Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יד ראשונה מנוכל: למה כל כך מעצבן לקנות בישראל מכונית משומשת ?

zaf

פוסטים מומלצים

לפני 6 דקות, Derish כתב:

יושבים שני ערסים בגיל העמידה (הוא ובועז קורפל) ולא מפסיקים לקטוע זה את זה באמצע משפט... וזה נהיה עוד יותר גרוע כשיש להם אורח

בתור חובב רכב, נתתי לפודקאסט שתי הזדמנויות שונות ונשברתי.

הדינמיקה של המנחים היא לא נעימה, והפודקאסט הוא על גבול הבלתי ניתן להאזנה.

לא מצפה מכל פודקאסט להיות ג'ו רוגן,

אבל זה שלכולם יש אפשרות  להשיג מיקרופון ואוזניות, לא אומר שגם צריך לעשות בהם שימוש.

לפני 9 שעות, EliC25 כתב:

ולגבי החששות והחוסר הבנה של ישראלים בשוק הרכב, גם על זה פירטתי בסרטון שיצא לאחרונה

תמשיכו בעבודה הטובה,

סרטון מאוד יעיל שעזר לבן משפחה קרוב לקנות סיויק משומשת

• אהבתי 3

-

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 163
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

נפלאות ה AI...ביקשתי מ Gemini לתמצת ולהפנות לנק' העיקריות על פני ציר הזמן:

הסרטון מדבר על התסכולים הכרוכים בקנייה ומכירה של רכבים משומשים בישראל. עיקרי הדברים:

ישראלים נזהרים מרכבים משומשים בגלל חוסר ידע בתחום הרכב, חשש מהונאה, ונוכחות של מוכרים לא ישרים [01:41].

מחירי רכבים משומשים מושפעים מהיסטוריית הרכב, מספר הבעלים הקודמים, ומצבו הכללי [05:37].

מוסבר כיצד שיטת התמחור הישראלית משפיעה על שוק היד השנייה [10:05].

מוכרים מתמודדים עם אתגרים כמו הצעות נמוכות ותחושת חוסר תזמון טוב למכירה [23:54].

טיפים לקנייה ומכירה כוללים הימנעות מעסקאות במזומן וזהירות ממוכרים פרטיים [32:59].

טרייד-אין בסוכנות נוח, אך לרוב מקבלים פחות כסף על הרכב [33:16].

חשוב לבדוק את הרכב המשומש במוסך עצמאי לפני הקנייה [40:24].

• אהבתי 5
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, BoazB11 כתב:

אז זה בעצם סוג של שואו בשבילך וזה סבבה לגמרי,

אבל למי שמחפש מידע, תובנות, טיפים והמלצות - זה ארוך מדי.

אם היה אמל"ק של 2-3 דקות בסוף או בהתחלה,

אולי הייתי מקשיב/צופה, אבל עם 42(!) דקות?! - איבדו אותי לגמרי.

גם 15 דקות אגב, זה הרבה יותר מדי עבורי...

התבלבלת בין הפודקאסט באורך 20-40 דקות שמיועד יותר להאזנה תוך כדי משהו (ולא לצפייה במסך) לבין כתבה על רכב חדש, שהיא באורך 5-8 דקות. 

לפני 3 שעות, sperial כתב:

אנחנו

מי זה אנחנו? גם אני גדלתי עם ספר, והתבגרתי עם מחשב. חברי הפורום הם לא בני 70 בלבד ויש פה עקומת פעמון של התפלגות הגילאים. 

לפני 38 דקות, BeRhthem כתב:

נפלאות ה AI...ביקשתי מ Gemini לתמצת ולהפנות לנק' העיקריות על פני ציר הזמן:

הסרטון מדבר על התסכולים הכרוכים בקנייה ומכירה של רכבים משומשים בישראל. עיקרי הדברים:

ישראלים נזהרים מרכבים משומשים בגלל חוסר ידע בתחום הרכב, חשש מהונאה, ונוכחות של מוכרים לא ישרים [01:41].

