Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 7 שעות, Night Driver כתב:

אף אחד לא מצפה שהןא יגורברחוב ויתן את הבית לעולים חדשים אבל גם כשקשה אפשר לעזור למי שיותר קשה לו.

מבטיח לך שאם תהיה לך פרוסת לחם אחת ולשכן שלך כלום אתה תחלוק איתן את המעט שלך ותרגיש הרבה יותר טוב מאשר שאם תאכל הכל לבד ותשאחר אותו לגווע ברעב.

אמת, אבל אם לך לא יהיה כלום עם 2 ילדים ותצטרך לקחת את הפרוסה שהבאת לשכן חזרה?

מצב חרא שנתפלל שמדינת ישראל לא תגיע אליו בחיים, אבל אי אפשר לדעת מה יקרה.

וכולם יודעים שבמקרה חירום אמיתי (כלומר מלחמת הישרדות אמיתית) המרחק בין הדיבורים למציאות מאוד גדול.

לפני 7 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

לא הבנתי, אנחנו צריכים לבקש סליחה שהיינו שקולים (יותר מדי) ? בתור בן אדם לא מאמין, החשיבה שלי, אנחנו אחראים על גורל שלנו, בטח לא המדינה !
לכן אתה מתכנן "רשת ביטחון" לצרות, ולא עושה צעדים כלכליים ALL IN... 

הפוך, זכותך המלאה לדרוש כמה שאתה רוצה על הנכס.

אני הכי רחוק מאלה שאומרים שהמדינה צריכה לקחת אחריות ולקבוע מחירי דיור או משהו כזה.

אני פשוט אומר שהכל סבבה וכיף וחשבון הבנק דופק, יותר קל לעשות מעשים טובים, כמו לא להעלות שכר דירה לדיירים שלך, אבל אם הדירה הייתה במימון, והמשכנתא הייתה עולה, לעניות דעתי היית מעלה את המחיר לפחות בגובה העלייה. כל אדם במצב "רגיל" כנראה היה עושה את זה.

• תגובות 158
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 11 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

קודם כל זכותך לחשוב כך, אתה פשוט כנראה לא מבין מה זה הגישה "הוצאות דיור", אנחנו בעל נכס, והרבה השכות מניבות, והשאיפה עד פנסיה לצבור עוד כמה, שהתשואות שלהםם ישלמו את הוצאות המחייה שלו, אבל אני מנייח שאתה מאלו שדירות בארץ יכולים רק לעלות ומשפט הקסם "עליית ערך אין-סופי"

יש לי דירה בבעלותי כבר יותר מ3 שנים, אז אני יודע מאוד מזה הוצאות דיור

קניתי דירה לא בגלל השקעה. עבור השקעות יש לי קופות גמל וקרנות השתלמות.

זה לא שהמחיר של הדירה שלי לא עלתה, עלתה, מאוד, אבל זה לא מעניין אותי.

מה שכן מעניין אותי שבגיל 45 אני כבר לא אשלם משכנתא, שלא נדבר על גיל 60, וזה מה שאתה חבוב לא מבין.

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, Shaike.Zam כתב:

זה לא שהמחיר של הדירה שלי לא עלתה, עלתה, מאוד, אבל זה לא מעניין אותי.

מה שכן מעניין אותי שבגיל 45 אני כבר לא אשלם משכנתא, שלא נדבר על גיל 60, וזה מה שאתה חבוב לא מבין.

כשמדובר על דירת מגורים יחידה זה לא משנה אם המחיר עולה או יורד כי לא תגור ברחוב. אם תמכור בזול גם תקנה בזול והפוך.

מה שאתה לא מבין זה שמר אוטומוטיב לא משלם שכר דירה אלא לוקח את שכר הדירה שהוא מקבל ומעביר אותו לבעל הבית שבו הוא גר. הוא במצב שאתה תהיה בגיל 45.

