Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, BEEKER כתב:

נניח וכן היה לך רכב שמחיר המחירון שלו 50 אש"ח, אבל לא הצלחת למכור במשך 3 חודשים עד שבסוף "נאלצת" להסכים למחיר של 40 אש"ח,

אז כנראה שזה השוק של הרכב.

המחירון של הרכב אחרי 3 חודשים ירד, ויש מצב שכבר הגיע ל 45. לכן מכירה ב 42 היא כבר לא פשרה גדולה. היא כן כאשר אתה מתעקש לא לרדת במחיר בהתחלה.

גם בטרייד אין, מחיר המחירון הסופי לעסקה הוא זה שהתפרסם בתחילת החודש אבל ! שים לב אחרי ה 20 לחודש שבו הוצע לך הטרייד אין, המחירון שיקבע הוא זה שיתפרסם ב 1 לחודש העוקב.

כלאמר מחירון 50 עד ה 20 לחודש. לאחר מכן מחירון חדש,אולי 48 אולי מעט יותר . ולכן מגרשי הטרייד אין דורשים שתביא את הרכב עד ה 20 חודש אליהם, אם אתה רוצה להבטיח את המחיר שהם הציעו לך.

• רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תגובות 213
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

באופן כללי כאשר אני מוכר רכב, אם יש לי רכב אחר אני מחשב בדיוק כמה עולה לי כל יום שלא מכרתי אותו, וזה עוזר מאוד לשים בפרופורציה כמה אני מבקש וכמה גמיש ביחס לכמות הטלפונים.

• אהבתי 6
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני שעה, EvGriga כתב:

רכב חדש נותן תמורה יותר טובה לטווך הארוך

תמורה כן

תמורה כספית- לא

קח שתי מכוניות מאותו סגמנט. נניח זמן בעלות- 5 שנים. 
האחת חדשה מהניילונים, השנייה משומשת, בת 4.
ב5 שנים האלה, החזקת האוטו המשומש תעלה לך פחות מהחדש (רישוי, ביטוח, טיפולים, בלאי שוטף, תקלות, דלק, ירידת ערך).

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

בקורונה. אבא שלי הפסיק לנהוג על הרכב שלו. סוזוקי אלטו 2014 אוטומט. יד 2. הייתה תאונה קטנה.

לא הייתה ירידת ערך. 

בשנת 2021. שכנה מכרה תרכב שלה. יונדאי גץ. אם 400,000 קילומטר. חשבה שתסתדר בלי רכב.

קנתה מסוחר רכב. רכב שעבר תעונה קשה. עד קדי כך. שהייתה צריכה לנתק מצבר.

אמרתי לה שאני מוכן למכור לה תרכב של אבא שלי. המחירון היה דאז 25,000 שקל. לפי יד 2.

לא שקללתי תקילומטרז. אמרת לה. לבדוק  בלוי יצחק. ואם יהיה פחות אז לפי לוי יצחק.

אמרתי לה על התאונה. אנחנו לא בדקנו תרכב. ביקשתי שתיקח תרכב לבדיקה. בסוף לא היה לה כסף.

אז גם לא בדקה תרכב.

אז שכנה אחרת. אמרה שאח שלה עשה טוטלוס על הרכב שלו. ורצתה לקנות.

כמובן שביקשתי אותו מחיר. אח שלה הגיע לראות תרכב. אמר 23,000 שקל. אמרתי לא.

ידעתי שהמחיר ירד. הייתה גם איזו מכה בכנף. קדמית.

נכון ביטוח טיפולים. עלו יותר אבל זה פרנציפ שלי.

בסוף הרכב עבר ב 2024. מתנה לנכדה.

השכנה אם הרכב התקול. הגיע לאיזה מגרש של אחת מחברות הליסינג. קנתה אותו רכב. אבל עבדו עליה אם הקימולטרז. וגם שם המצב לא משהו. פחות משנה הלך מנוע.