מחירי רכבים משומשים מושפעים מהיסטוריית הרכב, מספר הבעלים הקודמים, ומצבו הכללי [05:37].

מוסבר כיצד שיטת התמחור הישראלית משפיעה על שוק היד השנייה [10:05].

מוכרים מתמודדים עם אתגרים כמו הצעות נמוכות ותחושת חוסר תזמון טוב למכירה [23:54].

טיפים לקנייה ומכירה כוללים הימנעות מעסקאות במזומן וזהירות ממוכרים פרטיים [32:59].

טרייד-אין בסוכנות נוח, אך לרוב מקבלים פחות כסף על הרכב [33:16].

חשוב לבדוק את הרכב המשומש במוסך עצמאי לפני הקנייה [40:24].

אולי חילק לפרקים האופן רחב למדי.. אבל יש הרבה מעבר, אפילו בכלליות.. 

למשל כמה דק בהן מדברים על הכישלון שבמחירון של מירי רגב

הקומבינות שיבואני הרכב עושים כדי להעלות את המכירות (רושמים רכבים על שם העובדים)

ועוד

• אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 דקות, EliC25 כתב:

התבלבלת בין הפודקאסט באורך 20-40 דקות שמיועד יותר להאזנה תוך כדי משהו (ולא לצפייה במסך) 

לבין כתבה על רכב חדש, שהיא באורך 5-8 דקות. 

לגמרי יש מצב.

כמו שכתב קודם דריש, כנראה שאני לא קהל היעד לא של אלה ולא של אלה.

פודקאסטים אני לא צורך בכלל, בשום נושא (אין לי סבלנות לזה ומעולם לא הייתה...)

וכתבות על רכב חדש לא מעניינות אותי גם מחוסר רלוונטיות,

וגם כי התוכן ברובו מתמקד באיבזור ובבטיחות, וזה פשוט משעמם לי את הת@ת.

אולי זה גם עוד יותר אישי, כי אחרי כעשור של פעילות בענף הדו"ג ככותב ובוחן

פשוט שבעתי ומיציתי ודי איבדתי עניין אם להודות על האמת.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 33 דקות, EliC25 כתב:

מי זה אנחנו? גם אני גדלתי עם ספר, והתבגרתי עם מחשב. חברי הפורום הם לא בני 70 בלבד ויש פה עקומת פעמון של התפלגות הגילאים. 

התיחסתי לכותב שלפני, שמתוך ההיכרות הוירטואלית קרוב יותר לדור שלי . מישהו שגדל במשפחה שהחזיקה סוסיתא. אבל אולי  טעיתי באומדן שלי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דווקא אהבתי מאוד את הפודקאסט, וגם את הסגנון של תומר הדר, אולי החבר'ה היותר מבוגרים פה פחות מתחברים לסגנון, אבל אין ספק שהוא אחרון כתבי הרכב הישרים בישראל. אני באופן אישי הפסקתי לראות את הסרטונים של מגזין אוטו כי כבר ממש ברור שהם פשוט שופר של יבואנים וסוחרי רכב (פרק רכבי הספורט יד שנייה? שפל המדרגה העיתונאית, טוב שלא שמו באנר שאמר "קיבלנו שוחד כהוגן) ומצפה לכתבה חדשה בכלכליסט של תומר. גם המדיום של הפודקאסט נחמד מאוד לנושאים שרוצים לדבר עליהם יותר בהרחבה כמו שוק יד 2 או כל הסיפור עם החשמליות.

אגב, הצחיק אותי מאוד לראות פה בשרשור את הדעות של כולם, הרגיש כאילו זה פרק של ג'רי ספרינגר רגע אחד לפני שיש מכות באולפן 😂

• אהבתי 3
  • מצחיק 4

חולם על קרייזלרים יוקרתיות בנסיעה ברכבות😪

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 16 דקות, BoazB11 כתב:

לגמרי יש מצב.

