Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1229 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי רציתי להתייעץ ולשתף ממצאים שלי.

לי יש דוושה קצת ספוגית בפיאסטה שלי ואחד הפתרונות שעלו הם החלפת צינורות בלם (סביר אחרי 11 שנה ו135 אלף קילומטר)

אחרי שראיתי את הסרטון על מצבם של צינורות בני 20 (כך הוא טוען)

אז החלטתי להחליף

אז קניתי 4 צינורות של בוש (עלה לי בערך 40 דולר) והחלפתי.

כל כך ציפיתי לקבל תחושה אחרת בבלמים אבל... לא, בדיוק אותו דבר. כמובן שניקזתי כמו שצריך.

אז החלטתי לחתוך את הקודמים לראות את מצבם מבפנים ואת האמת התרשמתי, נראים די טוב חוץ מחלקים שרואים שהשכבה האמצעית קצת רטובה (אז אולי כן סימן רע?)

בכל מקרה אני אשמח לשמוע מה הניסיון של אנשים פה עם צינורות בלם, מתי נסדקים? מתי נכשלים בטסט? האם למישהו נזל או התפוצץ אי פעם?

ועוד דבר, בנוגע לדוושה הספוגית אני שמעתי שלפעמים מנגנון הכיוונון האוטומטי של בלמי התוף מזייף ואם רוצים להיפטר מהתחושה אפשר לכוון ידנית. מישהו מכיר עוד דרכים לפתור דוושה ספוגית אך לא מסוכנת?

IMG_20230127_144148.jpg

IMG_20230127_170224.jpg

IMG_20230127_170311.jpg

IMG_20230127_170335.jpg

• מעניין 1
פורסם

בלמים - אביזר בטיחותי, ולכן כל טיפול בהם מומלץ לבצע אך ורק במוסך.
לעניין דוושות ספוגיות. במידה והוחלפו הצינורות בלם ולא פתר הבעיה - זה לא הצינורות כמובן. האם נוקז אויר מהמערכת? האם יש נזילות מהקליפרים או המשאבות בלם אחוריות של התופים? בדוק את הצינור ואקום שמתחבר למגבר בלם - אולי זולג משם ואקום ואז המגבר לא עושה עבודתו נאמנה. אפשרות נוספת שהמשאבה הראשית עשתה את שלה ואולי נדרשת החלפתה. וכמובן לוודא שהמידות של הדיסקים, הרפידות, התופים ונעלי הבלם עומדים בעובי תקן המינימלי.
ושוב - זה עניין בטיחותי, ומומלץ לבצע אך ורק במוסך ע"י מי שהוסמך לכך.
בהצלחה, ואל תשכח לעדכן אותנו :-)

פורסם

אני קורא ולומד הרבה לפני שאני עושה משהו ובנתיים עם כמות הדברים שעשיתי באוטו ולא מתתי אני חושב שמצבי טוב.

אני חוזר ומדגיש שהבלם לא ספוגי ברמה מסוכנת פשוט כמו רכב מזדקן.

אוויר נוקז כמו שצריך, רפידות די חדשות, תופים והמשאבות שלהם במצב טוב, אין נזילות (בוודאות הייתי שם לב), ניסיתי לפרק את המשאבה הראשית ולכוון את המגבר שיהיה פחות רווח אבל ברכב שלי מסתבר שאין לכוון.

בקיצור אין לי מושג מה הגורם

לגבי ואקום מהמנוע יש דרך שאפשר לבדוק את הצינור לדליפות שלא נראות בעין?

פורסם

לבוסטר ולמאסטר צילינדר אין כיוון ובעיה שקשורה בוואקום מהמנוע תגרום לפדל להיות קשה לא ספוגית.

אם במנגנון כיוון של הבלמים האחוריים עובר נוזל בלמים הוא חשוד וכך גם המאסטר.

יחידת ABS יכולה גם להיות חשודה.

פורסם

היתה לי גם תחושה שלא אהבתי בBMW בת 27 שאני נוהג בה 7 שנים עם 4 בלמי דיסק.

החלפתי נוזל בלם, שסתום אל חוזר, צינורות, וניסיתי גם כמה סוגים של רפידות. כל פעם חזרה לי די מהר תחושה לא נעימה או רעש.

לא אהבתי גם את הצלחות שניתן היה להשיג בארץ שהחלידו די מהר.

לאחרונה עשיתי שיפוץ מלא, פירקתי את הקליפרים לחלקים, עשיתי להם אמבטיה בסולר. החלפתי את כל האטמים בקליפרים, ואת המובילים והרכבתי הכל עם משחה של ate. 

רפידות וצלחות הבאתי הכל ate מגרמניה.

עכשיו תחושת הבלימה ממש טובה.

לגבי סרן תוף, כאב ראש רציני הכיוונים שם אבל אני לא חושב שזאת מקור הבעיה שלך.