אבל הייתה שמחה. שעל הנבלה נתנו לה 5,000 שקל. ביום הקניה.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

סיימתי לצפות בפרק של יושבים על באגז'. רואים שלא נוח להם ואני מנחש שיש מצב שזה חלק מהבעיה אצלם לגבי שמירה על קוהרנטיות מסוימת בשיחה.

אני מניח שכיסאות במאי יהיו יותר נוחים עבורם ורק עבור העובדה שהם ישמרו על קוהרנטיות מסוימת..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

מקריאת כל התגובות נראה שאנשים קצת יצאו מפרופורציות.

זה נקרא שוק המשומשות. וכמו בשוק, זה סחר מכר. אתה זורק מספר, הקונה זורק מספר, אם מגיעים להבנה יש עסקה, אם לא, אז לא. אנשים בגלל שהציעו להם 2,000 ש"ח פחות על הגרוטאת פח שלהם שהיא לא אלפא 33 סטרדלה אלא פחנוע ממוצע (וכולם כיום פחנועים ממוצעים), הם ממש נעלבים עד עמקי נשמתם עד כדי כך שהם יענישו אותם ואת השוק וישמרו את הרכב "הנדיר הזה" לנצח שיעלה מחיר אצלם בסלון.

בנוסף צריך להתאים עצמך ואישיותך הסובייקטיבית למכירה, ולדעת להתמקח בפרופורציות. כבר מכרתי רכבים למציקי על במחיר שרציתי. הם בוחנים אותך וברגע שהם קולטים שאתה לא פריאר, ושאתה יודע להתמקח, ואפילו בחיוך ולא מתרגש מהם, זוכים להערכה שלפעמים מובילה למכירה לבסוף. בשביל כמה אלפים לפה או לפה לא צריך להזדעזע ברמה שצריך אחרי זה כדורי הרגעה. בגדול מטרת "המציקים" זה לקלוט מי לא בנוי להתמקח ולכל הכאב ראש הזה ולנסות להוריד אותו. לפעמים זה עובד להם, ולפעמים לא. זו שיטת מסחר, לא משהו אישי.

יש כאלו שזו חוויה כ"כ קשה עבורם וגרועה שמעדיפים להמנע ולקנות חדש + טרייד אין, או ליסינג כל 3 שנים. מבחינתם אין מחיר לשקט נפשי וזה תקין וגם בסדר.

כל אחד צריך לעשות מה שטוב לו ומתאים לו.

כשתמכרו אחת כזאת לא תצטרכו להתמקח, מה שתבקשו תקבלו 🙂 

• אהבתי 5
פורסם
לפני 5 שעות, zaf כתב:

המחירון של הרכב אחרי 3 חודשים ירד, ויש מצב שכבר הגיע ל 45. לכן מכירה ב 42 היא כבר לא פשרה גדולה. היא כן כאשר אתה מתעקש לא לרדת במחיר בהתחלה.

גם בטרייד אין, מחיר המחירון הסופי לעסקה הוא זה שהתפרסם בתחילת החודש אבל ! שים לב אחרי ה 20 לחודש שבו הוצע לך הטרייד אין, המחירון שיקבע הוא זה שיתפרסם ב 1 לחודש העוקב.

כלאמר מחירון 50 עד ה 20 לחודש. לאחר מכן מחירון חדש,אולי 48 אולי מעט יותר . ולכן מגרשי הטרייד אין דורשים שתביא את הרכב עד ה 20 חודש אליהם, אם אתה רוצה להבטיח את המחיר שהם הציעו לך.

רכב משומש לא מאבד 5 אחוז מערכו בחודש. במחירים של 50 אלף שקל, הוא אולי מאבד 10-15 אחוזים בשנה שלמה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

לא בדיוק רכב משקף, אבל: רכב שמוצג במחיר כפול מהמחירון והוא כותב: רכב במחיר שרק עולה משנה לשנה.

