Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כיבוי מזגן בסיום נסיעה

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עושה דברים מסויימים רק אם אני מבין בשביל מה אני עושה אותם ואיך הם תורמים.

בשביל מה צריך לכבות דברים בהדרגה, אני לא מבין.

באוטו שמדחס המזגן פועל בזמן פעולת הסטרטר בהחלט רצוי מאוד לא להניע עם מזגן פועל. כאלה מכוניות אני זוכר רק משנות ה 90 כשהיו מתקינים את המזגנים בארץ.

באוטו שיש לי עכשיו שהוא רחוק מאוד מלהיות מודרני או חדש (דגם שהוצג ב 2008), המדחס נכנס לפעולה רק כמה שניות אחרי שהמנוע הניע והתייצב על סיבובי סרק.

בזמן סטרטר שום דבר לא עובד - לא מדחס, לא מאוורר פנימי ואפילו לא מגבים. כל המערכות שצורכות הרבה הספק, כבות בשביל לאפשר לסטרור לעבוד בלי הפרעה, הן מבחינת עומס מכאני והם מבחינת עומס חשמלי נוסף עם המצבר.

אז פה אני לא מבין בשביל מה צריך לכבות מזגן בסיום הנסיעה בהיבט הזה. 

היבט של ייבוש המאייד - הוא בגדול נכון.

כל זמן שהמזגן עובד, קיים עיבוי מים על המאייד, המים האלו נאספים במגש אגירה ומתנקזים מתחת לאוטו.

אם מכבים את המדחס (בלבד) כמה דקות לפני כיבוי המנוע, עיבוי המים מפסיק. המאוורר הפנימי שממשיך להזרים אוויר דרך המאייד, מייבש את טיפות המים שנשארו עליו. זה אמור למנוע היווצרות עובש וריחות.

הנקודה היא שמאייד יתייבש לבד בזמן שהאוטו חונה, אז יקח לו עוד כמה דקות. איך הדקות האלו משפיעות על עובש אני לא יודע.

לא מכיר שום מחקר שקובע משהו בעניין הזה.

מה שכן, בחלק מהדגמים, גם בכאלו משנת 2005-2006 נגיד, מדף סירקולציה נפתח אוטומטית למצב יניקת אוויר מבחוץ כמה דקות אחרי כיבוי המנוע ונעילת האוטו, בדיוק בשביל לאפשר ייבוש המאייד.

אם יש לכם מדף סירקולציה מכאני, חשוב להשאיר אותו על מצב יניקת אוויר מבחוץ בזמן שהאוטו חונה. 

אם המדף ממונע, אולי הוא עושה את זה לבד. לא מכיר כמובן את כל הדגמים ולא יודע עד כמה הפיצ'ר הזה נפוץ. 

• אהבתי 2
  • מעניין 3
  • רעיון טוב! 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 5 שעות, Buki כתב:

בזמן סטרטר שום דבר לא עובד - לא מדחס, לא מאוורר פנימי ואפילו לא מגבים.

וגם מכבה אורות.

פורסם
לפני 21 שעות, Rafal כתב:

מאיפה הביטחון??
אני רוצה לדעת בוודאות

כמו שבוקי כבר כתב, בהתנעה המזגן לא נדלק מיד, רק אחרי כמה שניות שהמנוע כבר רץ, ככה שאין שום עומס על הסטרטר בהתנעה, אז אין שום בעיה לכבות רכב עם מזגן דלוק

טויוטה פריוס 1.8 2009

יונדאי גטס GLS 2006

פורסם
בתאריך 31.7.2024 בשעה 13:57, נתן מירושלים כתב:

אבל הבקרת אקלים לא יודעת לזהות אם אתה מגיע עכשיו מהמזגן בבית שאתה רוצה רק אויר קריר ונעים או 

שעשית קניות עכשיו וסחבת עגלה מהסופר ואתה מת למזגן שיקפיא אותך

המערכת יודעת את הדברים הללו כי כבר כיוונת בעבר לטמפרטורה מסוימת שאתה רוצה, ואת הטמפרטורה הנוכחית ברכב.

