Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 51 דקות, SlowRide כתב:

לא הייתי אומר נזק כי יש לו גם איכויות טובות אבל כן, בדיעבד הייתי מעדיף שישתלו משהו אחר. שנותן צל יפה כמו הפיקוס אבל לא מלכלך ושובר מדרכות.

ומחסל צינורות מים. 

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אחרי חיפוש קצר בגוגל, הגעתי לאתר כל זכות.

מסתבר שיש 2 מקרים בהם יש צורך באישור של פקיד היערות :

1. עץ בוגר

2. עץ מוגן

עץ בוגר הוא עץ שגובהו הוא 2 מטרים לפחות מעל פני הקרקע, וקוטר הגזע שלו בגובה 1.3 מטרים הוא 10 ס"מ לפחות. במגרש שייעודו מגורים עץ בוגר הוא עץ שקוטר הגזע שלו בגובה 1.3 מטרים הוא לפחות 20 ס"מ.

אילן מוגן: עץ זית ועץ חרוב (בוגר או צעיר)

https://www.kolzchut.org.il/he/בקשת_רישיון_לכריתה_או_העתקה_של_עץ_בוגר_או_עץ_מוגן

פורסם
לפני 12 שעות, arik100 כתב:

מצטער אבל להוריד 2 עצים בשביל חניות מזורגגות? ממש לא מסכים.

עצים מסכנים? כאילו השם תואר אמור לגרום לנו להבין שמדובר בדבר מאוס שיש להיגעל ממנו?

על אותו משקל אני יכול להגיד שהבתים שלך ושל שכניך הם מסכנים ואני רוצה להוריד אותם בשביל כביש חדש או מחלף.

ומה שקורה בחצר שלך הוא ממש לא רק שלך.

אם הייתי חודר לאקוויפר מתחת לבית שלי ומזרים לו נפט זה גם בסדר כי זה מתחת לבית שלי?

אם הבית שלך יתמלא בנמלים אתה תרסס ותהרוג אותן או שתיתן להן ללכת בסבבה?
וג'וקים?

פורסם

העתקת עצים זה פרוייקט מורכב יקר ולא תמיד שומר עליהם בחיים.

במקום להתלונן על מקומות חנייה אתה מוזמן לעבור לתחבורה ציבורית ולמכור את הרכב.

• רעיון גרוע 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

יש מקרים קיצוניים שעץ יכול להיות מטרד רציני, אפילו ברמה של סכנה. למשל בניין ישן מאד שלא ברור כמה זמן נותר לו. הדיירים רוצים לעשות פינוי בינוי. יש יזם, יש חתימות, יש הכל. אבל יש עץ במגרש שלא מאפשר לבנות.

נוצר מצב שהעץ פוגע לאנשים באיכות החיים ברמה משמעותית.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אין סיבה להיות דרמטיים כל-כך.

במקרה של עץ שנמצא בתוך קווי בניין ומפריע לבינוי, תמיד, אבל תמיד (טוב, לפחות ב-20 וכמה שנה שאני במקצוע) מקבלים אישור כריתה/העתקה/המרה.

בטח כשזה איזה וושינגטוניה או משהו דומה שאינו מוגן או בעל ערך שימור מיוחד.

מי שרציני בכוונתו לעשות הכל לפי החוק, מתייעץ עם אגרונום. לא בפורום, ולא עם כורת רנדומלי.

• אהבתי 3

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• חברי המעגל הראשון
פורסם

האמת שראיתי כמה כתבות על פרוייקטים שלא מתקדמים בגלל עצים לשימור, זקנים שגרים בשיכונים בוכים שלא יגורו בדירות החדשות שהבטיחו להם, אבל ידוע שכתבים אוהבים להגזים עם הדרמה. 

• מעניין 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מה לגבי גיזום?

אם יש עץ של העיריה שחלק קטן מהענפים יוצרים צל על לוחות סולארים של בית פרטי.

האם יש סיכוי לגיש תלונה לעיריה לגזם את הענפים?

טסלה 3 2022

פורסם
לפני 23 דקות, nev כתב:

אין שום בעיה לגזום. עיריות אפילו כורתות עד האמצע בלי שום בעיה. 

זה תלוי כמה, החוק קצת מעורפל בהגדרה שלו אם אני זוכר נכון

אבל להוריד כמה ענפים בודדים מותר, לגזום חלק נכבד מהעץ שווה ערך לכריתה

הרבה עיריות עושות את זה בלי אישור ובעצם עוברות על החוק, (להבנתי) בדרך כלל לא עושים להם כלום, אבל אפשר "להתלבש" עליהם בגלל זה.

פורסם

אז מסתבר שפקודת היערות לא מדבר כלל על גיזום.

השאלה מי אחראי לגזום עץ שפלש לשטח של אחר נופלת בסמכות חוק המקרקעין ושם הדברים כנראה מתערפלים ולא חד משמעיים. תאורטית מי שהעץ בשטחו אחראי אבל שכן אחד יכול לטעון שהעץ מלכלך והשני רוצה שהעץ יעשה צל.

שווה להתחיל בפניה לעיריה לגיזום.

בת״א לפחות, כבר קרה שהתלוננתי על עץ עם ענפים נמוכים שמפריעים למעבר במדרכה, והם גזמו תוך כמה ימים.

פורסם
לפני 9 דקות, Sparrow420 כתב:

אבל להוריד כמה ענפים בודדים מותר, לגזום חלק נכבד מהעץ שווה ערך לכריתה

מי אמר? העץ צומח חזרה יופי אח"כ.

פורסם

(תיקון מס' 5) תשע"ב-2012

"כריתה" – חיתוך הגזע המרכזי של אילן מוגן או עץ בוגר בלא הותרת בדים, וכן כל פעולה הגורמת או העלולה לגרום למותו של אילן מוגן או עץ בוגר, לרבות ריסוס, הרעלה, הסרת קליפת העץ, שריפת העץ, חיתוך שורשיו או בנייה בתוך תחום קוטר צמרתו או עקירה, למעט עקירה במהלך העתקה;

אם אתה גוזם יותר מידי יש סכנה שהעץ ימות ואז התיקון הזה נכנס

כמה זה יותר מידי? שאלה טובה

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...