Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, farkash7 כתב:

לא, מי שמספר את האמת יקבל את מה שהרכב שלו שווה.
ולא במגרשים לרוב (נסיון שלי בלבד) אין "מוכרים מקצועיים", יש רמאים מקצועיים.

לא מנסיון שלי.

לדעתי, רוב הקונים הפרטיים לא מבינים כלום במכוניות. דבר זניח יכול לפסול את הרכב מבחינתם, לבעיות רציניות הם יכולים לא להתייחס בכלל.

הם לא יכולים לשפוט מה הרכב שווה. זה לא חוכמת המונים, זה טפשות המונים.

ניסיתי פעם למכור רכב בן 3 שנים (טויוטה יאריס, הדגם אז היה מאוד מבוקש) יד ראשונה שקניתי חדש מיבואן.

הרכב קיבל שריטה עמוקה בכנף ודלת כאשר היה חדש לגמרי, כמה חודשים בלבד, החליפו את הכנף והדלת בחדשים מקוריים, לא היו פגיעות אחרות כלשהם ולא ירידת ערך.

כל זה סיפרטי במודעה כאשר רציתי למכור אותו אחרי 3 שנים, טעות גדולה! אף קונה פרטי לא רצה אפילו לבוא לראות את הרכב כי, אני מצטט: "פתחו לו את הברגים",

למרות שביקשתי מחיר מתחת למחירון ומתחת לכולם ביד2.

גם התקשרו סוחרים שניסו לקנות 30% מתחת למחירון כי זה "רכב עם תאונה" לטענתם.

אז החלטתי לא למכור את הרכב והוא היה בשמוש אצלנו 12 שנים ללא אף תקלה. נמכר קצת מתחת למחירון, אבל אחרי 12 שנים ההבדל כבר היה זניח.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga
  • אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

• תגובות 213
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מזכיר לי שלפני כמה שנים מכרתי רכב בן 6 שמור ומטופל, שלחתי את תהוצאות הבדיקה של הרכב למתעניינים פוטנציאלים( בדיקה נקיה לגמרי רק עם כסת"חים רגילים). 

מתוך מחשבה שזוהי בדיקה נקייה, ויוכל לחסוך לי ללכת לעוד בדיקות ויהיה אפשר להתקדם ישר להעברתם בעלות. 

טעות חמורה! רוב מוחלט של האנשים לא מבינים כלום בבדיקות האלה, ומבחינתם כול מה שמסומן ב-X זה אומר שמחר הרכב הולך להתפגר. 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, NAPOLEON כתב:

לא, הם רק היתממו, כמנוף לחץ להורדת מחיר.

זאת בדיוק הסיבה שאני אומר לא צריך לספר להם כלום. אף אחד לא רוצה שינצלו אותו.

שכל אחד יבדוק לבד מה הוא מבין או ילך למכון הבדיקה. כמובן, אם ידוע למוכר על בעיה נסתרת ברכב הוא חייב לספר לקונה ע"פ חוק.

פורסם (נערך)
לפני שעה, EvGriga כתב:

כל זה סיפרטי במודעה כאשר רציתי למכור אותו אחרי 3 שנים, טעות גדולה!

נכון טעות גדולה.
במודעה של רכב לא רושמים "הוחלפה דלת".
מי שמתקשר מידעים אותו, ככה גם אפשר להסביר את המשמעות, ובנוסף כששני אנשים מדברים זה אחרת.
חלק מהאנשים יגידו "תודה רבה לא מתאים לי" - לגיטימי.
חלק יציעו הצעות שלא משקללות באמת את המשמעות של הנזק - לגיטימי, אבל פשוט מסרבים בנימוס.
חלק יגיעו להתרשם.
לי זה עבד.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, farkash7 כתב:

לי זה עבד.

אז נסיון או הבנה במכירות בכל זאת חשובים ומשפיעים על מחיר העסקה הסופי? :)

לכן אמרתי שאם מול קונה תמים עומד איש מכירות ממולח - הקונה ישלם יותר, גם אם המוכר לא מרמה או מסתיר שום דבר.