פורסם
בתאריך 1.8.2024 בשעה 03:16, Buki כתב:

באוטו שיש לי עכשיו שהוא רחוק מאוד מלהיות מודרני או חדש (דגם שהוצג ב 2008), המדחס נכנס לפעולה רק כמה שניות אחרי שהמנוע הניע והתייצב על סיבובי סרק.

לפני 13 שעות, yosilogen כתב:

כמו שבוקי כבר כתב, בהתנעה המזגן לא נדלק מיד, רק אחרי כמה שניות שהמנוע כבר רץ, ככה שאין שום עומס על הסטרטר בהתנעה, אז אין שום בעיה לכבות רכב עם מזגן דלוק

בוודאות? 

הסיבה שאני מכבה מזגן בסוף הנסיעה מכיוון שאני לא רוצה שהמזגן ידלק מיד בפעם הבא שאני אניע. 

אם המדחס לא נכנס לעבודה ממילא, אז באמת אין טעם להרגל הזה(מבחינתי בכול אופן) 

פורסם
לפני 25 דקות, davemustaine87 כתב:

בוודאות? 

הסיבה שאני מכבה מזגן בסוף הנסיעה מכיוון שאני לא רוצה שהמזגן ידלק מיד בפעם הבא שאני אניע. 

אם המדחס לא נכנס לעבודה ממילא, אז באמת אין טעם להרגל הזה(מבחינתי בכול אופן) 

הוא כן נכנס לפעולה, פשוט לא מיידית, לוקח לו שניה שתיים

הוא יפעל באותו מצב שהיה שחנית

פורסם
בתאריך 1.8.2024 בשעה 03:16, Buki כתב:

אני עושה דברים מסויימים רק אם אני מבין בשביל מה אני עושה אותם ואיך הם תורמים.

בשביל מה צריך לכבות דברים בהדרגה, אני לא מבין.

חחח זה בדיוק מה שהמנכ"ל שלי לפני 15 שנה היה אומר כשהנהג שלו נסע בכוונה לאט לפני הגעה ליעד. כדי "לתת לאוטו לנוח" לדבריו.

הוא גם אמר משהו כמו: "אם כולם היו חושבים אז העולם היה מקום משעמם".

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
לפני 8 שעות, mcaspi כתב:

המערכת יודעת את הדברים הללו כי כבר כיוונת בעבר לטמפרטורה מסוימת שאתה רוצה, ואת הטמפרטורה הנוכחית ברכב.

כן אבל כל פעם יש לך צרכים אחרים המערכת יודעת שאתה אוהב מזגן 

בינוני שלא עושה הרבה רוח לפנים {אם המזגן שלך טוב שהאוטו מתקרר ולא רק האוויר שיוצא קר}

אבל שאתה חוזר מקניות אתה רוצה להיכנס לתוך מקפיא עד שתפשיר.

פורסם

אני אישית לא יודע לענות על הסוגייה. אני רק אציין, שאחי פנה לפני מכה חודשים לתיקון מדחס מזגן ב- ACForCars (בהמלצת הפורום), ושם אמרו לו במפורש לא לכבות כשהמזגן דולק, כי התנעת הרכב כשהמזגן על ON תורמת לתקלות מהסוג הנ"ל. זה גורם לשבר באיזשהו רכיב, לא הבנתי בדיוק כי לא הייתי שם. מדובר על רכב מ- 2012

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, נתן מירושלים כתב:

אבל כשאתה חוזר מקניות אתה רוצה להיכנס לתוך מקפיא עד שתפשיר.

סירי, פריזר!

עוד אין כזה?

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
פורסם
בתאריך 31.7.2024 בשעה 22:15, BoazB11 כתב:

אם היה מומלץ לכבות מזגן לפני כיבוי מנוע, זה היה מופיע בספר הרכב.

תבדוק שם אם אתה רוצה באמת להיות בטוח, או אפילו אפשר לשלוח מייל ליצרן (שבטח יפנה אותך ל'דילר' המקומי).

הרבה לפני שאני פונה לספר הרכב או ליצרן או ליבואן אני בודק בגוגל או בפורום.

נראה לי חלק מהתועלת שבפורום

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...