Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 11 דקות, vadim6385 כתב:

הכי טוב זה גם להיוולד להורים עשירים ומצליחים.

תנסו, כדאי לכם.

הכי טוב להיות עילוי בתורה, ואז הרבה עשירים ירצו לחתן את הבנות שלהם איתך.

• מצחיק 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 158
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 29 דקות, SlowRide כתב:

כמה כבר זה נפוץ שזורקים שוכר שגר כבר כמה שנים ומשלם בזמן כדי להכניס את הבן לדירה?

מוציאים שוכרים כשרוצים למכור, כשרוצים לעבור לגור בה או כשרוצים להעביר אותה לבן משפחה.

כמעט כל הדירות המושכרות בארץ הן לא דירות שמוחזקות על ידי חברות לשכירת ארוכת טווח אז אתה יודע שבשלב כלשהו יפנו אותך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

הכוונה כמה זה נפוץ שמפרים חוזה עם דייר כדי למכור או להכניס בן משפחה.

אם אתה חתום לשנה, אתה ערוך בהתאם.

אבל אם מודיעים לך באמצע התקופה שיש לך שבועיים להתחפף, זה סיפור אחר וזה הפחד שלו.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

לזרוק שוכר כך? כנראה נדיר, ויש הגנה בחוזה.

אי חידוש חוזה? יש הרבה סיבות, וזה היתרון והחסרון של שכירת: גמישות לשני הצדדים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

כמה כבר זה נפוץ שזורקים שוכר שגר כבר כמה שנים ומשלם בזמן כדי להכניס את הבן לדירה?

תלוי איפה, בתל אביב מאוד. קרה לי ואני מכיר עוד חברים שקרה להם. פשוט כי אם להורים יש דירה להשקעה בחדרה כנראה שהבן הצעיר שלהם לא ככ יהיה מעוניין וגם מקסימום ימצא לבד השוק שם פחות תחרותי.

לפני 35 דקות, SlowRide כתב:

אבל אם מודיעים לך באמצע התקופה שיש לך שבועיים להתחפף, זה סיפור אחר וזה הפחד שלו.

הבאסה היא אותה באסה. אתה עובר לדירה לא כדי לתכנן לעבור, אז מה אם החוזה הוא לשנה.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
לפני שעה, Shaike.Zam כתב:

שמעתי על מספר לא קטן של מקרים

זה קורה

באמצע חוזה? כלומר תוך כדי הפרה?

אני מכיר מספר מקרים די קטן. במקרה אחד כזה, שני הצדדים הצתיידו בעו"ד וזה נגמר בפיצוי של עשרות אלפי שקלים + מציאת דירה חלופית לדיירים שהיו צריכים לצאת לפני הזמן.

לפני כשעה, wa11a כתב:

תלוי איפה, בתל אביב מאוד. קרה לי ואני מכיר עוד חברים שקרה להם. פשוט כי אם להורים יש דירה להשקעה בחדרה כנראה שהבן הצעיר שלהם לא ככ יהיה מעוניין וגם מקסימום ימצא לבד השוק שם פחות תחרותי.

באמצע חוזה? תוך כדי הפרה שלו?

לפני כשעה, wa11a כתב:

הבאסה היא אותה באסה. אתה עובר לדירה לא כדי לתכנן לעבור, אז מה אם החוזה הוא לשנה.

למה? זה כל השוס בשכירות. חתמת לשנה, מדליק ביותר. חתמת לשנה עם אופציה (אמיתית, אופציה לשוכר) והמשכיר סירב? באסה, וכנראה שיש מקום לפיצוי/דיון עם החבוב. מצד שני, באחד הדיונים עם חבוב עו"ד נאמר לי שביה"ש לא הכי מתרשם מסעיף האופציה.

אתה רוצה יותר יציבות? גם המשכיר. תחתום מראש לשנתיים-שלוש-ארבע. מצד אחד יש לך פחות גמישות, מצד שני יותר יציבות (מחיר, דירה, מיקום). במקומות עם ביקוש גבוה משכירים יסכימו גם לסעיף יציאה של הדייר (ואז גם למשכיר יש סעיף יציאה מקביל).

אפשר גם בלי סעיפי יציאה (ואז לאף אחד אין סעיף יציאה).

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 10 דקות, Gosser1860 כתב:

למה?

כי תמיד כשסיכון מתממש זה באסה גם אם ידעת שיש סיכוי שזה יכול לקרות.

במקרה של הסיכון הספציפי, בראש אתה חושב שאוקיי אם אהיה דייר טוב הוא לא יוציא אותי מקסימום יעלה את המחיר אתה מתעלם מהאופציה שהוא יתן את הדירה למשפחה.

