והמחיר של הרכבים שלהם תנודתי מאד (עולה. יורד. יורד משמעותית. עולה חזרה. עולה עוד קצת. יורד יפה. זכור לי כ-3 כתבות מהשנה האחרונה על שינויי המחיר, היו יותר מזה למיטב ידיעתי- לא התעמקתי יותר מדי).

קיצר. טסלה זה לא דוגמא טובה כשמדברים על ייבוא רכב ע"י יבואן.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 7 דקות, ברווז כתב:

יש לך עוד חברה אחת, חוץ מטסלה, שיכולה להוכיח את הטענה? 

אם לא, אז טסלה היא היוצא מהכלל של הכלל.

למה היא היוצא מן הכלל?

למה שלא יחקו את המודל הכלכלי/תפעולי שלה?

לפני 7 דקות, ברווז כתב:

טסלה העולמית היא חברה ענקית, מאד ענקית (כמו שטענו שצריך להיות כדי להיות יבואן- כיסים מאד עמוקים), אין להם "יבואנים" כי הכל ברשת למיטב ידיעתי, והם היחידים שעובדים בשיטה הזו

אז?!

הם מוכרים פה בהפסד?

שהיבואן החדש ישווק עם מבנה עלויות של טסלה, לא של יבואן קיים.

פורסם (נערך)

טסלה אינה דוגמה. זו לא חברה ישראלית. מדובר בחברת בת בבעלות מלאה של טסלה העולמית. האם יש כיסים יותר עמוקים מאלה של אלון מאסק? ואגב, מהמעט שקראתי וראיתי ביוטיוב השירות של טסלה זוועתי. בכל העולם. אפילו בארה״ב אנשים מחכים לחלקי חילוף חצי שנה.

אתה רואה את רנו, טויוטה או BYD מקימות חברות בת בישראל במקום היבואנים הרשמיים?

לגבי חברות הסלולר - שוב, דוגמה גרועה. חברות הסלולר חוייבו לפתוח את הרשתות שלהן לפעילות מפעילים וירטואליים עם תמורה. וכשמיכאל גולן עשה לסלקום תרגילים, במקום להקים רשת פירק את האתרים שהקים ולא העביר לסלקום את התמורה לשימוש ברשת שלה סלקום היתה קרובה להתמוטטות (בחסות משרד התקשורת, שלא כפה על גולן לקיים התחייבויות). אגב, חוץ מרמי לוי ועוד חברה אחת כל המפעילים הוירטואליים נעלמו. חוץ מזה, להפחתת המחירים בסלולר מחיר גבוה באיכות השירות - אם בדור השלישי ישראל היתה מהמובילוות הרי שבדורות הרביעי והחמישי הרשתות אצלנו בפיגור גדול. ולגבי יבואני הרכב - הם מחוייבים לתת שירות לרכבים מיבוא מקביל בלי שהם מקבלים תמורה לשירות (למעט שעות עבודה במוסך). מודל שונה לגמרי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, ברווז כתב:

היו מחזירים לנו מדי מומנט תקולים. 

איך תקולים? או. 

על אחד, עלתה מלגזה.

זה כי אתם מוכרים חרא של סחורה.

גם על הרגל שלי פעם עלתה מלגזה ואני לא תקול.

• מצחיק 4

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אחרי כל הפציעות ההזויות שלך אתה עוד טוען שאתה לא תקול? 

לא רק שאתה תקול, אתה גם כבר לא מדוייק וצריך כיול :lol:

לפני 43 דקות, falou כתב:

למה היא היוצא מן הכלל?

למה שלא יחקו את המודל הכלכלי/תפעולי שלה?

אז?!

הם מוכרים פה בהפסד?

שהיבואן החדש ישווק עם מבנה עלויות של טסלה, לא של יבואן קיים.

מעניין, כי

בתאריך 21.10.2025 בשעה 10:16, falou כתב:

אתה יכול לכתוב, "הבנתי. צודק. דוגמא לא טובה"

למיטב ידיעתי לא קיים עוד מודל דומה בעולם עבור מוצר פיזי, מורכב ויקר, הדורש טיפולים ואחזקה, כמו גם רגולציה (טסט, אגרות רישוי- למשל כדוגמא, לא יודע מה נדרש מיבואן רכב בנוסף), כמו גם קישוריות רשת מאובטחת, שבו הכל עובד מרחוק. זה עובד נהדר רק למוצרי תוכנה. 

