Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש פה חברי פורום שמתנדבים במיזם ״שומרי הדרך״?אתם בעד/נגד הרעיון?

Camaro 92

פוסטים מומלצים

אני מאוד בעד הרעיון, סוג של מכפיל כוח של המשטרה.

שאני לא זוכר מתי ראיתי אותה בכביש לאחרונה.

עריכה אחרונה על ידי gpro
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

בתאריך 1.5.2025 בשעה 20:05, oferg22 כתב:

לי זה מרגיש כמו מלשינון, או כלי להתנגחות עם אנשים.

אתה רוצה להשפיע על מה שקורה בכבישים?  תצטרף למתנא. בטוח חסרים שם מתנדבים. אה ואל תתמקד בעבירות מהירות.....

צודק ב-100% .

סוג של מלשינים ...

ברוב העבירות והמקרים, גם כאלה שקראתי כאן בפורום, מדובר בעבירות, [לכאורה] די קלות, ומרגיזות אפילו.

לא רק שאינן מסכנות חיים, או ביריונות בכביש, אלה זה סתם כדי להרגיז את הנהג, ולהכריח אותו להילחם מול מכונה בירוקרטית, משומנת היטב, כאשר כל  מטרתה היא, העשרתה של קופת האוצר . נטו .

ולך תוכיח את חפותך, או תנסה לבטל את דו"ח אחר- כך...

לדוגמא : - "עקיפה" מצד ימין של רכב, שבעצמו מבצע עבירה, בנסיעה איטית מאוד, בנתיב השמאלי,

- פניות ימינה או שמאלה, או ישר, כאשר הסימונים על הכביש, בקושי נראים לעין,

לא בא לי להמשיך לתאר דוגמאות נוספות. אני חושב שהמסר הובן כאן.

לדעתי, מדובר כאן בסוג של אנשים משועממים, שמלבד בזבוז הזמן, הדלק שלהם, ולהרגיז נהגים אחרים, אין להם שום תכלית.

ומן הסתם, לא אלו הם האנשים שיתרמו, או יביאו, להאטה או עצירתה של מגמת הקטל בכבישים.

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
  • אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נגד. הייתי שמח לראות מדגם מייצג של נהיגה של המתנדבים. נניח כמה מאותתים. כמה עוצרים עצירה מלאה בעצור. ועוד כל מיני. אני יכול לנחש מה יהיו התוצאות. 

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רק הוספת הרתעה בכבישים כגון, אכיפה באמצעות מצלמות אולי ישנה משהו בתרבות הנהיגה כאן אך אני בספק, כי בסופו של דבר הבעיה היא שנהגים שמקבלים דוחות משלמים לעו"ד כמה אלפי שקלים ואותם עורכי דין מוחקים מהדוח את הנקודות לנהג, לכן אותם עבריינים ממשיכים לעשות עבירות, רצו לשנות את הדוחות להפרות תעבורה ואז הפריצה הזו תיסגר אך בינתיים לא יצא לפועל החוק הזה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 שעות, יבגניפ כתב:

נגד. הייתי שמח לראות מדגם מייצג של נהיגה של המתנדבים. נניח כמה מאותתים. כמה עוצרים עצירה מלאה בעצור. ועוד כל מיני. אני יכול לנחש מה יהיו התוצאות. 

אני חושב שאתה טועה בניחוש שלך. ואני דיי בטוח שהם שומרים באופן מובהק על חוקי התנועה הרבה יותר משאר האוכלסיה. 

דרך אגב אני לא נהג מושלם, יש לי במגירה שמורים כמה ולא בודדים של דוח”ות מהירות (כולם מחוץ לעיר). אבל אני מאותת גם בשתיים לפנות בוקר כשהכביש פנוי וריק מנפש חייה. ואני עוצר באופן מובהק , לאחר שהרכב עצר עצירה מוחלטת שמורגש ממש שאין תנועה, אני סופר 21, 22 ורק אז ממשיך בתנועה, גם אם שדה ראיה מושלם ואין אף רכב על הכביש (זאת בעקבות לקח כשהייתי בן 20 ובבסיס רס”ר משמעת רצה לתת לי דו”ח על אי עצירה, על אף שכן עצרתי, ומאז אני עוצר ככה שממש ובבירור מורגשת העצירה שלי).

לכן אני בטוח שגם הם שומרים על חוקי התנועה. אם כי אני בטוח שאם תעקוב אחריהם לבטח תתפוס אותם על משהו. אבל, כן אני מצפה שדוחו”ת שלהם יהיו בפירוש ובבירור על דברים שאין ספק עליהם, כמו שכבר כתבתי כאן...

