Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יד ראשונה מנוכל: למה כל כך מעצבן לקנות בישראל מכונית משומשת ?

zaf

פוסטים מומלצים

בקבריולט שמתי לב כי בדרך כלל לוי יצחק פשוט מוסיף X אחוזים לקבריולט מאז שהרכב חדש ולא משנה את האחוזים לאחר מכן.

נניח רכב שעלה חדש 100K וגרסת הקבריולט 110K - אזי המחירון של הקבריולט יהיה תמיד 10% מעל הרגיל - למרות שבמיקרה, לדוגמא, הקבריולט נסחרת בפי 3-4 מהרגיל.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 163
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

יש לא מעט דוגמאות כאלה, למשל פיז' 205 רגילה עלתה בשנת 1990 X, ו 205GTI עלתה X+30%...40%. נמכרו נגיד אחת GTI על כל 100 רגילות.

היום GTI יפה עולה 50-60, רגילה 5-6, ויש יותר GTI שנשמרו מאשר רגילות. 

לא מתחייב על מספרים מדוייקים כמובן, זה רק להמחשה. 

אם היה מחירון ל GTI הוא היה עדיין גבוה רק ב 30% כנראה.

• אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה אופטימי.
נשארו כ-100 205 רגילות.
תמצא לי 20 GTI מקוריות. עזוב 20 תמצא לי 10.
אתה גם אופטימי לגבי המחיר של 205 רגילה. תמצא לי אחת שלמה עם טסט ב-5-6.

אם נעזוב מספרים בצד אז כן, הנקודה שלך נכונה.
בסדר זה לא מאוד מפתיע. 205 GTI היא רכב עם ערך אספני גבוה מאוד. רכב פולחן. הגיוני שערכו מתישהו יתחיל לעלות ולעלות מהר יותר מסתם 205.
לא משהו ייחודי ל-205, ככה זה ברכבי אספנות עם הסטוריה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 24 דקות, farkash7 כתב:

אתה אופטימי.
נשארו כ-100 205 רגילות.
תמצא לי 20 GTI מקוריות. עזוב 20 תמצא לי 10.
אתה גם אופטימי לגבי המחיר של 205 רגילה. תמצא לי אחת שלמה עם טסט ב-5-6.

כתבתי להמחשה וגם ציינתי את זה בפוסט. 

אתה מסכים שהיחס במחיר היום הוא לא 30%-40% אלה פי כמה, פי 4 נגיד או פי 5 או פי 6?

ואתה מסכים שנשארו על הכביש באופן יחסי הרבה יותר GTI מאשר הרגילות? 

הרגילות היו גם 1997-1998 שכבר לא היה GTI, אבל בשנים שמכרו GTI (עד 1992) המספרים יותר קרובים לדעתי. 

ושוב, רציתי להעביר את הרעיון ולא דווקא לציין מספרים מדוייקים שלא בעיה למצוא. 

עריכה. ההדעה הזו מיותרת אחרי העריכה שלך :-)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 28 דקות, farkash7 כתב:

תמצא לי 20 GTI מקוריות. עזוב 20 תמצא לי 10

יש יותר מזה. אתה פשוט לא מכיר כנראה כי אנשים שומרים עליהן טוב טוב....

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפי מידע פנימי יש כ 50, חלקן ללא רישוי. .

לפני 11 דקות, EliC25 כתב:

יש יותר מזה. אתה פשוט לא מכיר כנראה כי אנשים שומרים עליהן טוב טוב....

זה גם מה שאני יודע, יש כמה עשרות סדר גודל של 40 או 50, חלקן ללא רישוי. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מפתיע בהחלט.
מהתמונות שיוצא לי לראות מדי פעם ממפגשים נראים אותן 7-8 GTI כל הזמן.
אולי מחביאים במחסן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רק בעיר שגרתי בה יש 4.

בעיר שנאי גר בה עכשיו יש 3

תסיק מסקנות לבד :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לפחות 3 פילגשות לבעלי 205GTI שגרות בעיר שאתה גר בה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • מצחיק 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 19.4.2025 בשעה 15:28, הרקוליטו כתב:

ראיתי עכשיו כתבה של מר הדר על הגולף gti, נראה ממומן.

