Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

קם והלך...

באמת - איבחון באינטרנט,  אחרי שכמה מוסכים לא הצליחו לעלות על מקור התקלה.

• אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

קורה לי גם ביונדאי אלנטרה, לפחות פעם אחת בנסיעה ולפעמים לא האוטו רועד קצת ומפסיק להוציא אוויר קר לרגע קטן אבל מיד לאחר מכן חוזר לקרר כמו גדול, לדעתי סיפטומים של מדחס, אני צודק?

מניח שזה מה שקורה לך

עריכה אחרונה על ידי CRuzer669

פורסם

אתם לא טועים שאתם כותבים מדחס אבל לכתוב מדחס תקול זה פשוט לא נכון שבבירור הוא תקין. מציע לך להסתכל שוב על מה שכתבתי לגבי מדחס ספיקה משתנה. יש במדחסים כאלו רכיב חשמלי שבדר״כ מתקלקל ואז המדחס לא עובד כראוי (וניתן להבין שהוא תקין כי כשהוא כן, הוא מקרר מצויין). אם יש לך איך להחליף את הרכיב הזה תעשה את זה ולא תפסיד כלום, זה דורש לשאוב את הגז מהמערכת להחליף ולהחזיר לכן כך או כך תצטרך לגשת למוסך מזגנים כלשהו.

• רעיון טוב! 1
פורסם

טוב 

כרגע הלכתי  לשני חשמלאים ומזגניסטים שניהם טענו שכנראה חסר גז 

כי יש עוד תסמין לעניין שלפעמים מוציא קור רק מהתריס הימיני שזה בדר"כ חוסר גז

אחד רצה על המילוי 600 ש"ח כי זה מערכת כפולה ואחד רצה 300 מילאתי אצלו 

ואני יעקוב האם זה הסתדר ואעדכן 

פורסם
לפני 20 דקות, שקור כתב:

טוב 

כרגע הלכתי  לשני חשמלאים ומזגניסטים שניהם טענו שכנראה חסר גז 

כי יש עוד תסמין לעניין שלפעמים מוציא קור רק מהתריס הימיני שזה בדר"כ חוסר גז

אחד רצה על המילוי 600 ש"ח כי זה מערכת כפולה ואחד רצה 300 מילאתי אצלו 

ואני יעקוב האם זה הסתדר ואעדכן 

תוכל להסביר מה זה אומר כנראה? שממלאים גז מחברים קודם למכונה ורואים מה הלחץ במערכת, אם הלחץ תקין אין מה למלא ואם הלחץ לא תקין ברור שחסר גז ולא ״כנראה״. בכל אופן הפרוצדורה היא לשאוב את כל הגז מהמערכת ואז למלא במידה הנכונה. האם הם בצעו את הבדיקה הזאת?

פורסם
לפני 6 דקות, Aviv13467 כתב:

תוכל להסביר מה זה אומר כנראה? שממלאים גז מחברים קודם למכונה ורואים מה הלחץ במערכת, אם הלחץ תקין אין מה למלא ואם הלחץ לא תקין ברור שחסר גז ולא ״כנראה״. בכל אופן הפרוצדורה היא לשאוב את כל הגז מהמערכת ואז למלא במידה הנכונה. האם הם בצעו את הבדיקה הזאת?

בדק לחץ לפני המילוי ואמר שזה מראה שחסר גז אז "כנראה" הבעיה היא בגלל זה

אח"כ הצינורות המילוי עדיין היו מחוברים משהו כמו 6 דק' ואז אמר להפעיל את הרכב התחיל לבצע וואקום

לפי מה שראיתי שכך כתוב על המכשיר ואז כשזה הגיע ל10 דק' בשעון הספירה לאחור לחץ על כפתור אחר והשאיר עוד קצת כ2 דק' בערך וניתק 

האם רוקן את הגז לפני? איני יודע

פורסם
לפני שעתיים, שקור כתב:

האם רוקן את הגז לפני? איני יודע

אם עשו וואקום אז ברור שרוקן את הגז. 

אי אפשר לעשות וואקום במערכת מלאה כי כל הגז ישאב ממנה. 

וואקום זו פעולה שמוציאה את כל שאריות הגז, האוויר והלחות מהמערכת, על מנת להבטיח שמילוי גז מחודש יתבצע למערכת ריקה לגמרי ונקיה מגזים אחרים ומלחות. 

פורסם

האם התופעה התחילה לאחרונה או הרבה זמן? אולי גם אקפוץ לבדיקת גז כי פעם אחרונה שבדקתי הייתה לפני שנתיים ואני מרגיש החמרה במצב המזגן. אם פעם זה היה קורה רק בנסיעות ממש ארוכות בינעירוניות היום זה כבר קורה כל נסיעה לצערי וזה בלתי נסבל. אשמח אם תעדכן בימים הקרובים אם יש שינוי

פורסם

עדכון קטן.....