כמו שכתב קודם דריש, כנראה שאני לא קהל היעד לא של אלה ולא של אלה.

פודקאסטים אני לא צורך בכלל, בשום נושא (אין לי סבלנות לזה ומעולם לא הייתה...)

וכתבות על רכב חדש לא מעניינות אותי גם מחוסר רלוונטיות,

וגם כי התוכן ברובו מתמקד באיבזור ובבטיחות, וזה פשוט משעמם לי את הת@ת.

אולי זה גם עוד יותר אישי, כי אחרי כעשור של פעילות בענף הדו"ג ככותב ובוחן

פשוט שבעתי ומיציתי ודי איבדתי עניין אם להודות על האמת.

הייתי מציע שתצפה בכתבה האחרונה על הדאסטר. יש ניסיון לעלות איתו בשטח, וזה מאוד אינפורמטיבי כי זה מראה איפה הגבולות של הרכב שטח הזה. 

בניגוד לכתבים אחרים שדואגים להציג כפי שאמרת את רשימת האבזור, הנתונים הטכניים ולמעשה לא מסייעים יותר מדי לרוכש הפוטנציאלי שמתלבט 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 2 דקות, נולד לליסינג כתב:

אגב, הצחיק אותי מאוד לראות פה בשרשור את הדעות של כולם, הרגיש כאילו זה פרק של ג'רי ספרינגר רגע אחד לפני שיש מכות באולפן 😂

הפודקאסט מחלק את חברי הפורום כמו שהפוליטיקה הישראלית מחלקת את ישראל ל"רק ביבי" ו"רק לא ביבי"

• מצחיק 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 18 דקות, madmaxx כתב:

זה העם היהודי, רמאות זה בדם של העם הזה.

התחיל עוד עם יעקב, בגיבוי של אמו רחל 😜 

סוחר רכב זה מי שמחפש את העיסקה המהירה ברווח מקסימלי.  הפוך מהקונה. וזה כלל עולמי.

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 44 דקות, sperial כתב:

אולי  טעיתי באומדן שלי

לא טעית. 

63 מניין שנותי, למרות שמבפנים אני מרגיש ההיפך... (36)

משבר גיל מן הסתם, אבל לא קשור לנושא הנדון.

• רעיון טוב! 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, BoazB11 כתב:

אז זה בעצם סוג של שואו בשבילך וזה סבבה לגמרי,

לגמרי. וזו לא "בושה".

זה לא שאני מחפש עצות טכניות ודקדקניות במוכנאות ובחשמל רכב בפודקאסט שכל המטרה שלו היא להיות בידורי ולתת מידע חוצה קטגוריות ותכנים...

זה לגמרי שואו, זה לגמרי בידור, זה לגמרי לקהל הרכב, וזה לגמרי לא תוכן מקצועי פר הגדרה, אלא יותר תוכן בידורי.

ועדיין אפשר להפיק ממנו המון.

לפני 5 שעות, BoazB11 כתב:

אבל למי שמחפש מידע, תובנות, טיפים והמלצות - זה ארוך מדי.

עובדתית, זה לא נכון בעליל... אבל זה נורא אישי וסובייקטיבי.

יש בפודקאסט ובכתבת הוידאו המצולמת הרבה מידע, הרבה תובנות, הרבה טיפים ולא מעט המלצות.

ארוך מדי?

כמו שרשמתי - סובייקטיבי.

לפני 5 שעות, sperial כתב:

האמת - אני מעדיף חומר כתוב, שבו אפשר לדפדף קדימה ואחורה כשצריך לבדוק נקודה כזו או אחרת, ולסרוק בקלות את הטקסט כדי לדלג על קטעים לא רלוונטיים. גם באתרים מקצועיים אני מדלג על הסרטונים וקורא את ה-transcript.