רק זה, בפני עצמו, מצריך כיסים עמוקים מאד- משרדים ברחבי העולם, שבהם מועסקים בין היתר עורכי דין עם התמחות אזורית (החוקים שונים בכל מדינה ומדינה), וזה בלי להזכיר אפילו את אנשי התמיכה מרחוק, תמיכה בתוכנה, עלות השרתים הנדרשים לשם אבטחת קישוריות זמינה ואבטחת הקישוריות הזו מפני איומים קיימים ומתפרצים, והשד יודע מה עוד- אני לא מבין בזה מספיק כדי להתחיל לדמיין לעצמי את השרשרת הנדרשת. יש מצב טוב שזה עוד יותר מסורבל ויקר מאשר המודל המסורתי. אנשי ההיטק פה יוכלו להתחיל לתאר את העלויות האלו יותר טוב ממני. 

פורסם
לפני 48 דקות, ברווז כתב:

למיטב ידיעתי לא קיים עוד מודל דומה בעולם עבור מוצר פיזי, מורכב ויקר, הדורש טיפולים ואחזקה, כמו גם רגולציה (טסט, אגרות רישוי- למשל כדוגמא, לא יודע מה נדרש מיבואן רכב בנוסף), כמו גם קישוריות רשת מאובטחת, שבו הכל עובד מרחוק

הכל "עובד מרחוק" בטסלה?!

באמת?

תגיד, שטחי אחסנה, מה שדובר בכתבה שאתה מתייחס אליה כעלות העיקרית, צריך?

או שהם מאחסנים מכוניות בענן?

אנשי שטח מקצועיים, צריך?

או שבטסלה מחליפים חלק תקול דרך האינטרנט?

חברת ענק, טסלה?

BYD זו אחת מחברות התעשייה הגדולות בעולם... עם קרוב למיליארד עובדים.

תפסיק נו, אתה עושה מעצמך צחוק עם איך שאתה מוציא את המשפט שלי מהקשרו...

פורסם
Just now, falou כתב:

תגיד, שטחי אחסנה, מה שדובר בכתבה שאתה מתייחס אליה כעלות העיקרית, צריך?

או שהם מאחסנים מכוניות בענן?

צריך. בהחלט צריך. 

זה כבר משהו שקל לעשות "מרחוק". כל מה שאתה צריך כדי לשכור שטח, זה שהעו"ד שלך ימצא את העו"ד של שטח להשכרה, ושהם ידברו בינהם.

אין לי מושג אם זו העלות העיקרית או לא. אבל כן, זו גם עלות, אבל צ'מע קטע- זו גם עלות שחלה על כל יבואן אחר, שאיננו טסלה. אז טסלה צריכה לשלם גם את העלות הזו וגם דברים שיבואן אחר, לא נוגע בהם כמו שציינתי קודם. 

Just now, falou כתב:

אנשי שטח מקצועיים, צריך?

או שבטסלה מחליפים חלק תקול דרך האינטרנט?

מוסך מורשה של טסלה? אה, סבבה, כמו המורשה של וולבו, של BMW, של מזדה-פורד, של - טוב, כולם. עוד הוצאה שגם טסלה מוציאה, וגם האחרים. 

אני מתחיל לחשוב שהמודל של טסלה לא הכי משתלם בעולם. חדשני, כן. הראשון מסוגו, כן. משתלם? ספקות. 

אולי משתלם ב"להיות ראשון", שזה משהו חשוב בתחום ההייטק לפעמים יותר מרווחים מידיים (משתלם בהמשך הדרך).

Just now, falou כתב:

תפסיק נו, אתה עושה מעצמך צחוק עם איך שאתה מוציא את המשפט שלי מהקשרו...

איך הוצאתי את זה מהקשרו? 

אתה ציינת את המודל של טסלה כיעיל וזול מהמודל הקיים בארץ, ביותר מהודעה אחת. הלא כן? 

לגבי יעיל, אין לי שום דיעה. זה גם לא קשור לנושא העלויות. לגבי זול, לא ממש נראה לי שזה המצב בפועל. ציינתי קודם את הסיבות לגבי מדוע. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...