Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

נבירה באתר משרד החקלמות - מראה שיש אולי אופציה של החלפה ראש בראש של עצים, מישהו ניסה או מכיר?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם תשתעשע עם פקיד היערות במקום, אולי תקבל אישור לכרות את העצים.

• מצחיק 4

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, arik100 כתב:

מעניין אותי לדעת מה עובר לבנאדם בראש שהוא רוצה סתם להוריד עצים.

ברמת העיקרון אני מסכים, הבעיה שקשה להגיע להבנה במקרים של תחום אפור.

קבל דוגמא:

הורי עברו לבית ישן עם חניה בודדת, בשטח יש מקום ל 2.5-3 חניות, אבל ברגע המעבר הייתה אחת. החניה ברחוב מפוצצת.

רצו להרחיב את החניה הקיימת - דבר הגיוני שיוריד את העומס מהחניות ברחוב. אממה - יש שני עצים מסכנים. אי אפשר להוריד אותם כדי לבנות את החניה - לכן תקועים עם חניה אחת.

אז העצים מתו, ואז אישרו להוריד אותם, ונוספו חניות וירד קצת הלחץ ברחוב.

סיבה מעולה להוריד עץ. אממה, יש נקודה קטנה לשיפור - יכלו לדרוש התקנת חזית ירוקה או משהו בתוכנית של החניה. במקום זה *חייבו* לעשות חיפוי אבן להכול ועשו בלאגנים על כמה ארוגות. במקום לדאוג לירוק יפה ונעים קיבלנו קיר מחופה אבן.

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

מצטער אבל להוריד 2 עצים בשביל חניות מזורגגות? ממש לא מסכים.

עצים מסכנים? כאילו השם תואר אמור לגרום לנו להבין שמדובר בדבר מאוס שיש להיגעל ממנו?

על אותו משקל אני יכול להגיד שהבתים שלך ושל שכניך הם מסכנים ואני רוצה להוריד אותם בשביל כביש חדש או מחלף.

ומה שקורה בחצר שלך הוא ממש לא רק שלך.

אם הייתי חודר לאקוויפר מתחת לבית שלי ומזרים לו נפט זה גם בסדר כי זה מתחת לבית שלי?

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 4 שעות, arik100 כתב:

עצים מסכנים? כאילו השם תואר אמור לגרום לנו להבין שמדובר בדבר מאוס שיש להיגעל ממנו?

על אותו משקל אני יכול להגיד שהבתים שלך ושל שכניך הם מסכנים ואני רוצה להוריד אותם בשביל כביש חדש או מחלף.

אם הייתי חודר לאקוויפר מתחת לבית שלי ומזרים לו נפט זה גם בסדר כי זה מתחת לבית שלי?

כן, כשזה נוח למדינה אז הם ייבנו מחלף במקום, ועל בתים של אנשים ויתנו להם את המינימום פיצויים.

אבל כשאזרח קטן רוצה לעשות את זה זה לא בסדר.

רשמתי גם שאני נגד הכריתה, אבל מפה ועד להחליט לפות"ש איך עליו לנהוג? קטונתי.

במקרה של דוד זה מוצדק, אין חניות, יש מצוקה למה שלא יוריד את ה2 עצים האלו וינטע אחרים במקומם איפה שנוח לו?

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, arik100 כתב:

בעבר נטעו עצים בלי תכנון כמעט, לא במיקום ולא בסוג העץ.

ראה הר הכרמל שנשרף כל כמה שנים כי חשבו שלנטוע בו אורן שהביאו מאירופה זה רעיון נהדר.

עץ לא מתאים במיקום לא מתאים זה כאב ראש. שורשים בצנרת,  מזיקים, צריכת מים, לכלוך וכו'.

אין שום סיבה שלא לתקן דברים.

נ.ב

אני רק אוסיף שאני אוהב מאוד ירוק בעין, עצים, שיחים וצמחים.

ברוב רחובות ישראל חסרה צמחיה שתיתן צל ותקרר את האויר, פשוט צריך לעשות את זה חכם.

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh
  • אהבתי 2

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

דקלים לא נותנים צל בכלל, ואם הם מגיעים לגובה רציני צריך לגזום אותם בגובה שהמשקל לא יפיל אותם וזה מצריך אנשי מקצוע. זה עץ באסה.