ציטוט

אור אדום, אי מתן זכות קדימה להולך דרך שכבר נמצא על המעבר חצייה וכיו"ב, אני בעד.

או דו”ח כזה, שרואים בבירור איך מישהו חוסם נתיב למשך זמן ממושך למרות שיש ירוק לישר בנתיב שלו.

אז כן אם לכל אחד יהיה בראש ברור, שיש סיכוי שכל עבירה שלו מצולמת והדו”ח בדרך אליו, אנחנו נראה פחות עבירות, כיום כשכל אחד בטוח שאין איש צופה במעשיו הכל מותר.

אבל, אני מצפה שדוחו”ת ינתנו על דברים שאין עורערין עליהם.

• אהבתי 4
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הדו״חות של שומרי הדרך עוברים גם בקרה של שוטרי תנועה. האם יש תקלות? בהחלט שכן, @Buki העלה לדיון אירוע כזה לא כל כך מזמן. אבל גם שוטרים בלייב טועים, ואני לא מדבר על כאלה שסרחו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 דקות, Ron Poh כתב:

אני חושב שאתה טועה בניחוש שלך. ואני דיי בטוח שהם שומרים באופן מובהק על חוקי התנועה הרבה יותר משאר האוכלסיה. 

הכל יכול להיות. בהתחשב בזה שאני רואה גם כמה עבירות תנועה מבצעים שוטרי מתנ"א על אופנועים או בניידות, ובכלליות יודע מה הסנטימנט בישראל סביב עבירות תנועה - ממש קשה להאמין בזה שדווקא בקרב המתנדבים האלו המצב היותר טוב, ואני עדיין מרשה לעצמי לנחש שאתה היוצא מהכלל פה. אבל אולי אני טועה.

לפני 11 דקות, Ron Poh כתב:

אז כן אם לכל אחד יהיה בראש ברור, שיש סיכוי שכל עבירה שלו מצולמת והדו”ח בדרך אליו, אנחנו נראה פחות עבירות, כיום כשכל אחד בטוח שאין איש צופה במעשיו הכל מותר.

אבל, אני מצפה שדוחו”ת ינתנו על דברים שאין עורערין עליהם

בוא נתן דוגמא היפותטית. נניח שאני נוסע על כביש שש צפונה. שלושה נתיבים. בימני משאית. בשמאלי מתנדב שלכם, שנוסע בדיוק ב-110 קמש. נניח שאני מגיע מאחוריו מחכה כמה שניות לתת לו לזוז ימינה. רואה שהוא לא עושה את זה, ואופסי - עוקף אותו מימין. כמובן, אני מאותת, לא מסכן אף אחד באמת וכו'. אבל עדיין מבצע עבירה. הוא מצלם. זה נשלח לשוטר תנועה. אני מקבל דו"ח. יכול להיות? יכול להיות. למישהו יהיה איכפת במצב כזה שהמתנדב ההיפותטי נתקע בשמאלי? ברור שלא. זו, הרי, לא עבירה שמישהו באמת אוכף או מתייחס אליה בישראל, לדוגמא.

וזו רק דוגמא אחת. אני לא רוצה לסמוך על אזרחים אקראים שינתחו את מה שנעשה בדרך, כשבחלק או רוב המקרים הם בעצמם יכולים להיות שחקנים פעילים בסיטואציה, ועל סמך זה יחליטו אם מגיע לנהגים אחרים לקבל דוח. מדינת חוק לא אמורה לעבוד ככה. 

• אהבתי 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

הכל יכול להיות. בהתחשב בזה שאני רואה גם כמה עבירות תנועה מבצעים שוטרי מתנ"א על אופנועים או בניידות, ובכלליות יודע מה הסנטימנט בישראל סביב עבירות תנועה - ממש קשה להאמין בזה שדווקא בקרב המתנדבים האלו המצב היותר טוב, ואני עדיין מרשה לעצמי לנחש שאתה היוצא מהכלל פה. אבל אולי אני טועה.

שאלה (סוג של) היפוטתית - למה זה משנה? אם שומר הדרך מבצע עבירה, מישהו יכול לדווח גם עליו, לא? במה זה גורע מאיכות/אמינות הדיווח?

לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

למישהו יהיה איכפת במצב כזה שהמתנדב ההיפותטי נתקע בשמאלי? ברור שלא. זו, הרי, לא עבירה שמישהו באמת אוכף או מתייחס אליה בישראל, לדוגמא.

