Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל לא דיברתי בכלל על הסיפור עם האלפא. 

לפני 16 דקות, Derish כתב:

כמו כן, 'כמה אלפים' ברכב שעולה 8 אלף זה לא אותו דבר כמו ברכב שעולה 80. קל לזרוק משפטים כאלה בפורום כשאתה לא יודע מה מצבו הכלכלי של המוכר ולא מכיר את מערך השיקולים שלו

לא הבנתי את החלק הזה.

זה די ברור שלכל אחד יש שיקולים משלו ויש מי שיעדיף להחזיק את הרכב הרבה זמן ולקבל בדיוק את המחיר שרצה אחרי כמה וכמה התעסקויות עם קונים פוטנציאליים ויש מי שיעדיף לקצר תהליכים, לוותר קצת על סכום שנראה לו בתחום הסביר ולמכור מהר יותר. מה הקשר בין זה להיכנס למצב הכלכלי של מישהו או לערך של הרכב? 

חוץ מזה, אם מישהו מתעקש למצוא במשא ומתן השפלה, עלבון ומשהו אישי הוא יצליח והבעיה בעיקר אצלו ולא "בתרבות". 

נכון שעסקה מוצלחת זאת עסקה ששני הצדדים מרוצים ממה שקיבלו, רק שיש אנשים שלא משנה מה יקרה לא יהיו מרוצים וירגישו שרימו אותם או שיכלו לעשות עסקה טובה יותר. יתלוננו שבאים אליהם בהצעות מגוחכות מתחת למחירון אבל כשהם קונים הם בחיים לא יקנו במחירון בגלל עיקרון דפוק שיש להם בראש, שרק פראייר מוכר מתחת למחירון ורק פראייר קונה רכב משומש במחירון. הרבה יותר קל להיות מרוצה מעסקה שעשית אם לא נכנסת אליה מפוזיציה של הנה באים לעבוד עלי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 213
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אגב האתר יד2, דבר מעצבן שלא היה בו פעם.

מצד אחד, הם מנתבים את רוב המפרסמים להשתמש במספר טלפון "מקשר" של האתר, במקום לפרסם מספר ישיר של המוכר.

מצד שני, הם לא מאפשרים למתעניינים להתקשר ממספר חסוי.

אז האתר אוסף בכוח סטטיסטיקה על המתקשרים.

עריכה אחרונה על ידי elera
  • אהבתי 1
פורסם
בתאריך 19.4.2025 בשעה 00:55, EliC25 כתב:

ישבתי איתם לפני שבועיים וצילמנו פרק, ואשב איתם גם בשבוע הקרוב לצלם. להגיד על תומר קשקשן כשהוא בערך כתב הרכב היחיד בישראל שעוד חובש כובע של חובב רכב ולא שופר של יבואנים, זה קשקוש בפני עצמו.

נכון, הוא דמות שלא כולם יחבבו, ולפעמים יש לו אמונות דעות או אמירות נוקשות סתם כדי להרגיז (זה לא ג'יפ! זה רכב שטח)

בתאריך 19.4.2025 בשעה 00:55, EliC25 כתב:

.

לגבי להאזין, לצפות או לקרוא... היום המדיה השתנתה, יש פודקאסט. שמים בנסיעה, בהליכה או סתם כשעושים את מטלות הבית. גם לא צריך היום להאזין ל42 דקות כשיש אופציה להריץ. 

הרבה בזכות ההודעה הזואת שלך, האזנתי היום בדרך ממטה בנימין לכל הפרק.

בהחלט לא קשקוש, כל הדברים שנאמרו שם נכונים. לא קשקוש בכלל ואפילו לא קצת. 

אבל כן מאוד שטחי ולא מעמיק, יותר בידורי ופחות אינפורמטיבי, בשבילי לא לקחתי משם כלום שלא ידעתי מקודם, גם פה אפשר לכתוב "אפילו לא קצת". 

אני חושב שלא אטעה אם אומר שכל חברי הפורום הקבועים יודעים את כל מה שנאמר שם וגם הרבה מעבר. 

כמו שכבר נכתב פה, אנחנו לא קהל היעד. 

מה שכן אני זוכר שירשורים בפורום מלפני 20 שנה על הטווינגו ועל פיז'ו 106 ראלי של תומר שמוזכרות שם בהתחלה 😁

• אהבתי 3
  • מצחיק 2
  • רעיון טוב! 2

פורסם
לפני 50 דקות, elera כתב:

אגב האתר יד2, דבר מעצבן שלא היה בו פעם.

מצד אחד, הם מנתבים את רוב המפרסמים להשתמש במספר טלפון "מקשר" של האתר, במקום לפרסם מספר ישיר של המוכר.

מצד שני, הם לא מאפשרים למתעניינים להתקשר ממספר חסוי.

אז האתר אוסף בכוח סטטיסטיקה על המתקשרים.

עוד משהו מעצבן שנתקלתי בו זה שאפשר לסנן ולראות מודעות רק של סוכנויות רכב, אבל הפוך, לראות מודעות של פרטיים (ללא סוכנויות) אי אפשר!

