Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בדקת שהשמן לא הפך לטחינה והנוזל קירור לא מתערבב עם שמן?

יכול להיות שהפקק גם לא תקין והמים משפריצים בנסיעה

עריכה אחרונה על ידי TZR84

פורסם
לפני 14 דקות, TZR84 כתב:

בדקת שהשמן לא הפך לטחינה והנוזל קירור לא מתערבב עם שמן?

יכול להיות שהפקק גם לא תקין והמים משפריצים בנסיעה

כן פתחתי פקק שמן והוא נראה תקין לגמריי
וגם מהפקק לא נראה שמתאדה

פורסם

כמה מהר מתאדים המים ?

כמה רעיונות עולים לי בראש:

1) משאבת מים, נזילה מהמשאבת מים רק כשמנוע פועל, לעיתים הנזילה לא חזקה ומדובר בזרזוף או טפטוף, המים יורדים על בלוק המנוע ומתאדים משם כך שהם לא מגיעים לקרקע ומתחתלאוטו אין שלולית, כשהרכב כבוי המשאבה לא מטפטפת ואז אין לך סימנים מתחת לאוטו. יש מכוניות (לא עדכנת איזה רכב מדובר) שהמשאבה בכלל נמצאת מאחורי הרבה מכלולים ומחוברת לרצועת הטיימיניג, שם בכלל קשה לראות נזילה מהמשאבה כיוון שאין קו ראיה ישיר אליה.

2) מיכל עודפים, בעבר היתה לי נזילה קלה בגלל סדק במיכל העודפים, היה שפריץ של מים רק כשהרכב היה ממש חם וזה השפריץ ישירות על סעפת הפליטה החמה, משם המים התאדו ולא היתה שלולית או כל סימן אחר לסדק.

3) רדיאטור חימום- תבדוק אם השטיחים רטובים באזור הרגליים של הנהג והמושב ליד הנוסע

שווה לך לעשות בדיקה ויזואלית ברחבי אזור המנוע, לא בהכרח רק צנרת קירור אלה על כל המנוע, אולי תראה סימנים של מקומות שהיו בהם מאים והתאדו, סימנים לבנים כמו קורוזיה או כחולים/ ירוקים של שאריות אנטי פריז.

אם לא אז אולי שווה לעשות בדיקה בלחץ של מערכת הקירור.

• אהבתי 1
פורסם

תופעה דומה בשני רכבים שונים נפתרה בעבר ע"י החלפת פקק מיכל עודפים,

זה זול וקל לביצוע, קשה לראות בעין כשל בפקק תקול אלא אם הוא רציני, ואז כבר אין ספק

כבר חתמתי...

פורסם

תודה לעוזרים
ראשית מדובר ביונדאי I20 2011

המים מתאדים מאד מהר ברמה שבנסיעה של קילומטר כמעט מיכל שלם מתאדה ופשוט לא ברור לאן 

אגב באחד הפעמים נתקלתי שהצינור שמוליך מהמיכל גיבוי עף מהמקום [שהוא מחובר לפקק של הצנרות]

זה אומר שהיה שם לחץ גדול

ואגב לגבי הפקק של המיכל אני יודע שהוא רופף ולכף ליפפתי אותו גם בנילון נצמד עם ליפוף ברזל מסביב כך שהוא נראה לי אטום ברמה חזקה 
[וחוץ מזה אם ההתאדות משם אז למה נגמר גם כל המים שכבר בצנרות?
כי זה הזוי אחרי נסיעה של כמה קילומטרים מילאתי איזה 3 ליטר רק לצנרות ]

שורה תחתונה

השאלה אם אין אפשרות לעשות בדיקה עצמית של לחץ או קומפרסיה במקום להיגרר ולבלות שעות במוסך?

פורסם
לפני שעתיים, אילולי כתב:

להיגרר ולבלות שעות במוסך

ראיון מצויין.

אם תמשיך לשחק אותה מכונאי בייתי, אתה בדרך הבטוחה להרוס את האוטו. (אם הוא לא נהרס כבר).

לפני שעתיים, אילולי כתב:

לגבי הפקק של המיכל אני יודע שהוא רופף ולכף ליפפתי אותו גם בנילון נצמד עם ליפוף ברזל מסביב כך שהוא נראה לי אטום ברמה חזקה 
[וחוץ מזה אם ההתאדות משם אז למה נגמר גם כל המים שכבר בצנרות?

דוגמא מזעזעת לניסיון שלך לשחק אותה מכונאי חובב.

פורסם

לפי התיאור שלך ואם באמת אין נזילה נראית לעין החשד העיקרי נופל על ראש מנוע פרוץ. 

זה יכול להיות אטם ראש מנוע פגום או ראש המנוע מעוות או סדוק. 

האם יוצא מהאגזוז עשן לבן? 

פורסם
לפני 33 דקות, tamir3000 כתב:

לפי התיאור שלך ואם באמת אין נזילה נראית לעין החשד העיקרי נופל על ראש מנוע פרוץ. 

זה יכול להיות אטם ראש מנוע פגום או ראש המנוע מעוות או סדוק. 

האם יוצא מהאגזוז עשן לבן? 

אכן. אם השמן נראה תקין, ונניח כי הוא באמת לא מתערבב עם המים, אז החשד הבא (בהינתן שאין נזילות) זה שהמים חודרים ישר לתוך הצילינדרים. בכמויות המתוארות (כמה ליטרים לקילומטר), אתה אמור לראות עשן לבן מהאגזוז.

ישנן ערכות לבדיקת לחץ במערכת קירור. הן לא יקרות מדי (כ-50 דולר באמאזון), אבל לא נשמע שיש לך את הזמן להמתין למשלוח כזה, אלא אם אין לך בעיה לא לנסוע עם הרכב בזמן הזה (כי הוא לא במצב נסיעה).

פורסם
לפני 7 שעות, אילולי כתב:

לגבי הפקק של המיכל אני יודע שהוא רופף ולכף ליפפתי אותו גם בנילון נצמד עם ליפוף ברזל מסביב כך שהוא נראה לי אטום ברמה חזקה 

נראה כי אינך מבין מה תפקידו של הפקק.

הפקק תקול אז תחליף אותו. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...