Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 158
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 3 שעות, discoTD5 כתב:

נראה לי שפיספסת את הציניות המרומזת בגודל משאית של דבאח, בה הדברים נאמרו. 

כנראה סמירו חדש פה ולא מעודכן בענייני ואגיו ומגדלים, אבל זה ש @sperial לא הבין זה מדהים בעיניי.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

בוא תסביר לי איך זוג עם 2 ילדים קטנים שחי בשכירות ומביא הביתה 12,000 שם בצד כמה אלפים כל חודש.

ושים לב שלא לקחתי מקרה קיצון.

מן הסתם מי שנמצא בעשירון או שניים התחתונים מבחינת הכנסה (כפי שתיארת) לא יצליח לחסוך כלום.

נדמה לי שהמשפחה הממוצעת מכניסה נטו סדר גודל 15 אלף בחודש ומזה בהחלט ניתן לחסוך אם עושים כמה מהלכים - 

1. חיים בדירה קטנה וזולה יחסית (מיטות קומותיים לילדים, מיטת לופט להורים וכדומה פתרונות יצירתיים לשטח).

2. שוכרים במקום בו יש תחבורה ציבורית מצויינת ביחס למקומות עבודה כך שאין צורך ברכב פרטי (חיסכון ענק). ואם צריך רכב לוקחים את זה בחשבון כשיקול בבחירת מקום עבודה.

3. קונים בסופרים של חרדים (יש סניף של אושר עד ליד עזריאלי למשל, זה לא רק בבני ברק).

4. בגדים וצעצועים יד שניה לילדים.

אנחנו התנהלנו כך במשך שנים (זוג+1 ובקרוב +2) עד שיותר התבססנו והיה סבבה לגמרי.

שילמנו בערך 4 אלף שכירות, אוכל עלה 1,500 בחודש, תחבורה 500 (ללא רכב), ארנונה חשמל מים אינטרנט עוד 1,000, והגענו לבערך 7,000 על ההוצאות הכבדות. וזה בתל אביב.

עריכה אחרונה על ידי edward

האתר שלי: long.co.il

פורסם

רק ש 15 למשפחה לא מוגדר עניים.

לא חיים ברווחה אבל לא עני.

גם אני בתחילת החיים העצמאיים חייתי בדירה קטנה עם רכב אחד של 3000 ש"ח (לא יכולנו להיות בלי רכב כי חמותי היתה אישה חולה ובצד השני של הארץ. היינו חייבים להיות ניידים ברמת שיחת טלפון). אוכל בסיסי ומינימום הוצאות.

תוך 4 שנים חסכנו 70,000 שקל ולקחנו משכנתא על השאר ומשם רק טיפסנו.

אבח משכר של 12-13 אי אפשר לעשות את זה היום. 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 6 שעות, Night Driver כתב:

בוא תסביר לי איך זוג עם 2 ילדים קטנים שחי בשכירות ומביא הביתה 12,000 שם בצד כמה אלפים כל חודש.

ושים לב שלא לקחתי מקרה קיצון.

דיברתי על מה שיובל אמר. 

לפני 5 שעות, discoTD5 כתב:

מה מסובך?

נניח קובעים שחוסכים 5000 ש"ח בחודש, וחיים מ 7000 ש"ח. 

אפשר גם לחסוך 7000 ולחיות מ 5000, או לחסוך 10,000 ולחיות מ 2000. 

תנסה לחיות כזוג עם ילד על תקציב של 7 אלף. 

לפני 6 שעות, discoTD5 כתב:

נראה לי שפיספסת את הציניות המרומזת בגודל משאית של דבאח, בה הדברים נאמרו. 

לקחתי בחשבון שזו עשויה להיות תגובה צינית, אבל ראיתי כל כך הרבה טמבלים שחושבים ככה, שהחלטתי פשוט להתיחס לאופציה שזה אמיתי. 

פורסם
לפני 29 דקות, Smiro כתב:

לקחתי בחשבון שזו עשויה להיות תגובה צינית, אבל ראיתי כל כך הרבה טמבלים שחושבים ככה, שהחלטתי פשוט להתיחס לאופציה שזה אמיתי

חשבתי שאתה מכיר אותי יותר טוב מזה.

ותתפלא אבל אני יודע גם מה זה מחסור וגם מה זה שפע ואני מתעסק בעוד דברים חוץ מהמפעל המשפחתי (ותאמין לי שכשכיר היתה לי משכורת הרבה יותר גבוהה ועבודה יותר קלה. אני עצמאי כי אני פשוט אוהב את מה שאני עושה).

פורסם
לפני 7 דקות, Night Driver כתב:

חשבתי שאתה מכיר אותי יותר טוב מזה.

ותתפלא אבל אני יודע גם מה זה מחסור וגם מה זה שפע ואני מתעסק בעוד דברים חוץ מהמפעל המשפחתי (ותאמין לי שכשכיר היתה לי משכורת הרבה יותר גבוהה ועבודה יותר קלה. אני עצמאי כי אני פשוט אוהב את מה שאני עושה).