היום בצהריים נסעתי נסיעה של שעה בפקקים המזגן קירר טוב ובמיוחד בנסיעה יותר מבעמידה

אך לאחר כחצי שעה הייתה קריסה והוציא אויר בלבד נאלצתי לכבות את המדחס ולהדליק כמה פעמים עד שחזר לקרר 

בערב נסיעה של חצי שעה קירר ולפעמים בעמידה נחלש קצת הקירור ובנסיעה מיד התחזק  

צריך מישהו מקצועי לא  באמת עם מחיר הגון ושמוכן לטפל ברכב כזה מקווה שאמצא

אמשיך לעדכן

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, שקור כתב:

עדכון קטן.....

היום בצהריים נסעתי נסיעה של שעה בפקקים המזגן קירר טוב ובמיוחד בנסיעה יותר מבעמידה

אך לאחר כחצי שעה הייתה קריסה והוציא אויר בלבד נאלצתי לכבות את המדחס ולהדליק כמה פעמים עד שחזר לקרר 

בערב נסיעה של חצי שעה קירר ולפעמים בעמידה נחלש קצת הקירור ובנסיעה מיד התחזק  

צריך מישהו מקצועי לא  באמת עם מחיר הגון ושמוכן לטפל ברכב כזה מקווה שאמצא

אמשיך לעדכן

באסה, גוברת אצלי התחושה שמדובר בחיישן החשמלי שעל הקומפרסור, הרי אם הוא מקרר רוב הזמן הקומפרסור תקין, זה חיישן שאמור למנוע מגז לזרום שאתה מגיע לטמפ' הרצויה לכן אם הוא תקול יכול להווצר התופעה שאתה מתאר.

לא מכיר מקום של מזגנים אבל אם אתה הולך תעלה בפניו את כל המסקנות עד כה, מזגן עובד לסירוגין, מילאת גז ושאתה חושד שזה החיישן (AC Compressor Control Solenoid Valve בשמו המלא)

אתה מומלץ לחפש כזה באינטרנט ותאימות לרכבך, כפי שציינתי כדי להחליפו תצטרך לנקז את הגז מהמערכת לבצע את ההחלפה ולמלא שוב גז לכן תצטרך בעל מקצוע.

עריכה: אגב כאן נמצא החיישן על הקומפרסור 

image.thumb.png.34ed2416dcd031e21e5166d62a8f0d7b.png

הוא נראה כך

image.thumb.png.a1e93301614e4df458c10a646a5003f8.png

עריכה אחרונה על ידי Aviv13467
פורסם

לא מבין כלום ברכבים אבל קרה לי פעם משהו כזה שלפעמים מקרר ולפעמים רק אוורור ומוסך אחד אמר לי שהלך המדחס אלכתי לאחר החליך לי איזה ממסר (משהו ליד הפיוזים) בכמה שקלים וחזר לעבוד 

אבל לי לאט לאט הוא עבד פחות פעמים

פורסם

עדכון קטן ומאכזב............

היום החום משך אותי לנסות למצוא את הבעל מקצוע היחודי שיפתור את התקלה

לאחר חיפוש בחוות דעת על מזגניסטים הגעתי לעולם המיזוג בחולון בתקווה שיעלו על התקלה

מה גם שנאמר לי בטלפון שהבדיקה חנם 

לאחר שהצגתי את הבעיה בשלמותה  המזגניסט שם בשם עדאל  אמר לי כמובן ש......

זה חוסר גז וכמו שאתם מנחשים טוב אמרתי לו שכבר מילאו גז 

הוא אמר לי מילאו לא עד הסוף טענתי אולי זה דליפה? הוא אמר שלא הלחץ לא מראה דליפה 

פשוט לא מילאו עד הסוף והוסיף לומר זהו הבעיה מסודרת הכל בסדר 

אלא שתוך כדי הדברים אני נותן לו להרגיש שהמזגן לא מקרר הוא עונה לי זה כן מקרר 

ואני בשלי תרגיש טוב לא יוצא קור והוא עונה כי חם בחוץ וכשהתעקשתי מבחינה מציאותית שהמזגן לא מקרר הוא אמר לי תכבה את הרכב ותניע לאחר שהנעתי שוב אופס המזגן הוציא רק אויר ללא טיפת קירור  מיד הוא אמר לי בא נבדוק שוב בדק ואמר שהמדחס מקבל פלוס והוא עובד

אז מה התקלה שאלתי 

והתשובה השתנתה : המדחס חלש......

בקיצור תחליף מדחס וכשאמרתי לו אולי זה חיישן וכד' כמו שהציעו כאן לבדוק הוא אמר לא 

זה לא  תחליף מדחס ב2900 ש"ח  והכל יסתדר 

כמובן שעל סמך בדיקה לא ברורה כזאת (לא העלה את הרכב על ליפט ולא עבר על המערכת ועל החיבורים וכו')לא הסכמתי להחליף מדחס כשיכול להיות שאני מוציא לחנם סכום כזה

וכמובן ששוב יצאתי ב200 ש"ח על מילוי גז למזגן כשהבעיה נותרה בעינה כשבדרך חזור הביתה 

המזגן קרס כמה פעמים עם הגז החדש...........

בתקווה שבעדכון הבא יהיו בשורות טובות ............

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...