Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצטער מראש אם השאלה דיבילית. אני חדש בנושא.

בחודש אוגוסט רכשתי רכב ראשון, משומש.

היום קיבלתי בדואר מכתב ממשרד הרישוי. המכתב מורכב משלוש חלקים:

"מבחן כישרות תנועה (טסט)"

"רישיון רכב"

ו"חידוש רישיון רכב"

בחלק הראשון כתוב "בקשה לביצוע מבחן לרכב מספר... על ידי מיופה כוח". בחלק השני  (רישיון רכב) כתוב "בתוקף עד 10/11/2023", יש פרטים של כל הרכב בסוף גם "ב-04/04/2022 היה 88,000 ק"מ "

המכתב מסתיים ב"הסכום לתשלום 879.00 ש"ח "

לא הבנתי מה מי מו. זה שצריך לשלם, זה ברור.

מה שלא ברור הוא: מה התאריך שבו אני צריך לעשות טסט? עד מתי אני צריך לשלם את ה880 שקל (לא נתנו תאריך)? ובקיצור: האם צריך לדאוג?

במיוחד מעניין אותי הקטע שכתוב שהוא בתוקף עד לסוף 2023. מה הכוונה?

פורסם
לפני 1 דקה, צ'ופצ'יק כתב:

הטסט תקף עד 10/11/22

זה אומר שצריך לבוא למוסך לבדיקה, או שכרגע זה רק לשלם?

(כאומר, סליחה אם השאלה טיפשית. אני חדש מאוד בתחום)

פורסם

לשלם את האגרה, ואז לנסוע למכון טסטים להעביר את הרכב טסט שנתי.

אפשר לעבור במוסך לפני מכון הטסטים, כדי שעין מקצועית תבחן האם יש ברכב איזה שהם תיקונים שנדרשים. 

אפשר לדלג על שלב המוסך ולגשת ישר למכון טסטים, ואם לא יעבור, ללכת למוסך לתקן את מה שלא עבר.

• אהבתי 2
פורסם
לפני שעה, I have no name כתב:

מה התאריך שבו אני צריך לעשות טסט? עד מתי אני צריך לשלם את ה880 שקל

בכל יום שנוח לך עד 10/11/2022 אתה צריך לגשת למכון טסטים ולהעביר את הרכב טסט (בדיקת תקינות כללית).

בכל יום שנוח לך עד הרגע שבו אתה מתייצב במכון טסטים (אפשר אפילו דקה לפני) אתה צריך לשלם את האגרה 879 שקל.

במכון טסטים עצמו תידרש לשלם על הבדיקה 96 שקל. תביא איתך תעודת ביטוח חובה, תעודה מזהה ואת הרישיון רכב החדש שקיבלת. 

לפני הטסט תעשה בדיקה עצמאית - כל האורות, וינקרים, תאורת לוחית רישוי וכו', מגיבים לא יבשים, קים אפוד זוהר, פח אשפה.

בדיקה במוסך לפני טסט לדעתי מיותר, במיוחד אם זה אוטו לא ישן מידי, 88.000 ק"מ בשנה שעברה זה לא ישן מידי. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 57 דקות, Buki כתב:

במיוחד אם זה אוטו לא ישן מידי, 88.000 ק"מ בשנה שעברה זה לא ישן מידי.

הרכב לא בשימוש יום-יומי מאסיבי, משמש בעיקר לנסיעות קצרות פעם-פעמיים לשבוע. אבל הרכב ישן מאוד (עליה לכביש ב11/11/2010). ככה שלבדוק אותו לפני לא נשמע רעיון מופרך.

אז אם הבנתי אותכם, אפשר לעשות טסט גם היום בערב וגם עוד חודש, זה בכל מקרה יחשב עד 10/11/2023. נכון?

פורסם

1. את האגרה תוכל לשלם במרשתת כאן. בסיום התהליך תקבל את הרשיון המשולם כקובץ PDF, תוכל להדפיס,אותו - אין צורך בצבע - ולהדשתמש בתדפיס לצורך מבחן הרישוי.

2. שני מסמכים נוספים שתצטרך הם העתקי תעודת ביטוח החובה ותעודת הזהות או רשיון הרכב של הבעלים אני מעדיף את רשיון הנהיגה, הוא מכיל פחות פרטים רגישים. צלם אותם וצרף לתדפיס הרשיון.