מתוך הכתבה: 

מסך גדול שמאוד לא נוח ואף מסוכן לתפעל במהירות גבוה״

״הלוואי שהיא היתה ידנית, היא כל כך צריכה תיבת הילוכים ידנית״

״גולף GTI בת 20 היתה קצת מתביישת, כי גולף החדשה רחוקה מלהיות מכונית שבאמת מתקשרת עם הנהג ברמות של אבות אבותיה״

״יש ל־GTI חסרונות ניכרים בתחום הנדסת האנוש וגם התנהגות הכביש שלה אינה מהנה מאוד, היא פשוט מהירה מאוד. אבל כיום גולף GTI זה מה שיש, אפשר לומר שזו כמעט המתמודדת היחידה. כאן יש בעיה אחרת: גולף GTI חדשה עולה 304 אלף שקל. זה הרבה כסף בשביל מכונית משפחתית עם יכולת, טובה ככל שתהיה. ואין לה מתחרות. אז קשה לומר שמדובר בעסקה מעולה, אבל למי שרוצה ליהנות ממכונית, יש סיכוי שזו העסקה היחידה בשוק.״

מה אני אגיד לך, הלוואי וככה כל התוכן הממומן היה נראה בארץ. אפשר לאמר על תומר הדר מה שרוצים אבל לפחות על היושרה שלו הוא עדיין שומר ונקווה שזה ימשיך ככה. מהבחינה הזאת אין עיתונאי אחר בארץ שמתקרב לזה, האמת לא נשאר אף גוף עיתונאי שלא מרגיש כמו שלוחה נוספת של היבואנים (שאפילו משתמשים בהם בפרסומות שלהם כמו כפיר/בועז או מגזין אוטו) חוץ ממנו.

• רעיון טוב! 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 26.4.2025 בשעה 14:34, Doron_Z כתב:

מה אני אגיד לך, הלוואי וככה כל התוכן הממומן היה נראה בארץ. אפשר לאמר על תומר הדר מה שרוצים אבל לפחות על היושרה שלו הוא עדיין שומר ונקווה שזה ימשיך ככה. מהבחינה הזאת אין עיתונאי אחר בארץ שמתקרב לזה, האמת לא נשאר אף גוף עיתונאי שלא מרגיש כמו שלוחה נוספת של היבואנים (שאפילו משתמשים בהם בפרסומות שלהם כמו כפיר/בועז או מגזין אוטו) חוץ ממנו.

Screenshot_20250428_203941_YouTube.jpg

• מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא רואה כתבות מהארץ על תחום הספורט המוטורי,  ולכן לא מכיר כתבים. לא ממקום פלצני, פשוט זה כמו לראות ליגה ג' בכדורגל, בזמן שאתה יכול לצפות בפרמייר ליג. אנחנו מדינה קטנה, הרייטינג של כתבה וההפקה שלה בהתאם ונראים קצת יותר מטוש עם פלקט, ולכן גם הכתב ירוויח בהתאם ויאלץ להתכופף אם ירצה להשאר כזה לאורך זמן. 

אבל בגלל ההתעסקות בזה מהסקרנות הצצתי לבדוק ולא יודע מה רוצים מתומר הדר. הוא בסדר גמור, עממי, ויש לו את הסגנון שלו (ואני אוהב את הסגנון שלו הלא מתחנחן). יש מי שמתחבר, ויש מי שלא, אז שפשוט לא יצפה או ישמע/יקרא שזה נכון לכל דבר בתקשורת. רק הוא צריך לזוז פחות בוידאו כי זה גורם אי נוחות כל התזוזות שלו, לפחות מהכתבה שהעלו (ואם מישהו יעביר לו זה מומלץ עבורו ועבור הצופה).

לגביי השני שהעלו ששמו כפיר, הפוסט המתנצל מרגיש לי לא אמין בכלל, ומעלה כמה תהיות. מגיגול קצר מסתבר שיש לו תואר בתקשורת, עורך עולם הרכב של ערוץ הספורט, שבתום לב ונדיבות אינסופית מאפשר ליצרנים להשתמש בכתבות שלו/של ערוץ הספורט לקידום מכירות, ולא רואה מזה או רוצה לראות מזה גרוש למעט לינק? למרות הפסקה הראשונה שכתבתי לעיל? "טיפה" לא אמין בעיניי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 שעות, דאבל קלאצ כתב:

Screenshot_20250428_203941_YouTube.jpg

לא כל כך הבנתי את הבעיה, איך העריכה המגמתית כביכול שינתה את הקשר הדברים שלהם? ככה הם נשמעים וככה הביקורות שלהם נראות ואני לא טוען עכשיו לאיזה שוחד, רק (כרגיל בישראל) ליחסי גומלין טובים ומפנקים עם היבואן המקומי. גם מילת ביקורת נעשית בסוג של גמגום בחצי פה אבל המסקנה הסופית תמיד תהיה עד כמה בסכ״ה יש פה משהו טוב ומצוין.

נו כמו כולם אין לו מה להתבייש, ככה זה פה, אנשים רבים כל כך התרגלו לזה שככה מבחינתם נראות סקירות רכב.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...