אני צודק או שפספסתי משהו?

• אהבתי 2
  • מעניין 1

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
לפני 27 דקות, Buki כתב:

אבל כן מאוד שטחי ולא מעמיק, יותר בידורי ופחות אינפורמטיבי, בשבילי לא לקחתי משם כלום שלא ידעתי מקודם, גם פה אפשר לכתוב "אפילו לא קצת

חביבי, אתה כותב מאמרים על רכבות מיצרנים שכוחי אל שרק חוטבות עצים בנות 85 שמעו עליהן, נראה לי שקשה לחדש לך משהו בתחום הרכב🙃

• מצחיק 14
פורסם
לפני 29 דקות, Shmelov כתב:

עוד משהו מעצבן שנתקלתי בו זה שאפשר לסנן ולראות מודעות רק של סוכנויות רכב, אבל הפוך, לראות מודעות של פרטיים (ללא סוכנויות) אי אפשר!

אתה יכול לסנן לפי סוג בעלות ולבחור רק פרטי.

זה כמובן לא יעזור מול הסוחרים שכותבים בפרטי המודעה שהרכב בבעלות פרטית, אבל זה כן יסנן חלק מהרכבים הלא רלוונטיים.

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם (נערך)
לפני 41 דקות, Shmelov כתב:

נראה שזה אכן כך. ונשמע הגיוני שזה מה שיהיה, או לא יהיה, באתר הזה. :)

a.png.6ecb058c775622df840f9761211cd419.png

צריך תוספי-דפדפן או שינויים מקומיים כדי לשפר את התצוגה. לא שאני מכיר משהו (רק סידרתי סימון מודעות סוחרים בצבע אחר).

לפני 8 דקות, שחר 1 כתב:

אתה יכול לסנן לפי סוג בעלות ולבחור רק פרטי.

הרושם שלי הוא שרוב הסוחרים מגדירים זאת "פרטי", וטכנית אולי כנראה נכון, כי סוחר זה לא עוד יד.

גם אין אפשרות "סוחר".

אגב, מעניין, יש אפשרות "או"ם". כנראה למי שמחפש כאלה משומשים:

rAahGih.jpeg

עריכה אחרונה על ידי elera
  • מצחיק 4
פורסם
לפני שעתיים, Shmelov כתב:

(לא בדקתי את זה עדיין)
https://mitmachim.top/topic/80649/להורדה-תוסף-חדש-ליד2-סינון-סוכנויות-והצגת-ק-מ-ברשימת-המודעות/10?_=1745168230401

• אהבתי 1
פורסם

ראיתי את הסרטון המדובר.

העריכה בפרק הזה קצת פחות הדוקה וגם הצמד התפזר יותר מדי בשיחה.

בסך הכל דיברו דברי טעם כשכרגיל מאור מקשקש ותומר עונה לו.

חוץ מהקטע שהבנו שתומר לא נוסע בביזנס להשקות בחו״ל הפרק היה די בסדר, ציינו את הנקודות החשובות וזהו.

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Shmelov כתב:

היום עשיתי חיפוש ביד 2, אכלתי תסביך כי לא הייתי מאה אחוז על המסך אלא כחלק מרפרוף תוך כדי שיחה. לקח זמן להבין שבחרתי או שנבחרה עבורי האופציה הזו.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

לדעתי, בדיקות במכונים האלה שוות רק כדי להיות בטוח שהרכב לא עבר תאונה קשה והסתירו את זה. אבל את זה כל פחח יכול לגלות, לא שווה 600-700 שקל של הבדיקה.

אז בשביל מה הם טובים? לא יודע, אולי לקטע הנפשי של הקונה. אני קניתי רכב משומש פעם אחד, לפני 30 שנה, כולל בדיקה במכון עצמאי, והבנתי שלא רוצה לעשות את זה עוד אף פעם.

בשבילי, או ליזינג(שזה גם רכב חדש) או לקנות חדש ולהחזיק אותו לפחות 10 שנים. לא הצטערתי אף פעם על קניית רכב חדש.

אם אין מספיק כסף לקנות חדש, אני מעדיף לקחת הלווה מאשר לקנות משומש.

הבעיה המרכזית בלקנות משומש זה לא הנוכלים, אלה המחירים המופקעים של חלקי החילוף בארץ.

מחירונים של כל היבואנים מנופחים לפחות פי 3, מוסכים וחברות ביטוח מקבלים הנחות עד 60-80% ממחירון, אבל מי שמממן את כל החגיגה זאת זה לקוח הפרטי.

בסופו של דבר יוצא יותר משתלם לקנות דגם אמין חדש ולתחזק אותו בצורה טובה 10 שנים, רק עם טיפולים שותפים, מאשר לקנות משומש ולבזבז כל הזמן והכסף במוסכים.