3. עלות מבחן הרישוי היא 96 ש"ח, מבחן חוזר בערך 20 ש"ח. במדינה הפרימיטיבית שלנו התשלום במזומן בלבד. קח איך איזה אלתרמאני.

4. אתה יכול לבחור לגשת לטסט עצמאית  או לשלם כמה זוזים למוסך כדי שיעשה לך את הפרוצדורה. התהליך עצמו אורך משהו כמו 15 דקות, אבל התור יכול להיות ארוך.

5. ההמלצה שלי היא לא לדחות את הטסט לרגע הארון, אלא לעשות אותו בזמנך החופשי, ביום שבו יש לך זמן לבצע תיקונים, אם יידרשו.

6. תאריך התוקף 10.11.2023 יהיה בתוקף רק אחרי תשלום האגרה ומעבר מבחן הרישוי (על הרשיון תודבק מדבקה ותוטבע חותמת "כשיר לתנועה").

7. ומשהו מוזר בהודעת הפתיחה - רישום הנסועה חצי שנה אחרי תום הרישוי הקודם. בדרך כלל זה יהיה בין חודשיים לפני לבין היום האחרון של תוקף הרשיון. האם הרכב עבר מאיזו סיבה מבחן רישוי שלא בלו"ז הרגיל?

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 דקות, sperial כתב:

3. עלות מבחן הרישוי היא 96 ש"ח, מבחן חוזר בערך 20 ש"ח. במדינה הפרימיטיבית שלנו התשלום במזומן בלבד. קח איך איזה אלתרמאני.

בפעם האחרונה שעשיתי טסט שילמתי באשראי, יכול להיות שיש הבדל בין מכוני הרישוי

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם
לפני 31 דקות, sperial כתב:

1. את האגרה תוכל לשלם במרשתת כאן. בסיום התהליך תקבל את הרשיון המשולם כקובץ PDF, תוכל להדפיס,אותו - אין צורך בצבע - ולהדשתמש בתדפיס לצורך מבחן הרישוי.

2. שני מסמכים נוספים שתצטרך הם העתקי תעודת ביטוח החובה ותעודת הזהות או רשיון הרכב של הבעלים אני מעדיף את רשיון הנהיגה, הוא מכיל פחות פרטים רגישים. צלם אותם וצרף לתדפיס הרשיון.

7. ומשהו מוזר בהודעת הפתיחה - רישום הנסועה חצי שנה אחרי תום הרישוי הקודם. בדרך כלל זה יהיה בין חודשיים לפני לבין היום האחרון של תוקף הרשיון. האם הרכב עבר מאיזו סיבה מבחן רישוי שלא בלו"ז הרגיל?

1. הוא לא צריך להדפוס כלום. רק לשלם ולגשת עם הרישיון שקיבל הדואר, אפילו שאין עליו חותמת "שולם".

2. רישיון רכב של הבעלים?

3. אפשר לשלם גם באשראי לפחות איפה שאני מעביר.

7. המון אנשים לא דואגים להעביר טסט בזמן, זה לא מוזר. לדעתי פשוט העבירו באיחור של חצי שנה.

פורסם

סליחה, טעות. תודה על התיקון

כמובן רישיון נהיגה (זה מובהר גם בהמשך המשפט).

טוב לשמוע שיש מי שמוכן לקבל כרטיס אשראי. בפעם האחרונה שהעברתי טסט דרשו מזומן. טוב שאפשר לקפל עוד אצבע ברשימת התשלומים במזמן.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא פחות חשוב, להגיע לטסט עם מנוע חם, אחרי נסיעה ממושכת ומאומצת ע"מ להגדיל את הסיכוי לעבור בדיקת זיהום אויר.

• אהבתי 1
פורסם

תודה לכולם.
גם לי מוזר שהטסט נועד להיות בחודש 11, אבל פעם אחרונה שמושהו בדק מונה היתה בחודש 4.
יכול להיות שהרכב היה חצי שנה עם טסט פג תוקף? לא עושים על זה משהו?

rishayon.png

פורסם (נערך)

רק אם שוטר עוצר אותך. יש מדרג ענישה - עד 4 חודשים, מ-4 חודשים ועד שנה, מעל שנה.

מבחינת מכון הרישוי אין עניין.

מה שהדאיג אותי הוא שיכולה להיות בדיקה נוספת בגלל תאונה. 

דרך אגב, אפשר לבדוק את היסטוריית הטסטים בחלקה בדף האישי באתר הממשלה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1

• תוכן חדש...