Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יד ראשונה מנוכל: למה כל כך מעצבן לקנות בישראל מכונית משומשת ?

zaf

פוסטים מומלצים

הבעיה היא, גם, בלוח יד 2 - שהוא מונופול גמור (מעניין אם הוא מוגדר כמונופול לפי חוק המונופולים):

האתר נותן לפרסם שטויות ושקרים ללא הפרעה. הם יכולים בהחלט לשים סטודנט חובב רכב שיעבור על המודעות וישים לב לאי התאמה בתת דגם, לדוגמא.

הרכבים אמורים להתפרסם עם כל הפרטים (חוץ מפרטים אישיים). האתר אמור להעלות פרטים ממשרד התחבורה לפי מס' רכב ללא אפשרות לשינוי, להציג הסטוריית ק"מ, טסטים קודמים וכו', ולחייב קונים במס' תמונות מינימלי. דו"ח מהביטוח וחיוב המוכר להעלות פרטים / מסמכים לגבי הרשום בדוח הזה.

אני משוטט מידי פעם בלוחות חו"ל (לא כל חו"ל) ונפעם מרמת השקיפות.

ניסיתי פעם, כשמכרתי רכב, לרשום שהרכב עבר תאונה קלה ותוקן במורשה (הייתה תאונה קלה והפוגע שילם, ללא פגיעת שלדה וללא אזכור בדו"ח הביטוח). כל הטלפונים התמקדו בנבלה המסריחה ובמי יודע מה אני עוד מסתיר. למדתי את הלקח, ברומא תהיה רומאי. המודעה הפכה לכזו עם שבחים בלבד, ובטלפון ציינתי באגב וביובש כי הייתה 'שריטה' שתוקנה.

עריכה אחרונה על ידי tinoki
  • אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 163
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

לפני 14 דקות, EliC25 כתב:

זו נגיד התנהגות שלא ברורה לי

רצית למכור את הרכב, בגלל התנסות חד"פ עם קונה לא מספיק רציני פשוט נסוגת מכל המהלך?

אם זו היתה התנסות חד פעמית - מיילא.

אבל אנשים מבזבזים לך את הזמן כשהכל רשום בבירור במודעה (יד, קילומטראג', עבר תאונות נקי, היסטוריה מהשעה הראשונה על הכביש ועד היום),

ולבסוף, פשוט לא מבינים בשוק שהם נמצאים בו אז הוא מנסים להשוות את ה 2000 ש"ח הפרש מול ההוא שמפרסם יד 5 עם 180,000 ק"מ.

כבר לא בשבילי. פעם אולי כן, היום-אין מצב.

נכון, רציתי למכור. אבל כמויות הסבלנות שזה דורש ממך + הזמן גרמו לי להתחרט. השקט הנפשי יותר חשוב מכמה עשרות אלפי שקלים.

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נכון.

אני שואל את המתעניין: ראית את המודעה? ראית מה רשמתי? מה השאלה?

שואלים שאלות סרק בכדי להרגיש אותך דרך קולך ובכדי ללחוץ אותך לרדת.

איך ראיתי במודעה של טסלה בת שנתיים עם 200 אלף? "כן הק"מ לא טעות ולכן המחיר"

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 דקות, Muzic4Ever כתב:

נכון, רציתי למכור. אבל כמויות הסבלנות שזה דורש ממך + הזמן גרמו לי להתחרט. השקט הנפשי יותר חשוב מכמה עשרות אלפי שקלים.

אז כנראה שלא רצית למכור את הרכב.

אני לא מצליח להבין אותך עד הסוף. יש לך מוצר שסיימת מבחינתך להשתמש בו? אתה מעוניין להחליף אותו בעבור סכום כסף מסויים? זה או כן או לא. אם אתה מוכן להישאר איתו בגלל שהדרך לקבל את הכסף כוללת כמה אינטראקציות לא נעימות - אז כנראה שמבחינתך לא סיימת להשתמש בו ולא היית מוכן באמת לעבור לרכב הבא (ככל שיש כזה).

אנ ילא יודע איזה רכב ניסית למכור, מהניסיון שלי כחובב רכב, התגובות שקיבלתי על הקיה המלוקלקת שלי היו הזויות באותו אופן 'פחחחח רכב עם 300 אלף קמ מי יקנה' ועוד.. אבל בסוף (תוך 5 דקות...) הגיע האדם הנכון שהבין במה מדובר, שלח הודעה, קבענו והרכב נמכר.

• אהבתי 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 דקות, EliC25 כתב:

אני לא מצליח להבין אותך עד הסוף. יש לך מוצר שסיימת מבחינתך להשתמש בו? אתה מעוניין להחליף אותו בעבור סכום כסף מסויים? זה או כן או לא. אם אתה מוכן להישאר איתו בגלל שהדרך לקבל את הכסף כוללת כמה אינטראקציות לא נעימות - אז כנראה שמבחינתך לא סיימת להשתמש בו ולא היית מוכן באמת לעבור לרכב הבא (ככל שיש כזה).