מה שמצחיק זה שלאדם פרטי קשה עד בלתי אפשרי לכרות עץ באופן חוקי, אבל אם המדינה החליטה שצריך להקים שכונה חדשה על שטח טבעי מדהים עם המון עצים, את רובם יסמנו לכריתה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, SlowRide כתב:

מה שמצחיק זה שלאדם פרטי קשה עד בלתי אפשרי לכרות עץ באופן חוקי, אבל אם המדינה החליטה שצריך להקים שכונה חדשה על שטח טבעי מדהים עם המון עצים, את רובם יסמנו לכריתה.

בכלל לא נכון.

תלוי איזה עצים יש שם.

יש עצים שמותר לכרות ואין צורך לקבל אישור מראש של פקיד יערות.

יש עצים שמצריכים אישור של פקיד יערות. במקרה כזה, מעבירים אותם למיקום אחר (כתלות במצבם - אם חולים - אז עדיף לכרות). 

באזור צומת המוביל (לכיוון הקריות) ישנם עצי0 (למיטב זכרוני, אלו עצי זית) שהועברו לשם (בעבר היה שלט גדול שמודיע על כך. אינני יודע אם עדיין קיים).

פורסם

למיטב ידעתי אתה טועה, החל מגודל מסויים כל עץ בלי קשר לסוג, מוגדר כבוגר ומחייב אישור כריתה.

וכן, הרשויות כורתות עצים בקלות רבה יותר ממה שמאפשרים לאזרחים.

יש לי קולגה לשעבר שמעורבת סביבתית והקימה אתר שעוקב אחרי אישורי הכריתה של הרשויות, כדי לדרוש מהן להצדיק את הכריתה, ולנסות להציל לפחות חלק מהעצים שאין הכרח לכרות. מסתבר שלפעמים זה עובד ורק אחרי התערבות מגלים שאפשר לקדם פרוייקט בניה כזה או אחר עם כריתה של רק מחצית העצים.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

גזע עץ מעל קוטר של 40 ס"מ (אם אני לא טועה) חייב אישור 

לפני 14 דקות, guya72 כתב:

בכלל לא נכון.

תלוי איזה עצים יש שם.

יש עצים שמצריכים אישור של פקיד יערות. במקרה כזה, מעבירים אותם למיקום אחר (כתלות במצבם - אם חולים - אז עדיף לכרות). 

באזור צומת המוביל (לכיוון הקריות) ישנם עצי0 (למיטב זכרוני, אלו עצי זית) שהועברו לשם (בעבר היה שלט גדול שמודיע על כך. אינני יודע אם עדיין קיים).

עוד פעם, זה עניין של טעם וריח ואין מה להתווכח.

אחד יחשוב שעץ זית זה עץ מכוער, והשני יחשוב שהוא מדהים לאפשר לאמר את זה על כל עץ.

בחצר של ההורים, הדקלים ישבו בדיוק במקום, הסתירו את השכנה החטטנית, ונתנו צל לפרגולה.

לפני שעתיים, SlowRide כתב:

דקלים לא נותנים צל בכלל, ואם הם מגיעים לגובה רציני צריך לגזום אותם בגובה שהמשקל לא יפיל אותם וזה מצריך אנשי מקצוע. זה עץ באסה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 17 דקות, guya72 כתב:

בכלל לא נכון.

תלוי איזה עצים יש שם.

אני לא אגרונום אבל אני עובד עם אגרונומים. 

הרבה עצים לא ניתן להעתיק בגלל שזה לא כלכלי וגם הם לא שורדים את ההעתקה.

מעל קוטר גזע מסויים זה נחשב עץ שאסור לכרות ללא אישור. לעצי זית בפרט יש ערך כלכלי שמצדיק העתקה שלהם. להעתיק פיקוסים וושינגטוניות למשל אף אחד לא יתן לך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא הייתי אומר נזק כי יש לו גם איכויות טובות אבל כן, בדיעבד הייתי מעדיף שישתלו משהו אחר. שנותן צל יפה כמו הפיקוס אבל לא מלכלך ושובר מדרכות.

פורסם

לפי פקודת היערות אסור לכרות עץ בוגר וזו ההגדרה:

"עץ בוגר" – עץ שגובהו שני מטרים לפחות מעל פני הקרקע, וקוטר גזעו, הנמדד בגובה 130 סנטימטרים מעל פני הקרקע, הוא 10 סנטימטרים לפחות, ולעניין עץ במגרש שייעודו בתכנית בת-תוקף הוא מגורים – קוטר גזעו הוא 20 סנטימטרים לפחות;

דרך אגב, הפקודה מבוססת על חוקי המנדט, כולל הצורך באישור כריתה. זו לא המצאה ישראלית.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...