זה מוכר שצועק: אל תתקשרו אלי אם אתם מנסים להוריד במחיר.

image.thumb.png.087d9ed7d2ed78dac1057beb30466182.png

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, tinoki כתב:

רכב שמוצג במחיר כפול מהמחירון

רכב לא סטאנדרטי, יד ראשונה ועם קילומטראז' סביר... בלי קשר למחירון, לאדם הנכון המחיר שהוא מבקש לא נשמע לי לא הגיוני לקבריולט קטנה וחריגה בנוף (רציתי לכתוב "מיוחדת", אבל זו בכל זאת מיקרה...)

לפני 10 שעות, נירו72 כתב:

כשתמכרו אחת כזאת לא תצטרכו להתמקח

לא בטוח - היצע קטן, אבל שוק פוטנציאלי קטן עוד יותר, וזה תלוי רכב ותלוי תקופה אבל רכב יכול לשבת על המדף לא מעט עד שיבוא הקונה הרלוונטי, או שהוא יעלה למכרז ויקבל מה שיקבל. אפשר להסתכל בתוצאות מכרזים של סות'ביז ולראות שגם רכבים מאוד יקרים לא תמיד מקבלים את ה estimated value שלהם.

עריכה אחרונה על ידי Fazer
פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, שביט כתב:

נניח זמן בעלות- 5 שנים.

5 שנים זה לכוסיות, זה כל הזמן לנסוע עם רכב חדש. ברור שככה זה יהיה יותר יקר. אני מדבר על בעלות לטווך הארוך של לפחות 10 שנים, שואף ל 15-20 שנה.

הרכב שלי בן 11, קניתי אותו חדש, טיפלתי ושמרטי בו טוב, אין תקלות, רק טיפולים שוטפים.

האוטו נראה ונוסע כמו חדש. אין כוונה להחליף אותו בזמן הקרוב.

אתה יכול להבטיח מצב כזה בקניית רכב משומש בן 10? רוב הרכבים גמורים בגיל כזה בגלל תחזוקה גרועה, ריבוי בעלים והזנחה.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga
  • אהבתי 3

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם
לפני 21 דקות, EvGriga כתב:

אתה יכול להבטיח מצב כזה בקניית רכב משומש בן 10? רוב הרכבים גמורים בגיל כזה בגלל תחזוקה גרועה, ריבוי בעלים והזנחה.

לא. אבל אם אתה מחזיק רכב עשור אז גם:

א. בקניית רכב חדש רכיב ירידת הערך יחסית מצטמצם אצלך

ב. אם אתה כבר קונה משומש קלות (3-5) יש לך סיבה טובה להשקיע זמן ומאמצים רבים יותר כדי למצוא אקזמפלר טוב, או לחילופין להחליף רק כשיש הזדמנות טובה.

יכול להגיד שב' אופייני לי ולאבא שלי בעיקר. אבא שלי בכל 30 שנות חיי החליף 3 וחצי רכבים, וכמעט כולם היו בירושות (לא ישירות אלינו אלא שהיו שייכות לאדם שפשוט הפסיק לנהוג מסיבות כאלו ואחרות).

הייתה אופל קאדט שעברה מסבא שלי אחרי שהפסיק לנהוג על ידני.

אחריה GMC SAFARI שהייתה אצלנו עשור, נקנתה עם ממוצע שנתי של 6 אלף ק"מ לאחר שהשכן נפטר.

וכשהיא התחילה לעשות הרבה צרות וגם לא היה צורך ברכב כל כך גדול, חיפשתי משהו זול ופשוט ונקנתה מזדה 6 דור ראשון במקום, ובגלל זה כתבתי 'וחצי', כי מהר מאוד הזקנה הכריעה גם את אבא שלי בהקשר הזה והיה לו קשה להיכנס לרכב כל כך נמוך. אז די מהר נקנתה במקומה SX4 גם כן... שהייתה שייכת לשכנה שנפטרה. הרכב אצלו קרוב ל6 שנים ונראה שלא ימכר בעתיד.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 16 שעות, zaf כתב:

המחירון של הרכב אחרי 3 חודשים ירד, ויש מצב שכבר הגיע ל 45

איזה רכב משומש יורד במחירון 10% בשלושה חודשים? זה 40% בשנה! הוא ירד אולי אלף שקל בפועל.