גיסנו, הכוונה לתגובה של יובל. איתך אני מסכים. לא דיברתי עלייך ... 

פורסם (נערך)

לגבי @יובל .מ.- היה לי פעם סמג"ד שהסביר שיש דברים שעליהם לא צוחקים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, edward כתב:

מן הסתם מי שנמצא בעשירון או שניים התחתונים מבחינת הכנסה (כפי שתיארת) לא יצליח לחסוך כלום.

נדמה לי שהמשפחה הממוצעת מכניסה נטו סדר גודל 15 אלף בחודש ומזה בהחלט ניתן לחסוך אם עושים כמה מהלכים - 

1. חיים בדירה קטנה וזולה יחסית (מיטות קומותיים לילדים, מיטת לופט להורים וכדומה פתרונות יצירתיים לשטח).

2. שוכרים במקום בו יש תחבורה ציבורית מצויינת ביחס למקומות עבודה כך שאין צורך ברכב פרטי (חיסכון ענק). ואם צריך רכב לוקחים את זה בחשבון כשיקול בבחירת מקום עבודה.

3. קונים בסופרים של חרדים (יש סניף של אושר עד ליד עזריאלי למשל, זה לא רק בבני ברק).

שילמנו בערך 4 אלף שכירות, אוכל עלה 1,500 בחודש, תחבורה 500 (ללא רכב), ארנונה חשמל מים אינטרנט עוד 1,000, והגענו לבערך 7,000 על ההוצאות הכבדות. וזה בתל אביב.

אהמ

מתי זה בדיוק היה ששילמת 4000 ש"ח שכר דירה בתא? 

מעבר לזה, מה לגבי: 

חינוך(גן, צהרון, חוגים)

קיטנה

בריאות

הנעלה

ביטוחים

ריהוט

מוצרי חשמל

טיולים

אירועים

מתנות

גם תקציב סופר אני מפקפק שהוא קרוב לריאלי אאכ אוכלים מזון ממש ממש לא בריא, ואפס פינוקים. 

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
פורסם (נערך)
לפני 50 דקות, Nemesis כתב:

אהמ

מתי זה בדיוק היה ששילמת 4000 ש"ח שכר דירה בתא? 

מעבר לזה, מה לגבי: 

חינוך(גן, צהרון, חוגים)

קיטנה

בריאות

הנעלה

ביטוחים

ריהוט

מוצרי חשמל

טיולים

אירועים

מתנות

גם תקציב סופר אני מפקפק שהוא קרוב לריאלי אאכ אוכלים מזון ממש ממש לא בריא, ואפס פינוקים. 

אני עדיין משלם 4 אלף כי חתמתי חוזה ארוך טווח. יש בשכונה בה אני גר (שכונת התקווה) מגוון גדול של דירות קטנות ב-4 אלף, מזמין לעיין ביד 2. בשביל דירה "יפה" אפשר לשלם 5 או 6.

לגבי היתר:

1. חוגים יש בקאנטרי בית בארבור בערימות, זה כלול במנוי משפחתי שעולה 450 שקל בחודש בערך וזה כולל בריכה, סאונות, מכון כושר וגם חוגים הכל כלול.

לגבי גנים באיזור האלף שקל לילד אפשר לסגור גן וצהרון עירוני, ויש גן פרטי ב-3.5 אלף ל"עשירים" שפועל מ-7-8 בבוקר עד 17:45-17:00 אחר הצהריים (בחרנו בזה).

2. הנעלה והלבשה לילד כאמור יד 2 בלבד מהמשפחה וחברים וזה חינם.

3. ריהוט ומוצרי חשמל זה משהו שאנחנו מוציאים עליו באיזור ה-20 אלף שקל פעם ב-5 שנים, נגיד שזה 330 שקל לחודש בממוצע.

4. כרגע לא מטיילים יותר מידי אבל זה משהו שלא עולה כמעט כסף חוץ מנושא התחבורה. אני מעדיף קמפינג, זה או חינם או עולה כ-100 שקל ליום.

5. לגבי סופר, אנחנו אוכלים 20% בשר\חלב, 60% פירות וירקות ו-20% קטניות. אין ממתקים או סוכר בכלל, אין ביסלי (יש טיפה במבה). 

היום מתפנקים קצת יותר יש מכונת קפה אוטומטית ויש פה ושם מסעדות, לא בהגזמה.

בצעירותי טסתי ונסעתי בכל אירופה אז כבר אין לי את החיידק הזה של חו"ל, מיציתי. פעם שעברה שהייתי בחו"ל היה לפני כ-4 שנים בטקסס ארה"ב אצל משפחה.