וקופות גמל וקרנות השתלמות אלה לא השקעות אלא תכניות חיסכון.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

@Night Driver זה כן השקעה, במקום שתקנה לבד מנייה של גוגל אתה שם כסף בקופת גמל שתקנה בשבילך.

ובגיל 60 אם הבעל בית שלך יחליט שהוא צריך את הדירה בשביל הבת שלו אתה עדיין תצטרך לחפש דירה אחרת וזה שתהיה לך דירה נוספת לא יעזור, אלא אם פשוט תגיד לזוג שגר אצלך שייצא מהדירה גם, ואז זה חוזר להודעה הקודמת שלי.

פורסם

אני מרגיש שהפוסט מנסה להגיד X וכשקוראים קצת לעומק מבינים שזה לא X מובהק.

זה X עם כוכביות. "במקום לקנות אני שוכר" אבל אז אתה מבין שזה לא בדיוק, כי עדיין מדובר בבעל דירה, שבפשוט בחר לא לגור בה היום.

אולי רק אני מפספס פה את ה"פיצחתי את השיטה" שהפוסט מנסה להעביר

ובכלל אני חושב שכל שיטה שבה אתה גר בשכירות ולא בבעלות, היא מאתגרת בעשורים שבהם הילדים צריכים יציבות (מסגרות, חברים, חוגים וכו')

כשאתה רווק או שהילדים כבר גדולים זה סביל, אבל זה בדר"כ הגיל שאתה כבר אחרי הרכישה.

פורסם
לפני 19 דקות, Night Driver כתב:

כשמדובר על דירת מגורים יחידה זה לא משנה אם המחיר עולה או יורד כי לא תגור ברחוב. אם תמכור בזול גם תקנה בזול והפוך.

מה שאתה לא מבין זה שמר אוטומוטיב לא משלם שכר דירה אלא לוקח את שכר הדירה שהוא מקבל ומעביר אותו לבעל הבית שבו הוא גר. הוא במצב שאתה תהיה בגיל 45.

וקופות גמל וקרנות השתלמות אלה לא השקעות אלא תכניות חיסכון.

כל עוד הן עושות תשואות (יפות מאוד), זה השקעה. ואם אתה לא יודע, מאחורי הקלעים קיימים רובוטים וגמדים קטנים שמשקיעים את הכסף בקופות האלו. אז זו השקעה.

ועדיין, בגיל 60 הוא יכול להיות ללא דירה. כי הנכס שלו מושכר והנכס שהוא משכיר כבר לא זמין יותר לשכירות בגלל בעל הדירה.

פורסם
לפני 6 דקות, יובל .מ. כתב:

@Night Driver זה כן השקעה, במקום שתקנה לבד מנייה של גוגל אתה שם כסף בקופת גמל שתקנה בשבילך.

עניין סמנטי. תכנית חיסכון=אני שם כל חודש X כסף שמצטבר עם הזמן ונותן תשואה כשלהי. השקעה=יש לי סכום X (ממונף או שחסכתי) ואני הולך לשים אותו במשהו שיתן לי תשואה במחיר סיכון.

לפני 6 דקות, יובל .מ. כתב:

ובגיל 60 אם הבעל בית שלך יחליט שהוא צריך את הדירה בשביל הבת שלו אתה עדיין תצטרך לחפש דירה אחרת וזה שתהיה לך דירה נוספת לא יעזור, אלא אם פשוט תגיד לזוג שגר אצלך שייצא מהדירה גם, ואז זה חוזר להודעה הקודמת שלי.

ברור שיש גם חסרונות. אף אחד לא אמר שאין.

וכאן אנחנו חוזרים שוב לתמורה מול הסיכון. לכל אחד מתאים מבנה אחר בתחום הזה ואין נכון או לא נכון.