"ברור שלא" - אתה קובע מנסיון? אני באמת שואל, כי בסרטון כזה יש גם 'הפללה עצמית', רואים את שומר הדרך תקוע בשמאל שלא לצורך עקיפה. או שבמקרה הזה שניהם יקבלו דו"ח?😄 שואל ברצינות, אם מישהו יודע לענות מנסיון.

אגב זכרתי שבזמנו היה איזה קמפיין אכיפה, מסתבר שזה היה די מזמן👴 https://www.mako.co.il/news-israel/local-q3_2017/Article-1911819a113be51004.htm

אבל תכלס, אתה מתלונן (בצדק) בדיוק על הבעיה ששומרי דרך באים לפתור - אין מספיק אכיפה, אז למה שלא נשתמש במכפיל כוח כמו שנאמר?

לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

וזו רק דוגמא אחת. אני לא רוצה לסמוך על אזרחים אקראים שינתחו את מה שנעשה בדרך, כשבחלק או רוב המקרים הם בעצמם יכולים להיות שחקנים פעילים בסיטואציה, ועל סמך זה יחליטו אם מגיע לנהגים אחרים לקבל דוח. מדינת חוק לא אמורה לעבוד ככה. 

אבל מי אמר שהאזרחים מנתחים/מחליטים לגבי הדו"ח? הם לא רק על תקן מצלמה? הניתוח וההחלטה נעשים ע"י מתנ"א, לא? לשומר הדרך אין שום שיקול חוץ מלשלוח את הדיווח, לפי מה שאני יודע.

עריכה אחרונה על ידי yoni162
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 23 דקות, yoni162 כתב:

שאלה (סוג של) היפוטתית - למה זה משנה? אם שומר הדרך מבצע עבירה, מישהו יכול לדווח גם עליו, לא? במה זה גורע מאיכות/אמינות הדיווח?

זה משנה כי אני רוצה שאכיפה תתמקד במה שמסוכן ומייצר תאונות והרוגים באמת, ושהמדינה תשקיע בתשתיות שאמורות למנוע תאונות קטלניות, ובאימוץ חזון אפס וגם במשטרת תנועה טובה.

פרקטית, ישראל הולכת אחורה, עם עליה במספרי ההרוגים. ואני לא חושב שמלשינון של נהגים שאתה לא יודע מה הם עשו בעצמם רגע לפני הצילום מביא אותנו לשיפור הנדרש. ואני חוזר לדוגמא ההיפותטית: אני לא חושב שנהג ממוצע לידי, שלא מאותת, לא זז מהשמאלי, לא מסתכל במראות, לא מאט לפני מעברי חציה ועוד מיליון ואחד דברים שישראלים לא עושים, יוכל להלשין עלי שעקפתי אותו מימין - *זה* מה שייצר כבישים בטוחים יותר.

לפני 25 דקות, yoni162 כתב:

"ברור שלא" - אתה קובע מנסיון?

אם עבירה מסוימת היא בגדר נורמה חברתית - אפשר לנחש בבטחון רב שזה לא משהו שנאכף. אני גם זוכר את הקמפיין, אגב. הוא לא שינה כלום.

לפני 30 דקות, yoni162 כתב:

אבל מי אמר שהאזרחים מנתחים/מחליטים לגבי הדו"ח? הם לא רק על תקן מצלמה? הניתוח וההחלטה נעשים ע"י מתנ"א, לא? לשומר הדרך אין שום שיקול חוץ מלשלוח את הדיווח, לפי מה שאני יודע.

לא אמרתי שהם מחליטים. אמרתי שלחלק לאזרחים מצלמות שיצלמו כל דבר שמעצבן אותם בכביש, ויבזבזו על זה עוד כמה שוטרי תנועה - זה רעיון גרוע בעייני, ואני בספק אם יהיה לזה אימפקט חיובי כלשהו על הנעשה בכבישי ישראל.

• אהבתי 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, sperial כתב:

הדו״חות של שומרי הדרך עוברים גם בקרה של שוטרי תנועה. האם יש תקלות? בהחלט שכן, @Buki העלה לדיון אירוע כזה לא כל כך מזמן. אבל גם שוטרים בלייב טועים, ואני לא מדבר על כאלה שסרחו.

קיבלתי דו"ח 500 ש"ח/6 נקודות משומר דרך על סעיף הפרעה לתנועה - העמדת רכב בנתיב נסיעה, זה כשלא נכנסתי לצומת באור ירוק כי הצומת היה חסום במכוניות אחרות ולא הייתה לי אפשרות לפנות את הצומת אם הייתי נכנס. 

