Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 דקות, ליפיגו כתב:

שנה שלמה של התעסקות בלתי פוסקת עם כאבי הראש שהמסובב הזה עשה לנו.

אם הכל יסתדר בע"ה, אז בסופו של דבר העיסקה כולה "תנצח" השקעה סולידית במדדים.  

עסקה זה לא רק תשואה, אלא גם כל "המסביב". למשקיע סולידי בסנופי אין שוכר שעושה לו כאב ראש בלתי פוסק במשך שנה. 

----

למרות שבפן האישי אני לא מבין למה הדיון תמיד מתנזק ל-"או". למה לא "וגם"? גם נדל"ן (לא חייב בישראל) וגם שוק ההון (סולידי/מניות ערך).

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תגובות 158
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, פינדר כתב:

מגיל 12 (שלי), להורים שלי לא היתה דירה. אחותי הצעירה היתה בת 4.

עברנו דירה כל כמה שנים. לרוב בתוך ראשון לציון. אבל אחותי כבר נאלצה ללמוד בתיכון בעיר אחרת.

זה לא קל ולא אידאלי, אבל זה גם לא כ״כ קשה כמו שזה נשמע.

זה לא קל אבל זה לא כל כך קשה, לא בטוח שהבנתי את המשפט הזה.

אני מעדיף לעשות טירונות שבועיים ולא לעשות מעבר דירה, בטח עם 2 ילדים עם מסגרות אלוהים ישמור.

מה גם הזמן שאתה צריך ללכת לראות דירות.

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם
לפני 1 דקה, Shaike.Zam כתב:

זה לא קל אבל זה לא כל כך קשה, לא בטוח שהבנתי את המשפט הזה.

אני מעדיף לעשות טירונות שבועיים ולא לעשות מעבר דירה, בטח עם 2 ילדים עם מסגרות אלוהים ישמור.

מה גם הזמן שאתה צריך ללכת לראות דירות.

זה לא קל, הכוונה שזה יותר מאמץ מלהשאר באותה הדירה.

לא קשה, הכוונה שזה לא בלתי אפשרי כמו שאנשים חושבים. אולי בשנות ה80 וה90 היה יותר היצע של דירות, לא יודע. בסוף תמיד מצאנו לאן לעבור. ובגיל חטיבה ותיכון , כל עוד גרנו באותה העיר (ראשון לציון), זה לא הפריע לי איפה גרנו. מקסימום הייתי נוסע לבית הספר באוטובוס או אופניים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 25 דקות, פינדר כתב:

זה לא קל, הכוונה שזה יותר מאמץ מלהשאר באותה הדירה.

לא קשה, הכוונה שזה לא בלתי אפשרי כמו שאנשים חושבים. אולי בשנות ה80 וה90 היה יותר היצע של דירות, לא יודע. בסוף תמיד מצאנו לאן לעבור. ובגיל חטיבה ותיכון , כל עוד גרנו באותה העיר (ראשון לציון), זה לא הפריע לי איפה גרנו. מקסימום הייתי נוסע לבית הספר באוטובוס או אופניים.

אז זה גורר הורדה ברמת חיים

להתחיל לנסוע באוטובוס או אופניים לבית ספר? וזה עוד נקודה קטנה

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

אנחנו גם שוכרים בית פרטי ואין בבעלותינו נדלן אלא תיק השקעות. 

הפתרון שלנו לשגעונות של בעל הבית הוא כפול:

1. חוזה ל-5 שנים מינימום עם תשלום שכירות קבוע בלי הצמדות.

2. אנחנו נכנסים לרוב לנכסים "לא אטרקטיביים" שדורשים שיפוץ קל ולוקחים את זה על עצמינו.

ככה אנחנו מקבלים וודאות ובעל הבית לא יכול לעשות כלום עד לסיום החוזה.