Just now, Shaike.Zam כתב:

כל עוד הן עושות תשואות (יפות מאוד), זה השקעה. ואם אתה לא יודע, מאחורי הקלעים קיימים רובוטים וגמדים קטנים שמשקיעים את הכסף בקופות האלו. אז זו השקעה.

ואם יש הפסד זו מפסיקה להיות השקעה?

Just now, Shaike.Zam כתב:

ועדיין, בגיל 60 הוא יכול להיות ללא דירה. כי הנכס שלו מושכר והנכס שהוא משכיר כבר לא זמין יותר לשכירות בגלל בעל הדירה.

בשביל זה את החוזים עושים על תאריכים זהים.
והוא לא יהיה ללא דירה כי אפשר לשכור אחרת.

פורסם

לפני 6 דקות, stum כתב:

אני מרגיש שהפוסט מנסה להגיד X וכשקוראים קצת לעומק מבינים שזה לא X מובהק.

זה X עם כוכביות. "במקום לקנות אני שוכר" אבל אז אתה מבין שזה לא בדיוק, כי עדיין מדובר בבעל דירה, שבפשוט בחר לא לגור בה היום.

ובכלל אני חושב שכל שיטה שבה אתה גר בשכירות ולא בבעלות, היא מאתגרת בעשורים שבהם הילדים צריכים יציבות (מסגרות, חברים, חוגים וכו')

כשאתה רווק או שהילדים כבר גדולים זה סביל, אבל זה בדר"כ הגיל שאתה כבר אחרי הרכישה.

בדיוק.. לא הבנתי את ההתלהבות של פות"ש (ועדיין עם כל הכבוד לכך שהוא איש עסקים בעל אמצעים), הוא נשמע קצת כמו "יש לי מלא כסף ואין לי בעיות כלכליות, למה אתם לא בוחרים להיות כמוני??".

ולכן מקפיץ שוב את התגובה שלי מעמוד #2..

לפני 19 שעות, omricn כתב:

יפה... עכשיו תכתוב את כל המניפסט שלך עם שינוי קטן - אין לך דירה בבעלותך.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 4 דקות, Night Driver כתב:

ואם יש הפסד זו מפסיקה להיות השקעה?

כמו השקעה במניה, אותו דבר (ברור שלא)

ציטוט

בשביל זה את החוזים עושים על תאריכים זהים.
והוא לא יהיה ללא דירה כי אפשר לשכור אחרת.

ואם ואם ואם ואם. ואם הדיירים שלך לא רוצים לצאת מהדירה? בית משפט, תביעות וכו'.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כמה כבר זה נפוץ שזורקים שוכר שגר כבר כמה שנים ומשלם בזמן כדי להכניס את הבן לדירה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

Just sayin

• אהבתי 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 33 דקות, stum כתב:

בגדול השיטה היא להיוולד לפני 50 שנה או יותר, לקנות נדלן במחיר שפוי ולהרוויח מספיק כסף בשביל רווחה כלכלית.

• מצחיק 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 1 דקה, פינדר כתב:

בגדול השיטה היא להיוולד לפני 50 שנה או יותר, לקנות נדלן במחיר שפוי ולהרוויח מספיק כסף בשביל רווחה כלכלית.

הכי טוב זה גם להיוולד להורים עשירים ומצליחים.

תנסו, כדאי לכם.

• מצחיק 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 31 דקות, Shaike.Zam כתב:

ואם ואם ואם ואם. ואם הדיירים שלך לא רוצים לצאת מהדירה? בית משפט, תביעות וכו'.

ואם נשרף לך הבית?

הרוב המכריע של האנשים הוא נורמטיבי. אתה בונה תסריטים שהוא יזכה בלוטו לפני.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 27 דקות, SlowRide כתב:

כמה כבר זה נפוץ שזורקים שוכר שגר כבר כמה שנים ומשלם בזמן כדי להכניס את הבן לדירה?

שמעתי על מספר לא קטן של מקרים

זה קורה

• תוכן חדש...