שומר הדרך לא הבין נכון את מצב התנועה בצומת. השוטר שביצע בקרה על הדו"ח גם הבין או שבכלל לא בדק. גם כשביקשתי ביטול ענו ש"נבדק ולא נמצא בו כל פגם".

ביקשתי להישפט וזמן קצר לפני המשפט מישהו במשטרה כן עבר על הדו"ח, ראה שלא מוצדק ושאין קייס וביטל אותו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@yoni162 נראה שלא הבנת את הסיטואציה. איזה עבירה עבר המצלם? עמד בתור לפניה שמאלה? בדיוק לפי החוק.

@Buki לאירוע הזה התכוונתי - נראה ששומר הדרך וגם השוטר התמקדו בך ולא קלטו מה קורה סביבך. וכשדיברתי על טעויות של שוטרים - התכוונתי, כדוגמה, למקרה שבו האשימו אותך בעבירת רמזור (או שמא מהירות במצלמת רמזור) בגלל פענוח שגוי של מספר הנתיב בצילום. או מישהו שנטען כי חנה בחניה כפולה בעת שהמתין לתנועת הרכבים שלפניו בצומת. אבל, לפחות, כיוון שהתיעוד באיכות מספקת יכולת לטעון את טענותיך ולקבל מענה מתאים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שוטרים שלא מבינים מהחיים שלהם זה דבר נורא.

פעם הייתי בימני, ראשון ברמזור.

משמאלי עונדה של איזה בנדוד או עארס.

הרמזור מתחלף, שנינו מתחילים ליסוע באופן סביר והגיוני.

מאחורי העונדה - שוטר תנועה משועמם. 

תוך כדי שאנחנו נוסעים, ההונדה טיפה לפני, השוטר תנועה מדליק אורות וצועק להונדה לעצור בצד.

ההונדה שובר ימינה כשאני בשטח המת שלו כי זה מה שהשוטר אמר לו לעשות.

זה נגמר בזה שאני צורח על השוטר שהוא מטומטם ודפוק וניסה להרוג אותי, אז השוטר פשוט נמלט מהזירה.

• מבאס 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עד לפני כשנה וחצי הייתי מתנדב במשטרה (מג"ב).

הפסקת ההתנדבות קרתה לאחר שהבנתי מספר דברים שאחד מהם היה שההתנדבות ככלל (ככל שהיא טובה) מאפשרת למדינה להסיר ידיה מתחום אחריותה, ובמקרה הזה שמירה על החוקים והגנה על האזרחים.

כיום במשטרה יש 36000 מתנדבים לעומת 30000 שוטרים (https://main.knesset.gov.il/Activity/committees/InternalSecurity/News/pages/מתנדבי-משטרה-22.124.aspx)

ואם מחשבים שרוב המתנדבים עושים עבודות שטח לעומת השוטרים שחלקם הלא קטן לא עושה עבודה כזו - הרי שנמצא שהמשטרה עברה למודל הסתמכות על מתנדבים, מה שגורם לנו לא לראות כמעט ניידות בשטח שיש בהם שוטרים מקצועיים.

לאחר שעשיתי כמה וכמה משמרות עם שוטרים - אין ולא יהיה תחליף לשוטר מקצועי שזו עבודתו. מתנדב, ככל שיהיה נלהב לעזור - אינו שוטר. אין לו את הכלים ואין לו את ההכשרה המלאה ששוטר עובר (גם לאחר שקיצצו את משך זמן ההכשרה של השוטרים החדשים).

• אהבתי 5
  • מעניין 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

התנדבות זה מבורך כשזה מעבר לתחומי האחריות של המדינה. כמו למשל מתנדבים שמחלקים מזון לנזקקים או שעוזרים להחליף גלגל למי שנתקע בדרך. שירות שהמדינה צריכה לספק, כמו אכיפת החוק, לא צריך להעשות בהתנדבות. אפשר שמתנדבים יסייעו לשוטר בזמני חירום אבל לא יחליפו אותו בשגרה.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 21 שעות, yoni162 כתב:

ומי אמר שהשוטר שבודק את הסרטון לא טועה ?

או לא אכפת לו בכלל מה רואים עליו ובכל זאת שולח אותו לנהג, ללא בדיקה ?

או גרוע מכך, קובע ש-הדו"ח תקין, ללא שום הצדקה, כי הוא יודע שיהיה קשה לערער עליו , או לבטל אותו, וגם אם זה יגיע לבית המשפט, לא יהיו לו הרבה סיכויים ...

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...