Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש פה חברי פורום שמתנדבים במיזם ״שומרי הדרך״?אתם בעד/נגד הרעיון?

Camaro 92

פוסטים מומלצים

מכיר כמה מתנדבים לשעבר במשטרה. כולם טוענים, כל אחד בסגנונו הוא, שהפסיקו להתנדב כי היה להם קשה אינטלקטואלית עם החברים לניידת, או שלא התאים להם מאבקי הכח בארגון, או שראו שחיתויות של שוטרים וכד'.

אלו סיבות שונות אבל כולם מכוונים לאיכות כח האדם במשטרה.

אני סבור כי דווקא המתנדבים מחזיקים את הסטנדרט של השוטרים גבוה יותר, ולכן, אף כי מתנדבים קבועים הינם בעיקר חסכון כספי למערכת, עדיין הם משמשים כקבוצת מפקחים (בלי סמכויות, אמנם) למשטרה, ולכן לעת עתה זה פרויקט חיובי. גם גורם למעורבות גבוהה יותר של הקהילה במשטרה.

לנושא השרשור, במצב הנוכחי זה פרויקט מבורך. ברור שרואים הרבה פחות משטרה כי יש שומרי הדרך. הביצה והתרנגולת.

אגב, המשטרה מתנהלת ככל משרד ממשלתי בגיוס השוטרים ולא משקיעה מאמצים בגיוס שוטרים מכלל האוכלוסיה. פגשתי שוטר חרדי שעזב את השירות לאחר מס' חודשים. טען שחייבו אותו לבצע משמרות עם שוטרת לא כ"כ מכבדת (והמבין יבין) ואשתו עשתה לו ווטו, אני או היא.

מתי ראיתם לאחרונה שוטר ערבי? לא דרוזי ולא בדווי. ערבי רגיל מהמשולש או מהצפון. המשטרה יכולה לחלום לפענח מקרי רצח אם לא יהיו להם שוטרים מבפנים. ויש שם סחורה אנושית טובה וחוקרים שיוכלו לפענח טוב יותר, אבל מי ידאג לשוטרים אלו למגורים בסביבה מכילה, או תנאים מפלים לטובה? אפילו סתם ערבי (ב' צרויה) הסברה לחמולה שאיננה משפחת פשע בניסיון לגייס את בניה לשירות.

שכונה.

• אהבתי 6

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

בתאריך 1.5.2025 בשעה 21:18, WE988244 כתב:

כמו"כ כל העבירות המסכנות חיים הלואי והיה פיוט  שעל עבירות מסכנות חיים כל שומר דרך יקבל 50% מערך הדו"ח, ככה אולי נצליח למגר את הפשיעה הבריונית הזו, כולם יצטרפו לשומרי הדרך, ואוטמאטי הפושעים יפחדו,

לא ראיתי התייחסות לזה, אז אני רק רוצה לציין שלשלם למתנדב על דיווח על עבירה זה לדעתי רעיון רע מאוד ואם דבר כזה יקרה (ולדעתי זה לא יקרה) נראה עלייה גדולה בכמות הדו"חות הלא מוצדקים 

• אהבתי 4

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא כל כך ברורה לי האבחנה בין שומר דרך למתנדב. זה משנה אם הוא לובש מדים ויוצא למשמרת בשעות שנקבעו לו, או מדווח על עבירות שראה בדרך לעבודה?

כך או כך מדובר על מדובר על כח אדם שנועד למלא את אוזלת היד של המשטרה בתחום סמכותה.

יש מתנדבי משטרה במקומות שונים בעולם, שנועדו לעבות את עבודת המשטרה באופן מקומי, לא להחליף מחסור בכח אדם.