בשבילי, הזמן והעצבים שווים יותר.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga
  • אהבתי 4

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם

הכל טוב ויפה, וזו גם הגישה שלי ב-15 השנים האחרונות. אבל לא כל אחד יכול להרשות לעצמו רכב חדש, אפילו עם הלוואה שהוא יכול לעמוד בפרעונה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אני לא יכול להרשות לעצמי רכב משומש. חדש, עם דגש על דגמים אמינים וטיפולים טובים, יותר זול לתווך הארוך.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga
  • אהבתי 1

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם
בתאריך 18.4.2025 בשעה 20:15, נירו72 כתב:

אני עם בוקי בעניין הזה. לא מקשיב לכתבות קול בכלל, רק בטקסט, וגם שם רץ על הדברים החשובים.

אחרי בדיקת היסטוריית תאונות והיסטוריית טיפולים, בשבילי הבעלים של הרכב זה הדבר הכי חשוב לי, ואמינותו.

אם משהו לא נראה , מיד חותך. זו הבדיקה המקדימה בשבילי, שהיא בגדול הכי חשובה.

וזה לא רק דרך איך שהמוכר נראה או מה אומר, אלא מה מתיימר להציג. בגדול בשבילי כולם חשודים עד שהוכחה חפותם.

דברים שיעלו לי תמרורי אזהרה מעבר לדברים שכולם מכירים (מוכר בשביל רופא שכן שמתגורר אצל גיסי),

רכב שעשו לו פוליש ווקס חדש, והטביעו את הפלסטיקים בפנים בספריי.

רכב שנראה נוצץ מבחוץ ובפנים, אבל כשמתכופף מתחתיו בין קורה לקורה הכל נראה ישן או חלוד.

רכב שמרגיש כאילו פירקו בו יותר מדי דברים, גם אם זה היבואן להתקין רכיבים. לא אוהב רכב שפורק בארץ.

תוספות למיניהן של פוזה ומערכות עתירות רמקולים ובסים.

צעירים שמוכרים רכב.

"האוטו בונבוניירה ושמור, יש רק כמה דברים קטנים לסדר".

תחזוקת חסכון כמו למשל צמיגים לא זהים/ממותגים סינים.

תא מנוע שנראה כאילו עבר יותר מדי לגילו.

אם עברה הבדיקה הראשונית, ומחבר סקאנר ובודק והכל נראה תקין, עושה סיבוב.

אף מכון בדיקה לא ישתווה לסיבוב על רכב, במיוחד כשזה חובב רכב שמבין.

שם מגלים כמה רכב שמור באמת. אם אין רעידות, הכל מיוצב, ההגה מגיב ומיושר היטב והבלמים, המנוע והגיר נוסעים חלק, הסחיבה טובה.

זו אינדיקציה הכי טובה למצב הרכב. כל מה שמכון בדיקה יגיד לא שווה יותר מזה. אם בהעברת בעלות המוכר חותם שאין בעיית שלדה מנוע גיר שידועים לו, מבחינתי הכל מכוסה. ממילא את הדברים שקשה לבדוק הם גם לא בודקים כמו מצב המערכות החשמליות, חיישנים, מודולים, צמות, מחשב רכב ואם התעסקו בו, וכו'. והבדיקת קומפרסיה החשמלית שלהם שווה בקושי לעלות הנייר של הבדיקה.

בדיקת בונוס שמעביר כאן, מי שמכיר מכיר, ומי שלא, כדאי שיכיר. אין שום צורך בשום מכון בשביל לבדוק מצב מתלים.

הבדיקה הכי טובה היא כדלקמן: נוסעים במהירות שיוט, ומזיזים את ההגה במהירות מצב לצד. אם הרכב יציב ולא מתנדנד,

המתלים תקינים. רכב עם חולשה בבולמים או בקפיצים ימשיך ללפחות עוד נענוע אחד.

מילה במילה מסכים

מוכר/בן אדם - לפני הכל

מקסימום יד שנייה

• רעיון טוב! 1

" ! The fender bender bent more than just your fender "

פורסם
לפני כשעה, EvGriga כתב:

אני לא יכול להרשות לעצמי רכב משומש. חדש, עם דגש על דגמים אמינים וטיפולים טובים, יותר זול לתווך הארוך.

זה לא נכון. מתמטית. 

אתה יכול להגיד שזה נוח יותר, פחות סטרס, אבל זול זה לא. 

משומש מטופל תמיד יהיה זול יותר. פשוט כבר דיברו על זה לא מעט, אבל אנשים אוהבים לשחק את המשחק "אני אעשה את מירב המאמצים לא לצאת פראייר", נכווים מזה, ואז שוברים את הכלים, והולכים על האופציה הכי יקרה- קניה של חדש או ליסינג. 

ב-5 דקות אני מוצא לך רכב שעונה על כול מה שאתה מחפש, ובסבירות גבוהה מאוד מאוד(שילוב של היסטורית טיפול והיסטוריה ביטוחית) לא תצטרך גם לעשות בדיקה. עניין של 10 דקות לעשות העברת בעלות ונגמר.

אבל זה כניראה יעלה יותר ולמה מי מת, שאני אצא פראייר? אז מתחיל כול ה RABBIT HOLE של בולשיט, חיפושים, בדיקות ושקרים. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 7

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...