אנ ילא יודע איזה רכב ניסית למכור, מהניסיון שלי כחובב רכב, התגובות שקיבלתי על הקיה המלוקלקת שלי היו הזויות באותו אופן 'פחחחח רכב עם 300 אלף קמ מי יקנה' ועוד.. אבל בסוף (תוך 5 דקות...) הגיע האדם הנכון שהבין במה מדובר, שלח הודעה, קבענו והרכב נמכר.

דווקא אני מבין אותו, בתור מישהו שעבודתו כוללת התעסקות עם הישראלי הממוצע - הלקוח יהיה מוכן לנסות להתיש, לחפור, להתווכח, לאיים, לעשות מניפולציות ולשלוף bluff רק בשביל לקבל הנחה/להוציא עסקה טובה יותר. ותחשוב שבמקרה שלי מדובר ב 20 שקל שלא שייכים לי ועדיין אין לי כוח להתעסק עם זה. לא רוצה לדעת איך זה שמדובר ברכב שלך ובסכום של כמה עשרות אלפי שקלים פוטנציאלים שמנסים "לגלח" ממך. יש אנשים שיעדיפו לבלוע את הגלולה ולהמשיך לנסוע ברכב שהם רצו למכור מאשר להתיש את עצמם נפשית עם הלקוח הישראלי הנחוש. תרבות המיקוח בארץ חצתה מזמן את גבול הטעם הטוב, והמחירונים המנותקים מהמציאות רק מחמירים את הבעיה הזאת בשוק הרכב.

• רעיון טוב! 1

חולם על קרייזלרים יוקרתיות בנסיעה ברכבות😪

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, davemustaine87 כתב:

פשוט לרוב, אנשים לא רוצים את הרכב הכי טוב. הם רוצים את הרכב הכי טוב, בדיוק בדגם שהם רוצים, במחיר זול, וגם שהמוכר ישמור להם את הרכב כשהם יבואו לראות אותו ביום שישי.

מדויק!

למדתי את זה על בשרי כשהפסדתי מכוניות טובות שהתפרסמו ביד2 כי לא הייתי מוכן לצאת מאיזור הנוחות.

אחריי שהבנתי את זה, הודעתי לבוס שלי שאני מחפש רכב, ושיכול להיות שבשבועות הקרובים אבקש לצאת באמצע יום עבודה (הבוס, או יותר נכון בוסית - אחלה גברת, מבינה עניין והסכימה). וכך היה. ברגע שעלתה מודעה טובה, תפסתי את בעל הרכב, תשאלתי טלפונית, ולאחר שהתשובות הניחו את דעתי - קבעתי איתו ברגע הראשון שהתאפשר לו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

Just now, EliC25 כתב:

אני לא מצליח להבין אותך עד הסוף. יש לך מוצר שסיימת מבחינתך להשתמש בו? אתה מעוניין להחליף אותו בעבור סכום כסף מסויים? זה או כן או לא. 

כן. אבל לא במחיר של לקחת יום חופש, לשבת בחדר המתנה של מוסך קרוב לשעתיים + כמעט שעה בדיקה, לשרוף 30 ליטר דלק בשביל אנשים שפשוט לא יודעים להעריך רכב שמור.

נכון - פירסמתי על הצד הגבוה. אבל:

א. הרכב מלוקק מכל פינה גם מבחינת אסטטית וגם מבחינת מכאנית

ב. נדיר מאוד מבחינת יד (01) וקילומטראג' (90KKM) לשנת 2015

ג. הכי חשוב - הכל שקוף מראש, כולל המחיר. אם לא מתאים - בשביל מה בכלל ליצור קשר?

לא אחד ולא שניים - פשוט רוצים לקבל את הרכב שלך דווקא (מעניין למה) במחיר של הגרוטאה שעברה 5 ידיים, ללא היסטוריה וקילומטראג' כפול.

אז כן, רציתי למכור. ההתנסות עם השוק, או יותר נכון עם האנשים גרמה לי לשנות את ה'כן' ל'לא'. 

ולא חשוב מה היו התכניות או מה הרכב המחליף- הן פשוט בוטלו. easy as is .

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 49 דקות, Muzic4Ever כתב:

השקט הנפשי יותר חשוב מכמה עשרות אלפי שקלים.

אם זה היה נכון היית פשוט מוכר לו ב 43 וזהו, מקסימום מגרד ממנו עוד כמה אלפים.

כבר היית יכול להיות אחרי המכירה הזו ובלי הדיון בנושא בפורום.