לכן סוחרים לא מורידים מחירים כל כך מהר.

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם

אין לי הרבה מה להוסיף, 

אני אתן פה תמצית שיחת טלפון של החבר שלי עם קונה "פוטנציאלי" לקאמרי השמורה של אמא שלו. 

אנחנו ברכב על דיבורית, 

#הלו, 

*הלו, כן, זה בקשר לטיוטה. 

#כן, מה השאלה? ( ישר עבר לזה... )

*איזה שנתון כפרה? 

#שנתון 2010.

*מה 2010? במודעה רשום 2020....

#אז למה שואל? 

*טוב, מה הקילומטרז'רים (לא טעיתי) עשה המנוע? 

#המנוע עשה 340 אלפים בערך. 

*מה אתה דלוק? בהודעה ( לא טעיתי) רשמת 23 אלף? 

#נו, אז למה אתה שואל? 

*לא, שואל, אתה יודע..... 

*כתבת שם מצבר וצמיגים הוחלפו לפני חודש, הם חדשים? 

#היום לא, לפני חודש כאשר קניתי הם היו חדשים, היום הם משומשים בני חודש וקצת. 

*איזה פירמה? 

#האקמולטור של חברת בוסש, כנראה גרמני, הצמיגים של מישל, אני חושב שהם צרפתיייים. 

*תגיד כמה אתה רוצה? אתה גמיש? 

#וואלה לא כל כך, יש לי שרירים תפוסים, והמילואים שחקו אותי ומלא זמן לא עשיתי פילאטיס. 

*מה מילואים? כאילו במחיר, אתה יורד? 

#רק לאישתי,( לא הייתה התייחסות לזה 🤷🏼‍♀️) אבל המחיר לרכב הוא 130 אלף, כמו רשום. 

*מה 130? אתה בא להרוויח? 110 אלף אני בא היום. 

#לא צריך היום, תגיע עוד יומיים ותיקח ב 150 אלף. 

*מה זה? איך  150? אתה לא בעיניין להבין. 

#אתה הצעת לי פחות 20 אלף ושתגיע לקנות היום, אני מציע שתגיע עוד יומיים ואני מעלה ב 20 אלף. 

*אתה דלוק אתה א'ה? זה לא עובד ככה, אנחנו אומרים מה המחיר לאוטו. 

בהודעה כתבת 130, ועכשיו איך אתה קופץ? 

#אכן, מודעה באתר יד 2 אכן רשמתי 130 אלף, 

אתה העשירי שמתקשר אליי רק היום, ורק התחלנו את הבוקר,( השעה 15:20) אז אמרתי נקפיץ את המחיר... 

*טוב, אני הבן שלי יתקשר אליך. 

#בכיף, תן לו את המספר שלי, שלא יתקשר למישהו אחר. 

• אהבתי 1
  • מצחיק 16
  • מבאס 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

נראה שהוא ממש דביל, מחפש לקנות קאמרי 2010 עם 340 אלף קילומטר ב110 אלף שקל במקום 2020 עם 23 אלף קילומטר ב130 אלף שקל...

• מצחיק 4

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

נ.ב

אחרי אותה השיחה אמרתי לחבר, 

חכה יום יומיים עם המכירה, אולי הבן דוד שלי  מעוניין. 

אחרי שעתיים, הבן דוד העביר לו 3k בביט

וגם אישתו העביר לו 3k

ואת ההעברת בעלות והרכישה עשו אחרי שבועיים וחצי .... 

אחוות מילואימניקים חסרי זמן.... 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...