גם אם נשים בצד את ההתמקדות בעבירות כאלה ולא אחרות, את המחסור באנשים ואת איכותם, אחרי שלמדתי שמשטרת התנועה הארצית מורידה מהמצבה ניידות מבצעיות כדי לשמש כרכבי הסעה לשוטרים שצריכים להגיע למשמרת הבאה, ואז לפזר הביתה את אלה שסיימו, הבנתי שהבעיה היא מערכתית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שומר דרך = נאמן ניקיון

https://www.gov.il/he/departments/topics/cleaning_trustees/govil-landing-page

הוצאתי תעודה בשביל לראות מה "ההכשרה" שאני מקבל אבל זה כל כך היה מגוחך ועצוב כי זה יכול להיות אחלה דרך לשלב אנשים למערך.

מעניין אותי אם יש חיבור בין 2 האפליקציות הללו אבל מניח שזה כל כך רחוק מזה.

מעניין אם יש עוד אפליקציות דומות במשרדים אחרים.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מיזם חיובי בסהכ, כי מדובר על תיעוד מצולם של העבירה . גם במקרה של ספק, ניתן לבדוק את הסרטון ולהתייחס לגופו של עניין ולא להסתמך על תיאור מילולי בלבד כפי שקורה לרוב בדוח תנועה שגרתי.

הפורמט קיים בלא מעט מקומות בעולם, אמנם לרוב מדובר על אפליקציות שנועדו לתעד עבירות חניה, אבל עדיין מבוצע על ידי אזרחים.

כל המתלהמים למיניהם, שקוראים לשומרי הדרך בשמות גנאי הם עבריינים סדרתיים ותו לא, שאינם מעוניינים בהגדלת אכיפה כהוא זה.

• אהבתי 3

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה דעתכם (שומרי הדרך שבנינו) רכב שנוסע נוסף אחד מעל המותר אבל נוסע כחוק בשאר הכללים מה צריך לעשות ? 

בתכלס הוא לא מסכן את שאר משתמשי הדרך רק מי שנמצא איתו במידה ויקרה משהו 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 13 דקות, מאירקר כתב:

בתכלס הוא לא מסכן את שאר משתמשי הדרך רק מי שנמצא איתו במידה ויקרה משהו 

אשאל ככה: מה דעתך על מי שלוקח כסף בשחור? בעיקרון הוא לא מסכן אותך אבל גורם לך לשלם יותר מס.

אז זה אותו דבר. במידה ותהיה תאונה ואותו נוסע שאינו חגור (מעל המותר) ייפצע קשה - מי שיפצה אותו זה ביטוח החובה שכולנו משלמים שיתכן ואם היה נוסע כחוק לא היה צורך בתשלום כזה.

אישית (ואני לא שומר דרך), הייתי מצקצק לעצמי ומוסיף קללה עסיסית מתחת לשפם (שאין לי) וממשיך הלאה.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אדייק למה התכוונתי 

ברשימת תחלואי תרבות הנהיגה בישראל יש הרבה דברים שצריכים תיקון 

אבל אם מדרגים מה הכי חשוב ודחוף ומסכן חיים ועל זה שמים  את הדגש יבורכו שומרי הדרך 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 23 שעות, mudale222 כתב:

מלשינים. זה הכל. 

אפשר לשים כתר על על חרא ולנסות ליפיף בכל מיני אג'נדת ותירוצים. 

בסוף זה עדיין מבחיל. 

מלשין זה אדם שמתקשר למשטרה כי הוא ראה נער נוסע על הטרקטורון עבודה של אבא שלו במקטע שטח נידח בשום מקום ומתלהב מקצת עליות וירידות.

לא אדם שמצלם עבירות תנועה כמו התפרעות של נער עם אופנוע שטח בכבישים שכמעט עושה תאונה או דורס מישהו.

מיזם שומרי דרך מבורך, אולי אנשים יפסיקו לעשות מה שבז** שלהם בכבישים.

• אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 12 שעות, גור אדם כתב:

נו באמת.

אני מבין שאם אתה רואה מישהו פורץ לבית של השכן שלך - אתה לא מתקשר למשטרה?

אם אתה רואה מישהו ברחוב מרביץ לאשתו - לא תתקשר למשטרה?