אגב, אוסיף שכל מה שרשמת לא מראה על התנהלות של מישהו שרוצה למכור, אלא של מישהו שרוצה להרגיש שהוא מקבל "תמורה" על ליקוק האוטו, וזה לגמרי בסדר אבל זה אף פעם לא יבוא בקלות.

דיברת על אנשים שמפרסמים ביד 2 ב 65, אבל גם הם כמוך לא רוצים למכור. אתה יודע למה? כי אם הם היו רוצים, האוטו היה נמכר והמודעה לא הייתה מופיעה, ולכן אם כבר יש להתייחס למחיר הפרסום כמחיר שאתה צריך להתרחק ממנו אם אתה לא רוצה לבזבז זמן.

כלל אצבע למכירה מהירה  - לפרסם בקצת מעל מה שדורשים על רכב שבור מהדגם.

אם היית מפרסם ב 50K כנראה היית מוכר תוך כמה ימים ב 45K בלי בדיקה ובלי בזבוזי זמן. האם זה שווה את זה? השיקול הוא שלך.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
  • אהבתי 1
  • רעיון גרוע 2
  • רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 1 דקה, Ooga כתב:

אם זה היה נכון היית פשוט מוכר לו ב 43 וזהו, מקסימום מגרד ממנו עוד כמה אלפים.

כבר היית יכול להיות אחרי המכירה הזו ובלי הדיון בנושא בפורום.

"מקסימום מגרד עוד כמה אלפים" - איך בדיוק? אנשים לא יודעים להבדיל בין רכב שמור למוזנח. הדבר היחיד שמעניין אותם זה לא לצאת פרייארים ולקנות מתחת למחירון.

אולי יכולתי להיות מאחורי המכירה הזו, אבל אני צריך גם לקנות רכב לאחר מכן. בשוק מלפפונים כזה? לא תודה. 

בפנסיה יתפנה קצת זמן למשחקים האלו. עד אז...

לא לחינם שוק מגרשי טרייד אין כל כך פורח בארץ. לאף אחד אין סבלנות להתעסק עם מוכרים\קונים ישראלים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 28 דקות, Muzic4Ever כתב:

אם זו היתה התנסות חד פעמית - מיילא.

אבל אנשים מבזבזים לך את הזמן כשהכל רשום בבירור במודעה (יד, קילומטראג', עבר תאונות נקי, היסטוריה מהשעה הראשונה על הכביש ועד היום),

ולבסוף, פשוט לא מבינים בשוק שהם נמצאים בו אז הוא מנסים להשוות את ה 2000 ש"ח הפרש מול ההוא שמפרסם יד 5 עם 180,000 ק"מ.

כבר לא בשבילי. פעם אולי כן, היום-אין מצב.

אני מאוד יכול להבין אותך, 

כשמכרתי רכב הרבה מעל המחירון, היו המון שהתקשרו למודעה מבלי שהם ראו את המחירון קודם. 

הם המשיכו להתקשר גם אחרי שציינתי במודעה "אני מודע למחירון, וזה המחיר", ושם כבר הבנתי שיש המון שלא קוראים בכלל את הפירוט של המודעה. 

השיא היה בדמות 2 ליצנים

ליצן מס 1- המחיר היה מוגזם לו מאוד, אבל יום אחרי, הוא ממילא היה בעיר מגורי,  אז הוא התעקש לבוא ולראות את הרכב. במילים מאוד עדינות אמרתי לו שילך לעשות סיבוב על רכב של מישהו אחר. לא שלי. 

ליצן מס 2- מישהו שהמחיר היה מקובל עליו והוא רצה שניפגש אבל בגלל שהוא לא נייד הוא ביקש ממני לנסוע אליו( סביב 15 דקות נסיעה). סירבתי בנימוס. אתה רוצה את הרכב ? תיסע אתה אליי.

מפה לשם, הוא היה נשמע לי קצת עפיפון אז התעקשתי לשאול אותו אם המחיר בסדר מבחינתו, ואז גיליתי שהמחיר המקסימלי שהוא מוכן לשלם זה כמה אלפים מתחת למחירון. 

יש אנשים  שאין להם שום בעיה לשרוף לך את הזמן רק בשביל הסיכוי של אולי 1% שתסכים לשטויות שלהם.

לא יודע אם זה נובע מטיפשות, עודף ביטחון בכישורי המיקוח שלהם, או סתם חוסר בושה. אני מאמין שזה כניראה שילוב של ה-3.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 18 דקות, Ooga כתב:

אגב, אוסיף שכל מה שרשמת לא מראה על התנהלות של מישהו שרוצה למכור, אלא של מישהו שרוצה להרגיש שהוא מקבל "תמורה" על ליקוק האוטו, וזה לגמרי בסדר אבל זה אף פעם לא יבוא בקלות.