מכבד, אבל אתה משווה בין תותים לתפוחי אדמה.

אין טעם, זה מיותר לגמרי.

לפני 59 דקות, madmaxx כתב:

זה העם היהודי, רמאות זה בדם של העם הזה.

נמחק גיבוב מיותר.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני ציפיתי בזה. והם קופצים מדבר לדבר. וזה מפריע. חבל זה יכול להיות נחמד.

בשנת 1994. ההורים קנו לי רחב ראשון. יפנית יד חמישית. היו הרבה בעיות. אז ההורים החליטו להחליף לי. אז חיפשנו משומש.

מי הבוקר קפצנו ממודעה למודעה. בסוף אבא שלי לקראת 12 בצהרים שואל. נכנס לסוזוקי? לראות מה יש להם.

אז קנו לי תרכב הראשון. חדש מהשקית. ארבע שנים ו 170,000 קילומטר. אחרי זה החליפו לי לרכב אחר גם חדש.  הישן עשינו תריד אין.

כסחו במכיר. אבל הלחנו על זה. הרכב  הגיע לקיצו בגיל 14 230,000 קילומטר. הייתה לו בעיה שלא רצינו לטפל. נתנו תרכב בחינם לטריד אין.

אחרי זה אבא שלי קנה אלטו. בת שלוש.  הייתה לי i10 שנת 2011 ידנית לימונית. אז נפטרנו ממנה אחרי שנה וקצת.

אחשב אני אם אלטו ידנית 2012. גם יד ראשונה. משנת 1999. כל הרכבים שלי היו חדשים.

גם שאבא שלי יצא לפנסיה. קנה לו יונדאי אקסנט. שנת 2001. גם חדשה.

עוד דבר שאנשים מעדיפים חדש. זה בגלל הלוואות הבלון. משלמים 1000 שקל בחודש שלוש שנים ומחליפים.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגופו של עניין - הם מדברים שם על הקטע הזה של סוחרים ונוכלים למיניהם - ואני חושב שזאת אחת הסיבות שהרבה אנשים פיתחו אלרגיה לרכבי יד2.

אעיד על עצמי - אני לא אוהב להתעסק עם אנשים. להתקשר למספר טלפון שאתה לא יודע מי מחכה לך בצד השני ואיזה שריטות יהיו לו.

לאחרונה רכשתי רכב יד2 מאדם פרטי ובסופו של דבר, החוויה הייתה ממש מצויינת. זה אפילו הסתיים בחיבוק.

זה היה אחריי שכבר שקלתי לרכוש מהיבואן (בטענה שאין לי סבלנות וכוח להתעסק עם אנשים), אז אשתי אמרה לי - ״תאר לך שהייתי מציעה לך לנסוע למקום-x, ולקבל על זה בתמורה 50,000₪״ (זה בערך הפער שיצא בין רכישה מהסוכנות למה שהמוכר ביקש).

מסכים עם התגובות פה לגבי זה שמכון בדיקה יכול להיות די מיותר אם יש לך הבנה בסיסית ברכב ואתה עובר על הצ׳קליסט של הדברים שצריך לעשות בטרם רכישה.

אני מחזיק מעצמי מישהו שיש לו ידע בסיסי כזה. ועדיין העברתי את הרכב דרך מכון בדיקה. זה היה לחלוטין לא רציונלי, אבל הרגשתי צורך לסמן ווי, ולקבל אישור של גורם צד ג׳ שהרכב בסדר.

ולגבי תומר הדר - אני אוהב אותו. לדעתי הביקורות שלו טובות בסה״כ ולא מייגעות והוא משלב הומור ושטויות - שזה מוסיף לשואו.

הוא ירד ממש על הרכב שברשותי (קורולה קרוס) ואני יכול להבין למה. אבל לאנשים שונים יש צרכים שונים ודעות שונות והכל סבבה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...