אם חוסמים לך את החניה - לא תתקשר למשטרה?

אם מישהו גונב לך מהעסק - לא תתקשר למשטרה?

אם אני רואה מישהו שנוהג בכביש בצורה מסוכנת - אתקשר למשטרה. אם להיות מלשין, זה אומר להציל מישהו אחר מתאונה - אז אהיה מלשין מבחיל.

לא להיות מלשין - זה גם אומר בסופו של דבר לחיות במדינה שאין בה חוק וסדר.

נו באמת אתה.

זה פרויקט הלשנה.

אפשר, ורצוי, לדווח על עבריין. מי שמתפרע ומסכן חיים הוא עבריין.

ואפשר לצלם ולשלוח דו"ח לזה שעקף אותך מימין אחרי שבחרת להתנחל בשמאלי על 80 קמ"ש.

לפני 8 שעות, fatboy1340 כתב:

כל המתלהמים למיניהם, שקוראים לשומרי הדרך בשמות גנאי הם עבריינים סדרתיים ותו לא, שאינם מעוניינים בהגדלת אכיפה כהוא זה.

שטויות.

וגיליון ההרשעות שלי מדבר בשם עצמו.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • אהבתי 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 8.5.2025 בשעה 20:18, פריג'י כתב:

ואפשר לצלם ולשלוח דו"ח לזה שעקף אותך מימין אחרי שבחרת להתנחל בשמאלי על 80 קמ"ש.

לא ברור לי. מצד אחד, אתה רומז שקיבלת דו"ח כזה (אלא אם כן אתה מדבר משמועות ששמעת) אבל מצד שני, אתה אומר שגיליון ההרשעות שלך נקי.

בתאריך 8.5.2025 בשעה 20:18, פריג'י כתב:

אפשר, ורצוי, לדווח על עבריין. מי שמתפרע ומסכן חיים הוא עבריין.

אתה הגדרת שעבריין הוא רק מי שמתפרע ומסכן חיים.

אז אני מבין שבכל הסיטואציות שאמרתי (שאף אחת מהן לא מסכנת חיים) - אתה לא מתקשר למשטרה, כדי לא להלשין?

• אהבתי 1
  • משעמם 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא מעייפת אותכם הדמגוגיה?

רוב האזרחים לא פורצים לבתים של אחרים.

רוב האזרחים עוברים עבירות תנועה, כל אחד בהתאם ליכולות שלו לגבולות הגזרה שהוא מסמן לעצמו. אחד לא יאותת. אחר לא מאט לפני מעברי חציה. השלישי נוסע ב-50 קמש באיילון והרביעי מחזיק טפון ביד. ככה זה. זה given. עשרות אחוזים, סדרי גודל של 50-60% מהנהגים גם באברופה המתורבתת מעידים, למשל, שהם נוסעים במהירות מעל למותרת בחוק. גם בערים. גם בכבישים העירוניים. 

והפואנטה היא שהיחס הנורמטיבי לעבירות תנועה הוא לא כמו היחס לעבירות רכוש או אלימות. 

כשאתה נותן לכולם להיות אוכפים, גם ההחלטה מה מסוכן ומה דורש דיווח באופן די טבעי תגזר מזה. אני לא הייתי מדווח על מישהו שנוסע גם 200 קמש בכביש ריק. אחרים פה (כן כן ספריאל, אני מדבר עליך) כנראה היו מדווחים על כל מי שנוסע 91 בכביש של 90. ובגלל שאני חי פה, ורואה איך אנשים נוהגים ומה הממוצע, אני מרשה לעצמי להניח בבטחון רב, שעבירות תנועה אמיתיות ומסוכנות כמו אי מתן זכות קדימה לא ידווחו ע"י הישראלי הממוצע, שמבצע אותן בעצמו.

ובשביל מקרים קיצוניים? כשמישהו משתולל? עוקף מהשוליים? אפשר עדיין פשוט להתקשר למוקד 100 ולהתלונן.

• אהבתי 3
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...