האתר שלי: long.co.il

פורסם (נערך)

כל אותם ״קואוצ׳רים ״ שמספרים איך לעשות כסף בטיק טוק, הם בדיחה. כמו כל דבר בעסקים וגם בנדלן הכי חשוב זה מזל. אני עשיתי הון לא רע מנדלן בין השנים 2011 עד היום. השקעות שנבעו מבחירה מושכלת של נכסים, מהלכים שנבעו מידע והבנה, אבל היקף ההצלחה הייתה נטו תלויה במזל שזכיתי בו. בלי מזל גם ההשקעה המושכלת ביותר תהיה שווה נזיד עדשים. ובכלל מה שקורה בנדלן היום זה די בדיחה עצובה, כי הילדים שלי למשל כבר לא יוכלו לקנות נכס בלעדיי. Heck, איזה ילדים? החברים שלי, אף אחד לא יכול לקנות נכס (אנחנו בני 32). הבעיה טמונה במדינה והרשות האחראית - רמ״י. הגוף הזה הוא הקללה הכי גדולה של הדורות הבאים במדינה. כל עניין עשיית העושר של הממשלה על חשבון האזרחים, AKA מכרזים בתנאי שוק, למרבה במחיר, יוצרים התנהגות מונופוליסטית הרסנית. והעובדה שאנשים עם אמצעים צריכים לכלכל צעדים בצורה כה קטנונית בשביל לספק לילדים אפשרות לרכוש נכס, או לעצמם איכות חיים גבוהה יותר, היא לא פחות משערורייתית. 

עריכה אחרונה על ידי Smiro
  • אהבתי 3
פורסם (נערך)

אתה מנסה להתנבא לגבי מה שיקרה בעוד 25 שנה? תאמין לי, על 25 יום לא הייתי מתנבא.

הנבואה שלי? לאור המצב הנוכחי הביקוש הולך לרדת חזק. לעומת זאת בעמק הסיליקון הוא יעלה קצת. אבל זה שייך לשרשור הפוליטי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, Smiro כתב:

כל אותם ״קואוצ׳רים ״ שמספרים איך לעשות כסף בטיק טוק, הם בדיחה. כמו כל דבר בעסקים וגם בנדלן הכי חשוב זה מזל. 

מזל זה חשוב אבל צריך לדעת גם לעזור למזל. 

לחסוך כמה אלפי שקלים כל חודש ולהשקיע אותם זה הבסיס ליכולת כלכלית כעבור 20 שנה. אני לא מכיר אנשים עניים שעשו את שני הדברים האלה (חיסכון והשקעה).

האתר שלי: long.co.il

פורסם

כי אנשים עניים בהגדרה לא יכולים לשים כמה אלפי שקלים בצד כי הם עניים.

• מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

כי אנשים עניים בהגדרה לא יכולים לשים כמה אלפי שקלים בצד כי הם עניים.

זה כי הם בוחרים להיות עניים.

אם היו רוצים היה להם כסף וסטייקים ואגיו כל יום.

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני שעתיים, edward כתב:

לחסוך כמה אלפי שקלים כל חודש ולהשקיע אותם זה הבסיס ליכולת כלכלית כעבור 20 שנה. אני לא מכיר אנשים עניים שעשו את שני הדברים האלה (חיסכון והשקעה)

גם אני לא

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 7 שעות, יובל .מ. כתב:

זה כי הם בוחרים להיות עניים.

אם היו רוצים היה להם כסף וסטייקים ואגיו כל יום.

הו הנה עוד אחד מליץ יושר, מומחה לעשיית כספים והצלחה בחיים. 

הכי מקומם אותי אותם האנשים שחיים בבועה, בועה של ההורים, שחושבים שהצליחו לעשות משהו בכוחות עצמם. ואז נותנים עצות מטומטמות מתוך ניסיון של כפית זהב בפה, כאילו יש להם מושג. 

פורסם

נראה לי שפיספסת את הציניות המרומזת בגודל משאית של דבאח, בה הדברים נאמרו. 

• מצחיק 2
  • רעיון טוב! 3

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני כשעה, Smiro כתב:

הו הנה עוד אחד מליץ יושר, מומחה לעשיית כספים והצלחה בחיים. 

הכי מקומם אותי אותם האנשים שחיים בבועה, בועה של ההורים, שחושבים שהצליחו לעשות משהו בכוחות עצמם. ואז נותנים עצות מטומטמות מתוך ניסיון של כפית זהב בפה, כאילו יש להם מושג. 

בוא תסביר לי איך זוג עם 2 ילדים קטנים שחי בשכירות ומביא הביתה 12,000 שם בצד כמה אלפים כל חודש.

ושים לב שלא לקחתי מקרה קיצון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מה מסובך?

נניח קובעים שחוסכים 5000 ש"ח בחודש, וחיים מ 7000 ש"ח. 

אפשר גם לחסוך 7000 ולחיות מ 5000, או לחסוך 10,000 ולחיות מ 2000. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...