עריכה אחרונה על ידי edward

האתר שלי: long.co.il

פורסם
לפני 6 שעות, edward כתב:

לפני כשעה, edward כתב:

אני עדיין משלם 4 אלף כי חתמתי חוזה ארוך טווח. יש בשכונה בה אני גר (שכונת התקווה) מגוון גדול של דירות קטנות ב-4 אלף, מזמין לעיין ביד 2. בשביל דירה "יפה" אפשר לשלם 5 או 6.

לגבי היתר:

1. חוגים יש בקאנטרי בית בארבור בערימות, זה כלול במנוי משפחתי שעולה 450 שקל בחודש בערך וזה כולל בריכה, סאונות, מכון כושר וגם חוגים הכל כלול.

לגבי גנים באיזור האלף שקל לילד אפשר לסגור גן וצהרון עירוני, ויש גן פרטי ב-3.5 אלף ל"עשירים" שפועל מ-7-8 בבוקר עד 17:45-17:00 אחר הצהריים (בחרנו בזה).

2. הנעלה והלבשה לילד כאמור יד 2 בלבד מהמשפחה וחברים וזה חינם.

3. ריהוט ומוצרי חשמל זה משהו שאנחנו מוציאים עליו באיזור ה-20 אלף שקל פעם ב-5 שנים, נגיד שזה 330 שקל לחודש בממוצע.

4. כרגע לא מטיילים יותר מידי אבל זה משהו שלא עולה כמעט כסף חוץ מנושא התחבורה. אני מעדיף קמפינג, זה או חינם או עולה כ-100 שקל ליום.

5. לגבי סופר, אנחנו אוכלים 20% בשר\חלב, 60% פירות וירקות ו-20% קטניות. אין ממתקים או סוכר בכלל, אין ביסלי (יש טיפה במבה). 

היום מתפנקים קצת יותר יש מכונת קפה אוטומטית ויש פה ושם מסעדות, לא בהגזמה.

בצעירותי טסתי ונסעתי בכל אירופה אז כבר אין לי את החיידק הזה של חו"ל, מיציתי. פעם שעברה שהייתי בחו"ל היה לפני כ-4 שנים בטקסס ארה"ב אצל משפחה.

אז מהוצאה של 7,000 ש"ח בהודעה הראשונה הגענו לאזור ה-12,000 בהודעה השניה, ובטוח שיש פה עם אי אלו הוצאות נוספות שלא הבאת בחשבון (מתנה לגננת, החלפת טלפון נייד, תקלה במוצר חשמלי, הוצאות נלוות לקמפינג וכו').

וזה שאתה חי בשכונת התקווה, נהנה ממנוי מוזל מאוד בקנאטרי (אגב, אני גם מנוי ונהנה מאוד מההטבה הזאת) ומתפשר על עוד כמה דברים.

בהנחה שאתה מרוויח 15,000 בחודש (כזוג) מדובר על חסכון של 3,000 ש"ח בחודש (ואולי גם פחות), אז לכל היותר 36,000 ש"ח בשנה - אז לאחר 5 שנים יש הון עצמי של 180,000 ש"ח, זה מספיק לקניית דירה בשכונת התקווה? תיק מניות להכנסה פסיבית?

פורסם (נערך)

להרוויח 15 אלף ולגור בשכונת התקווה. תענוג. לאן הדרדרנו ששכונת התקווה היא מקום שניתן כדוגמה למגורים בשביל לחסוך. (ואני מכיר את השכונה מצוין, הוריה של אשתי גרים שם, נמצא שם לא מעט) 

עדיף לגור בדימונה. 

המצב קשה. והתגובה של הבחור מעלה על התקווה רק ממחיש את זה. 

עריכה אחרונה על ידי Smiro
פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, sperial כתב:

לגבי @יובל .מ.- היה לי פעם סמג"ד שהסביר שיש דברים שעליהם לא צוחקים.

על הכל אפשר לצחוק.. מן הסתם ביום יום אני לא בועט בעניים ברחוב..

לגבי אדוארד - כל זה כשהוא לא "מתפנק" בכלל, עם ילד אחד רק. אין ספק, מדינה איכותית.

ו"מתפנק" בגרשיים כי חולצה חדשה לילד (ולא צריך מותג) או לקנות משהו שהוא קצת יותר כיפי זה לא התפנקות בכלל, ב2023 זה משהו דיי בסיסי.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם
לפני 20 דקות, יובל .מ. כתב:

על הכל אפשר לצחוק.. מן הסתם ביום יום אני לא בועט בעניים ברחוב

כן, קשה היום לזהות עניים ברחוב. הם נראים כמעט כמונו ועד שאתה מזהה הם רחוקים מידי בשביל לבעוט בהם.

פורסם
לפני 2 דקות, Night Driver כתב:

כן, קשה היום לזהות עניים ברחוב. הם נראים כמעט כמונו ועד שאתה מזהה הם רחוקים מידי בשביל לבעוט בהם.

אפשר לקנות רובה ציד.

בן גביר עושה הקלות בלקבל רישיון לנשק, לא?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...