בBMW אספנות שלי החלפתי את כל סרן התוף לסרן דיסק ועשיתי שם את אותה עבודה על הקליפרים.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
בתאריך 2.2.2023 בשעה 07:16, tribel כתב:

לבוסטר ולמאסטר צילינדר אין כיוון ובעיה שקשורה בוואקום מהמנוע תגרום לפדל להיות קשה לא ספוגית.

אם במנגנון כיוון של הבלמים האחוריים עובר נוזל בלמים הוא חשוד וכך גם המאסטר.

יחידת ABS יכולה גם להיות חשודה.

הזמנתי עכשיו שני צילנדרים אחוריים אולי הם נוזלים ולא שמתי לב.

אם זאת יחידת abs זה כבר יהיה יקר מדי בשביל להתעסק עם זה.

בתאריך 2.2.2023 בשעה 07:34, Moshe c כתב:

רפידות שונות נותנות תחושה שונה.

האם אתה משתמש בסוג רפידות שונה משאתה רגיל אליו ? גם אם לא, אולי היצרן שינה משהו ביצור. 

גם בריפדות הקודמות זה הרגיש ככה, וגם הדיסקים התחלפו מאז.

לפני 36 דקות, amosbmw כתב:

היתה לי גם תחושה שלא אהבתי בBMW בת 27 שאני נוהג בה 7 שנים עם 4 בלמי דיסק.

החלפתי נוזל בלם, שסתום אל חוזר, צינורות, וניסיתי גם כמה סוגים של רפידות. כל פעם חזרה לי די מהר תחושה לא נעימה או רעש.

לא אהבתי גם את הצלחות שניתן היה להשיג בארץ שהחלידו די מהר.

לאחרונה עשיתי שיפוץ מלא, פירקתי את הקליפרים לחלקים, עשיתי להם אמבטיה בסולר. החלפתי את כל האטמים בקליפרים, ואת המובילים והרכבתי הכל עם משחה של ate. 

רפידות וצלחות הבאתי הכל ate מגרמניה.

עכשיו תחושת הבלימה ממש טובה.

לגבי סרן תוף, כאב ראש רציני הכיוונים שם אבל אני לא חושב שזאת מקור הבעיה שלך.

בBMW אספנות שלי החלפתי את כל סרן התוף לסרן דיסק ועשיתי שם את אותה עבודה על הקליפרים.

יש לי ערכה של שיפוץ קאליפרים והזמנתי עכשיו שני צילנדרים אחוריים של התופים

חיפשתי את הצינור ואקום והcheck valve ולא מצאתי חדש למכירה.

אם זה לא יעבוד אני אקנה צילינדר ראשי (האם יש טעם?)

אם אלו לא עובדים אני לא מתכוון להתחיל להחליף משאבת abs כי זה כבר סיפור יקר

פורסם

כי אם היו נוזלים הנוזל במאסטר היה נעלם וגם היית רואה סימנים על התופים (פירקת את הגלגלים בהחלפה של הצינורות לא?) או אפילו מאבד את הבלמים בלחיצה חזקה.

בקיצור נוזלים הם כנראה לא...

פורסם (נערך)

לא.

אם כאשר בולמים והבוכנה במגנון ההפעלה לא חוזרת למקום (לא נתקעת במצב פועל) אחרי הפסקת הפעלת הלחץ  אז בבלימה שתבוא אחריה יכולה להיות תחושה ספוגית.

אתה צריך לדעת לפני שאתה מחליף חלקים סתם.

יש כמה מוקדים של נפילת לחץ כולל המאסטר, צילינדרים ואיפה שיכול להיכשל מבחינת אטמים גמישים.

קשה להבין מה הבעיה דרך ניחושים.

אפשר לסתום את חיבור הבלמים האחוריים ולבדוק אם הספוגיות משתפרת או לא.

אולי אתה יכול לאלתר משהו מהמשאבות הישנות, אם זה עשוי מברזל אפשר לרתך אותן בצורה שהן יהיו כמו פקקים.

עריכה אחרונה על ידי tribel
פורסם

תשמע בגלל המחיר המצחיק של הדברים והעובדה שאני עושה את העבודה בעצמי.

שווה לי להחליף חלקים כאלו שהם בני 11 וגם אם הם לא אשמים הם יהיו מתישהו בקרוב.

אני גם דואג לקנות של בוש ולא סיניות זולות.

פורסם
לפני 14 שעות, tribel כתב:

אולי אתה יכול לאלתר משהו מהמשאבות הישנות, אם זה עשוי מברזל אפשר לרתך אותן בצורה שהן יהיו כמו פקקים.

ניתן למצוא באמזון בכמה דולרים פקקים שניתן לסגור איתם צינורות בלם (נקבה), או להרכיב אותם במקום צינורות בלם (זכר). אולי זה יעזור לבודד מרכיבים במערכת הבלימה יותר בקלות

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...