פורסם (נערך)

לא הייתי מנסח את זה ככה, כי זה נשמע כמו מישהו שמייפה את המציאות כדי למכור. אני אומר להפך, תגיד את האמת גם אם היא פחות סבבה, אבל בטלפון, למי שעושה את המאמץ ומתקשר, לא הודעות בוואטסאפ.
כן חשוב להבין מול מי אתה עומד.
אצל ישראל ישראלי כל רכב של מישהו אחר שיש לו שריטה הוא זבל, אבל האוטו שלו שהוא מתקן במוסך מדרכה ששם בו שמן חמניות הוא חתיכת בובה.
עם ישראל גם אוהב "למצוא מציאות". כשמישהו רואה מודעה כמו שתיארת הוא ישר אומר לחבר שלו "תראה איך אני מוריד לו את התחתונים".
את הסוג הזה של האנשים אתה לא רוצה להכיר בכלל, תאור כמו שתיארת במודעה מושך אותם.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 23 שעות, zaf כתב:

מחירון לוי יצחק מסייע לסוחרי הרכב למכור מכוניות עתירות קילומטרים מליסינג במחירים דומים למכוניות פרטיות. הטריק: "השבחה" - תהליך שגרתי של הכנת הרכב למכירה שכולל ניקיון והחלפת חלקים, שמזכה בתוספת של 5%-9% למחיר. כך, ההפחתה במחיר בגלל היות הרכב מליסינג (13%-17%) כמעט מתקזזת. בנוסף, מחירון לוי יצחק מאפשר להפחית 10% מהקילומטראז' בחישוב ערך הרכב - מה שמונע הורדת מחיר נוספת. התוצאה: צרכנים משלמים על רכבי ליסינג כאילו היו פרטיים

זה רק חברות ליסינג יכולות לעשות?

פורסם (נערך)
לפני 40 דקות, farkash7 כתב:

חלק יגיעו להתרשם.
לי זה עבד.

אז לי זה לא עבד, גם כאשר עברתי לשיטה שלך של להסביר לקונים פוטנציאליים רק בטלפון, קיבלתי רק תשובות בנוסח של "לא מתאים לי כי פתחו לו את הברגים".

לפחות קיבלתי טלפונים בתור נחמה, כי קודם רק הסוחרים התקשרו עם הצעות "מעליבות" שלהם.

אבל מי ששבר אותי היה דווקה קונה יחיד שכן רצה לקנות. אחרי שנסעתי עליו הביתה להציג את הרכב (כי אין לו אפשרות להגיע) וסגרנו על המחיר אחרי הורדה רצינית.

למחרת הגעתי שוב לבקשתו למכון הבדיקה שהוא בחר והוא התחיל עוד פעם להתווכח על המחיר עוד לפני הבדיקה.

אז כבר אמרתי - אני לא רוצה יותר למכור את הרכב ובחיים לא אסעה יותר לקונה. 

• אהבתי 2

פורסם (נערך)

אם היה לי נסיון במכירות, הייתי יכול להגיד לו "תעשה את הבדיקה ואחר כך נדבר עוד פעם על המחיר עם תוצאות הבדיקה ביד"

ואחר כך הייתי מסרב להוריד את המחיר בפעם נוספת, בתור עונש על נצלנות.

פורסם

מזכיר לי שנסעתי לבאר שבע לראות רכב. רציתי להכניס אותו לבדיקת מכון. המוכר, דתי נחמד, הסביר לי מה הרף התחתון שלו בירידה במחיר. לא התאים לי. חסך לי לפחות את עלות הבדיקה.

• רעיון טוב! 2
פורסם

אמנם מכרתי רק רכב אחד אי פעם, אבל החוויה שלי לפני קרוב לשנה כשמכרתי היתה סהכ טובה.

היה מדובר ביונדאי טוסון בסיסית בת כחמש, שהיתה רכב ליסינג צמוד שלי בעבודה, רכשתי אותה מהליסינג ושימשה אותי עוד שנתיים. נסעה בממוצע 12 בשנה.

היה לה שקע בדלת צד נוסע (אשתי רבה עם עמוד, העמוד ניצח) ובשתי דלתות צד נהג שפשוף שרובו ירד עם פלסטלינה אבל נותרה קצת גבשושיות - נגרמה על ידי נהג שעבר נתיב וחשב ששני רכבים יכולים להתקיים באותו חלל כנראה.

בכוונה לא תוקנו כי מדובר בנזקים קלים מאוד שהיו נראים רע בדוח תיקון 

היו כמה ליצנים, היו כמה שהתפלאו על עזות המצח לבקש מעל המחירון המשוקלל. נמכר תוך יומיים בכ - 5 אחוז מעל המחירון לראשון שבא לראות.

היה כמובן מומ שנמשך 24 שעות, והגברת ניסתה להתמקח שוב על המחיר כי היו חייבים לסמן איקס בסעיף אחד - רעש רצועת אביזרים או משהו, אבל הזוג התרצה אחרי שהסברתי שמדובר בכסתח ולא תהיה גמישות נוספת במחיר כתוצאה מכך.