ברור שזה חלק מהמאפיינים של לגור בשכירות, יש לזה יתרונות וחסרונות כמו גם למגורים בבעלות. זה לא הופך את הסיכונים של שניהם ללא באסה כשהם מתממשים.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
לפני 2 דקות, wa11a כתב:

כי תמיד כשסיכון מתממש זה באסה גם אם ידעת שיש סיכוי שזה יכול לקרות.

מסכים, אבל הדיון התחיל מאיזו ראייה סופר כלכלית ו"רק תזרים", אבל בתאכלס יש המון אמוציות ורגשות מסביב לעניין כמו ש @oryo ואחרים ציינו בשרשור שלו.

לפני 2 דקות, wa11a כתב:

במקרה של הסיכון הספציפי, בראש אתה חושב שאוקיי אם אהיה דייר טוב הוא לא יוציא אותי מקסימום יעלה את המחיר אתה מתעלם מהאופציה שהוא יתן את הדירה למשפחה.

זה כבר תלוי בסיטואציה האישית, תיאום ציפיות ורגישות לסיכונים/תרחישים. אני שוכר כבר מעל 5 שנים ולמרות שזו תקופה קצרה היו מעלי הרבה "חרבות": פינוי בינוי, תמ"א, בן-של וכמובן מכירת דירה.

כמו שכתבת, בהתחלה זה באסה (לפעמים היה עניין של שוק ברמה כזו או אחרת), אבל אחרי ניתוח של העניין זה בד"כ התכנס למשהו הרבה פחות דרמטי. בד"כ החוזה היה מספיק מגודר, ולפעמים לא. זה המשחק. 

עוד לא יצא לי לממש סעיף יציאה, אבל יש לי תחושה שגם בצד השני בד"כ לא מצפים לשינוי "באמצע הדרך", בטח אם לא מדובר באיזור ביקוש.

אני אסייג ואומר שלא עברתי עם ילדים קטנים כך שאני מאמין לכל הכותבים בשרשור הזה והאחרים (פשוט כי לא חוויתי/חקרתי בעצמי) שמעבר עם ילדים הוא דרמטי ומעבר עם ילדים ושינוי מסגרות הוא דרמטי כלפיים.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 31 דקות, Gosser1860 כתב:

באמצע חוזה? כלומר תוך כדי הפרה?

אני מכיר מספר מקרים די קטן. במקרה אחד כזה, שני הצדדים הצתיידו בעו"ד וזה נגמר בפיצוי של עשרות אלפי שקלים + מציאת דירה חלופית לדיירים שהיו צריכים לצאת לפני הזמן.

כמובן שלא

אבל משפחה ששוכרת דירה כבר מספר של שנים, שהילדים במסגרות וזה כבר ממש הבית והשכונה. מגיע בעל דירה ואומר שלא ייחדש את החוזה כי הבן שלו עובר לגור (בסיום החוזה)

עכשיו קח משפחה עם ילדים ומסגרות ולהעביר דירה. בהצלחה

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

לא מפרים חוזה בשום מקרה. מקסימום אם אין נקודות יציאה לא מחדשים אותו.

פורסם
לפני 22 דקות, Shaike.Zam כתב:

לפני 30 דקות, Gosser1860 כתב:

אני אסייג ואומר שלא עברתי עם ילדים קטנים כך שאני מאמין לכל הכותבים בשרשור הזה והאחרים (פשוט כי לא חוויתי/חקרתי בעצמי) שמעבר עם ילדים הוא דרמטי ומעבר עם ילדים ושינוי מסגרות הוא דרמטי כלפיים.

מגיל 12 (שלי), להורים שלי לא היתה דירה. אחותי הצעירה היתה בת 4.

עברנו דירה כל כמה שנים. לרוב בתוך ראשון לציון. אבל אחותי כבר נאלצה ללמוד בתיכון בעיר אחרת.

זה לא קל ולא אידאלי, אבל זה גם לא כ״כ קשה כמו שזה נשמע.