דיברת על אנשים שמפרסמים ביד 2 ב 65, אבל גם הם כמוך לא רוצים למכור. אתה יודע למה? כי אם הם היו רוצים, האוטו היה נמכר והמודעה לא הייתה מופיעה, ולכן אם כבר יש להתייחס למחיר הפרסום כמחיר שאתה צריך להתרחק ממנו אם אתה לא רוצה לבזבז זמן.

כלל אצבע למכירה מהירה  - לפרסם בקצת מעל מה שדורשים על רכב שבור מהדגם.

אם היית מפרסם ב 50K כנראה היית מוכר תוך כמה ימים ב 45K בלי בדיקה ובלי בזבוזי זמן. האם זה שווה את זה? השיקול הוא שלך.

קניתי ומכרתי מספיק פעמים בחיים כדי לדעת היכן לשים את האצבע.

לצורך העניין- פירסמתי ב 62. 

לא חיפשתי לקבל שום תמורה מעבר למה שהרכב שווה, במידה ולא הייתי רוצה למכור- לא הייתי מבזבז עוד שעה וחצי נסיעה כדי לראות את הרכב הבא שכבר היה על הכוונת.

למזלי קיבלתי צלצול השקמה לשוק היד שניה בישראל 2025. זה הספיק כדי לבטל הכל עד יעבור זעם.

אולי בעתיד יהיה יותר זמן למשחקים האלו. עד אז מבחינתי זה או להשאיר את הרכב במשפחה או לשים אותו בטרייד ולהוציא חדש מהסוכנות.

לא מוכן לשום אינטרקציה אחרת בג'ונגל הזה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, tinoki כתב:

האתר נותן לפרסם שטויות ושקרים ללא הפרעה. הם יכולים בהחלט לשים סטודנט חובב רכב שיעבור על המודעות

אפשר גם אוטומציה חלקית או מלאה. לראות אם המחיר הגיוני, או מחירים שהם בדפוסים מלאכותיים כמו 1234 או 11111, ולהקפיץ רק את זה לבדיקה אנושית.

(אם כי יש יתרון בדווקא כן לתת למוכרים לכתוב מחירים כאלה, כי בחיפוש זה מאפשר לזהות מוכרים לא אמינים...)

מה שמוזר, לפחות בקטגוריות מכירה אחרות, שהן לא מכוניות, האתר סופר מקפידים, ברמה שהם עושים בעיות למודעות לגיטימיות.

ציטוט

הרכבים אמורים להתפרסם עם כל הפרטים (חוץ מפרטים אישיים). האתר אמור להעלות פרטים ממשרד התחבורה לפי מס' רכב ללא אפשרות לשינוי, להציג הסטוריית ק"מ, טסטים קודמים וכו', ולחייב קונים במס' תמונות מינימלי. דו"ח מהביטוח וחיוב המוכר להעלות פרטים / מסמכים לגבי הרשום בדוח הזה.

לא נראה לי שצריך עד כדי כך. ששוק הקונים/מוכרים יחליט מה וכמה לשים. כמו התמונות שם:

לתת אפשרות להעלות, להמליץ לשים, ולאפשר לקונים לסנן מודעות שאין בהן את הפרטים האלה.

עריכה אחרונה על ידי elera
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 19 דקות, Muzic4Ever כתב:

ההתנסות עם השוק,

מהתנסות שלי עם השוק לאורך שנים וכמה וכמה רכבים,

למדתי דבר אחד חשוב. לא לתת למתקשר להכניס אותי לפינות. לחתוך.

"יש את כל הפרטים במודעה ואני לא מדבר על המחיר בטלפון, רק ליד האוטו"

או

"שמע, אני באמצע עבודה, חייב לנתק. תקבע איתי בווטסאפ"

או 

(וזה הכי טוב שהיה לי עם הקורולה הישנה...)

מעביר את הטלפון לבן שלי שהיה סטודנט למשחק ותיאטרון באותו זמן

והוא תירגל עליהם דמויות ומבטאים, התווכח עם עצמו כאילו הוא בעל ואשתו,

וגם דיבר ערבית ג'יבריש עם שני בדואים מהפזורה שרצו את האוטו בחצי מהמחיר...

חבל שלא הקלטנו.

וברצינות, נראה שאתה מתייחס ברצינות רבה מדי לכל טלפון.

מי שבאמת מעוניין באוטו כבר יתאים את עצמו אליך.

• אהבתי 1
  • מצחיק 6
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 דקות, Ooga כתב:

ולקבל.... מחירון.

עזוב, נו.

מחירון בלי לבזבז שעות בטלפון, או ימי עבודה.

אגב, אתה נשמע דיי מנוסה. ברור לך שזה גם לא היה נגמר ב 43. עד שלב העברת הבעלות היו נעלמים עוד 1000-2000 בדרך.

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...