אולי סתם מזל של מדגם לא מייצג אבל סהכ די סבבה.

פורסם (נערך)
בתאריך 17.8.2025 בשעה 17:51, EvGriga כתב:

אבל הפרטיים, בממוצע, יותר גרועים. לא מספרים את האמת, או פשוט משקרים ומבזבזים לך המון זמן.

מצד שני, מי שמספר את האמת במכירת רכב - יורידו אותו על ברכיים, הקונים ינצלו אותו. ומי רוצה שינצלו אותו?

אחרי כמעט 20 שנה של קניה ומכירת רכבים יד שניה, הגעתי למסקנה פשוטה:
פחות חשוב מה קונים – הרבה יותר חשוב ממי קונים. 
בגלל זה אני לא מתקרב לרכבי ליסינג - אי אפשר לדעת מי באמת החזיק וטיפל באוטו.

איך אני בודק את זה?

• האם המוכר אהב את הרכב והשקיע בו?
    (רכב מטונף או מוכר שלא יודע לדקלם לי בגאווה איך ולמה הוא השקיע ברכב מהיום שרכש אותו – סימן רע).

• כמה זמן הרכב היה בבעלות המוכר?
    (פחות משנתיים־שלוש – נורה אדומה).

• האם יש הוכחות ליחס אוהב?
    (חשבונית כללית לא שווה הרבה. מעדיף חשבונית מפורטת ממוסך יבואן עם רשימת מקטים וחלפים מקוריים במינימום לפי שגרת יצרן).

ולגבי קונים נצלנים – לרוב לומדים לסנן אותם כבר בשיחה הראשונה בטלפון.

עריכה אחרונה על ידי MRobot
  • רעיון טוב! 3
פורסם
לפני 3 שעות, MRobot כתב:

חשוב ממי קונים. 

מסכים מאוד. 

לא שלא חשוב מה קונים, אבל אני מייחס הרבה חשיבות ממי אני קונה. בינתיים זה עובד טוב. 

• רעיון טוב! 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 14 שעות, MRobot כתב:

אחרי כמעט 20 שנה של קניה ומכירת רכבים יד שניה, הגעתי למסקנה פשוטה:
פחות חשוב מה קונים – הרבה יותר חשוב ממי קונים. 

לפני 10 שעות, ניקו פ. כתב:

לא שלא חשוב מה קונים, אבל אני מייחס הרבה חשיבות ממי אני קונה. בינתיים זה עובד טוב. 

מחזק  מאוד.

גם אני, בכל הרכבים שקניתי, היה לי מאוד חשוב מי עומד מולי ואיזה בנאדם הוא על פי מיטב השיפוט שלי (אני לא מגזים - 50% מהרכישה של הרכב הספציפי זה הבנאדם, כי אני כבר יודע איזה דגם/יצרן אני הולך לראות).

תמיד רכשתי מאנשים טובים, ישרים, "רגילים", נורמטיביים, לא מבולבלים, לא חרטטנים, לא מוזרים, לא עקומים ובלי ריחות רעים, לא ערסים, לא קומבינטוריקה או טרגונומטריה.

אני חושב על עצמי שאני מכיל שיפוט די טוב על אנשים וקולט די מהר אברציות למינהן.

איך אני עושה את זה? - שם לב לדברים הקטנים, מקפיד על קלה כחמורה, מקשיב למה שהבנאדם אומר ונזהר בצוננין שלא אשרף ברותחין (חלב שזה לא עובד לי ככה בזוגיות).

כשאני מבין שהאדם מולי הוא אדם ישר, הגון, אמין - אני פחות "נעול" על היסטוריית טיפולים מוקפדת ומדונדשת, אבל כן חשוב לי שתהיה אחת עד כמה שיותר מלאה.

אני מוכן אפילו לרכוש רכב ליסינג אם הוא היה של הבנאדם במסגרת העבודה ואח"כ רכש אותו בעצמו ממקום העבודה.

כשאני מבין שהאדם מולי הוא אדם ישר, הגון, אמין - אני פחות בודק בציציות ומכניס את הרכב לבדיקה במכון.

משם - אני מתמקח קצת על ריג'קטים, לא בהגזמה, לא בחזירות, מקסימום 3-5% ממחיר המכירה, ולוקח איתי את הרכב הביתה.

ככה בכל פעם.

לא יצא לי שהכנסתי רכב למכון בדיקה בלי לקנות אותו אח"כ... 3 מהרכבים המשומשים שהיו ברשותי רכשתי במבט הראשון, הרכב הראשון בתהליך הקנייה שהגעתי אליו פיזית לאחר שיחה עם הבעלים/מוכר.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...