• מעניין 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

במשך התיכון שלי עברתי 3 דירות (קבלן מוצלח שאיחר 6 שנים במסירה אבל זה מאוד השתלם בסוף כלכלית). 2 ברמת גן והשלישית לראשון (הייתי אמור להתחיל שם תיכון ובסוף עברתי ביב' אז המשכתי ברמת גן). תמיד ניתן למצוא משהו קרוב שלא תצטרך להחליף מסגרות. במיוחד היום כשאף ילד כמעט לא הולך ברגל לבית הספר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, Shaike.Zam כתב:

כמובן שלא

אבל משפחה ששוכרת דירה כבר מספר של שנים, שהילדים במסגרות וזה כבר ממש הבית והשכונה. מגיע בעל דירה ואומר שלא ייחדש את החוזה כי הבן שלו עובר לגור (בסיום החוזה)

מניח שלזוג פנסיונרים שחיים בדירה קטנה זה לא כזה ביג דיל. זה תמיד יהיה טירטור, אבל קשה לי להאמין שמחוץ לאזור תל אביב זה משהו שכיח, שכל שנה צריך לעבור דירה.

פורסם (נערך)

עוד כמה מחשבות על דירה להשקעה, דיירים (ופוקסים):

* רכשנו ב 2011 דירה להשקעה - עד היום היא לא הכניסה כסף "אמיתי". 

הדירה בשכונת ג'סי כהן בחולון, בבניין ישן מאוד, אין ועד מתפקד, מעלי דירה של עמידר (דיור ציבורי) שכל פעם שיש נזילה אני צריך לחפש את שירות הלקוחות שלהם כי הדיירת ב out לגמרי.  והכי חשוב, אני מאמין גדול בלהיות הכי פייר שבעולם, אז הדירה מסויידת, כל פעם שיש קלקול (ויש בלי עין הרע) אני ישר מתקן בצורה טובה, הלכו מזגנים, הלכו דלתות ומשקופים, ברזים, צינורות, הוצאתי ניקוז חיצוני מהמטבח (מכירים את הבניינים שכל הקיר החיצוני נראה כמו מערכת צנרת?..) החלפתי חלונות + תריסים. היתה התפוררות בחיפוי של הבניין אז הקירות היו נרטבים בחורף, הועד לא קיים והדיירים סובלים, אז הבאתי חברת איטום על חשבוני, שהעמידה פיגומים מבחוץ ואטמה את כל הסביבה החיצונית (היתה ממש התפוררות בחגורות בטון, ביטוח מבנה לא שיתף פעולה ובצדק, כיוון שהנזק הוא של הבניין עצמו ונדרש שיפוץ של כולו) - עלה המון 20,000 (כולל יריעות ביטומני על הגג של הביניין כיוון שהמיים חדרו גרך הדירות גם מלמעלה, והועד הלא קיים הסכים במקרה הטוב לנסות לאסוף כספים לזפט - כאילו אנו בשנות ה 70..). בתקופת הקורונה בדיוק הסתיים חוזה, הדייר יצא והדירה עמדה ריקה ממרץ 2020 עד יולי 2020. והיו עוד עוד.

בקיצור שכ"ד כיסה את עלות הרכישה והתחזוקה ונתן "בונוס" קטן. ערך הדירה עלה, אפילו עלה יפה, אבל במבחן התוצאה, אינדקס ת"א 125, או S&P500 היו השקעות לא פחות טובות, הרבה יותר "ראש שקט" וכמובן נזילות.

דיירים: רובם היו מעולים. אנשים טובים וראויים. רובם, אבל היה אחד שהיה מתעלל בשכנים עם מוסיקת טראס נונ-סטופ. עד 23:00 ומעלה. כל הזמן היו מזמינים לו משטרה. כל יומיים היו מתקשרים אלי לצעוק עלי ולהתחנן שאני אעיף אותו. שנה שלמה של התעסקות בלתי פוסקת עם כאבי הראש שהמסובב הזה עשה לנו.

פוקס: בחסדי השם, ב 2022 החליטה עיריית חולון לאשר תוכנית פינוי בינוי (לא תמ"א 38) לאיזור שלנו. היא הזמינה יזמים להגיש תוכניות. חתמנו בשעה טובה (עוד לפני למעשה) עם חברה ענקית, שמשדרגת את הנכס בצורה נהדרת: דירה חדשה וגדולה יותר (תוספת חדר + מרפסת נאה + מחסן בקומה + מעלית + חניה תת קרקעית).  ייקח 3 שנים מאישור התוכנית (כמעט הכל סגור) עד קבלת מפתח. עוד לא ברור לי כמה שכ"ד אקבל מהם בזמן הבנייה, אבל גם אם לא אקבל שקל אחד זה יצא טוב.  אם הכל יסתדר בע"ה, אז בסופו של דבר העיסקה כולה "תנצח" השקעה סולידית במדדים.  

עריכה אחרונה על ידי ליפיגו
  • אהבתי 2
כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם

רק שבמה שאתה מתאר זו לא השקעה אלא עבודה.

הזמן והריצות שלך זה לא בחינם.

• תוכן חדש...